|
|
| נשלח ב-17/2/2011 10:27 |
|
| |
אני מעדיף לחשוב שהחזו"א לא האמין באמת בסברא זו וזה בטוי לדעה כי אם דרכי הסוגיה מובילות לתוצאה הלכתית מסויימת, היניתנת ליישום, לא אכפת לנו אם המציאות שונה. כי ההלכה היא לאו דווקא האמת המעשית אלא האמת המשפטית, זו ההכרעה שבכוחנו להגיע איליה על פי המסגרת של המערכת
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 10:52 |
|
| |
החידושים החדשים המתחדשים מדי יום ביומו, בעיקר בדורנו- היא התוצאה הישירה שפועל את פעולתו פרי עץ הדעת שאכלו אדם וחוה, המעיים עושים את שלהם לאט לאט, זה מתעכל ונותן את אותותיו, המקובלים תולים כל חטאת באכילה זו. הם טועים כרגיל בגדול- כל הפעולות המבורכות שהיו ויהיו בעולם, באו הודות לאכילה זו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 10:58 |
|
| |
אני הייתי מעדיף להמשיך להשתזף על אי בקריביים לוגם ממשקה קוקוס כשכמה נשים בלבוש חווה אימנו מנפנפות עליי בענף עץ דקל במקום כל ההמצאות והמודרניות של היום. כל אחד וטעמו שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 11:10 |
|
| |
השאלה היא דייר- כמה זמן אתה חושב שהיית חי בלי ההמצאות המודרניות- שם חיים הילידים רק 55 שנה לערך.
אם רק אלו הן שאיפותך שנשים בלבוש חוה אמנו רק ינפנפו עליך בענף עץ דקל, כנראה שהעולם המודרני באמת מתבזבז עליך.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 11:16 |
|
| |
אל תשכח שאם היינו נשארים שם היו נחסכות לנו המחלות והמלחמות מס הכנסה והמס על הדלק ושאר מרעין בישין שאנחנו סובלים מהם כיום. ולא ראיתי שכל המודרנה וההמצאות והחידושים משפרים את מצבו הנפשי של האדם הרי אם היית מציע לכל אדם נורמלי את התנאים שהצעתי הוא היה משליך את כל המודרנה וכל ההמצאות לפח בלי לחשוב פעמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 11:20 |
|
| |
מחלות? דייר, מה תעשה בכאב שיניים הראשון ?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 11:29 |
|
| |
לפני כל המרין בישין שציינת העולם מנה 2,5 מיליארד אנשים שחיו אפילו בארופה בתנאים מחפירים של אנלפבטיות קור-איום שגרם למות ונכות בגלל הקפיאה- רעב לחלק גדול של האוכלוסיה. מות ברעב בצורה המונית באפריקה ודרום אסיה. אוקרינא ורוסיה. רוב האנשים חיו בדלות ובחשיכה. למה אתה מתגעגע? אנשים מתו מדלקת ראות פשוטה, מסתימות קטנות בעורקי הלב. משיתוק ילדים מזיהומים פשוטים, אתה בכלל יודע על מה אתה מדבר? אתה וכולנו חיים בגן עדן לעומת מה שהיה רק לפני 70 שנה. בעולם נהדר שחיים בה מעל 7 מיליארד אנשים כמעט רובם בתנאי חיים טובים. אם יש רעב או רעש או שטפון גדול בכל חלק בעולם. האנושות יוצאת מגדרה להגיש עזרה. תעמיק לחשוב. על מה אתה מוכן לותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 11:38 |
|
| |
כנראה שיש פה אי הבנה אני התכוונתי אם היינו נשארים בגן עדן כל מה שתארת זה לאחר הגירוש. כל המטרה של המודרניות והטכנולוגיה והמדע להחזיר אותנו למצב ההתחלתי והמושלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 12:19 |
|
| |
דייר עכשיו הבנתי על מה מרמז הניק שלך- אתה מרגיש כאן רק כדייר, אבל אני מרגיש כאן כתושב קבע, למזלנו הגדול אבינו הראשון חטא? אחרת הינו בגן עדן ערומים אוכלים מהעצים מקיימים יחסי מין פעם בחצי שנה כמו החיות היחום. בלי רגשות. בלי ספרות בלי אומנות בלי טכנולוגיה מפותחת, בלי ארוחות גורמה ומטעמים אחרים בלי הפורום בלי הסוסרטי. עולם משעמם להחריד. והכי גרוע הינו חושבים שאנחנו בגן העדן.
אגב שאלה מתוך סקרנות- אתה מתאר את גן עדן שלך שתשכב על הגב- ונשים ערומות ינופנפו עליך עם עצי דקל. תגיד לי אתה חושב שזה יהיה גם גן עדן לנשים המנפנפות? או הן לא נבראו אלא לשרת אותנו הזכרים? ואחד תפקידם בחיים להנעים לנו את החיים? עכשיו אתה מבין למה חוה אמנו מהרה כל כך לאכול מעץ הדעת, ולתת לבעלה? שנגורש מהר מגן העדן הזה!
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 12:42 |
|
| |
נראה לי שיש לך הבנה מוטעית לחלוטין לגבי גן העדן והאדם הראשון אני מבין את גן עדן כמקום מושלם ואידיאלי ללא צרות ואת האדם הראשון כבחיר הנבראים עם אינטיליגנציה ששמה בכיס הקטן את כל גאוני העולם לדורותם. ואם הזכרת נשים אז לפני החטא הן היו שוות לחלוטין לגברים ללא צער לידה והריון ובלי קללת "ואל אישך תשוקתך"(חלום רטוב של כל הפמיניסטיות). לא מצליח להבין מאיפה לקחת את הרעיון שעד שהאדם הראשון לא חטא הוא היה לא יותר מקוף מפותח וטיפש ומרגע שהוא חטא הוא הפך ליצור אינטילגנטי ששומע קונצרטים ואופרות להנאתו. האנושות יכלה להתפתח מבחינה מדעית גם ללא חטא האדם הראשון רק שהיינו מתענגים גם מבחינה חומרית וגם מבחינה רוחנית ללא הצרות וללא המהמורות שהמין האנושי צועד בהן לאורך ההיסטוריה האנושית.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 12:42 |
|
| |
במבחן בתנ״ך שנעשה בזמן המלחמה הקרה שאל המורה ״היכן אנשים הלכו ערומים וחשבו שהם בגן עדן?״ . ענה אחד התלמידים, ״ברוסיה״
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 12:59 |
|
| |
דייר מאיפה לקחתי? ממה שמסופר בתורה בדיוק- והיו שניהם ערומים ולא יתבוששו- כמו הקופים הכלבים והחתולים- רק לאחר שהם אכלו מעץ הדעת, רק אז הם הבינו שהם ערומים. קיבלו את השכל האנושי המינימלי.
ומאיפה אתה לוקח את השטות שהוא היה אדם אינטליגנטי? בחיר הנבראים? היום אתה אומר לילד אסור- הוא יודע שאסור, בלי להות בחיר. אדם שהתצווה רק על איסור אחד בלבד, ולא עמד באיסור, הוא בחיר?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 13:54 |
|
| |
למיטב ידיעתי הדלה בורא עולם לא מדבר ישירות עם כלבים וחתולים כדי לשמוע ציווים ישירים מבורא עולם כמו האדם הראשון צריך להיות בדרגת נביא כלומר חכם עשיר וגיבור לא סתם איש מערות לא מפותח. לגבי הלבוש זה לא מראה על חכמה יתירה פשוט לפני החטא העירום לא נתפס כדבר שלילי וגס אנחנו המקולקלים והלא טבעיים לא הוא. ולגבי החטא שלו יש הסברים מכאן ועד לאמריקה ובחזרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 14:18 |
|
| |
| דייר כתב: |  | למיטב ידיעתי הדלה בורא עולם לא מדבר ישירות עם כלבים וחתולים
כדי לשמוע ציווים ישירים מבורא עולם כמו האדם הראשון צריך להיות בדרגת נביא כלומר חכם עשיר וגיבור
לא סתם איש מערות לא מפותח.
|
|
[כמה חכם הוא יכול להיות אם אין שום נולד שאותו הוא יכול (או לא יכול) לראות?
כמה עשיר הוא יכול להיות במקום בו כולם שמחים בחלקם, פשוט כי חלקם זהה ולא גדול במיוחד?
כמה גיבור הוא יכול להיות, אם אפילו בפני יצר התיאבון אינו מצליח לעמוד?]
|
|
|
|
| נשלח ב-17/2/2011 14:19 |
|
| |
ידיעתך הדלה ניזונה מאינפורמציה שקיבלת מאנשים אחרים שהם חושבים במקום אלוקים, אלוקים מדבר עם כל אדם. אחרת כל האמונה ומה שכתוב בתורה אינה אמת- אלוקים דיבר אל כ ל עם ישראל אם כל אחד ואחד- כך זה בכל אופן כתוב בתורה. בתנ"ך מסופרים סיפורים על חיות שעשו את רצונו של ה' הרי אלוקים היה חייב לדבר איתם בכדי שימלאו את רצונו. הלבוש פתאום דבר זניח? למה? למה התורה מקפידה לציין את עניין היותם עירומים לפני ואחרי? אם זה לא היה חשוב ? כדבריך יש הסברים מכאן עד אמריקה- כי ההסבר ההגיוני של הפשט הכתוב לא מקובל על נותני ההסברים.
|
|
|
|
|