בית פורומים ספרים וסופרים

הרב הלל זקס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/3/2011 11:48 לינק ישיר 

יש כזה ווארט מיוחס גם להגר"ח כל המתייחד עם ת"ח. מכיר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2011 21:46 לינק ישיר 

בחידוש לגבי יחוד יש להוסיף,שודאי שגם אם יש איסור בעצם הקרבה,הקרבה היא בזה שהם נמצאים במצב שהם יכולים לעבור עבירה,זה גורם לקרבה האסורה.
לכאו' לשיטת הראשונים שחיבוק ונישוק זה קרבה שאסורה מדרבנן,אין נרא שיחוד יהיה קרבה האסורה מדאוריייתא.
יש סבורים שמדאורי' אין איסורים משום גזירה,וזה רק סברות דרבנן,וזה אינו,ואחד מהמקורות,זה איסור יחוד שהוא איסור דאורי',ובפשוטו זה גזירה שלא יבוא לעבירה,
ולפ"ז י"ל שגם לשיטות הראשונים שקרבה לעריות כולל נשיקה וחיבוק,זה רק גזירה שלא יעבור את העבירה.
עוד מצינו דין דרבנן משום גזירה,לגבי תוספת שבת,נראה ברש"י עה"ת שענינו גזירה שלא יחלל את השבת גופא.
עוד מצינו כן לגבי איסור בישול בשר בחלב,שיש מבארים,[כמדומני בכס"מ] שזה גזירה שלא יבוא לאכלו.
וכן יש לפרש שאיסור בל יראה ובל ימצא זה גזירה משום איסור אכילה,אם כי אינו מוכרח שי"ל שזה עצמו שזה נמצא ברשותו זה קשר לחמץ שאסרתה תורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2011 22:15 לינק ישיר 

הספר אינו תח"י אבל עד כמה שזכור לי הוא מוכיח שם מהראב"ד שלא כהנחה הראשונה שלך. אגב, בכמה עותקים יצא ספר זה והאם הוא מצוי אצל בוגרי חברון  (אני ראיתיו בעבר בישיבת חברון גאולה).

תוקן על ידי שולחן_עורך ב- 10/03/2011 22:16:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2011 22:25 לינק ישיר 

שולחן עורך
התכוונת לדברי בקשר לכך שהקרבה נובעת מאפשרות לעבור עבירה?
כי אם התכונת לזה,אלו דברים פשוטים שמוכחים מתוך הלכות יחוד שלא ניתן לחלוק עליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/3/2011 22:06 לינק ישיר 

הוא מדבר רק בלשון הקודש דהיינו בהברה אשכנזית ולא בעברית גם בשפת היום יום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 12:05 לינק ישיר 

הפורט, קשקוש מוחלט, הוא מדבר עם כל אדם בעברית רגילה ולעיתים גם באנגלית (לאלו שמתקשים בעברית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 13:01 לינק ישיר 

חושי עדיין יש לפקפק אולי אתה מתקשה בלשון הקודש אז הוא מדבר אתך בעברית, מכאן ועד ההגדרה קשקוש מוחלט יש עוד כמה דרגות כגון למאי נפק"מ או לא יאומן כי יסופר וכן על זה בערך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 13:52 לינק ישיר 

אברא וכו', מפקפק או לא, אני בהחלט מתעקש על ההגדרה קשקוש מוחלט, אתה חייב לזכור שאני נמצא בקריטריון של מילתא דעבידא לאיגלויי.
מפריע לי שבציבור כמו שלנו הניזונות [ז חלומה ונ שרוקה] משמועות מפותחת ומתפתחת בממדים הרבה יותר משמעותיים מאשר האבולוציה של דארווין, והאשכול הזה יעיד על כך יותר מאלף עדים בעצם ברמה של ראיה שגדולה משמיעה כידוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 13:58 לינק ישיר 

זה הרבה יותר מכך. עיין אשכול ולא נכשל בעגנון ובפרט בהודעתו האחרונה של ברגר על יתד נאמן ומונדשיין ותראה כי המצב בפני צונאמי והכור האחרון של המעשיות עומד בסכנת התחממות העלולה לסכן את כלל האנושות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/3/2011 14:09 לינק ישיר 

פרימוס, המציאות הידועה לכל בר דעת שכל סיפור שמסופר על ידי מי שלא יהיה הוא ברובו הגדול הבל מוחלט לא זקוקה לשום חיזוק, עיין ערך מעשיות החסידים שכל כולם הבל הבלים וכן סיפורי המגידים -ששמעו אותם מפי "בעל המעשה"- הם שטויות שחבל שהציבור שלנו מולעט בהם, הבעיה היא שעל ידי כך נהפך הציבור למשהו שמחשבה נורמלית ממנו והלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2011 14:45 לינק ישיר 

קראתי אשכול זה בעיון, ואני מוכרח לומר, בתור אחד שגר בקרית ספר באיזור של הישיבה, שיש שם משהו שאין ביכולתי להבין וודאי להסביר.
מדובר בעצם, חוץ מישיבה ליטאית רגילה (או בעצם לא כ"כ רגילה...), בקהילה של כמה עשרות אברכים שגרים באיזור ולומדים בישיבה. וכולם תלמידיו של ר' הלל זקס.
בתור אחד שקצת מעורה בחיים הציבוריים בעיר אני יכול להעיד, משמיעה מאחד מרבני העיר, שמעולם לא היו עליהם תלונות בבי"ד בדיני שכנים או כ"מ דברים מן הסוג הזה, אלא מדובר בקהילה מאורגנת ומסודרת (כמדומני שאפי' הם שולחים את ילדיהם ל'חדר' אחד מסוים בעיר), שמעולם לא היו לה מריבות או חיכוכים עם אף גורם בעיר.
אני לצערי לא לומד בכולל יום שלם אלא עוסק לפרנסתי, אבל מביט אני בקנאה על אברכים אלו שאני רואה אותם יוצאים מהכולל בשעות הערב המאוחרות יחסית לכולל ערב נורמלי (אני מדבר על איזור 12 בלילה), וניכר עליהם שאברכים רציניים הם, אם כי מודרנים כמו שהזכירו פה. נשותיהם נוהגות וכו' וכו' מה שנקרא בימינו משפחות 'מודרניות', אבל ודאי שמדובר במשהו שמי שלא חי איתם לא יבין זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2011 02:03 לינק ישיר 

שמעתי שמועה שלאחרונה הוא הנהיג בישיבתו איסור מוחלט לספק פרטים בכל עניני שידוכים בגלל שבדרך כלל לא בקיעים בהלכות ועוברים על איסור לשה"ר. אם זה נכון זוהי יוזמה מקורית ותקנה אמיתית וחשובה שכדאי לאמץ אותה! 

אשמח אם יש למישהו יותר פרטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2011 11:53 לינק ישיר 

אם זה נכון, איך יבררו על בחורים מישיבתו?
או שיתארסו בלי לברר??????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 04:22 לינק ישיר 

פרטים נוספים: הגר"ה שליט"א מוסר את ה"שיעור פתיחה" בישיבת חברון, הר"ד כהן והר"ש כץ מקפידים שלא למסור שיעור כללי לפני שימסור הגר"ה את שיעורו, (פעמים רבות מתעכב שיעורם של הנ"ל נוכח עיכובו של הגר"ה במסירת השיעור).

גם היום הגר"ה הוא האיש המוערך ביותר בישיבת חברון, זאת למרות השנים הרבות שעברו מאז פרישתו.

שמעתי מאחד מתלמידיו ששאלו בעבר את הגר"ה האם הסיבה שהוא ממשיך להגיע גם היום לישיבת חברון היא בכדי לשמר לעצמו את האפשרות לחסור לישיבה אם וכאשר והגר"ה סירב להגיב.

הגר"ה סובר להלכה שיש להכניס את פתילי הציצית אל תוך הבגד. 
כמו"כ סובר הגר"ה שחשמל אסור בשבת משום "תופר" 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 08:28 לינק ישיר 

תופר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הרב הלל זקס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.