| נשלח ב-2/2/2011 17:38 |
|
| |
נעבעך יוסף90 פלאץ פאר קנאה!!!!
200 אידן האבן געצאלט 10000 דאלער צו קענענן מיט פארן!! דאס איז א חשבון פון צוויי מיליאן דאלער!!! עמך אידן וואס האבן געוואלט פארן, און צאלן אפילו 5 טויזענט דאלער האבן געקענט בלייבען אינדערהיים!
נעבעך. דיין שטריק הגז"ל ונועם הארץ, וואלט זיך געפרייט צו טרעפן אידן 50 אידן וואס זאלן וועלן צאלן 5000 פאר א נסיעה. אין מורינו פארט מיט 200 אידן פאר 10טויזענט דאלער א נסיעה,
יעצט גיי רעד פון סקווער אדער בעלז, וואס פארען מיט 800 אידן און יעדער צאלט 10K מיטצופארן??!!
פלץ יפלצון
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 17:53 |
|
| |
| השר_מקוצי כתב: |  | נעבעך יוסף90
פלאץ פאר קנאה!!!!
200 אידן האבן געצאלט 10000 דאלער צו קענענן מיט פארן!! דאס איז א חשבון פון צוויי מיליאן דאלער!!!
עמך אידן וואס האבן געוואלט פארן, און צאלן אפילו 5 טויזענט דאלער האבן געקענט בלייבען אינדערהיים!
נעבעך. דיין שטריק הגז"ל ונועם הארץ, וואלט זיך געפרייט צו טרעפן אידן 50 אידן וואס זאלן וועלן צאלן
5000 פאר א נסיעה. אין מורינו פארט מיט 200 אידן פאר 10טויזענט דאלער א נסיעה,
יעצט גיי רעד פון סקווער אדער בעלז, וואס פארען מיט 800 אידן און יעדער צאלט 10K מיטצופארן??!!
פלץ יפלצון |
|
צודק במאתיים אחוז
אבל עם טעות אחד, לדזשיגאן שלו אפי' בחינם הם לא באים אתו למקומות הקדושים
בכל שנה ביארצייט של הדברי יואל שחסידיו ממילא מגיעים לציון וזה חינם לגמרי הוא מגיע לציון עם מקסימום 100 איש כולל 70 בחורים שהביטיחו להם שיהיה אקשן עם הארונים, וזאת מתוך ראיה נאמנה כשהייתי שם בשנת תשס"ט והוא הגיע עם מקסימום 100 איש
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 18:13 |
|
| |
מלחמות סאטמאר זה עידן שהפך למשחק ילדים, כאשר אני קורא את הוויכוח הבין סאטמארי איני יודע לאיזה גיל לשייך אותם, פעם חשבתי שהם בני 12, ירדתי ל-10 ועתה בקושי לבני 5, לכן אני כבר לא נכנס יותר לאשכול סאטמארי אני משאיר זאת למי שמעניין אותו משחקי ילדים
אשכול זה עסק בנסיעה לסיגוט נכנסתי להציץ ושוב אני מוצא את גן הילדים וחבל, חשבתי הנה אשכול שלפחות יספר לנו על השורשים הסאטמאריים, ומתברר כי שני הצדדים אהרונים וזאלונים עדיין לא התבגרו
מקריאה באשכול נותרתי עם שאלה שעד כה לא פתר לי אותה אף אחד, מדוע אסור לצלם בקברים בסיגוט ומדוע זה מותר בכל מקום אחר, נסכים כולנו כי רבי שמעון בר יוחאי לא פחות גדול וקדוש, מדוע מותר שם לצלם ובסיגוט אסור
ההוראה שלא לצלם מאוד מוזרה, הייתי מקבל אותה אם האדמו"ר האהרוני היה אומר כי לרגל הנסיעה לסיגוט הוא קובע תקנה חדשה כי מעתה בקבר צדיקים כלשהו אין מצלמים יותר וכי אסור לאברכים ובחורים להחזיק מצלמות.
ראו מה עשה הרב הצדיק רבי ישראל מויזניץ, הוא אסר מצלמות בכלל לבחורים ואברכים, זה משכנע יותר, אבל לאסור מצלמות רק בנסיעה זו, אף אחד באשכול זה לא שכנע אותי מדוע בסיגוט הצילומים אסורים ובמקומות אחרים מותרים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 18:22 |
|
| |
מה נראה לכם? לא תדלוף שום שום תמונה מהנסיעה? משהו? איזה סלולרי קטן שיצלם בשקט?
