בית פורומים עצור כאן חושבים

מערכת משפט ע״פ התורה בימינו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/2/2011 23:57 לינק ישיר 

אשוולף - אני מסכים עם כל מילה שאמרת, גם לענ"ד צריכה היא לשקף את העם מבחינת נציגיה. צריכה להיות 
מורכבת מכל פלגי העם המקבל על עצמו סמכותה. אך אינני מדינאי (או פוסק) לדעת מה הוא המודל הראוי לבחירת נציגיה. אך גם אני חושב ששאלת אמון הציבור בה היא קריטית ואבסולוטית.
אך אוסיף כי דעתי האישית שהאמת בימינו מחולקת בעם וכולם אוחזים בה (היינו כל הפלגים) ודווקא את השלמות אני
רואה בהתאחדות אלו הפלגים, שחסרונו של כל פלג אני רואה השלמתו בפלג אחר.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2011 06:55 לינק ישיר 

[ישראלגיא,

כתבת - "ראשית אני חושב שיושבי הסנהדרין צריכים להיות נציגי העם המאמין ברובו".
אני תוהה כיצד תחת שלטון סנהדרין כזו תהיה המדינה העתידית חופשית, כפי שציינת שאתה מצפה ממנה (כך כתבת באחד הדפים הקודמים). אם מראש השלטון מייצג רק חלק מאוד ספציפי של העם (מי יקבע מי נחשב "מאמין" ומי לא?) ולפיכך יותר מסביר שהאינטרסים של שאר העם (אלה שיוגדרו כ"לא מאמינים"), ובכללם גם החופש שלהם, לא יהוו כל שיקול בהחלטותיו.
אגב "חופש" - למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה טוען שמדינה המנוהלת ע"פ משפט התורה תהיה מדינה "חופשית"? אתה מתכוון לחופש שלא לחלל שבת? שלא לאכול חמץ בפסח? להינשא רק ע"פ ההלכה?

מקסמן,

כתבת - "מעמד האשה ביהדות היית כתוצאה של רצונם הם,
עובדה בדור האחרון שהן רצות ללמוד אף אחד לא מפריע להן"

אתה צודק לגמרי. עשרות ישיבות קמו בשנים האחרונות ומטרתן ללמד גמרא והלכה ברמה גבוהה לנשים חרדיות. חבל שכל אלה נשארו ריקות, כיוון שכל הבנות בחרו להינשא, להוליד 13 ילדים ולפרנס את הבעל הלומד בכולל ממשכורת של גננת. הנשים האלה - לך תבין אותן...

אכן נשים "רצות ללמוד" תורה בשנים האחרונות. אבל, מקסמן, אלה לא נשים חרדיות והמוכנות שלהן ללמוד ושל החברה להכיל את המוכנות הזו היא גם תוצאה של חינוך בן עשרות שנים - בין אם הן יודו בכך ובין אם לא, התודעה הפמיניסטית בעולם השפיעה וחילחלה כבר בדור סביהן וסבתותיהן, עברה במקצת על הוריהן והגיעה גם אליהן.

אני מאמינה לך שאתה מדבר מתוך אמונה שאכן לא צריכה להיות אפלייה וכו', אבל בין דבריך ובין המציאות עצמה יש פער עצום שחבל שאינך מודע אליו. למשל - למועצה דתית של עיר, שאין בה שום ממד של "דיינות" אלא רק של פיקוח על מוסדות דת, קשה מאוד עד בלתי אפשרי לאישה להיבחר, בשל לחץ רבנים ודוברים מטעם "התורה" ואלה המקשיבים בחרדת קודש לדבריהם; זה לא שייך למידת דתיותה של האישה או למידת השכלתה התורנית, אלא רק לעצם היותה בעלת שני כרומוזומי X.
אנא ממך, אל תכסה על האמת באמצעות מריחת דבש. זה לא רק שקרי, זה בעיקר מביך.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2011 09:50 לינק ישיר 

"מעמד האשה ביהדות היית כתוצאה של רצונם הם, עובדה בדור האחרון שהן רצות ללמוד אף אחד לא מפריע להן"

אמשלום

אין כאן מריחת דבש אלא כשל לוגי .

