בית פורומים עצור כאן חושבים

מערכת משפט ע״פ התורה בימינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/2/2011 12:30 לינק ישיר 

ישראל
אתה מבקש שניתן אימון מלא באנשים מסוימים ובמערכת מסוימת, על סמך מה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 12:30 לינק ישיר 

ישראל
האם אתה לא חושב שרבותיך הביאו את המצב הלא בריא הזה - האם הם יכולים ומסוגלים להנהיג אחר המפולת שגרמו?

ברכות דף נא .מי שאכל שום וריחו נודף, יחזור ויאכל שום אחר כדי שיהא ריחו נודף?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 12:45 לינק ישיר 

בעלבעמיו - ראשית אני חושב שיושבי הסנהדרין צריכים להיות נציגי העם המאמין ברובו.
ואחזיר בשאלה, בחוקי המדינה אתה כן מאמין?? אני מניח שדיי כן. האם אתה רוצה לומר שהמחוקקים
בימינו עדיפים על מבחר תלמידי החכמים?? - אם תשובתך היא כן. אז עצוב לי עליך - כי זה מראה לאן נוטה 
לבבך ועד כמה אתה קורבן ללשון הרע ולפילוג הבין מגזרי. ועל כן ניתן להם אמון על סמך היכרותנו אותם.

ירוחםשמ - אני מאמין שההצלחה תבוא מאיחוד רבותינו כולם היינו של כל ציבור המאמינים - וזאת כיוון שאני
מאמין שכל הגדולים בדור (מכל המגזרים) צודקים אלא שמתייחסים כל אחד לציבור אשר נשמע לו ולהבנתם
לאשר טוב ביותר לאותו ציבור (מבחינה רוחנית וגשמית) ומשאלתי שיתאחדו ויראו את כל הציבורים כציבור אחד,
כעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 12:49 לינק ישיר 

אתה מדבר על דברים אוטופיים שאתה יודע שהם דברים בלתי מעשיים, מתאים לשאיפת לב- לתקן עולם במלכות שדי.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 12:50 לינק ישיר 

אני חושב שאני מייצג את הרצון הפנימי של רוב המאמינים, ואני חושב שבמציאות הנוכחית רצון זה יכול להתגשם
דווקא על ידי דרישה שתבוא מלמטה כלפי מעלה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 12:57 לינק ישיר 

לענ"ד אני לא מדבר על דבר אוטופי כלל וכלל. אלא צריך שאני ואתה נאמין בכך ונפעל על מנת שזה יקרה.
כבר כתבתי שלענ"ד הדבר צריך לבוא ממטה למעלה כיוון שבמצב הנוכחי מנהיג שישאף לכך יאבד מנהיגותו 
לטובת אחר הרחוק יותר משאיפה זאת וגם בעל מדריגה תורנית פחותה יותר. זאת השאיפה צריכה להתהוות
מן העם, עלינו להתאחד ולגדול ולהשמיע קולנו.
אוטופי - זו מילה מסוכנת מכיוון שהיא גורמת לחזון התורני להשמע כיצירת סופרת ילדים וזאת פירושו
איבוד האמונה. אני אחד אך אם תאמין אהיה שנים ואם עוד יאמינו תפילתי שנצליח. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 13:02 לינק ישיר 

אוטופיה-כששואפים  למצב שמעולם לא היה- מעולם לא היה בעם ישראל מצב כפי שאתה מדמיין לך, ולכן הדבר דמיוני ביותר,
אבל זה בסדר בלי חלומות העולם היה נעצר.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 13:05 לינק ישיר 

אחדות הרבנים הוא לא עניין אוטופי כאשר רוב בעם המאמינים משתוקק לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 13:48 לינק ישיר 

ישראל
מה רע בפלוראליזם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 13:53 לינק ישיר 

למעשה אני לא חושב שהוא רע בכלל. אך הוא טוב כאשר הוא יוצא מאחדות, שלל הגוונים יוצאים מן האור
הלבן בשיא תפארתם. במילים אחרות טוב הריבוי היוצא מתוך השלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 15:18 לינק ישיר 

בעל
נדמה לי כי הנביא הראשון של הפלאריזם בדת היהודית ובעבודת ה' הפולחנית היה - קרח,

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 19:47 לינק ישיר 

ישראל גיא

אמרת:

"ואחזיר בשאלה, בחוקי המדינה אתה כן מאמין?? אני מניח שדיי כן. האם אתה רוצה לומר שהמחוקקים
בימינו עדיפים על מבחר תלמידי החכמים?? - אם תשובתך היא כן. אז עצוב לי עליך - כי זה מראה לאן נוטה 
לבבך ועד כמה אתה קורבן ללשון הרע ולפילוג הבין מגזרי. ועל כן ניתן להם אמון על סמך היכרותנו אותם.
"

ההבדל בין הסנהדרין שאתה מבקש ליצור לבין חוקי המדינה הוא, שאת חוקי המדינה מחוקקים נבחרי הציבור- אנחנו - על פני הסנהדרין, שאת חבריה לא ברור כיצד נבחר.

אנשי הסנהדרין לכאורה ייבחרו על פי מפתח תלוי העוצמה הרוחנית המיוחסת ל"גדולים": קרוב לוודאי הציבור החרדי.

