בית פורומים עצור כאן חושבים

תורתינו? מי ר חיים סולוביציק, עד מרטין בובר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/2/2011 15:17 לינק ישיר 
תורתינו? מי ר חיים סולוביציק, עד מרטין בובר

האם התורה מעבירה מסר? בזה כמעט כל אחד מודה. האם המסר הוא יחיד? גם בזה כל אחד סבור שהוא קיבל את המסר היחיד הנכון.
מה קורה באמת?
במשך הדורות, יהודים [וגם כאלו שאינם אך אתרכז באילו שהם בני ברית] רבים קראו את התורה, והגיעו ממנה להנחות ותובנות שונות. למן החסידים, שלא ברור לי דיו מה המסר שהם חולקים עם התורה, אך ברור לי שישנו כזה. שולשלת בריסק שרואה שהמסר הוא דינים ומצוות מעשיות, בלי מסר הומני/מוסרי כמוהם נצב ליבוביץ' בראותו את התורה כספר חוקה.דרך יהדות ליטא/הישיבות שרואות מסר יחיד  המגוייס למען ללימוד התורה ועד מרטין בובר, גם הוא מאמין נכבד, הרואה את התורה כמערכת של מסרים הומניים ומבטל בגיחוך את כל ענין המצוות.
כולם רואים עצמם כנושאי דגל היהדות והתורה ביד רמה, 
מי צודק? האם יש כאן תורה אחת? האם כולנו פונים אל אותו אלוהים? וא"כ האם אנו כולנו נבונים?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 15:31 לינק ישיר 

מי צודק? האם יש כאן תורה אחת? האם כולנו פונים אל אותו אלוהים? וא"כ האם אנו כולנו נבונים?

על כל השאלות התשובה היא כן.- כמו שנאמר כולנו חכמים  כולנו נבונים כולנו יודעים את התורה, מצווה עלינו להמשיך ולהתפלמס ולהוכיח כי רק התורה שאני מאמין בה היא הנכונה והאמיתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 15:37 לינק ישיר 

אם רק מה שאתה מאמין בו זה אמת, א"כ על כל שאר השאלות התשובה היא לא!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 15:45 לינק ישיר 

למה
יש תורה אחת= אמת  כולנו פונים אל אותו אלוקים =אמת  כולנו נבונים= אמת.  איזו תשובה היא לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 16:03 לינק ישיר 

אם אני חושב שאלוהים רוצה שנרצח. ואתה חושב שהוא מוענין רק בארוחת ליל שבת, זה לא אותו אל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 16:25 לינק ישיר 

איש דעה
נעשה סדר- אתה שאלת שאלות ועליהם עניתי. בחיוב. ועכשיו אתה  מרחיב את השאלה  איך יתכן  שאותה תורה תצוה לרצוח  ואותה תורה תצוה לרחם על הגר על היתום ועל האלמנה. איך אותה תורה המצוה עלינו לג'נוסיד של עמלק ו7 העמים. איך אותה תורה מצוה עלינו לעזור להעמיס על החמור. או מצוה עלינו להשיב שה אובד, או על צער בעלי חיים?
הרי התורה אינה מצווה על ארות ליל שבת- הבנתי כמשל הבאת זאת

התורה היא אותה תורה והקאל הוא אותו קאל- כל אדם לוקח מהתורה מה שהוא מבין.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 16/02/2011 16:30:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 16:32 לינק ישיר 

כמעט. אני אנסה שוב. שאלתי היא: מה המסר המרכזי של התורה? יש כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 16:45 לינק ישיר 

איש דעה

הרב סולוביציק רואה מסר אחד- הרבי מסאטמר מסר אחר הרב כהנא מסר שונה בובר בכלל שונה, אבל כולנו נבונים.התורה הרי ניתנה לעם ישראל- עם מיוחד. לעם הזה יש לכל אחד 3 דעות, ובהתאם לכך הוא מבין את המסר.

אדגים לך- בעשרת הדברות כתוב- ששת ימים תעבוד ועשית... וביום השבעי שבת לה' אלוקיך
יש יהודים שמקיימים רק  את ששת ימים תעבוד   יש שמקיימים רק את השבת, ויש את הכל. כל אחד בחר לעצמו חלק מהציווי,
בענין ששת ימים תעבוד- אומר רבי שמעון בר יוחאי- כי זו מצווה בפני עצמה- כלומר לעבוד ששה ימים. תגיד את זה לאנשים מסוימים יסקלו אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 16:51 לינק ישיר 

אני לא מדבר על פרטים אלו או אחרים. פולמוסים ומחלוקות מותרים ואף מומלצים.
דיברתי על עקרון. ליבוביץ ובובר. אינם יכולים להחשב כאנשים שעובדים את אותו אל. אפילו לא אלוהים בני דודים. זו סקאלה שונה לחלוטין