נסדר את הטיעון :
1.בתקופתינו נשים לומדות
2. בתקופות קודמות נשים לא למדו

מסקנה
נשים בעבר לא רצו ללמוד.

מניתוח המסקנה ניתן מיד לראות שממד הרצון לא קיים כלל בעובדות הנתונות בשני המשפטים הראשונים שהרי שני המשפטים הללו מהווים תאור בלבד ואילו המסקנה כלל לא מבוססת עליהם .

דוגמא נוספת שתבהיר זאת

1.בעבר נשים לא נהגו ללבוש מכנסיים.
2. היום רוב הנשים בעולם לובשות מכנסיים.

מסקנה
נשים בעבר לא רצו ללבוש מכנסיים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2011 09:57 לינק ישיר 

אמשלום - מה שנראה לי שנחוץ הוא התאחדות הרבנים לגוף אחד, אשר שאיפתו תהינה להרחיב סמכויותיו וזאת
תחילה עד יבוא גואל במקביל למערכת המשפט הקיימת. גוף זה ישפוט את אשר יבחרו להישפט בו. מה שאני מחדש
הוא שעלינו לדרוש שזה יהיה גוף כלל מגזרי המנהיג הנהגה ברורה את כלל העם המאמין.
ואעפ"כ כאשר יבוא גואל וכל העם ישפט ע"י גוף זה וסמכויותיו תהינה שלמות, אני מאמין כי תהינה כאן מדינה חופשית.
ואסביר, למיטב הבנתי על הסנהדרין להוות מתווך בין הרצוי למצוי ולהנהיג את העם כלפי הרצוי. ועוד כי היהדות
מבעד עיני איננה דת סוגרת אלא מגדירה - לדוגמא : אינטרנט ללא פורנוגרפיה האם זו מדינה שאינה חופשית
לטעמך?
 בעיני זה הדבר אינו צריך להיות חוקי, אם חושבים לרגע על ביזוי צלם האדם בעשיית סרט כזה ופרסומו וכו' כל בעל
דעת ומוסר פנימי יבין ויודע שהחוק צריך לאסור על כך, אולם אין פירוש הדבר כי אשר יצפה או ירכוש וכד' דינו יהיה
מלקות (הדין צריך להיות בהתאם לרמה המוסרית הקיימת בעם) וכדו'.
 היהדות מצטיירת בעיני רבים שחשוכה וקיצונית, ככל שאני מעמיק בלימודי מוצא אני אותה כבעלת חמלה, כמבינה
נפש האדם וחשוב מכל כרציונלית. הבעיה שהיא סובלת מיחצ"נים גרועים אך זהו דיון כשלעצמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2011 10:50 לינק ישיר 

[ישראלגיא,

א. גם היום ישנם בתי דין פרטיים בעולם היהודי-דתי והם שופטים את אלה שבוחרים להישפט בהם. דווקא היותם של בתי-דין אלה מכווני קהילה ספציפית ומותאמים אליה, הופכת את הדיינים בהם לנציגים מובהקים של הקהילה הנדונה ולכן אפשר היה לצפות שאנשי אותה קהילה ילכו אליהם בהמוניהם. אבל המצב אינו כזה. מדוע?

ב. אתה מדבר בשתי שפות שונות. מצד אחד אתה רוצה "גוף כלל-מגזרי" ומן הצד השני אתה "כלוא" בעולם המודרני ומבין שיש רבים בינינו (אפילו רק בקהילה היהודית הקטנה במדינת ישראל) שאינם מקבלים על עצמם את עול ההלכה ואת המחוייבות לאמונות שאתה דבק בהם. כדאי לך לדייק, אם כן - כשאתה מדבר על גוף "כלל-מגזרי" למה אתה מתכוון? לגוף הכולל את המגזר החרדי-ליטאי והמגזר החרדי-חסידי? אולי על גוף המייצג גם את המגזר הדת"ל? עדיין נשארים במדינת ישראל יהודים רבים שלא יהיו מיוצגים ע"י גוף זה, וסמכותו השלטונית (והמוסרית) תהיה מצומצמת ודלה.

