בית פורומים עצור כאן חושבים

היחס למטיפים למינות על פי ההלכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/2/2011 22:24 לינק ישיר 

הרב מימוני
שוב אני מלא פליאה  על אורך הרוח שאתה מגלה- קורצת מחומר מיוחד ומשובח-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 22:30 לינק ישיר 

מיימוני

לגבי סעיף 2.. איני מבין מדוע אותו אחד שמנהל אתר אינטרנט הוא תלמיד שאינו הגון ויש נפקא מינה אם לקבלו לישיבה כזאת או אחרת?..
אני מכיר מספיק תלמידי חכמים יראי שמים שמנהלים אתרי אינטרנט (בין אם תורניים ובין אם לאו)
אני אישית חושב שהפורום עושה עבודת קודש..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 22:34 לינק ישיר 

לקח לי זמן רב לכתוב את התשובה למעלה ולכן בינתים נוספו עוד הערות ותגובות שראיתי זה עתה.

השאלה מה יאמרו גדולי ישראל בעבר הקרוב והרחוק על הפורום היא מאד מעניינת. היא גם מפחידה במקצת, ולכן סבורני שחשוב לדון בה.

אמנם יש לברר היטב אם זו שאלה הלכתית בכלל. ומה זו שאלה הלכתית. (להבדיל למשל ממתן עצה טובה). ואם זו שאלה הלכתית, אזי הכרעה בשאלה כזו מצריכה הכרת המציאות, כלומר הפורום, המצב החברתי והאינטלקטואלי בתרבות שלנו ובתרבות של השואל, מצבו הפרטי של השואל. וכן היא מצריכה הבנה מה מקדם את האדם. ואחרון חביב, האם ההנחה היא שיש לתת אמון באדם ולתת לו להסתכן כדי להתקדם או שראוי להחמיר עליו ולנעול אותו בגטו מחשבתי.

ודאי שגדולי ישראל מאז תקופת ההשכלה בחרו בקו של גטו. האם הם צדקו באותה עת? האם הגישה הזו נכונה היום? אני חוזר על מה שכתבתי בייסוד הפורום. הפורום בנוי על ההנחה שפתיחת הגטו מתרחשת מאליה ולכן הפורום הכרחי.

והמשלתי זאת אז באותו משל שמיוחס לבעש"ט לגבי הפצת הקבלה (אני יכול לכתוב בלב שקט: להבדיל, וכל אחד יבין לפי הבנתו.. סמיילי): כאשר הנסיך חולה, שופכים את התרופה היקרה בתקוה שכמה טיפות ייכנסו.

מעניין מה הבעש"ט עונה על כך שיש הרבה נסיכים חולים, חלקם יחלימו ויהיו בריאים מקודם, אך יהיה מיעוט שהתרופה תהרוג אותם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 22:37 לינק ישיר 

ושוב נוספו תגובות... זה מירוץ שאין לו סוף.

ירוחם, תודה.

כנר

לא הבנתי את שאלתך. אם אדם מנהל פורום של *** (הכוכביות באו במקום המילה "סקס" או "מין" והן נולדו לראשונה באשכול הומוריסטי בפורום הזה), כמדומה שזה פוסל אותו מלהתקבל בישיבה מהסיבות שציינתי כאפשרויות להרחקה על פי ההלכות הנוגעות לכך. כיון שזה פשוט, אז אני מניח שלא הבנתי למה התכוונת. אנא באר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 22:39 לינק ישיר 

אני מכיר לפחות כמה גדולי תורה שלא בחרו בקו של גטו.. אבל ברמת העיקרון מסכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 22:39 לינק ישיר 

kaner91 כתב:
אז זהו שאני לא חי בסתירה.. ואתה לא יכול לדבר בשם החפץ חיים עם כל הכבוד.. ולא יכול להגיד בשמו מה הוא היה אומר.. הרבנים שלי (שגם הם הולכים על פי החפץ חיים) דווקא מתירים להשתמש באינטרנט ואף מעודדים לשאול שאלות אמוניות..

