|
|
| נשלח ב-10/3/2011 11:01 |
|
| |
שמע נא יוסף100 מאד לא דייקת בידיעותיך. נכון שראיה רוחנית מסויימת יכולה לבוא מס"א אם מדובר אפילו ביהודי שאינו שומר מצוות קדושה כראוי, ואינה יכולה להתקשר בתלמיד חכם ומתוקן במידותיו. אך רוח הקודש יכולה ברמה מסויימת לשרות אפילו על גוי ובלבד שהוא מחסיד אומות העולם וליבו ישר עם אלוקי ישראל ומקפיד בקיום 7 מצוות נח. קל וחומר על יהודי כשר, שלבו טהור ומחובר לכלל ישראל, ויש לו רב לברר הלכות, והוא מתוקן במידות. ויכול תלמיד חכם יודע הלכות, שכל חכמי ישראל נחשבים לפניו כעשב השדה-(ראה ירבעם בן נבט) להקרא רשע ושיגזר עליו שאין לו חלק לעולם הבא. בדור שלנו צריך אמנם משנה זהירות. אבל אם תלמיד חכם, פוסק הלכות, ירא שמים ומתוקן מאד במידות-הרב שמואל אליהו שליטא מעיד שהראיה הרוחנית של הרב בן ארצי באה ממקום של קודש. היה זהיר בדבריך להוציא לשון הרע על יהודיא ירא שמים, אפילו אם לא פוסק הלכות שאולי (לא חשבת על זה) יש לו זכות אבות תלמידי חכמים והוא עצמו מתוקן במידות לא פחות מפוסקי הלכה בדורנו? מה דעתך על הלך מחשבה כזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 11:21 |
|
| |
יוסף 100
א, מי אמר שכדי להיות צדיק חייב להיות תלמיד חכם
רבנו חיים ויטאל בשערי קדושה כותב שכל אחת ואחת אפילו גוי יכולה לשרות עליו רוח הקודש הכול לפי מעשיו
ב. הרב מרדכי אליהו זצ''ל חתם עליו שהוא מהקדושה
וגם בנו הרב שמואל אליהו אומר בפירוש כך הנה שיעור קצר שתוכל להקשיב לו ולראות שדבריי נכונים
* width="640" height="390">
<*
האמת לא חשבתי שגם אתה כזה 
תוקן על ידי המשקיף ב- 10/03/2011 11:22:26
|
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 11:26 |
|
| |
ישר כח לכל המסייעים__________
תוקן על ידי ואפעלפי ב- 13/03/2011 05:01:50
"ואפעלפי שהתמהמה עם כל זאת אחכה לו בכל יום שיבוא.."
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 11:38 |
|
| |
| המשקיף כתב: |  | יוסף 100
א, מי אמר שכדי להיות צדיק חייב להיות תלמיד חכם
רבנו חיים ויטאל בשערי קדושה כותב שכל אחת ואחת אפילו גוי יכולה לשרות עליו רוח הקודש הכול לפי מעשיו
ב. הרב מרדכי אליהו זצ''ל חתם עליו שהוא מהקדושה
וגם בנו הרב שמואל אליהו אומר בפירוש כך הנה שיעור קצר שתוכל להקשיב לו ולראות שדבריי נכונים
תוקן על ידי המשקיף ב- 10/03/2011 11:22:26 |
|
אני עונה לך אבל זו תשובה לכל החברים שכאן:
א. אפשר להיות צדיק גם בלי להיות ת"ח. ואולי הוא צדיק, אבל (וכאן מגיע האבל הגדול) התורה נותנת לנו את המסגרת לכל דבר. אדם שלא למד תורה בצורה מסודרת אומר גם שטויות (ע"ע מכתבו שבו הוא כתב שהוא משיח). הוא מקרב המו לרבש"ע אבל אסור לשמוע לעצות שלו (כך היה עונה הגר"מ אליהו זצ"ל, ואתה יכול לברר זאת אצל תלמידיו).
