| נשלח ב-15/2/2011 04:09 |
|
| |
מי שרוצה ללמוד איך מגישים פרק חזנות בצורה נכונה ו׳חזנית׳ - שילך ללמוד אצל יעקב מוצן. אומן הרינה והתפילה. שתי הערות: 1. כבר שנים שמוצן נאבק עם צלילים הגבוהים מ-לה במול. בהקלטה שלפנינו הוא מבצע את הפרק בסי-במול מינור, וכתוצאה מכך הוא ׳יורה החוצה׳ את המילה ״תמיד״ ב 2:50 בתו סי-במול, וזאת במקום ממש לומר את המילה. סי-במול הוא מחוץ לטווח שלו. יחד עם זאת, מוצן הוא חזן גדול מספיק כדי לדעת איך לעקוף את הבעיה. אבל בעתיד אולי רצוי שיבחר בסולם נמוך יותר. 2. המקהלה איומה. אין-ספור פעמים הם שרים בחוסר אחידות, תולדה של חוסר-אימון וחוסר-מעקב מצד הזמרים אחרי המנצח שלהם. חבל מאוד. הם מקלקלים את הנאת-ההאזנה לחזן נפלא כמו יעקב מוצן. .
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2011 08:46 |
|
| |
אני מסכים על כך שהחזן מוצן הוא מגדולי המבצעים והאמנים כיום, אך חולק על דברי קודמי בלא מעט דברים... מכון שמבחינה קולית הצלילים הגבוהים לפעמים קצת קשים, אך עדיין בחירת הסולם מצויינת ואכן המילה "תמיד" נשמעת קצת לא טוב אך לא מורידים סולם בגלל דבר כזה ובפרט שעל פניו נדמה שזה "תקלה" מקומית ולא איזשהו "באג" מובנה. אני שמעתי את החזן מוצן לאחרונה וקולו היה יותר ממצוין בכל הריינג' ומה לעשות גם חזנים גדולים נתקלים ביום נאחס...אבל בביצוע זה היום ממש לא היה נאחס. לא הבנתי מה אתה רוצה מהמקהלה?! היא שרה לפי עיבוד של ד"ר מרדכי סובול עם מנצח (חיימוב?) שיודע מצויין מה הוא עושה, צלילים מדויקים לגמרי, כניסות וסגירות בזמן, באמת שלא מצליח להבין ממה אתה לא נהנה שם. זה לא הביצוע הכי מושלם בעולם אבל הוא יותר מסביר...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2011 15:02 |
|
| |
אני פשוט הייתי מציע למוצן לוותר ולא לשיר את היצירה הזו שכפי
שאיש_ילד_בה כתב הוא יורה את המילה תמיד ,שלפי דעתי זה במובן מסוים השיא של היצירה וכשהשיא כושל כל היצירה כושלת, ולהתחיל יותר נמוך זו לא אופציה במנעד של מוצן.
המקהלה לא שונה מכל מקהלות מועדון הזהב שקיימות בעולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2011 16:22 |
|
| |
מסכים עם "לאמהשחשבתם". בכלל, מוצן, רב אלוף החזנים. אין ויכוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/2/2011 16:54 |
|
| |
יעקב מוצן הוא בית ספר לחזנות בכל רמ"ח אבריו.
|
|
|
|
|