מה הניחוש שלכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 19:00 |
|
| |
| bendoyso כתב: |  | מלחמות סאטמאר זה עידן שהפך למשחק ילדים, כאשר אני קורא את הוויכוח הבין סאטמארי איני יודע לאיזה גיל לשייך אותם, פעם חשבתי שהם בני 12, ירדתי ל-10 ועתה בקושי לבני 5, לכן אני כבר לא נכנס יותר לאשכול סאטמארי אני משאיר זאת למי שמעניין אותו משחקי ילדים
צודק מאוד לדעתי זה כבר הרבה יותר נמוך, אבל מה לעשות ההבדל בין מחלוקת בפולין למחלוקת בהונגריה זה, שבפולין הולכים מכות ולא מדברים אחד עם השני בשביל שגנב ממני כסף, בהונגריה מדברים והולכים לשמחות, אבל המחלוקות זה בין הסטרא אחרא לסטרא דקדושה כאילו הצד שכנגד זה הסטרא אחרא
אשכול זה עסק בנסיעה לסיגוט נכנסתי להציץ ושוב אני מוצא את גן הילדים וחבל, חשבתי הנה אשכול שלפחות יספר לנו על השורשים הסאטמאריים, ומתברר כי שני הצדדים אהרונים וזאלונים עדיין לא התבגרו
גם נכון, לדעתי ההנהלה צריכה למחוק כל התגובות האלו, ולהשאיר רק את המדווחים לדווח בלי כל השטיות
מקריאה באשכול נותרתי עם שאלה שעד כה לא פתר לי אותה אף אחד, מדוע אסור לצלם בקברים בסיגוט ומדוע זה מותר בכל מקום אחר, נסכים כולנו כי רבי שמעון בר יוחאי לא פחות גדול וקדוש, מדוע מותר שם לצלם ובסיגוט אסור
ההוראה שלא לצלם מאוד מוזרה, הייתי מקבל אותה אם האדמו"ר האהרוני היה אומר כי לרגל הנסיעה לסיגוט הוא קובע תקנה חדשה כי מעתה בקבר צדיקים כלשהו אין מצלמים יותר וכי אסור לאברכים ובחורים להחזיק מצלמות.
אני הייתי בדרשה ואני הביא לך את הטקסט המלא של הדרשה שאגב אפשר לשמוע בכל רגע נתון על הקו חדשות של סאטמאר בשמו "קול סאטמאר" ששמה מוקלט הכל
וזה תוכן הדברות קודש (בלתי מוגה)
אנחנו מתכוננים לנסוע לעיר סיגוט כפי שאני יודע הולכים להצטרף ג"כ כמה אנשים אני רוצה להגיד ולבקש מכל מי שמצטרף לזכור באיזה מקום קדוש הוא נכנס וזה בושה שבמקום קדוש כזה אנשים יוציאו מכשירי צילום לצלם, אספר מה שהיה כאשר אבי מורי ז"ל היה על המקומות הקדושים ושם עשה מישהו תמונה הוא אמר לו כשהרבי ר' הירש (זה היה על ציון של הרבי ר' הירש מרימנאוו) היה חי האם היית מעיז לעשות תמונות ממנו?, עכשיו עד לא מפחד לעשות תמונות ממנו.
אני רוצה להגיד זה בושה לעשות תמונות באוהלים של צדיקים קדושי עליון אשר בחיים חיותם היה פחד אלקים לראות פניהם הק'.
וכן בעצם לעשות תמונות בבית המדרש זה בושה, לעמוד במקום קדוש כזה ולצלם, ולדעתי מי שעשה בבוקר שלא עשנו אשה בכלל בושה שיסתובב עם מכשיר כזה עכת"ד הק'
ראו מה עשה הרב הצדיק רבי ישראל מויזניץ, הוא אסר מצלמות בכלל לבחורים ואברכים, זה משכנע יותר, אבל לאסור מצלמות רק בנסיעה זו, אף אחד באשכול זה לא שכנע אותי מדוע בסיגוט הצילומים אסורים ובמקומות אחרים מותרים |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 19:40 |
|
| |
| השר_מקוצי כתב: |  | נעבעך יוסף90
פלאץ פאר קנאה!!!!
200 אידן האבן געצאלט 10000 דאלער צו קענענן מיט פארן!! דאס איז א חשבון פון צוויי מיליאן דאלער!!!