ב. איפה ראית שהגר"מ אליהו זצוק"ל חתם שהוא מהקדושה?
ג. אם כבר הזכרת את הרב שמואל אליהו שליט"א רק אספר לך שבמהלך השבעה על אביו הגיע ניר לנחם אותם ואחיו של הרב שמואל- הרב יוסף אליהו- קם בחמת זעם והפסיק את הניחום. לאחר שניר יצא שמעתי אותו אומר לרב שמואל ש"אבא אמר שיניקתו לא ממקומות טהורים איך אתה מחזק אותו?" אז כדאי שתברר את זה טוב.
ד. אין לי שום דבר נגדו אבל אני יודע שני סיפורים שממש הרתיחו אותי: א. חבר שלי התגרש עפ"י עצתו. ב. הייתה ילדה בנווה דקלים שהפסיקה לקחת תרופות עפ"י עצתו והיא נפטרה. את שני הסיפורים אני מכיר מכלי ראשון לכן זה "מרתיח" אותי.
ה. אני לא יודע עד כמה אתה מעורב בקהילה שם- אבל יש רבים מתלמידיו שמתחילים לעזוב אותו.
ו. לא באתי ח"ו להחליש את החברים היקרים כאן. אני בטוח שיש כאלה שדבריו מחזקים אותם בעבודת ה'. באתי רק להגיד שכדאי לקחת את עצותיו בע"מ...
תוקן על ידי יוסף100 ב- 10/03/2011 11:42:39
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 11:51 |
|
| |
זו דעתך והכל שמועות תשמע כל אחד זכותו לחשוב מה שהוא רוצה
אני יודע דבר אחד בחיים שלי אני לא ניזון משמועות וממה שאחרים אומרים אלא הכל אני בוחן לפי ראות עיני בלבד
בדור הזה קשה להקשיב לאנשים וגם לא לרבנים לצערי
ולפי מה שראיתי בעיניי ובחנתי בדעתי
הרב ניר הוא ענו , תמיד . וצדיק, והמקורות שלו באים היישר מבורא עולם וחלילה וחס מלהזכיר שהוא לא מצד הקדושה
אני יודע שהקב''ה נתן סטירת לחי לכל הליטאים זו דרכו של בורא עולם שהביא להם מיזרוחניק בעל רוח הקודש ודוקא אחד שהוא לא תלמיד חכם כמו שאתה אומר זה נכון גם הרב ניר יאמר לך שהוא לא פוסק אבל אני אומר לך מה ששמעתי באזניי ולא שמועות מהרב אליהו אברג'ל אב בית דין בבאר שבע ורב שכונת בקעה בירושלים וכך היו מילותיו
הרב ניר בן ארצי חסיד,קדוש,ענוו,צדיק,ועוד תארים חבל שכבודו ניזון משמועות
תוקן על ידי המשקיף ב- 10/03/2011 12:14:10
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 11:56 |
|
| |
ב"ה אני לא ליטאי.....
לא באתי לעורר מחלוקת ח"ו ובטח לא להפיץ לשון הרע בערב יום פורים (כפורים...)
לכן, ברשותך נעצור את הדיון כאן שלא ניגרר למקומות שרק יגרמו להגדלת המעלות בתנורים שנגיע אליהם בעוה"ב....
(אם למישהו הנושא חישוב- אפשר לנסות בהודעה פרטית...)
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 12:15 |
|
| |
חזק וברוך
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 12:30 |
|
| |
יוסף100
לאחר עיוני בדבריך ומהכירותי את הסיבות המביאות לגנות אדם ולתלות בו דברים שלא בקדושה אני מריח ריח התנצחות וקנאה.
היות והאדם כל מה שאומר זה רק איך לעבוד את הבורא , ואיך לקבל את הגאולה , כל דבריו עומדים במבחן התורה , גם אם הוא למד וגם אם לא , כל דבריו מתאימים עם כתבי האר"י.
לפי הרגדת "רבינו" מברסלב צדיק ולמדן הם שני הגדרות שונות .