ג. הבחירה בדוגמת הפורנוגרפיה היא קלה. למה שלא תדון בנושא השבת או הכשרות? כיצד מערכת המשפט של המדינה העתידית שלך תדון את מי שנוסע בשבת ברחוב? את מי שמדליק בשבת את האור בביתו? את מי שמוכר במסעדתו בשר חזיר?

(אגב, ליח"צנים הגרועים של היהדות, לשיטתך, יש קהל יעד המקשיב להם והולך בדרכם. האם גם קהל זה יהיה צריך להיות מיוצג באותו בי"ד כלל-מגזרי, או שמא אתה זה שתקבע מי ראוי לשבת בו, ע"פ טעמך ופרשנותך האישית ל"מה זו יהדות"?)]

תוקן על ידי אמשלום ב- 02/02/2011 10:54:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2011 13:25 לינק ישיר 

אשלום היקרה:

לא נעים לי לאכזב אותך,
אבל לו היית אישה שולחת שאלות לרב בסוגיות ההלכה, האם הרב לא היה עונה לה ????
בוודאי שכן !
(ברצוני שתעקבי אחרי)
לו הן היו משתתפות בכל ספרי השו"ת בכל הדורות, האם הרבנים לא היו עונות להן ?? או שהחכמים היו מתפלאים מחכמתן ועונות להן וחוזר חלילה,
ואז הן בהכרח היו ידועות כלומדי תורה ומתענינים בפסק, ומתווכחות עם רבנים בהיגיון ההלכה והפסק,
ובהכרח הרבנים היו מצטטים אותן בספריהם בכל הדורות,

(אני מקווה שאת עוקבת אחרי)

התשובה היא, לא ולא, לא עניין אותן מכל זה, לא עניין אותן עם פקק של פח מותר לפתוח בשבת או לא,
כי התורה תפל לה באמת,
זה לא מדבר אליה, אולי כי לא מחוייבת, או אולי כי עסוקה היא בצאצאיה, או אולי בגלל הבינה יתרה שלה היא מבינה שכל התורה מיועדת לגברים כי הם באמת חמורים (סליחה) וחייבים אותו, אבל לא נשים, הם לא צריכות באמת את התורה,

אני לא יכול לקבל טענה מוסרית כזאת שדווקא הגברים היו צרכים לדאוג להן חינוכית, זוהי טענה שטותית, לדרוש מהגברים כל חייהם להיות בייביסיטר לנשים, ולתקן אפליות כביכול שהן בעצמם לא צריכות אותם, אפי' בלחנך בנים ללמוד תורה, אנו מצליחים רק אחד מאלף (שיוצא להוראה, חוץ מזה שהישיבות גם מיועדות למנוע פשע וריקנות מהבחורים, כלומר הם לא רק עניין ללמוד, שבנות לא צריכות את המגן הזה, והביני)
את מבינה אותי ?? לחנך מראש נשים ללומד תורה בזמן שאנו דיי כושלים בחינוך הבנים ?? 
(אגב: ידוע לך שבבית דין השחור במא"ש גם מגיעות\משתתפות טוענות רבניות ???)

אבל אם זה היה מגיע מצד רצונם של הנשים ?! מי היה מונע מהן ?? דברה הנביאה תוכיח !!

תוקן על ידי maxmen ב- 02/02/2011 13:33:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2011 13:40 לינק ישיר 

תוקן על ידי maxmen ב- 02/02/2011 13:41:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/2/2011 13:42 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
" .דוגמא נוספת שתבהיר זאת1
.בעבר נשים לא נהגו ללבוש מכנסיים.
2. היום רוב הנשים בעולם לובשות מכנסיים.
מסקנה נשים בעבר לא רצו ללבוש מכנסיים...

