| נשלח ב-14/2/2011 09:17 |
|
| |
בס"ד
תודה גדולה. לפני כחודש העלית מתוך צילום מסך... כעת ניתן באמת להנות. נא לא להתקשר אלי בשעתיים הקרובות :-)
יהודה
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 09:38 |
|
| |
שרגא פייבל , תבורך מפי עליון ...
אין לך מושג איזו הנאה אתה גורם לי לראות ולשמוע את ה״מלך״ הזה , דוד ז״ל , פשוט מדהים , מה גילו של דוד קוסביצקי בקונצרט זה?
וכמובן גם את החזן המצויין שמעון פרקש שתמיד כיף לשמוע אותו.
תמשיך להביא כאלה דברים ותזכה להרבה ברכות מכולנו פה...
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 09:51 |
|
| |
פייבל אני מאמין שעולם החזנות חייב לך מעכשיו על הפרסום הזה...
יישר כח!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 11:07 |
|
| |
הוא היה בן 70... תענוג צרוף. איפה אנשים מחביאים הקלטות כאלו?! למה זה תקוע כ"כ הרבה שנים בבוידם?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 14:07 |
|
| |
שרגא יישר כח, השגתי משהו שחיפשת יעלה יותר מאוחר לכבודך.
|
| נשלח ב-14/2/2011 22:43 |
|
| |
נהנתי מאוד, יישר כוח לשרגא
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 22:53 |
|
| |
שרגא, תודה..
הוספת לי עוד 5 שנים לחיות....
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 22:58 |
|
| |
לשרגא...תודה תודה...ושוב תודה מה יש להגיד, מדהים. ברגע זה אני אני רק יכול לצטט מה ש"מבין" גדול אמר לי פעם : במקום שכל החזנים גומרים - שם דוד קוסביצקי רק מתחיל... איזה קול מיוחד במינו, איזו קולרטורה, איזו תרבות שירה, איזו אצילות, איזו מוזיקאליות.. ואיזה זיכרונות זה מעורר בי.. תבורך, תבורך, עברו עלי ימים לא קלים בעת האחרונה וזה ממש החי'ה אותי. תודה לך.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/2/2011 23:00 |
|
| |
| אבי3188 כתב: |  | לשרגא...תודה תודה...ושוב תודה
מה יש להגיד, מדהים.
ברגע זה אני רק יכול לצטט מה ש"מבין" גדול אמר לי פעם :
במקום שכל החזנים גומרים - שם דוד קוסביצקי רק מתחיל...
איזה קול מיוחד במינו, איזו קולרטורה, איזו תרבות שירה, איזו אצילות, איזו מוזיקאליות..
ואיזה זיכרונות זה מעורר בי..
תבורך, תבורך, עברו עלי ימים לא קלים בעת האחרונה וזה ממש החי'ה אותי. תודה לך. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2011 11:56 |
|
| |
תענוג צרוף! יישר כחך שרגא פייבל!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2011 23:46 |
|
| |
לשרגא פייבל היקר,
התרגשתי מאד לראות ולשמוע את דוד קוסביצקי זצ"ל.שנה לפני זה הוא הופיע בהיכל התרבות בת"א מטעם עיריית תל אביב יפו, המחלקה לתרבות תורנית שעבדכם עמד בראשה. בחלק הראשון הופיע לראשונה החזן -זמר דודו פישר והשתתפה גם מקהלת ילדים:"פרחי אביב" בנצוחו של מנשה לב רן.ליד הפסנתר ישב ד"ר חנן וינטרניץ ז"ל. הערה אישית, באותו ערב, נולד בני השני שנקרא: אורי -דויד על פי המזמור לדויד אורי וישעי שהחלו לאמרו באותו ערב(א' אלול) שמאזכר גם את דויד קוסביצקי שהיה אחד מגדולי החזנים שזכינו לשמוע אותו בארץ לפני 30 שנה. שוב יישר כח על העלאת הקטע.הקונצרט הוקלט ע"י "קול ישראל".