תוקן על ידי אישדעה ב- 16/02/2011 17:04:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 19:49 לינק ישיר 

ירוחם. הרבה עשו כרבי שמעון בן יוחאי ולא עלתה בידם. וזה לא נאמר על הספרי שהבאת אלא על שיטתו בברכות שתשע שעות ביום יעסוק בתפילה ועוד (?) כמה שעות בתורה ואת מלאכתו יעשו התאילנדים ששר הפנים ישאיר בארצנו... אלא מאי גם בלימוד תורה מצאנו אצל ר״ש שני קצוות הפכיים וכדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 21:31 לינק ישיר 

איש
יש משפט שאומר "אלו ואלו דברי אלוקים חיים"

ירוחם
איפה רבי שמעון בר יוחאי כותב שמצווה לעבוד ששת ימים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 21:47 לינק ישיר 

יש את תורתו של רשב"י כפי שהיא מופיע בברכות. ואותה כולם אוהבים לצטט, לאחר מכן היה במערה יצאה והמשיך בשיטתו-ונענש וחזר למערה בתור עונש -אחד עשר חודש כדרך הרשעים בגהנום.
יצאה מהמערה- עשה תשובה, תיקן וטהר את טבריה מהמתים- למרות אתרא קדישא הוא הוציא את המתים מקברם והעבירם למקום אחר- הגמרא בשבת-
לאחר מכן הוא תיקן את מה שאמר בברכות- ופסק כי מספיק לאדם לצאת ידי חובה של תלמוד תורה. על ידי ק"ש שחרית וערבית, והא מקיים והגית בו יומם ולילה-הגמרא במנחות צט

במכילתא  הוא פסק כך

מכילתא דרבי שמעון בר יוחאי פרק כ

(ט) ששת ימים תעבד ר' אומר הרי זו גזירה אחרת שכשם שנצטוו ישראל על מצות עשה שלשבת כך נצטוו על המלאכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 23:24 לינק ישיר 

צדקת ירוחם . כתבתי בטעות ספרי במקום מכילתא אף שזכור לי גם ספרי אחפשנו כשיהיה לי האמצעים אבל רשב״י הוא בעל המכילתא . ועדיין לא ציטטת את הקצה השני בלימוד תורה של רבי שמעון.? מה הקשר לאתרא קדישא? הרי כל ספק טהרות בארץ ישראל לקולט והוא ציין מקומות מסויימים לאיסור ולך תדע אם הכהנים שמעו בקולו או בקול שמידלם? עדיין לא יצאתי ברור לשיטתך בעניין הגיהנום מהו ומיהו אבל רשבי היה במערה עוד יב׳ חודש ולא יא׳.

תוקן על ידי pi_haton ב- 16/02/2011 23:31:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 23:48 לינק ישיר 

פי האתון
בענין יב חודש כדבריך התבלבלה לי עם ההלכה שאומרים קדיש רק יא חודש כי זה הזמן שהרשעים בגהנום, כנראה שהם נענשו חודש יותר כך הגמרא שם שבת לג.

בענין לימודו המתוקן!

מנחות דף צט :

אמר רבי יוחנן משום ר"ש בן יוחי: אפי' לא קרא אדם אלא קרית שמע שחרית וערבית - קיים לא ימוש, ודבר זה אסור לאומרו בפני עמי הארץ.

אגב מענין למה אסור להגיד את זה לפני עם הארץ?- שימשיך ללמוד בכויילל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2011 23:56 לינק ישיר 

הטעם של הקדיש הוא כדי שלא יאמרו שאביו רשע ומשפטו יב׳ חודש לכן מחסיר מאמירת הקדיש חודש על אף שיש סיכוי טוב שאביו עדיין שם ( או שעדיין כלל לא נכנס לשם אלא מטייל בנהר דינור או מתגלגל בכף הקלע ...). ואסור לאומרו בפני עם הארץ שלא יוסיף לזרות מלח על זה שיושב בכולל רשב״י.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2011 02:19 לינק ישיר 

מבקש. דא"ח אינו שייך בכגון דא. עיין באשכול ארוך שעוסק בנושא זה בעבר.
ירוחם, אסור לאומרו בפני ע"ה לכאורה הסיבה היא שגם רשב"י מודה בעיקרון לשיטת ר אמי שם [כמדומני] שצריך פרק אחד ביום ואחד בלילה. רק שסובר שאת החיוב הבסיסי ביותר א"א לכפות יותר מק"ש. הרי ברור שכוונת המחוקק בקביעת עיתים לתורה, היא שידעו את הדבר אשר יעשון! ואת זה אי אפשר לעשות עם ק"ש 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תורתינו? מי ר חיים סולוביציק, עד מרטין בובר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext