בית פורומים ספרים וסופרים

הרב הלל זקס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2011 09:07 לינק ישיר 

אולי בדומה לבונה של החזו"א המתבסס על ביטול קבוע של חוטי המעגל זה לזה, אלא שבגלל שהם חוטים - תופר?
הרי כל תופר היה יכול להיאסר ללא תופר כתולדת בונה (כמקובל שיש בנין בכלים)

תוקן על ידי תלמידטועה ב- 28/04/2011 09:08:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 15:29 לינק ישיר 

למה להכניס לתוך הבגד?.

בשו"ע כתוב שלא להסתיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2011 19:49 לינק ישיר 

פשרה בין דעת המקובלים לדעת הש"ע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2011 14:44 לינק ישיר 

בהלך האשכול הוזכר שהגר"ה אינו מעיין באחרונים, ובכן: פעמים רבות ראו את הגר"ה מעיין בסימן בברכ"ש 4 שעות ויותר (עד היום הברכ"ש תופס מקום בישיבת חברון הרבה יותר משאר ספרי האחרונים כגון ספרי הגרש"ש) כך שלדברים אין שחר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2011 00:03 לינק ישיר 

התפללתי בישיבתו של ר' הלל בשחרית בחג השבועות (אגב, מעשנים שם ביו"ט, והרבה. נושא לאשכול נפרד בפני עצמו כמדומני).

אכן ראיתי עלון כזה שמישהו הזכיר במהלך האשכול. כמדומני שהוא יוצא מידי שבוע בשבוע. לפי הדין ודברים שיש שם בין תלמידי הישיבה. זה עלון של שאלות על הסוגיא הנלמדת, ובסופו תגובות על שאלות מהעלון הקודם. רעיון נחמד וגאוני.
לומדים שם כמדומני שתי מסכתות, לפי המוזכר בעלון. סוכה ושבת.
בסוף העלון יש הערות וחידושים מעניני דיומא (היו שם כמה הערות מר' הלל עצמו. לא לקחתי עלון אחד איתי כי לא ידעתי אם מותר, אבל הוא כתב שם משהו לגבי "כה תאמר לבית יעקב אלו הנשים ותגיד לבני ישראל וכו' שהתורה לא משתנית, אלא החיוב של הנשים שהוא פחות מחיובם של אנשים. לא כל כך הבנתי)

בסוף בסוף היה שם משהו מענין מאוד שלא חשבתי עליו אף פעם. אחד כתב שם לגבי השימוש במילה חשמל בימנו, שודאי שאין לה קשר לנבואת יחזקאל שראה "כעין החשמל", אבל כתב שהוא לשון שבאה לתאר משהו, ולכן אין לחשוש, ומישהו אחר תקף אותו בחריפות על זה.

הכל כתוב בשפה שאני לא יודע להגדיר אותה. מליצית וגבוהה משהו.

אגב, התפילה שם ארוכה מאוד, ונמשכת המון זמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2011 16:21 לינק ישיר 

א. האם העישון (המרובה) בוצע בעת התפילה?
ב. מכל העלון מהו הדבר שכן הבנת ?
ג. מה בדיוק חידש אותו צורב בעניין החשמל?
ד. 1. מה ההבדל בין תפילה ארוכה לבין נמשכת? 2. האם קריאת העלון לא היותה עבורך פיצוי מה, על אורך/משך זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2011 21:17 לינק ישיר 

פאפירוסע כתב:
א. האם העישון (המרובה) בוצע בעת התפילה?
ב. מכל העלון מהו הדבר שכן הבנת ?
ג. מה בדיוק חידש אותו צורב בעניין החשמל?
ד. 1. מה ההבדל בין תפילה ארוכה לבין נמשכת? 2. האם קריאת העלון לא היותה עבורך פיצוי מה, על אורך/משך זה?

אין לי בעיה לענות לך על ראשון ראשון, ועל אחרון אחרון, אבל יש לי תחושה לא נוחה שאתה מתכון לתקוף אותי על משהו ולא ברור לי על מה ולמה.

א. לפני שחרית ראיתי שמעשנים, וגם בזמן המתנה לחזרת הש"ץ - ר' הלל מתפלל שמונה עשרה מאוד מאוד ארוך, הרבה יותר מאשר אני רגיל בכל בית כנסת רגיל, ומכאן תשובה חלקית לשאלתך האחרונה. כמו כן ביזכור חלק ניכר מהציבור עישן. בשאר הזמן הייתי בתוך הבית מדרש, ככה שאם אני מבין לאן אתה חותר - אני לא יכול לעזור לך בזה. מצטער. (אגב, גם ככה לא נוח לי שאתה הופך את הפורום הזה למין פורום של רכילות זולה)

ב. מכל העלון לא הבנתי כמעט ולא כלום. לצערי אני לא אברך שיושב ולומד כפי הידוע לחברי הפורום. כך שהמונחות שלי בלימוד כיום, חלשה למדי, שוב, לצערי. ודאי לא במסכת סוכה בעיון.

ג. הוא לא חידש כלום רק הביא שיש כאלו שמקפידים לא להשתמש במילה "חשמל" לשימוש המקובל בה כיום, כיון שכמובן שאין שום קשר בין מה שזורם בשנאים של חברת החשמל לישראל, לבין מה שיחזקאל הנביא ראה במראות הנבואה (אם הקשבת להפטרה בשבועות). וכתב שאין לחשוש לזה מהסיבה שגם יחזקאל הביא את המילה חשמל באופן של "ואראה כעין החשמל" וכו' שמשמעות הפסוק היא להביא דוגמא למשהו. הצורב הבא אחריו התוכח איתו על זה. זה הכל.

ד. לא הבנתי מה רצית בקשר לפיצוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2011 21:53 לינק ישיר 

לחידודי מילתא באתי ותו לא. ועל של עתה:
א. כדי להוציא הדברים מכלל "רכילות זולה" כלשונך, ודאי התכוונת לכך שר' הלל כתלמידו של ר' אהרן קוטלר היה מן הראוי שיתריע בישיבתו על כך שמעלים עשן ביו"ט וכסיפור הידוע בצורבי לייקווד ואכמ"ל. וזוהי אכן תימא גדולה. ויש ליישב.
ב. סעיפים ב' וד' שלך מסבירים זה את זה.
ג. ראה עוד כאן: http://tora.us.fm/tnk1/ljon/new.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2011 22:05 לינק ישיר 

סליחה אם כן על שחשדתיך חינם.

א. תוכל בבקשה כן להאריך בסיפור הידוע בצורבי ליקווד? לא מוכר לי.

ב. אני לא חושב שאני צריך פיצוי על אורך או משך זמן תפילה. כל כך קשה לשבת קצת? לא רוצה להשמע בעל גאווה, מה שאני כן קצת לומד תורה היום (חוץ מחברותא קבועה בערב) זה מזמנים כאלו. קצת שנים מקרא, קצת משנה ברורה. לא הזיק לאף אחד אף פעם.

ג. תודה על הקישור. נשמע מענין. אעבור על זה עוד מעט

תוקן על ידי בזבוזזמן ב- 09/06/2011 22:06:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2011 22:42 לינק ישיר 

כמדומה שבדינים והנהגות לבעל החזו"א כתוב שלא היה ניחא לי 'לומר חשמל מטעם הנ"ל.

בקשר לעישון,זה באמת חידוש,כי כמדומה שהיום דעת רוב הרבנים לאסור את זה,כיון שנתברר הסכנה שבדבר ל"ה שוה לכל נפש.

האם העישון בהסכמתו של ר' הלל?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/6/2011 01:06 לינק ישיר 

לא התכונתי לפתוח אשכול על עישון ביו"ט, אבל לא נורא.

אני באמת לא בענינים כדי לדעת למה מותר ולמה אסור. ואני כמובן יודע שיש הרבה חתימות של הפוסקים היום שאסור. אעפ"י שבעצם במשנה ברורה כתוב שמותר, לא?

אם זה בהסכמתו או לא אני לא יודע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/9/2011 11:26 לינק ישיר 

הוא לא מסרבחברון שיעור, וכנראה הוא גם לא ימסור, היום ב"ה יש לו מספיק תלמידים מקשיבים שהוא טרח הרבה להעמיד אותם בישיבה שלו, והוא לא כל כך רואה מי שיבין אותו שם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2011 03:30 לינק ישיר 

(גולשי האתר עכשיו כבר ראו את הכתבה אבל לטובת הגולשים בעתיד מצו"ב האשכול שכותרתו: ר"י חברון על יתד נאמן: "עיתון כשר? חזיר כשר")   http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?whichpage=2&topic_id=2919440&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/10/2011 03:40 לינק ישיר 

יושע_עגל כתב:
חושי, לא הבנתי את התשובה.
למשל, אני מניח שרוב הבחורים אצלו מגולחים (במכונה) ועם בלוריות. בניגוד לדעת סבו החפץ חיים, לא? איך הוא מסתדר עם זה? 

מפורסם בישיבה שדעתו של הגר"ה שמותר להתגלח במכונת גילוח. לא שאלתי בעצמי ומי שרוצה לנהוג כך ישאל בעצמו.

הרעיון הוא שבמכונות גילוח (לפחות הקלאסיות) רוב השערות ודאי אינם נחתכות כעין תער אלא שלא ימלט שבכל גילוח יחתכו כמה שערות כעין תער כגון בזויות חדות (ולאו דוקא). דעתו היא שכל עוד אין המכונה מיועדת לחתוך כעין תער אין בזה חשש שהרי בגמ' מובא שמותר להתגלח במספריים משום שאין זה כעין תער וכשר שאם מישהו יחתוך במספריים בדרך השחתה אין זה איסור כי לא אסרה תורה אלא כעין תער כן הדבר במכונה שדינה בעצם כמספריים (-כלומר מכשיר שאינו נועד להשחית).
אגב כמו שצויין נכדיו בישיבה מגודלי זקנים כחב"דניק מצוי אבל זה כבר מטעם אחר ע"פ הקבלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2011 21:10 לינק ישיר 

אני ‏לא ‏מבין ‏את ‏הטענה הרדודה ‏של טרומפלשטין.‏ ‏זה שהגרה זאקס ‏מעמיד ‏תלמידים ‏הגונים וצדיקים ככל שיהיו בישיבתו.‏ ‏זה ‏לא ‏סותר ‏את ‏הענין של הרבצת תורה במקומות אחרים.‏ ולכן הוא מסר ‏,מוסר וימסור גם בעתיד בעזה שיעורים בישיבת חברון.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הרב הלל זקס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.