בית פורומים ספרים וסופרים

הרב הלל זקס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/2/2011 13:05 לינק ישיר 

מי יודע לתת פרטים על פרישתו מישיבת חברון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 13:36 לינק ישיר 

בייפוס, אתה כנראה לא מכיר לא אותו ולא את הישיבה, וכדי שלא תחטא בשמועות שממש אינן נכונות אני אבהיר לך את העובדות (אם אתה מעוניין לשמוע)
אז כך, פלאפונים לא כשרים אסורים שם בישיבה מכל וכל, הוא התיר בשיחותיו לבחורים לשבור כל פלאפון לא כשר מדין מזיקי רבים ואכן כך נהוג שם בישיבה, שלא לדבר אם הוא יפול בידיו של המשגיח.
בקשר לרשיונות, הוא קצת שונה בדרך חשיבתו מהעדר הסטנדרטי בכך שבחור מוועד חמישי ומעלה שלהוריו יש רכב והם מעוניינים שהבחור יעשה רשיון הוא מרשה כשזה נעשה מתוך בקשת ההורים.
בקשר להגדרות שלך על הישיבה הייתי מציע לך לבא ולראות מה באמת קורה שם, והאם המקום שכוח, או בחורון, או מקום לשוחרי חופש, אני מקווה שתהיה מספיק הגון לעשות את המינימום הזה לפני שאתה מגנה מקום שאינך מכיר כלל וכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 14:25 לינק ישיר 

היתה תחרות מאז מעולם בין צאצאי משפחות סרנא חברוני מי יהיה יותר מקורי.
אגב, ראיתי תופעה חדשה בחתונות: בחור מועד רביעי והלאה חלילה לו להגיע ענוב עניבה אלא שומה עליו לבוא ועניבתו על כתפיו ואז בין מעריב לחופה הוא עושה הקשר ברישול מה. משל הגיע מתוך קצות מוקשה וכל הדרך היו עיניו רק בנתיבות השמעתא. החשיבעס הזאת מעוררת רחמים במקרה הטוב. ונראית כבר כמו קצה רגלה הפשוטה של הישיבישקייט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 15:41 לינק ישיר 

מי הם אחיו ואחיותיו וגיסיו? האם גם הם בעלי שטעלע? שמעתי שאמר בשמו"ס על דברי הגמרא מנין שלא יגדל אדם כלב רע בתוך ביתו, דרע קאי גם על האדם כיון שמגדל לכלב, וצ"ב דבריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 19:51 לינק ישיר 

פותח האשכול ציטט מויקיפדיה שבספריית הישיבה של המדובר אין ספרי חסידות. ואני שואל האם יש ישיבות ליטאיות שיש בהן?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 23:15 לינק ישיר 

צודק רב לך שבת.
אין זה מאפיין ייחודי אך לישיבתו של ר' הלל. אלא גם כאשר נתרבו המטשטשין, נותר שריד אחד להתנגדות לחסידות שחוצה אני חושב את כל היכלי הישיבות, שלא ימצא בהם ספרי חסידות.

אבל אין מה לומר, החסידים מצילחים לעקוף את הווטו הזה בכל מיני דרכים. האחד למשל זהו המוסף שב"ק של יתד נאמן שהפך בשנים האחרונות למוסף חסידי, שופע ווארטים חסידיים ומספר על עניינים הגבוהים שבמלבושים ועל הזמירות הקדושות של רבי פלוני וכדו', וכך הוא מגיע הישר לשולחנו של האברך הליטאי ומטעימו מעין עולם הבא...
טוב, אבל זה כבר נושא לאשכול נפרד - מה קורה שם בדיוק במוסף שב"ק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 23:29 לינק ישיר 

אדהכי לא הובא מדברי רבי הלל הלז אלא זוטות. יש למישהו דבר מה בשמו הראוי לעיון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2011 08:35 לינק ישיר 

מה אתה רוצה? שייכתב כאן השיעור-כללי בתחילת מסכת כתובות שנסוב על קוצה של הגהת הגר"א בשו"ע?

או שמא את שיחתו הבהירה בסעודה שלישית על גדר קיום מצוות ע"י האבות קודם מ"ת, וגדר "תורה" בכלל באותה העת? 

"רבי הלל הלז" גדוש בכל מחמדי התורה   ---  ואידך זיל....  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2011 15:28 לינק ישיר 

בהיכלי הישיבות ודאי שאין, אבל בישיבות שיש 'אוצר הספרים' מפותח ניתן למצוא שם, אם לא נועם אלימלך וקדושת לוי, אז ספרים שיותר קרובים להלך 'מחשבה' ליטאי, כמו שפת אמת, ור' צדוק [למרות שאליבא דאמת הוא מהרדיקלים ביותר]. יש גם מקומות שלמרות שלא ישקיעו בכך ממון, אם מאן דהוא יתרום איזה ספר לא יזרקוהו. אך בחלק ההישיבות זה מחוסר ענין ולא בהכרח מהתנגדות חריפה.
מעניין אם שם זה כן אג'נדה של ראש הישיבה.
אגב יש לי רושם שבדורות האחרונים, המתנגדים החריפים ביותר הם דווקא כאלה שיש להם זיקה לקבלה, ע"ע הלשם ורנ"ה הלוי, ועוד.

הנידון על סגנון הישיבה וכו' באמת אינו שייך כ"כ לפורומינו.

מה שכן, אולי נקבל תשובה מחושי הארכי, לאושש או להכחיש שמועה ששמעתי פעם שהגר"ה ערך פעם ספר של אגדות חז"ל מועבדות לנוער, ואף הוסיף הקדמה ארוכה לספר. הנכונים הדברים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2011 19:18 לינק ישיר 

אליהוא כתב:

אגב יש לי רושם שבדורות האחרונים, המתנגדים החריפים ביותר הם דווקא כאלה שיש להם זיקה לקבלה, ע"ע הלשם ורנ"ה הלוי, ועוד.

גם בדור הראשון, הגר"א...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2011 23:01 לינק ישיר 

בחגוי. אדרבה מה אמר בגדר קודם מ"ת, יכול אתה להטעימנו קצרות? [יש אדם מקורי שלא ניתן לתמצת דבריו?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2011 23:28 לינק ישיר 

נראה שיש שם משתוקקים אז כנראה גם המעוז החברונאי האחרון איבד את החשיבה העצמית המקודשת. מה שכן מעניין זה שהחסידות סביב טיפים נהפכה לטרנד כללי גם בהיכלי הישיבות וגם בחצרות החסידים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 23:59 לינק ישיר 

בנוגע לספר ילדים מאגדות חז"ל ששאלתי לעיל, קבלתי הודעה 

"מבירור אצל תלמידיו. 

יש חצי אמת בדבר 
מדובר בספר ילקוט בני ירושלים (כמדומני לקט אגדות על פרשת או על חומש שמות) שהוציאה בתו (י"ל ע"י הוצאת טל-מן) 
מן ההקדמה נראה שהוא כתבה, אם כי לא חתם שמו עליה".
עכ"ל ההודעה.
ועדיין אנו צריכים לאישורו או הכחשתו של חושי הארכי. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 08:53 לינק ישיר 

אליהוא, זה נכון, בתו כתבה את הספר שהזכרת והוא כתב שם הקדמה מופלאה שכדאי לכל אחד לקרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 22:36 לינק ישיר 

אלמוני3 כתב:
משה הירש היה בשנות התשעים כשנפטר לאחרונה

וצ"ע

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הרב הלל זקס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.