אני כמובן לא יכול לדבר בשם החפץ חיים, אבל כל הגישה הכללית שלו הייתה די דומה לגישה החרדית של היום, מה לעשות.
המזרחי היה קיים כבר בזמנו, והיו הרבה רבנים שתמכו בו. אולם החפץ חיים ממש לא נמנה עמהם אלא היה באגף הדי קיצוני של אגודת ישראל.
גם היחס של החפץ חיים לחילוניות וכפירה לא דמה בכלל ליחס של הרב קוק או של הרב ריינס, אלא היה מאד נחרץ ולא דיאלוגי כמו שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 22:43 לינק ישיר 

"המפרשים את הסיבה שהשונה לתלמיד שאינו הגון מושווה לזורק אבן למרקוליס. מסביר הפרישה על הטור שהטעם הוא משום שהזורק אבן למרקוליס חושב שהוא מקיים בזה מצווה של ביזוי עבודה זרה, שהרי זורק עליה אבן שזהו ביזוי גדול, אולם באמת, הוא בעצמו עובר בזה באיסור עבודה זרה, שהרי בכך דרך עבודתה, אף כאן, המלמד לתלמיד שאינו הגון חושב שהוא עושה דבר טוב שמפיץ תורה, אבל באמת עושה הוא דבר מזיק."

כפי שניתן לראות בציטוט הנ"ל השאלה הנוגעת לתלמיד שאינו הגון אינה שייכת לפורום מפני שאף אחד כאן איננו מורה אלא כולם כאן תלמידים .

השאלה כאן היא אחרת לגמרי.

מהי צורת התוכחה והאם בכלל אנחנו יכולים לקחת על עצמנו תפקיד של מוכיחים בשער ?

בסיפור של ר' נחמן על בן המלך שחשב שהוא תרנגול והתנהג בהתאם הרי המרפא שלו התנהג אף הוא כתרנגול -לכאורה הוא עשה מעשה מכוער שהרי הוא חיקה את מעשיו המכוערים של בן המלך אבל מטרתו לא היתה להעליב אלא לרומם את בן המלך ואכן לאט לאט הצליח.

כאן בא מוכיח בשער מטעם עצמו מוריד את עצמו לאותה רמה של נשוא ביקורתו ומתפלש גם הוא בלכלוך (איך קרה שהמוכיח בשער  ידע את תאריך יום ההולדת ואף אחד אחר בפורום לא ידע? נושא למחשבה... ).

האם תוכחה כזאת יש לה סיכוי כלשהו להצליח?

ולענין החסימה כן או לא:

האם,(כפי שהזכיר כאן מישהו ששכחתי)ר' מאיר לא למד תורה מאלישע בן אבויה?
אפשר ללמוד מכל אדם כי כל המשתתפים בפורום כאן הם תלמידים..

מנהלי המשנה יעשו את תפקידם ושלום על ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 22:48 לינק ישיר 

עץ נטוע

דבריך מובילים בכיוון חדש. ראשית, יש לברר מה בדיוק סבר הח"ח, ועבור מי נכתבו דבריו. לדוגמא, וזו נקודה אחת מרבות, רבים מחיבוריו (כלומר, אותם מעט שראיתי) מכילים פניה ברמה מאד פונדמנטאליסטית לקוראים שהיו מוגדרים אצלנו בדרך כלל כ"המון". האם זה בגלל שהוא היה אדם שלא תפס דברים ביתר אינטלקטואליות? או שהועיד אותם רק לחלק מהציבור? או שאלו שהיו שומעים לו היו רק ההמוניים ולאחרים לא היה צורך לומר או שלא היו מקשיבים?

הפורום שלנו ודאי לא פונה להמון. אם כי אישית אני סבור שיש ויש מקום לשאוף, לקוות ולנסות להעלות את רף הזיכוך של מערכת האמונות גם אצל ההמון, וזה אפשרי וראוי מאד. הרי פעם לא היו כה הרבה פרימיטיביים מבחינה זו כמו היום (סגולות, קברים, ועוד) ואולי לעובדה שהרבנים לעתים סובלים מאותה בעיה יש משקל רב ביצירת מצב זה. ואם כן, הדרך לתיקון היא על ידי העלאת רמתם האינטלקטואלית של הרבנים, וזו טענה שהעליתי כמה פעמים בעבר בפורום.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 22:51 לינק ישיר 

עץ נטוע

הגישה שלו ביחס לכפירה אכן לא הייתה דומה ליחס המזרחי או יחס הרב קוק.. אבל מה הקשר אחד לשני?.. אינטרנט לא שייך רק לכופרים.. אני מודה שבבני ברק שולטת האוירה שכל מה שחדש הוא בחזקת פסול וכל מי שעושה שימוש בחדש הוא בחזקת קוצץ בנטיעות.. אבל זה עוד לא אומר שלא היה מתיר.. ועוד פעם.. ספקולציות על מה הוא היה אומר לא מתקבלות אצלי.. שכן גם רבני הולכים לפי שיטת המשנה ברורה ומה שלא הלכה הוא בגדר ספקולציה בלבד... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/2/2011 22:53 לינק ישיר 

צענע
זה בסדר שאת קוראת לי מישהו- כך לפחות אני מרגיש שאני מישהו.

לגופם של דברים כותיק כאן שמתי לב לשיפור בביטוים- זה עדין לא שפיר- אבל לעומת מה שהיה רגיל- יש התקדמות גדולה.
פעם כל מילה שניה היתה ניבול פה- היום כל מילה עשירית ויותר. חברנו עוד ימשיך כך בעוד  זמן . יכתוב ספר -שמירת הלשון תנינא

כנראה שהפורום בכל זאת ממלא תפקיד חיוני וחשוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 00:07 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
עץ נטוע

דבריך מובילים בכיוון חדש. ראשית, יש לברר מה בדיוק סבר הח"ח, ועבור מי נכתבו דבריו. לדוגמא, וזו נקודה אחת מרבות, רבים מחיבוריו (כלומר, אותם מעט שראיתי) מכילים פניה ברמה מאד פונדמנטאליסטית לקוראים שהיו מוגדרים אצלנו בדרך כלל כ"המון". האם זה בגלל שהוא היה אדם שלא תפס דברים ביתר אינטלקטואליות? או שהועיד אותם רק לחלק מהציבור? או שאלו שהיו שומעים לו היו רק ההמוניים ולאחרים לא היה צורך לומר או שלא היו מקשיבים?

הפורום שלנו ודאי לא פונה להמון. אם כי אישית אני סבור שיש ויש מקום לשאוף, לקוות ולנסות להעלות את רף הזיכוך של מערכת האמונות גם אצל ההמון, וזה אפשרי וראוי מאד. הרי פעם לא היו כה הרבה פרימיטיביים מבחינה זו כמו היום (סגולות, קברים, ועוד) ואולי לעובדה שהרבנים לעתים סובלים מאותה בעיה יש משקל רב ביצירת מצב זה. ואם כן, הדרך לתיקון היא על ידי העלאת רמתם האינטלקטואלית של הרבנים, וזו טענה שהעליתי כמה פעמים בעבר בפורום.

אם אין שום ראיה שהחפץ חיים היה אדם בעל חשיבה מעמיקה ואינטלקטואלית, מה הסיבה להניח שהוא היה כזה? באותה מידה ניתן לחשוב שהוא היה גם ספורטאי מדהים והוא פשוט לא הראה את הפן הזה בו.
אני גם ממש לא בטוח שפעם ההמון והרבנים היו פחות פרימיטיביים מהיום, רוב הסגולות עליהן אתה מדבר נוצרו בתקופות קדומות.
היו בעם ישראל תקופות יותר פרימיטיביות ופחות פרימיטיביות אולם אני לא  חושב שיש משהו מיוחד בתקופתנו.
לדעתי, במאות שנים האחרונות היהדות במזרח ארופה ובצפון אפריקה לא הייתה פחות פרימיטיבית ממה שהיא היום, להפך, המיתוסים והאמונות התפלות היו קיימים כחלק מן החיים בצורה הרבה יותר עמוקה ומושרשת (למרות שאולי כל המסחור של סגולות וקברים היה רווח פחות בגלל העדר אמצעים פרסומיים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 00:16 לינק ישיר 