לכן דבריך מריחים ריח של חוסר פירגון ולא חיפוש תועלת.
כי לצורך התועלת הרי דבריו רק מביאים תועלת , וולדבר נגדו זה רק גורם לא לקבל את דבריו המכונים.
בכלל כל דיבור נגד דורש יותר ביקורת מדיבור בעד.
סליחה שהתערבתי בפורום , אבל היה חושב לי להבהיר את הנקודה של הרב ניר בן ארצי , היות והוא היחיד שכרגע מעור לתשובה על הגאולה , וחבל למנוע זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 13:04 |
|
| |
למה אתה מתנצל תבוא ותתערב יותר בבקשה ממך
|
|
|
|
| נשלח ב-10/3/2011 14:15 |
|
| |
בדיוק חזק וברוך לא צריך להתנצל פה אפשר לדבר ויותר
|
|
| נשלח ב-11/3/2011 13:19 |
|
| |
למי שאין בליבו אמונה בבורא עולם ובשליחיו יכול להיכנס לראיון שנעשה לפני חודש עם הרב ניר שבו הוא חזה את רעידת האדמה ביפן
|
|
|
|
| נשלח ב-11/3/2011 15:22 |
|
| |
הנה ראיון שנערך היום עם הרב ניר ברדיו כל חי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 10:08 |
|
| |
מדהים חייבים לצפות הרב ניר בן ארצי שליט"א, ביום שיש ה' אדר א' תשע"א 11/03/2011 בשעה 7:45 בבוקר בשיעורו השבועי, בבית הכנסת "רינת ישראל" בתלמים, מדבר על רעידת אדמה גדולה שקוראת בעולם ובאותו רגע ממש רועדת האדמה ביפן.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2011 15:43 |
|
| |
קטע חזק ,,, ראיתי את הסרטון שהבניינים זזים !!
חבל שדווקא החילוניים לא יוכלו לעולם להתחזק מאסונות טבע כיוון שאמונתם מורה להם שכדור הארץ הוא כדור ברזל רותח שאין לו דיין !
לדעתי כל אסונות הטבע לא נועדו לחזק את האמונה אלא הקדוש ברוך הוא בא חשבון עם כל העמים בחשבונות גילגולים..
מי שישכיל ויחזור בתשובה יזכה כיוון שהקדוש ברוך הוא רחמן !
איזה כיף שיש לנו בורא שכזה !!!! רחמן אוהב צדיק טוב ומטיב לכל ! מזלנו שזכינו להיות ילדיו !
מזלנו שזכינו להיות נבראים ובניו לקדוש ברוך הוא ! אשרינו שזכינו להיות בדור הגאולה !
|
| נשלח ב-16/3/2011 00:24 |
|
| |
הנביא דניאל קורא לכל אותם אלה שרואים מבינים תופסים קולטים....... וחיים בהרגשה שהנה זה בא בשם משכילים ולא יבינו כל רשעים ומשכילים יבינו משכיל זה לא מי שלמד פחות או יותר או בפסיכומטרי קיבל עובר משכיל זה מי שרואה את הדברים וחש בלב בפנים שאנחנו קרובים אשרינו שזכינו! והמשכילים יזהירו כזוהר הרקיע ומצדיקי הרבים לעולם ועד ולכל אחד מאיתנו יש בוודאי אח אחות או קרוב שעדיין לא זכה לחזור בתשובה אל תאבדו תקווה בתקופה הזאת מובטח שתרד רוח טהרה ממרום האירו פנים חייכו קרבו עשו שלום ותהיה בעזרת השם עזרה ממרום
הבטחתי לכתוב את דעתי בנושא החילוניים אך לא הצלחתי להגיע לזה אשתדל בעה ובלי נדר בהמשך
תוקן על ידי ואפעלפי ב- 16/03/2011 01:21:31
"ואפעלפי שהתמהמה עם כל זאת אחכה לו בכל יום שיבוא.."
|
|
|
|
|