כי רק אלו יחשבו כגדולים. לכאורה.

וזה קריטי, כי הביקורת על הסנהדרין אינה נובעת (רק) משאלת ההרכב שלה ביחס לקבוצות שונות בחברה הדתית, וביכולתן להתאחד יחד, אלא משום אי הביטחון בהפקדת גורל חיינו בידי מישהו גדול ככול שיהיה שיהיה אחראי עלינו מבלי שאנחנו   נוכל לשלוט על כך.

אולי אני מדבר מהרהורי ליבי, וזה רק אני שמרגיש ככה אז אציג זאת מנקודת מבט אחרת:

כיצד סנהדרין יכולה לבוא בשם ערכי צדק ומשפט מהתורה ומהלכה (עיין רמב"ם וטור) כאשר היא צריכה לקחת בחשבון, שקיומה כקיום ממשלה השולטת בעם ישראל, יכולה לעמוד ללא בחירה מצד הציבור? האין זו פגיעה בצדק ובמשפט?

לגלות את אוזנך, בשם הראי"ה ומקורותיו הוא, משפטי המלוכה שואבים כיום את כוחם מישראל,
(שו"ת משפט כהן (סימן קמד),  - "נראים הדברים שבזמן שאין מלך, כיוון שמשפטי המלוכה הם גם כן מה שנוגע למצב הכללי של האומה, חוזרים אלה הזכיות של המשפטים ליד האומה בכללה... למה שנוגע להנהגת הכלל, כל שמנהיג את האומה דן הוא במשפטי המלוכה, שהם כלל צרכי האומה הדרושים לשעתם ולמעמד העולם... קל וחומר שנשיאים המוסכמים באומה, בזמן שהיא בארצה ובשלטונה, באיזו מדרגה שהיא, שהועמדו בשביל הנהגת האומה... פשיטא דלא גריעי [=שאינם גרועים] מראשי גליות שבבבל... ודאי עומד הוא במקום מלך, לעניין משפטי המלוכה, הנוגעים להנהגת הכלל".

אולי מכאן כוח סמכותה של סנהדרין חייב לבוא מן העם- אם היא באה בתור מושלת בעם. נכון, אפשר לגדול בתורה ולהיות חלק ממערכת זו, אם כי רק לחלק מהאוכלוסיה, נשים למשל לא יימצאו את מקומן- מההלכה הידועה, אין אישה דיינת.

על כל פנים, בעיני אחת הבחירות הטובות ביותר להיווסודן של בתי דין על פי התורה, זה כמות האנשים הניגשת למשפט צדק בם.

מכון "משפטי ארץ" (ברשות הרבי אבי גיסר) או מכונים נוספים המקימים בתי דין לממונות, יכולים להוות אינדיקציה לבניין הסנהדרין העתידית.

אני חושב שבניינה ינבע מהאופן שבו הם ישפטו צדק ומכמות האנשים שתראה שנעשה צדק. הם יכולים להוות מסד רציני הנבנה בהדרגה תוך כדי לימוד עד להפיכתם למוסדות לגיטימיים בעיני הציבור.

בין כה ובין כה, עדיין מונחת לפתחה של היהדות שאלת זכויות האדם וכנגזרת מכך, שאלת מעמד האישה.

תוקן על ידי Ashwolf ב- 01/02/2011 19:53:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 19:56 לינק ישיר 

ידידי
דבורה הנביאה שפטה את ישראל 40 שנה,

מעמד האשה ביהדות היית כתוצאה של רצונם הם,
עובדה בדור האחרון שהן רצות ללמוד אף אחד לא מפריע להן,

כל הקשקשת של מעמד האשה ביהדות היא דמגוגיה זולה, (ותחסוך ממני ציטטות מהמקורות,)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 20:02 לינק ישיר 

מקסמן

אני האחרון שאנסה לתת "קשקשת" על מעמד האישה ביהדות, אבל עדיין לפי חלק ניכר ב"במחזיקי התורה" לתת לאישה סמכות לדון הוא בבל יראה...

האם אין הדבר ראוי לבחינה מחודשת היום- בייחוד בדיון על מקומה של סנהדרין בעתיד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 20:17 לינק ישיר 

Ashwolf כתב:
האם אין הדבר ראוי לבחינה מחודשת היום- בייחוד בדיון על מקומה של סנהדרין בעתיד?

ברור,
אבל לא כאפליה מתקנת לנשים,
כלומר, לא תהיה שום בעיה לאשה ראויה לשפוט את העם כמו דבורה הנביאה,

אבל לעזאזל שנראה כבר אחת כזאת, 
לבוא להאשים את היהדות בעניין ?? זה כבר הרבה מדי,

אני מסכים שמשום צניעות היית דרישות קשות כלפיהם, אבל לא כלפי הראויה לכך,
והעיקר לא בגלל השפלה וחוסר כבוד או מה,

ראה את ההרצאה של פרופ' רחל אליאור כאן,  http://multimedia.huji.ac.il/video/outreach/1011/madua%202010-2011/m11.html
כמה שאשה משכילה באמת, מטריפה את דעתה בגלל השטויות האלה, וחבל מאוד,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מערכת משפט ע״פ התורה בימינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.