kaner91 כתב:
עץ נטוע

הגישה שלו ביחס לכפירה אכן לא הייתה דומה ליחס המזרחי או יחס הרב קוק.. אבל מה הקשר אחד לשני?.. אינטרנט לא שייך רק לכופרים.. אני מודה שבבני ברק שולטת האוירה שכל מה שחדש הוא בחזקת פסול וכל מי שעושה שימוש בחדש הוא בחזקת קוצץ בנטיעות.. אבל זה עוד לא אומר שלא היה מתיר.. ועוד פעם.. ספקולציות על מה הוא היה אומר לא מתקבלות אצלי.. שכן גם רבני הולכים לפי שיטת המשנה ברורה ומה שלא הלכה הוא בגדר ספקולציה בלבד... 

כזכור עיקר דברי כוונו כלפי גלישה בפורומים המכילים כפירה, ולא כלפי האינטרנט בכלל.
בכל מקרה, אם ההנחה  שכל גדולי ישראל בעבר אחזו כמוך ורק רבני בני ברק הם אלו שקלקלו גורמת לך קורת רוח, אתה יכול להמשיך  להחזיק בה.
בעיני בכל אופן נראה שהרבנים שבאו מאותו בית מדרש של החפץ החיים מייצגים יותר את דעתו מאשר כאלו שהגיעו מבתי מדרש שהחפץ חיים התנגד להם. 
באופן אישי אני קרוב הרבה יותר לרבני הציונות הדתית מאשר לרבנים החרדים. אבל צריך לומר ביושר, שברור כמעט לחלוטין שכל הנתונים מלמדים שאילו החפץ חיים היה חי היום הוא היה "גדול" בני ברקי טיפוסי, ולא מהמתונים שבהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 00:20 לינק ישיר 

בתורה כתוב- ובאת אל הכהן אשר יהיה בימים ההם-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 01:05 לינק ישיר 

באופן עקרוני ומבלי להתייחס לדמויות ספיציפיות (אני בדר"כ מדלג במהירות על הודעות שרמתם לא נאותה בעיני, בין אם מסיבות של טעם רע כפי שמוזכר כאן, ובין אם מסיבות אחרות) שימוש בלשון וולגרית או "שוחטת פרות קדושות" שאין מאחריה תוכן משמעותי, בדר"כ באה מתוך רצון להשיג תשומת לב , מה שאומר שככל שינתן לה יותר תשומת לב כך היא תגדל (בעולם הוירטואלי נהוג לקרוא להתנהגות כזו "האכלת טרולים") ומכ"מ אם יש הכרח למחות כנגד דברים ו/או למחוק אותם ו/או להתעלם מהם , יש הכרח לנהוג כך, שלא יהא שוטה נשכר.
                       והנראה לענ"ד הלא קובעת (ב"ה) כתבתי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/2/2011 09:33 לינק ישיר 

אני לא מבין את כל ההתפלספות, בכל מקום (נורמלי) אדם צריך להתנהג לפי חוקי המקום. ברגע שרוב רובם
של אנשי המקום נפגעים מהתנהגותו של אדם ויודע הוא זאת וממשיך הרי זה ברור שאין לאפשר לו המשך
התנהגותו. את דעותיו יכול להעביר באופן מכובד, אך במידה ואינו עושה זאת מה השאלה?!?
נתינת במה לו כזלזול בשאר המשתתפים הן מצידו והן מצד נותן הבמה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > היחס למטיפים למינות על פי ההלכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.