| נשלח ב-26/2/2011 22:26 |
|
| |
אני הייתי מבין שהסיפור לא נכון, כמו הרבה סיפורים אחרים. מה שאני לא מבין זה איך קנאותו מסתדרת עם הישיבה שלו שהיא די מודרנית?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2011 22:29 |
|
| |
אני קצת מתפלא, שכאחד שלומד ומלמד קבלה, וכפי הנכתב - קשור לתורת הרמח"ל, מה ראה להספיד את ר' גדליה נדל. למרות מעלותיו של רג"נ האמורות לעיל, אך מבחינתו של אדם המכיר ועוסק במערכת פנימיות התורה וסדרי ההנהגה וכו', הרי שרג"נ שם אור לחושך, וזה לא רק ויכוח נקודתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2011 22:31 |
|
| |
יושע: כמה שאתה צודק! ולכן הייתי מציע לך לבא ולראות בעיניך את הישיבה ותסיק בעצמך!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2011 22:36 |
|
| |
חושי, לא הבנתי את התשובה. למשל, אני מניח שרוב הבחורים אצלו מגולחים (במכונה) ועם בלוריות. בניגוד לדעת סבו החפץ חיים, לא? איך הוא מסתדר עם זה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2011 22:37 |
|
| |
האם זה נכון שבחדר אחד בפנימיה של ישיבת ליקווד ישנו רבי הלל ומשה הירש ושלמה קרילבך?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2011 22:40 |
|
| |
כידוע, יש לר' הלל עין אחת מזכוכית, ובחברון היו אומרים עליו שהוא רואה בעין הבדולח שלו.. פעם אחת, כשנסע ברכב עם נהג שהיה לו רגל תותבת, עצרם שוטר לביקורת. אמר ר' הלל לשוטר: תיזהר, יש כאן ברכב שני אנשים עם שלש עיניים ושלש רגליים...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2011 23:05 |
|
| |
יושע: הישיבה היא בסגנון של ישיבת חברון (או אם תרצה לייקווד) שהוא היה -ועודנו- ראש הישיבה שם, יש בישיבה בעלי זקנים -וגם נכדיו שלומדים בישיבה רובם מזוקנים- ומגולחים כמו בכל ישיבה אחרת, היותר מקורבים אליו מצטיינים באמת ביראת שמים מיוחדת. שערי תורה: זו אגדה, אבל שמעתי כמה פעמים מרה"י שליט"א ששלמה קרליבך עזב את לייקווד לפני שהוא הגיע.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2011 23:45 |
|
| |
התוכל לפרט ענין ציבורי שנדרש אליו והתחמק?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 00:30 |
|
| |
חושי אני אומר שלפי מה שאתה אומר שהוא יוצא נגד הפלגים בציבור הדת"ל שלא מקבלים את כל התורה, לא אמורה להיות לרב זקס בעיה עם חוגי מרכז הרב, אם אכן הוא אמר דבר כזה לאחר רצח הקדושים הי"ד בישיבת מרכז הרב.
תוקן על ידי קוזניצר ב- 27/02/2011 00:30:57
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 02:05 |
|
| |
א) יש המבלבלים בין "משה הירש" ובין הגאון ר' משה הילל הירש מסלבודקא --- שגם הוא למד בלייקווד.
ב) בעת סערת הפיאות מהודו אמר הגאון ר' הלל "היחידים שמבינים בימינו בעבודה זרה זה ר' גדליה נדל ואנוכי -- ואותנו לא שאלו". ואכן הספידו לאחר כשנתיים בכולל חזו"א (הפעם השניה בחייו שהספיד שם)
ג) הגאון ר' הלל הינו איש שיחה מרתק ואיש העולם. הוא יכול לתקוף את המוטיבים הנוצריים בספר "הלב" של דה-אמיצ'יס (קראתם נכון!!!)או לספר לך זכרונות בשכנותו עם החזן משה קוסביצקי...
ד) בנוגע לאשכול הסמוך על מהדורת "עוז והדר" - ידועה אמירתו ש"צריך הרבה 'עוז' בכדי לקרוא לזה 'הדר'".
תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 27/02/2011 02:10:31
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 02:25 |
|
| |
משה הירש היה בשנות התשעים כשנפטר לאחרונה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 09:12 |
|
| |
בחגווי, מה שציינת שהגר"ה זקס יודע מי ומה הוא דה אמיצ'יס מזכה אותך בחרם חמור במיוחד, לא פחות מהחרם שזכה בו ר' נתן קמינצקי שסיפר לנו (אבוי) שר' אהרן קוטלר היה בקי פה ושם בשירי פושקין ושר' יעקב קמינצקי (אם אינני טועה) ידע (אוי ואבוי) ש"אנה קרנינה" הוא עפעס שם של ספר כלשהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 10:22 |
|
| |
מה דעתו על המסרים שב"כיפה אדומה"?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 12:24 |
|
| |
מלהיות אנטי ובעד נגד, אי אפשר להתפרנס. אם הוא דוגל שבישיבה חייבים להיות דווקא עם אייפון דור חמישי וכיוצא בזה כל גדר שגודרים בישיבות הוא נגדו. לא פלא שהוא שכוח בפאתי חורון ומהוה משכן לשוחרי חופש.
|
|
|
|
|