|
|
| נשלח ב-10/2/2011 19:54 |
|
| |
אלי אתה מערבב בין מוסר- שהוא יצירה וקביעה אנושית חברתית וגאוגרפית, לבין מצוות התורה.
האדם המאמין אינו מקיים את מצוות התורה בגלל שזה טוב. הוא מקיים את ציווי התורה אפילו אם זה נראה לו רע, כך למשל את מצוות המילה.
ולכן אין כל קשר בין הדברים- ואם יש אזי זה מקרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2011 20:01 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אליאתה מערבב בין מוסר- שהוא יצירה וקביעה אנושית חברתית וגאוגרפית, לבין מצוות התורה.האדם המאמין אינו מקיים את מצוות התורה בגלל שזה טוב. הוא מקיים את ציווי התורה אפילו אם זה נראה לו רע, כך למשל את מצוות המילה.ולכן אין כל קשר בין הדברים- ואם יש אזי זה מקרי. |
|
למה זה רע ? זה דווקא יפה, וחוץ מזה והיות שיש שנולדים כך, מין היושר שכולם יעשו כך שלא תהיה הבדל ביניהם, ביופי כמובן,
בתכלס: אברהם אבינו רצה ברית דמים לצאצאיו בכדי שיחייב אותם להיות מוסריים, ודיי הצליח לו,
|
|
| נשלח ב-10/2/2011 20:13 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אלי אתה מערבב בין מוסר- שהוא יצירה וקביעה אנושית חברתית וגאוגרפית, לבין מצוות התורה.
האדם המאמין אינו מקיים את מצוות התורה בגלל שזה טוב. הוא מקיים את ציווי התורה אפילו אם זה נראה לו רע, כך למשל את מצוות המילה.
ולכן אין כל קשר בין הדברים- ואם יש אזי זה מקרי. |
|
להפך, אני מפריד בינהם.
טענתי הייתה כי אין טוב או מוסרי בלי מצוות התורה. ממה שכתבת בסיפא, נראה לי כי אנו מסכימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/2/2011 20:43 |
|
| |
מקס לעשות ניתוח חיוני לתינוק בן 8 ימים בלי הרדמה, זה לא טוב ולא מוסרי. כלומר אלמלא מצוות התורה אפשר היה לעשות את האקט היפה הזה כדבריך, בתנאי הרדמה מלאה על ידי רופא כשהילד יהיה בוגר יותר.
אלי- אתה כותב טענתי הייתה כי אין טוב או מוסרי בלי מצוות התורה.
ואני טענתי שאין כל קשר ישיר. ואם יש זה רק מקרי, אז איך זה מתישב עם מה שכתבת --שאנו מסכימים?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2011 02:05 |
|
| |
להבנתי אנחנו מסכימים בנקודה שונה. בזאת שאת המצוות יש לקיים בלא קשר להבנתינו את הטוב או המוסרי שבהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2011 02:37 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | | להבנתי אנחנו מסכימים בנקודה שונה. בזאת שאת המצוות יש לקיים בלא קשר להבנתינו את הטוב או המוסרי שבהם. |
|
ח"ו לומר כך,
למה ביטלו עונש מוות ?? הרי הם דאורייתא ?
ולמה לא מניחים תפילין כל היום ?
וכן אלפי דוגמאות
|
| נשלח ב-11/2/2011 02:40 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקסלעשות ניתוח חיוני לתינוק בן 8 ימים בלי הרדמה, זה לא טוב ולא מוסרי. כלומר אלמלא מצוות התורה אפשר היה לעשות את האקט היפה הזה כדבריך, בתנאי הרדמה מלאה על ידי רופא כשהילד יהיה בוגר יותר. |
|
יכול להיות שסנהדרין בעתיד יסכימו להרדמה, למה לא בעצם ?
