|
|
| נשלח ב-11/2/2011 14:24 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  | מה בין ראיה לשמיעה בהשגה נבואית? וכי לקב"ה יש גוף?! ההבדל היחיד הוא בדרגת הנבואה.. "וכל העם רואים את הקולות"
|
|
ההבדל פשוט מאוד, ראיה אי אפשר לזייף, שמיעה כן, לכן אין כאן ראיה לאלוקים למי שרוצה לכפור בו,
ועובדה שגם אתה כופר בו כביכול כי אמרת שאין לו גוף, ונדב ואביהוא כן ראו גוף,
(ראה השגת הראב"ד/ והאומר שיש שם רבון אחד אלא שהוא גוף ובעל תמונה. א"א ולמה קרא לזה מין וכמה גדולים וטובים ממנו הלכו בזו המחשבה לפי מה שראו במקראות ויותר ממה שראו בדברי האגדות המשבשות את הדעות.)
לגבי כל העם ניבאו:
הם גם ניבאו בים סוף, "ראתה שפחה על הים את מה שלא ראה יחזקאל בן בוזי"
לגבי דרגת הנבואה:
ממש לא רלוונטי, כי העיקר התוכן,
מה לי שאלוקים מדבר עמי פנים אל פנים, או בטלפון, או במכתב, או דרך שליח ??? העיקר מה הוא רוצה לומר לי !!
(תהרוג אותי: לעולם לא הבנתי את המושג דרגת נבואה, זה נשמע ממש ילדותית ח"ו,)
|
| נשלח ב-11/2/2011 14:54 |
|
| |
מקסמן
ניראה לי שאתה קצת מתבלבל.. גם ראיה וגם שמיעה שמיוחסות לנבואה פירושן השגה רוחנית.. ואין כל הבדל ביניהם על דרך החוש, חלק מהנביאים אומנם התנבאו דרך מראות אך בוודאי שלא ראו את ה' אלא ראו משלים וחידות.
איני כופר בו שכן לה' אין גוף ואין דמות הגוף..
ומה שהראב"ד השיג על הרמב"ם נאמר על הקטלוג מגשימי האלוה בתור עובדי ע"ז, אבל ברור לחלוטין שגם הראב"ד סבר שהדעה הנכונה היא דעתו של הרמב"ם ורק אמר שאין נזק גדול כל כך אם מישהו טעה בזה ולא כדעת הרמב"ם. (וראה עוד פירוש החזו"א על אותו הראב"ד)
לגבי המראות בים סוף- אין הכי נמי.. אם היה מראה נבואי זה חיזוק לשיטתי.
אתה צודק שהעיקר בנבואה הוא התוכן אך נבואה זה לא איזה מברק או הודעה אלא "חש הנביא עקרונות אלוקיים עליהם מיוסד העולם שהשראת הנבואה מאפשרת לו להעריך מה יגרום המפגש בינם לבין המאורעות האקטואלים ואת ההשלכות של אינטראקציה זו מתאר הוא בדברי חזונו" (חסד למשיחו)
לגבי דרגות נבואיות- ישנן דרגות רבות בהשגות הרוחניות קודם כל ההבדל התהומי בין אספקלריה מאירה ושאינה מאירה, וכן דרגות אין מספר בין בנבואה בין ברוח הקודש וכו'.. כללו של דבר ככל שההשגה הרוחנית יותר גבוה כך הנביא מרגיש את "המסר" ואת שורשו יותר טוב.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2011 15:58 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  | מקסמן
ניראה לי שאתה קצת מתבלבל.. גם ראיה וגם שמיעה שמיוחסות לנבואה פירושן השגה רוחנית.. ואין כל הבדל ביניהם על דרך החוש, חלק מהנביאים אומנם התנבאו דרך מראות אך בוודאי שלא ראו את ה' אלא ראו משלים וחידות.
אנו דנים על ראיה שיש אלוקים ממעמד הר סיני, ושמיעה היא לא ראיה, כי יכול ח"ו שמשה רבינו עבד עלינו, ויש הרבה סיבות לחשוב כך,
1, למה לא נתן לעלות להר
2, מה פי' וְהִשְׁתַּחֲוִיתֶם מֵרחק: ?? וְנִגַּשׁ משֶׁה לְבַדּוֹ אֶל יְקוָק וְהֵם לא יִגָּשׁוּ וְהָעָם לֹא יַעֲלוּ עִמּוֹ:
וחז"ל עלו על השאלה ואומרים שלכן אמר לו אלוקים לרדת שוב להזיר את העם, ומיד שירד ?! אלוקים דיבר לעם, שלא יאמרו שמשה דיבר שם ח"ו,
3, מה פי' פֶּן יִפְרץ בָּהֶם יְקוָק ??? אלוקים לא יכול שלא יפרוץ ?? אין לו כביכול שליטה על עצמו (ח"ו) ??
איני כופר בו שכן לה' אין גוף ואין דמות הגוף..
אתה כופר בפסוקים מפורשים מסיבה אחת, והיא "פילוסופית"
כלומר פילוסופית אתה לא מקבל שאלוקים יכול להיות חומר,
אבל גם דיבור לא יכול להיות מבחינת פילוסופית, אז תכחיש גם את השמיעה בסיני, והרמב"ם באמת מכחיש ואומר שהדיבור היא נברא ולא שאלוקים בעצמו דיבר, וזה דעת הרבה ראשונים,
בתכלס לא היה ראיה, ולא היית שמיעה, אז מה כן היה ??
איזה ראיה היא מעמד הר סיני ? למה היא ראיה יותר מהרגע העכשווית שאני יודע בשכלי שיש אלוקים,
ולכן אני טוען שבמעמד הר סיני קיבלו את הדיברות כי הם נכונות מעצם דבריהם,
לא תרצח ולא תנאף וכו' נכונות כמו 1+1=2
מה לי אלוקים אמר דרך קול נברא ?! ומה לי אם אלוקים הכניס לכל בני אנוש בבינה\בתבונה\בגנים ??
וזה עומק דבריהם שבכל קריאת התורה (בשבת) היא כמעמד הר סיני, כי הדברים עצמם נכונים, ולא משנה מתי אנו שומעים אותם,
ומה שהראב"ד השיג על הרמב"ם נאמר על הקטלוג מגשימי האלוה בתור עובדי ע"ז, אבל ברור לחלוטין שגם הראב"ד סבר שהדעה הנכונה היא דעתו של הרמב"ם ורק אמר שאין נזק גדול כל כך אם מישהו טעה בזה ולא כדעת הרמב"ם. (וראה עוד פירוש החזו"א על אותו הראב"ד)
הראב"ד צודק יותר מהרמב"ם: כי כל מה שמשה רצה להוכיח ?! שאלוקים הוא פיזי שאפשר לשמוע אותו, אחרת היה מלמד אותם פילוסופיה, אלוקים כביכול ירד להר וכדומה, ראה בפסוקים והם פשוטים לגמרי,
האבן עזרא טוען שהם היו פילוסופים "כי היו בישראל רבים על דעת חכמי הודו, שאמרו שלא יתכן לדבר מי שאינו גוף עם מי שהוא בגוף ויחי. והראיה: היום הזה ראינו כי ידבר"
יוצא שמשה רצה להוכיח שאלוקים כן יכול לדבר,
לגבי המראות בים סוף- אין הכי נמי.. אם היה מראה נבואי זה חיזוק לשיטתי.
אז למה מעמד הר סיני יותר חשוב ? אל כורחך שמעמד הר סיני לא מיועד לעדות יותר מנבואה אחרת, רק עצם הדברים\התוכן במעמד הר סיני,
אתה צודק שהעיקר בנבואה הוא התוכן אך נבואה זה לא איזה מברק או הודעה אלא "חש הנביא עקרונות אלוקיים עליהם מיוסד העולם שהשראת הנבואה מאפשרת לו להעריך מה יגרום המפגש בינם לבין המאורעות האקטואלים ואת ההשלכות של אינטראקציה זו מתאר הוא בדברי חזונו" (חסד למשיחו)
לא מבין מה הוא רוצה, (נראה לי שכולנו מסתבכים כאן,)
נבואה היא התוכן ותו לא, כל השאר ילדותית לגמרי,
לגבי דרגות נבואיות- ישנן דרגות רבות בהשגות הרוחניות קודם כל ההבדל התהומי בין אספקלריה מאירה ושאינה מאירה, וכן דרגות אין מספר בין בנבואה בין ברוח הקודש וכו'.. כללו של דבר ככל שההשגה הרוחנית יותר גבוה כך הנביא מרגיש את "המסר" ואת שורשו יותר טוב.
תשמע שוב ושוב ואל תתן לשכלך להיכשל,
אין ולא יכול להיות דרגות נבואה מהסיבה הפשוטה, שאלוקים רוצה לומר לי משהוא ?! אז חייב השליחות לצאת לפועל,
1, הנביא חייב להבין את השליחות (מה משנה איך ?)
2, אני (המקבל) חייב להאמין\לדעת\להבין את דברי האלוקים אלי,
אחרת אנו עושים מאלוקים צחוק ח"ו,
ברגע שיש מפקפקים בעניין ?! השליחות של האלוקים כשל טוטאלית, במילא זה חייב להיות שלא היית שליחות כלל, והבן,
. |
|
|
| נשלח ב-11/2/2011 16:23 |
|
| |
מקס כל הניסים שמנית ואחרות מתגמדות לעומת הנס הגדול של הקמת המדינה וקיומה- צורת קיומה. עד היום ועד עולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2011 16:36 |
|
| |
מקסמן היקר
רציתי להתחיל לענות לך על תגובתך אבל ראיתי שלא אצא מזה כי זה פשוט הרבה מדי לכתוב.. באופן כללי האוריינטציה הרוחנית שלך קצת לוקה בחסר ובטח בעניין הנבואה וגשמות האלוה.. ועוד הפעם אני מצטער שלא עונה כי זה פשוט יהיה ארוך מדי.. אני מאוד ממליץ על מו"נ כוזרי וספרי המהר"ל (בעיקר גבורות, נצח תפארת, נתיבות.) בתור התחלה. שבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2011 18:35 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  | מקסמן היקר
רציתי להתחיל לענות לך על תגובתך אבל ראיתי שלא אצא מזה כי זה פשוט הרבה מדי לכתוב..באופן כללי האוריינטציה הרוחנית שלך קצת לוקה בחסר ובטח בעניין הנבואה וגשמות האלוה.. ועוד הפעם אני מצטער שלא עונה כי זה פשוט יהיה ארוך מדי.. אני מאוד ממליץ על מו"נ כוזרי וספרי המהר"ל (בעיקר גבורות, נצח תפארת, נתיבות.) בתור התחלה. שבת שלום |
|
צדיק:
אני כבר אחרי זה,
ומתוך נסיוני אני אומר לך שהם כהיום לא מספקים לנו תשובות, (אולי לימי הבחרות)
מה שכן קיבלתי מהם ?! זה היסודות\הכללים איך צריכים ללמוד,
תוקן על ידי maxmen ב- 12/02/2011 18:43:24
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2011 18:46 |
|
| |
אז תמשיך הלאה.. אלו רק הספרים הראשונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2011 18:49 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  | | אז תמשיך הלאה.. אלו רק הספרים הראשונים. |