עמך אידן וואס האבן געוואלט פארן, און צאלן אפילו 5 טויזענט דאלער האבן געקענט בלייבען אינדערהיים!
נעבעך. דיין שטריק הגז"ל ונועם הארץ, וואלט זיך געפרייט צו טרעפן אידן 50 אידן וואס זאלן וועלן צאלן
פלץ יפלצון |
|
קוצי: כל מלה פנינה, אבל אם לא מבינים את זה חבל על העבודה.
תרגם את זה בבקשה לשפה של פורום זה כדי שכולם יבינו.
ישנם מלים שאינם ניתנים לתרגום מילולי כגון "שטריק", אבל חזקה עליך שתמצא תחליף קולע.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 19:47 |
|
| |
אני אמשיך בדיווחים ולא אכנס לכל השטיות משני הצדדים פה
ב"ה בשעה זו הגיע האדמו"ר שליט"א לציון הקדוש בעיר אוהעל הציון הקדוש של ראש השלשלת בעל הישמח משה מאוהעל, (שאגב את מקום קבורתו כבר קנו לפני הרבה שנים וזה ג"כ שייך לקהל יטב לב דסאטמאר).
עקב מזג האוויר הסוער בניו יארק כפי שכבר דווחנו אתמול היו הרבה אנשים שהיו צריכים לנסוע או למאנטריאל או לבאסטאן או לפלירידא כדי לטוס ועכשיו באוהעל כולם נקבצו יחד כמו שאמרתי 196 אנשים ששילמו 10,000 $ לזכות לנסוע למקומות הקדושים בראשות האדמו"ר שליט"א
יש אפשרות לשמוע את כל הנסיעה על "קול סאטמאר"
בארצות הברית 212-444-9899
בארץ ישראל 02-372-1111
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 19:52 |
|
| |
| בן_חוה כתב: |  | נעבעך יוסף90
פלאץ פאר קנאה!!!!
פלץ יפלצון
ישנם מלים שאינם ניתנים לתרגום מילולי כגון "שטריק", אבל חזקה עליך שתמצא תחליף קולע. |
|
המילה לשטריק בשפת הפורום זה דזשיגאן
ולמי שלא מבין יש בן אדם בארצות הברית שהוא שונא גדול ממהר"א שליט"א אבל הוא אומר שהוא לא מוחל למהרז"ל על זה שהוא לקח ממנו לפני 40 שנה 5 קלטות של דזשיגאן ולא החזיר לו את זה,
אבל השנאה שמקלקלת את השורה כ"כ גדולה שהוא הולך לכל הטישים של מהרז"ל מכ"א כסליו עד נעילת החג וע"ז אמרו גדולה השנאה שמקלקלת את השורה
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 20:22 |
|
| |
| סאטמארבילד כתב: |  | כי המקום אשר אתה עומד עליו אדמת קודש היא, |
|
|
יהושע בן נון חולק עליהם.
עיין פרק כב פסוק יט
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 20:26 |
|
| |
והם חולקים עליך...
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 20:28 |
|
| |
עלי? מה אני קשור
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 22:13 |
|
| |
עכשיו יצא האדמו"ר מהאוהל הק' באוהעל לכיון סיגעט
כאשר בדרך יעצור בעיר קערעסטיר לתפילה על ציון הרה"ק ר' ישעי' מקערעסטיר
יציון שהערב חל יומא ההילולא של זקן האדמו"ר הרה"ק בעל הקדושת יו"ט מסיגוט
|
|
|
|
| נשלח ב-2/2/2011 23:59 |
|
| |
| בן_חוה כתב: |  | נעבעך יוסף90
פלאץ פאר קנאה!!!!
פלץ יפלצון
++++++
ישנם מלים שאינם ניתנים לתרגום מילולי כגון "שטריק", אבל חזקה עליך שתמצא תחליף קולע. |
|
יוסף90 האט פארשטאנענן, און דו ווילסט נישט פארשטיין, סארי
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 00:56 |
|
| |
לפני כמה דקות עבר האדמו"ר שליט"א את הגבול לרומניה ובעזרת השם יגיע לעיר סיגוט בעוד כחצי שעה
לפני שיצאו מאוהעל התפלל האדמו"ר תפילת ערבית האדמו"ר המשיך מיד לסיגוט וחלק מהציבור נסעו גם לקערעסטיר
אי"ה מחר יהיה דיווח מכל מה שהיה היום באימייל היומי של בחצרות סאטמאר ביינתים לילה טוב
|
|
|
|
|