|
| נשלח ב-11/2/2011 07:04 |
|
| |
טוב ורע קשורים לענ"ד ישירות למושג אמת ושקר. טוב הוא ידיעת האמת ורע חוסר ידיעתה. האם רעל טוב או רע זה תלוי למה משתמשים בו כשלעצמו אך אם תחשוב שרעל בריא לך לאכילה (וזהו שקר) אז הרעל רע לך. אם תחשוב שהוא מעולה כנגד מזיקים(וזהו אמת) אז הוא טוב לך. לענ"ד טוב ורע מתקיימים מתוך מציאות של אמת ושקר. "כל מן דעביד רחמנה לטב עביד" היינו שכל דבר הוא טוב אך אם הדבר יתקיים בשקריותו נהיה הוא לרע. כאשר מעמיקים בנושא זה רואים שהרע מתקיים בשל השקר. אולם השקר אינו קיים למעשה כי צהוב הוא צהוב ולא אדום ואף אם השקר יטען שהוא אדום אין אמת לקיומו. (צהוב לעולם לא קיים כאדום) על כן שקר הוא שורש ההעדר ואמת המציאות. טוב הוא ההתחברות למציאות ורע להעדר. מבוסס על כתבי המהר"ל. דלותי אינה מאפשרת לייצג רעיון זה נאמנה אך בטוח אני בצדקתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2011 15:59 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | להבנתי אנחנו מסכימים בנקודה שונה. בזאת שאת המצוות יש לקיים בלא קשר להבנתינו את הטוב או המוסרי שבהם.
ח"ו לומר כך,
למה ביטלו עונש מוות ?? הרי הם דאורייתא ?
ולמה לא מניחים תפילין כל היום ?
וכן אלפי דוגמאות
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2011 16:10 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | | בלשון המעטה, דעתך רחוקה מאוד מהיהדות האורתודוכסית (בלי להיכנס לשאלה מה נכון ומה לא) |
| אוקיי,
אני קיבלתי את לימודי בחידר בישיבה ובכולל ובכל יום ויום ושבת וחג שאני לומד בכל חיי,
וזה מה שקיבלתי,
אפשר שתחשוד אותי בלימודי חול, אבל לא ולא, לא למדדתי למודי חול (ותראה את זה בכתיבה הדפוקה שלי)
כל דעותי היא מהתורה שלנו והחכמים, ותו לא,
והעםארצים שלא למדו לעולם, או למדו לא לעומק, או סומכים על חכמים מסויימים בלי לבקר אותם רק בגלל מפלגתיות וכדומה, (= השקפה)
אלה בעיני עובדי ע"ז, ואין הבדל ביניהם לבין הדתות והכתות אחרות
תוקן על ידי maxmen ב- 11/02/2011 16:17:00
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2011 16:20 |
|
| |
מקס
נניח שביטלו מצוות לא מוסריות מסוימות- אבל המציאו הרבה אחרות שהן גם לא מוסריות.
בעניין השכלתך רק מהחיידר- אני מבין שאתה מצליח בעסקיך שזה לא ניהול כויילל- אני מכיר כמה מיליונרים כבדים שיש להם אותה השכלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/2/2011 16:23 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקסנניח שביטלו מצוות לא מוסריות מסוימות- אבל המציאו הרבה אחרות שהן גם לא מוסריות.בעניין השכלתך רק מהחיידר- אני מבין שאתה מצליח בעסקיך שזה לא ניהול כויילל- אני מכיר כמה מיליונרים כבדים שיש להם אותה השכלה. |
|
זה מאבא שלי ב"ה
|
| נשלח ב-12/2/2011 18:37 |
|
| |
שבוע טוב מקס
לאבא שלך הרי יש ודאי תואר שלישי בכלכלה, !?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2011 18:54 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | שבוע טוב מקס לאבא שלך הרי יש ודאי תואר שלישי בכלכלה, !? |
|
שבוע טוב לך ר' ירוחם:
תואר זה טוב לעניים, והבן
|
| נשלח ב-12/2/2011 18:59 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | | בלשון המעטה, דעתך רחוקה מאוד מהיהדות האורתודוכסית (בלי להיכנס לשאלה מה נכון ומה לא) |
|
אני לא ממש מבין מנין לך את המילה "אורתודוכסיה"
אצלינו (בחידר) לא מכירים את המילה,
אבל אם כוונתך שדעתי היא לא כדעת החרדים ?! אז לדעתי אתה פשוט לא מכיר את החרדים,
החרדים מורכבים מאלפי סוגים, ואני אחד מהסוגים האלה,
|
|