|
נוו מה עוד ?? אולי אני לא מכיר,
|
|
| נשלח ב-12/2/2011 19:55 |
|
| |
לפי דעתי למי שרוצה בסיס ממש טוב באמונה:
כל כתבי הרמב"ם באמונה בעיון (אני ממליץ על מהדורות ר' שילת) כוזרי בעיון (עם שיעורים או עם פירוש שערי אמונה לר' בזק או פירוש הרב הנזיר) מסל"ש (פירוש הרצי"ה) אמונות ודעות לרס"ג (פירוש הנזיר) ספר העיקרים לר' יוסף אלבו, אור ה' לר' קרקש, חובות הלבבות לרבינו בחיי, דרשות הר"ן, מנורת המאור, י' מאמרות לרמ"ע מפאנו, טעמי מצוות לרקאנטי, כל ספרי מהר"ל מפראג (מדובר בערך ב18 ספרים) כל כתבי רמח"ל (ובעיקר דעת תבונות, דרך ה', קל"ח פתחי חכמה, אדיר במרום, אגרות רמח"ל), נפש החיים לר"ח וולוז'ין, רוח חיים לר"ח וולוז'ין, אלפי מנשה לר' מנשה מאיליה, ספרי הגרי"ד סולוביצ'יק (ובעיקר איש האמונה אישה ההלכה ועל התשובה) ספרי הרש"ר הירש (חורב, אגרות צפון) ספרי הראי"ה קוק (עדיף ללמוד את כולם אבל הכי חשוב: אדר היקר, אורות, אורות הקודש, אורות התשובה, אורות התורה, אורות האמונה, עין איה, אגרות הראי"ה, מאמרי הראי"ה) ספרי הרצי"ה ( לנתיבות ישראל, אור לנתיבתי, קניין תורה, שיעורים על: אורות, מסל"ש, תלמוד תורה, ארץ ישראל.) קול הנבואה לרב הנזיר, סדרת מי מרום לרב חרל"פ, הממדים הנבואה והאדמתנות לרש"ט גפן. ספרי חסידות: תניא, תורה אור לרש"ז,קונטרס התפעלות לאדמו"ר האמצעי, שפת אמת, ספרי ר' צדוק מלובלין, ליקוטי מהור"ן (עם שיעורים) פירושים לתורה שגדושים באמונה: העמק דבר לנצי"ב, התורה והמצווה למלבי"ם, משך חכמה לר' שמחה מדווינסק, שיחות הרצי"ה על התורה. ספרי אמונה אקטואליים: ספרי הרב שג"ר, ספרי הרב טאו (לאמונת עיתנו), ספרי הרב קלנר (כארי יתנשא, הוד הקרח הנורא, פלורליזם פנטיזם כלליות, חסד למשיחו) ספרי הרב שרלו (הלכה כבית הלל, בצלמו, וארשתיך לי לעולם) ספרי הרב אלי בזק (שערי אמונה, מדבר במצדקה) ספרי הרב ד"ר מיכאל אברהם (שתי עגלות, את אשר ישנו ואת אשר איננו, אנוש כחציר) אני מניח שיש עוד המון ספרים אבל זה מה שחשבתי עליו כרגע. ספרים שהייתי קורא אותם אחר כך: ספרי ישעיהו לייבוביץ, מורה נבוכי הזמן לרנ"ק, מחקרים למיניהם על היהדות. אחרי כל זה אל תהסס לעבור לנסתר עם ספרי הגר"א ועם ספרים כגון: לשם שבו וחלמה וכו'..
תוקן על ידי kaner91 ב- 12/02/2011 19:58:49
תוקן על ידי kaner91 ב- 12/02/2011 20:01:59
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2011 20:38 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  | ספרי אמונה אקטואליים: ספרי הרב שג"ר, ספרי הרב טאו (לאמונת עיתנו), ספרי הרב קלנר (כארי יתנשא, הוד הקרח הנורא, פלורליזם פנטיזם כלליות, חסד למשיחו) ספרי הרב שרלו (הלכה כבית הלל, בצלמו, וארשתיך לי לעולם) ספרי הרב אלי בזק (שערי אמונה, מדבר במצדקה) ספרי הרב ד"ר מיכאל אברהם (שתי עגלות, את אשר ישנו ואת אשר איננו, אנוש כחציר) אני מניח שיש עוד המון ספרים אבל זה מה שחשבתי עליו כרגע.
ספרים שהייתי קורא אותם אחר כך: ספרי ישעיהו לייבוביץ, מורה נבוכי הזמן לרנ"ק, מחקרים למיניהם על היהדות. |
|
חוץ מאלה ?! אפשר לומר שראיתי ולמדתי ורובם בעיון,
אלה אני לא ילמד לעולם מסיבות חברתיות
|
| נשלח ב-12/2/2011 20:48 |
|
| |
בוא נגיד ככה.. אם תלמד את כל הרשימה (משימה ארוכה במיוחד) תהיה ברמה מאוד גבוהה. אם למדת את כולם אני מוריד בפניך את הכובע (שאין לי).. ועדיין ניראה מהתכתבותינו האחרונה שלא קרית (את הכל) ואם קרית לא שנית ואם שנית לא שילשת ואם שילשת לא פירשו לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2011 21:05 |
|
| |
אז אני הספר לך,
אני כל שנה ושנה גומר את התנ"ך בעיון,(וקונה לעצמי חותן תורה בכותל, אם אני בארץ)
היום אין לי זמן הרבה, אבל הרבה שנים למדתי גם מכילתא ספרא וספרי ביחד עם הפרשת השבוע,
אחרי זה למדתי כל שבת תורה שלמה של הרב כשר, = כל החז"לים על הפרשה,
וכל זה ?! חוץ מלימודי הרגילים משנה וגמ' וספרי ההלכה, בחידר\ישיבה קטנה\ישיבה גדולה\כולל (= כמה שנים עד שחזרתי לחול,)
מחשבת ישראל היית אצלי טפל ביחס לנ"ל,
אבל בכל זאת למדתי אותם בימי הבחרות ומידי פעם מעיין בהם,
בתכלס:
אם יש לך להחכים אותי ?! אז טוב מאוד לי ולכולם כאן,
אבל אם אין לך ?! אז ממש חבל !
|
| נשלח ב-13/2/2011 03:19 |
|
| |
מקסמן
יפה מאוד על ההספק בלימודך אבל כמו שאמרתי- לימוד מחשבת ישראל (=אמונה) הוא דווקא זה שנותן את הפרספקטיבה הנכונה על היהדות ולכן אל לנו לעשותו טפל (המדובר כאן הוא באיכות ולא בכמות כמובן) אומנם דברי חכמנו כבר נמצאים באגדות ובמדרשים אך קשים מאוד להבנה בלי ראיה שלמה וכוללת של התורה ולכן יש את ספרי מחשבת ישראל לעזרתנו
ותורה תמימה משיבת נפש -כשהיא תמימה(= שלמה) היא משיבה את הנפש, ודברי תורה עניים במקום אחד ועשירים במקום אחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 06:30 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  | | באופן כללי האוריינטציה הרוחנית שלך קצת לוקה בחסר |
|
[מקסמן,
לענ"ד אתה יש בך נשמה של צדיק ונביא גם יחד, אם המשכת בשיחה אחרי פניה כזו. השחצנות וההתנשאות הנוטפות ממנה אינן מעידות על כך שחוכמת הכותב יתרה על שלך (אולי דווקא ההיפך), אבל תגובותיך מעידות שליבך רחב בהרבה משלו.
קנר,
לגבי ייחוס "גופניות" לא-להים, אני ממליצה לך לעיין בספרו של יאיר לורברבוים, "צלם א-להים".]
תוקן על ידי אמשלום ב- 13/02/2011 06:34:43
|
|
|
|
| נשלח ב-13/2/2011 12:46 |
|
| |
מקסמן
אם הביקורת פגעה בך אני מתנצל.
תוקן על ידי kaner91 ב- 13/02/2011 12:59:44
|