נכון מאוד, הן היו יותר חושבות על העתיד חייהם בזמן שלא יתאים להן מכנסיים,
או היו יותר מוסריים, ולא רצו לגרום לזקנות בושות, במילא החליטו לכסות את שערן ואת רגלהן מכל הבנות,
ורק לרווקות נתנו אישור לגלות את שערן וכדומה בכדי לכבוש את הגברים המטומטמים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 09:18 לינק ישיר 

אמשלום מנק' הנחה כי מציאות סנהדרין (נק' הנחה שכל מאמין לענ"ד מחוייב אליה)  רצויה. מה היא לדעתך 
נק' הציון הבאה אליה אני צריכים לשאוף ע"מ להגשים זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 09:44 לינק ישיר 

ישראל

<מה שנראה לי שנחוץ הוא התאחדות הרבנים לגוף אחד>

אתה חי במציאות או בסרטים?

_________

מקסמן

<אבל לו היית אישה שולחת שאלות לרב בסוגיות ההלכה, האם הרב לא היה עונה לה ????
בוודאי שכן !>

הוא היה עונה לה: "אין חכמה לנשים אלא בפלך, תבקשי מבעלך שישאל אותי את אותן השאלות ששאלת". 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 09:51 לינק ישיר 

נישטאיך -רשמתי לפני כן שלדעתי במציאות הנוכחית דבר זה יתכן אם ידרש ממטה, ובימינו אני מאמין שזה מציאותי,
לא סרטים. 
ולגבי הערתך למקסמן דעתי איתו רבים הרבנים היום שהיו עונים לה כך שבקל יכולה לפנות אליהם ולא לאלו שלא יענו לה.
וללא קשר מה  זה "נישטאיך"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 10:13 לינק ישיר 

נו באמת
תעקוב רק אחרי המחלוקת בפונוביז'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 10:21 לינק ישיר 

ושוב אשאל אותך כמה הם לדעתך הפונוביז'/ים אשר חפצים להתרחק מהמחלוקת, הרי בעלי המחלוקת הם תמיד
המשועממים, רוב העם רווי מחלוקות ורוצה בהתאחדות. אני יוצא מנק' הנחה שאם ההמון יסכים להתאחד בדרישה
המחרחרים יהיו בטלים ברוב. אני חושב שהדבר טעון התארגנות ואמונה. (אינני רואה עצמי כאדם המתאים לכך, אך
מאמין אני בטענה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 10:59 לינק ישיר 

ישראל
הלוואי והיית צודק
וגם אם זה יהיה כדבריך, ידם של הקיצונים תמיד תהיה על העליונה, כי הקיצוני תמיד יטען ל'פשרן' מדוע שלא תחמיר כמוני, ואילו הפשרן לא יוכל לטעון לקיצוני מדוע לא תקל כמוני.
כאשר אין הכרעה ברורה מהו פשרן ומהו קיצוני, לדוגמא האם מדינת ישראל היא נס או מעשה שטן, אין אפשרות להגיע להכרעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 21:14 לינק ישיר 

פותח האשכול העלה נקודה חשובה שמשום מה הוסטה למחזות אחרים, והיא חוסר הרלוונטיות של פסקי ההלכה בדיני ממנות בימינו. 
ואתן כמה דוגמאות א. חברה בע"מ סוג של ישות משפטית שאין לא אח ורע בעולם ההלכה.
ב. הכלל הוא שאין אדם מוכר דבר שלא בא לעולם, ואינו מוכר דבר שאינו ברשותו. והנה כל עולם החוזים בעסקאות נדל"ן מלא מסוג עסקאות כאלה.
ג. המסחר בבורסה על כל סוגיו כמעט ואין לו פיתרון מבחינה הלכתית לא לאיך קונים ומוכרים סוג דברים כאלה, ולא מה האחריות של מי שמחזיק במניות וכדומה.
ד. נושא הריבית בהלכה שבימינו חלק מן הריבית הוא סוג של הגדרת ערך הכסף, ואינו דומה כלל לריבית של תורה . ועוד לא דיברנו על הצמדה למדד.
וזה  עוד לפני שאנו עוסקים בשאלות מוסריות מהסוג שהעלו חכמי הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מערכת משפט ע״פ התורה בימינו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.