|
|
|
|
| נשלח ב-19/2/2011 23:02 |
|
| |
בשולי האשכול, כמה הירהורים
* ציפיתי כי לאשכול כזה תהיינה אלפי כניסות...עשרות תגובות.. סוף סוף מדובר במשהו באמת יוצא דופן - קונצרט של שעתיים להאזנה וצפי'ה עם דוד קוסביצקי ז"ל... מסתבר שטעיתי... תגובה מינורית מאד של חובבי החזנות.. כמה מאות כניסות לאשכול, הרבה פחות מזה כניסות לאתר הצפי'ה ב יו-טיוב.. כמה תגובות... וזהו. ראו מספר כניסות לאשכולות סמוכים... שלדעתי הרבה פחות מלהיבים [עם כל הכבוד...] מה לעשות, "ראיתי בני עלי'ה - והמה מועטים..." כל קליפ של איזה יללן גורר עשרות אלפי "כניסות"... כנראה של"דור הנפילים" הי'ה גם קהל בהתאם של "מבינים"... וכאשר היום, כאשר כל בעל משרוקית בגרון נהפך ל"חזן עולמי" - כי אז גם כל מי שמחזיק שתי אזנים בצידי ראשו - נהפך ל"מבין"...
* התאכזבתי גם מכך שכל אלה אשר משתמשים לעיתים מזומנות בסופרלטיבים כגון "גדול החזנים בכל הזמנים" "החזן העולמי" "הגדול מכולם" וכדומה - יפרגנו... ישמיעו איזו מילה טובה... אפוא ! אבל אני דן אותם לכף זכות, כנראה שאחרי שמיעת קונצרט כזה הם מרגישים כמה היו מגוכחים... אולי כעת הם מפנימים את דברי רש"י "...אילו הי'ה בדורו של אברהם - לא הי'ה נחשב..."
* ומילה לאלו אשר עליהם נאמר השכם והערב כי הם הגדולים מכולם... לא יזיק לכם ללמוד ולהפנים איך מגישים קונצרט... ללא תיזמורת של 50 נגנים, ללא מקהלה של 30 זמרים... אם חשבתם שאם אתם יודעים לגרגר בגרונכם פה במי - אז אין לכם מה ללמוד יותר, שאתם ב"טופ"... אז הנה שיעור מדהים... החל מההליכה, המימיקה, תנועות הידים והגוף, ההבעה, הטונצי'ה, ההדגשים, הסטנצות, העוצמה, הקולרטורה המדהימה, ההרמוני'ה עם הקהל, השליטה הקולית המדהימה, הטונים... כאשר ממש כל תו היוצא מפיו הוא בבחינת "תורה היא ולימוד היא צריכה..." אני אהי'ה הראשון לפרגן לכם ולהכריז כי יש המשך ל"דור הנפילים.."
שבוע טוב
אבי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2011 02:48 |
|
| |
לא היה כבושם הזה הרבה זמן בשוק. זה הפעם החמישית שאנו רואים את זה, ואין לי שום בעיה לצפות בו עוד כמה פעמים. .דרך אגב מאד נהנתי איך שהוא מחליק את הטעות בצוויטע קשיא 
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2011 08:25 |
|
| |
וידאו מדהים ויותר מדהים איפה זה התחבא עד עכשיו?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2011 14:59 |
|
| |
התמהמתי מלהגיב עד כה.
האזנתי שוב ושוב לקונצרט זה ולקונצרט שקיים גדול חזני הדור ההוא דוד קוסביצקי בשנת 77 בהיכל התרבות שבת"א.
ולדאבוני לא הצלחתי להנות מוידאו זה לאחר ששמעתי את הקונצרט ההוא.
אני מסתכן בכך שאאכל חיים כאן בפורום אבל גדולותו ויקר תפארתו של החזן דוד קוסביצקי היא לאו דווקא בוידאו זה אלא בקונצרטים ישנים יותר.
לא סוד הדבר שמשנת 1980 דוד קוסביצקי חלה.. ודבר זה בא לידי ביטוי גם בשירתו המיוחדת.
למרות הכל אין כל ספק כי אין דרך להשוות כלל בין חזני הדור ההוא לחזני הדור הבא, וד"ל.
|
|
|
|
|