בית פורומים עצור כאן חושבים

תמיהות לגבי מלחמת הליטאים ברב עובדיה יוסף.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-31/1/2011 00:35 לינק ישיר 
תמיהות לגבי מלחמת הליטאים ברב עובדיה יוסף.

מלבד הקושי בלראות ביזוי תלמיד חכם, יש פה גם תמיהה על מחרפי הרב עובדיה..

הרי ידועה הגמרא בחגיגה ג: "בעלי אסופות" אלו תלמידי חכמים שיושבין אסופות אסופות ועוסקין בתורה הללו מטמאין והללו מתירין, הללו פוסלים והללו מכשירין שמא יאמר אדם היאך אני למד תורה? מעתה תלמוד לומר- כולם ניתנו מרועה אחד, אל אחד נתנן, פרנס אחד אמרן, מפי אדון כל המעשים ברוך הוא. דכתיב: "וידבר אלהים את כל הדברים האלה" אף אתה עשה אזנך כאפרכסת וקנה לך לב מבין לשמוע דברי מטמאים ואת דברי מטהרים, את דברי האוסרין ואת דברי המתירין, את דברי פוסלין ואת דברי מכשירין.

וידועים הדברים על מחלוקות בית הלל ובית שמאי "אלו ואלו דברי אלוהים חיים והלכה כבית הלל"

וכן בגיטין ו: על כך שהקב"ה עוסק בתי הדעות החלוקות של החכמים בסוגיה, רבי אביתר: "חס ושלום ומי איכא ספיקא קמי שמיא?" "אמר ליה: אלו ואלו דברי אלהים חיים הן" (משום שהיה על מעשה אחד שייך להגיד "ומי איכא ספיקא" אבל בכשר ופסול שניהם מש"י כי הטעמים הן מהש"י ,דרך החיים למהר"ל)

ותלמדי חכמים מרבים שלום בעולם (ועיינו בפירוש עין איה ברכות) ודבריהם בנחת נשמעים...
וכל מחלוקת לשם שמים סופה להתקיים כלומר במציאות יש מקום לשתי דעות אלו (דרך החיים למהר"ל וכן הרמ"ע מפאנו י' מאמרות.)

ועוד ראיתי בבאר הגולה למהר"ל: "בעלי אסופות וכו' אי אפשר שיהיה דעת החכמים על דרך אחת. ואי אפשר שלא היה חילוק ביניהם כפי מה שהם מחולקים בשכלם. כי כל דבר ודבר אי אפשר של יהא בחינה יותר מאחת לדבר אחד"

אז אני לא מסוגל שלא לשאול את עצמי למה צריך לכתוב על הרב עובדיה שהוא רפורמי?! אז הוא חושב אחרת.. אז מה?! קשה לי לראות את עולם התורה מדרדר לתהומות כאלו של גידוף תלמיד חכם ברמה כזאת..
זה לא עניין של חיים ומוות, רב אחד חושב ככה רב אחר אחרת, זה לא מלחמה בשבתאות או ברפורמה או במינות זו סוגייה הלכתית פרופר!

-הייתי חייב לפרוק את זה איפשהו-

ואסיים בציטוט אהוב עלי במיוחד מאבות פרק ד:" אל תהי בז לכל אדם, ואל תהי מפליג לכל דבר, שאין לך אדם שאין לו שעה, ואין לך דבר שאין לו מקום.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 01:10 לינק ישיר 

פתחתי אשכול מיד שהמחול שדים הזה התחיל, אבל ההנהלה מחקו אותו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 01:18 לינק ישיר 

על מה ולמה?..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 01:24 לינק ישיר 

kaner91 כתב:
על מה ולמה?..

לא שאלתי,
ברדך כלל שאני מבין למה, אני לא שואל, כי זה לא יפה לגרום למשיב לצאת הדיוט, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 01:30 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 01:41 לינק ישיר 

לא ידעתי שגם פה שולטת הצנזורה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 10:28 לינק ישיר 

איני הצנזור- אבל נדמה לי מקס ידידי כי באותו שבוע פתחת יותר מאשכול אחד, ולפי חוקת הפורום(נדמה לי כי צו השעה לבטל זמנית תקנה זו) אסור לאדם לפתוח יותר מאשכול לשבוע.

לגופה של השאלה, יש כתות וחלקים בעם שחושבים שהתורה ניתנה ישירות רק להם- וכל מי שלא משתייך אליהם או מבטל את עצמו ודעתו לפניהם. הרי הוא רפורמי -מינימום.
בית דין שלא מקבל בצורה ישירה את הוראותיהם- בית דין כזה פסול מעיקרו.
אתה הבנת את זה????

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 12:02 לינק ישיר 

ירוחםשמ

זה בדיוק מה שאני לא מבין.. חלקים אלו בעם שעליהם דיברת שוקדים על התורה יומם ולילה.. האם הם לא יודעים דברים בסיסים אלו?!..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 12:25 לינק ישיר 

קנר

אין חדש תחת השמש- כנראה שלימוד תורה אינו מגן בהכרח מגסות רוח. 

תענית דף כ.

מעשה שבא רבי אלעזר בן רבי שמעון ממגדל גדור מבית רבו, והיה רכוב על חמור ומטייל על שפת נהר, ושמח שמחה גדולה, והיתה דעתו גסה עליו מפני שלמד תורה הרבה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 12:45 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
איני הצנזור- אבל נדמה לי מקס ידידי כי באותו שבוע פתחת יותר מאשכול אחד, ולפי חוקת הפורום(נדמה לי כי צו השעה לבטל זמנית תקנה זו) אסור לאדם לפתוח יותר מאשכול לשבוע.

לא היה ולא נברא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/1/2011 23:35 לינק ישיר 

לפעמים נדמה שהחרדיות אינה רק תת קטגוריה בהגדרות הדתיות, (ואו שרוקה) אלא היא דת בפני עצמה: ״דת החרדיות״ בדומה למה שמספרים על הרב שך שנשאל מה היא הדת הקרובה ביותר ליהדות וענה שזו ״חב״ד״ אז אם מדובר בדת עצמאית נבדלת, אז כפועל יוצא מכך יכולה דת עצמאית להחליט מה לקבל ומה לפסול מתוך ״ דת האם״ ודוק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 00:00 לינק ישיר 

הרב שך אמר שחב"ד היא הכת הקרובה ביותר ליהדות ולא כפי שכתבת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 00:54 לינק ישיר 

לפעמים נדמה שהמזרחניקיות אינה רק תת קטגוריה בהגדרות הדתיות, (ואו שרוקה) אלא היא דת בפני עצמה: ״דתהמזרחניקיות ״ בדומה למה שהמזרחניקים מספרים על הרב שך שנשאל מה היא הדת הקרובה ביותר ליהדות וענה שזו ״חב״ד״ אז אם מדובר בדת עצמאית נבדלת, אז כפועל יוצא מכךיכולה דת עצמאית להחליט מה לקבל ומה לפסול מתוך ״ דת האם״ ודוק

תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 01/02/2011 00:57:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 00:55 לינק ישיר 

זה ברור ש"דת ההשקפה" לא קורבה ליהדות בכלל, והיא גם דת עםארציות בעליל,
ומעניין שהיא מתגאה דווקא בחכמה, כל הפחות לזה יש להם שכל, הרי מי מהם יכחיש ? הרי אמרתי שהם עםארצים במילא אין מי שיכחיש,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 00:58 לינק ישיר 

תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 01/02/2011 01:01:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/2/2011 08:53 לינק ישיר 

פראק
בפורום מקובל שהצהרות גורפות כמו שטענת לעיל אמורות להסמך על ראיות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תמיהות לגבי מלחמת הליטאים ברב עובדיה יוסף.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext