| נשלח ב-3/2/2011 10:24 |
|
| |
מקובל מאד.אני לא חושבת שיש לרעיון הזה גיל מסוים. תתן לאבא לזרום עם השיחה,מסתמא שהוא הכין את עצמו לפני... ולא צריך לאמר "שטיקל..." (איך שקראת לזה.)
תרגיש בנוח,ותנצל את זה להכיר את הסגנון של המשפחה. בהצלחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 14:55 |
|
| |
לא מצליח להבין מה החשש של בחורים להיפגש אם האבא.
מה הבעיה להגיד "השטיקלע תורה" לבחור ישיבה שמבלה את כל יומו בלימוד תורה .
נ.ב אף פעם לא שמעתי על מקרה שבחור היה צריך להגיד משהוא בלימוד,
הכי הרבה התעניינות במסכת הנלמדת וזהוא.
תוקן על ידי מזדקן ב- 03/02/2011 14:58:14
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 15:17 |
|
| |
לא הבנתי מה שייכות בזה לגיל. האבא רוצה להתרשם למי הוא אולי ימסור את הבת שלו זו זכותו וחובתו (יש דברים שרק גבר רואה ובפרט בעל נסיון חיים) וזה דבר מקובל ופשוט בחור שלא מסכים לזה מגלה או טיפשות או גאוה וזה כבר סיבה שלא ירצו אותו.
שטיקל תורה לא צריך להגיד אבל בחור שבא מישיבה רצינית ונחשב כרציני מכבד את עצמו עם שטיקל אבל הרבה אבות לא דורשים את זה אלא רוצים להתרשם מהאישיות של הבחור.
קח את החיים בקלות.
|
| נשלח ב-3/2/2011 16:29 |
|
| |
אוהביהודי, ברור שזה לגיטימי אבל מאד לא נעים לבחור. אל נא תמהר לשפוט.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 16:30 |
|
| |
אישית, אין לי בעיה להגיע לבית בתחילת פגישה ולדבר כמה דקות עם ההורים, אבל לא לפגוש רק את האבא בפגישה מיוחדת כדי לקבל ממנו אישור. אני לא אומר שיש בזה משהו רע, אבל זה הבדל בגישה. מי שמתייחס לעניין כאילו ש"האב מוסר את בתו" אז כנראה שתהיה לו פחות בעיה עם העניין, ואפילו יאמר שזה חובתו של האב לבדוק את הבחור (כמו שאמר אוהב_יהודי). ומי שנותן יותר משקל לתפקיד של הבחורה עצמה להחליט, יתייחס לבקשה בעין פחות אוהדת.
בכל מקרה, זה וודאי קשור לגיל (אבל של הבחורה, לא של הבחור) כי כמה שמתבגרים כך ההורים משחקים פחות תפקיד, ומי שלא אז חבל. ובעניין הגאווה: ייתכן שזו גאווה מצידי, אבל גם מבחינתי זו סיבה לפסול את המבקשים כלא מתאימים לי. ועוד בעניין גאווה: מנסיוני, דווקא האבות שביקשו להגיע אליהם הביתה בפגישה הראשונה עשו יותר רושם של בעלי גאווה בעצמם מאלו שפגשתי בשלב מאוחר יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 22:47 |
|
| |
ומה אתם אומרים על אמא של בחור שרוצה לפגוש בחורה? ולא מדובר על חמש דקות לפני הפגישה, אלא על שיחת ברור יסודית על חיי הבחורה, סיפורי סבתא על הבחור + תמונות... ושאלת המחץ בסיומה של ההתוועדות: "נראה לך כזה בחור?" תאמינו או לא, אבל דברים כאלו הזויים קורים (לי) וזה רק קצה הקרחון.... 
|
|
|
|
| נשלח ב-3/2/2011 23:05 |
|
| |
| glvs כתב: |  |
שלב א'
1) עד איזה גיל בחור צריך לפגוש אבא של בחורה לפני שהוא פוגש את הבחורה עצמה?
כשהאבא של הבחורה רוצה, וכשהבחור והבחורה בגיל צעיר.
2) האם בחור מבוגר שעבר את הגיל 27 צריך להסכים לפגוש אבא של בחורה?
לא, ואם האבא לא מבין ,רחמנות על בתו.
שלב ב'
1) באיזה נושאים הבחור צריך לשוחח עם האבא ?
ספורט ובילוים( ), או כל נושא שהאבא ירצה...
2) האם בחור שעבר את גיל 27 חייב להגיד "השטיקלע תוירה" לאבא?
שלא יפגוש אותו בכלל, ואם יפגוש שיגיד לו את השטיקל תיירה שאמר השאגת אריה לשווער.
אשמח לשמוע את דעתכם\ ן
|
|
כמה שאלות אחרונות:
האם אתה זכר או נקבה?
כמה נפשות אתם בבית?
מה המשכורת הממוצעת? (אתה לא חייב לענות.......)....
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2011 00:46 |
|
| |
| אחת_מהישוב כתב: |  | ומה אתם אומרים על אמא של בחור שרוצה לפגוש בחורה?
ולא מדובר על חמש דקות לפני הפגישה, אלא על שיחת ברור יסודית על חיי הבחורה, סיפורי סבתא על הבחור + תמונות...
|
|
תהרג ואל תעבור
אין מצב! לא הייתי מסכימה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/2/2011 15:15 |
|
| |
דבר ראשון אני מבין כל אבא שרוצה לראות את הבחור המיועד, הוא הולך לתת את ביתו, את הנסיכה שלו, למישו שהוא שמע עליו רק לפני כמה ימים, והוא דואג, מובן לי לגמרי.
שלב א' 1.אני חושב עד גיל 22 אפשר להבין, אח"כ לבחורה צריך להיות יכולת החלטה אישית,כמובן אלא אם כן זה בפעמים הראשונים שלה מה שנקרא...הרצה... 2.תלוי בגיל של הבחורה, לגבי הבחור כל אחד ואיך שנוח לו.
שלב ב'
1.בעיה של האבא לא שלך. 2.לא צריך כלום זה אמור להיות שיחת הכרות לא מבחן.
|
|
|
|
|