בית פורומים ספרים וסופרים

הרב הלל זקס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/10/2011 22:19 לינק ישיר 

חריידישער כתב:
‏ ולכן הוא מסר ‏,מוסר וימסור גם בעתיד בעזה שיעורים בישיבת חברון.

עזה וחברון זה לא ממש אותו דבר, אני מקווה שאתה מבין בעצמך
אגב, היה כבר בעבר ניק בשם חרידישער

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/10/2011 02:29 לינק ישיר 

זאב1 כתב:
כאחד שלומד בחברון ומחכה בכליון עיניים שמרן שליט"א יחזור לתת לנו שיעורים וכאחד שמצוי בסוד המשלחות הרבות שהלכו למרן שליט"א וביקשו ממנו שיעורים וחבורות, אני דווקא מבין היטב מה שטרומפלשטיין כתב (למרות שבאופן אישי זה כואב לי מאד) הוא התכוין לזה שלראש הישיבה שליט"א יש סיפוק גדול מתלמידיו בקרית ספר ולכן אין לו שום דחף למסור לנו שיעורים.
אחרי שהצלחנו ב"ה להביא אותו לומר שמועס בערב יו"כ אנחנו מקוים מאד שבזמן חורף הוא יתן לפחות כמה שיעורים.
ומה שכתבו כאן על מכונות גילוח אחד מבני הישיבה ששאל אותו אמר לי שדעתו שכיון שהסכינים עצמם אינם יכולים לחתוך כי הם אינם חדים בשיעור של חיתוך א"כ כל הגילוח נעשה ע"י שהסכין דוחקת את השערה לרשת וזו איננה השחתה כעין תער.

ר' זאב

אתה צודק בתחילת דבריך, אבל למיטב הבנתי תקותך היא תקות שוא (למרבה הצער). ומסיבה פשוטה. דוקא בגלל השיחה האחרונה של הרב זקס בישיבת חברון, והעובדה האומללה שהיא הועברה במלואה לאתר חדשות באינטרנט, תוך הוצאת הדברים מהקשרם בבוטות כזאת (והמקשיב לכל השיחה במלואה, מלבד מה שיתחזק ביר"ש, יבין עד כמה הוצאו הדברים מהקשרם. ר' הלל כלל לא אמר יתד נאמן- חזיר כשר. הוא דיבר באופן כללי ביותר על מחלת ה"אני חייב להיות מעודכן מה קורה בכל העולם". וגם אם העיתון "כשר", זה לא מכשיר את עצם הענין), תגרום לו לא למסור שם יותר שיחות בכלל.
כל מי שמכיר את הרב זקס ואת דרכו יאמר לך כך.
תלמידי ישיבת חברון, נתנו לכם יהלום, ובמקום לנצל אותו, איבדתם אותו (או מישהו מכם הפסיד לכולכם). וחבל.

אשמח בשבילכם אם אתבדה, אבל לא נראה לי שזה יקרה.

דבר נוסף, גם אם שמעת את התשובה לגבי מכונת גילוח מכלי ראשון, הייתי מציע לכל בעל לב, לא לדון הלכה, וודאי שלא הלכה למעשה משמועות כאלו, אפילו מכלי ראשון. וד"ל.

תוקן על ידי שיינעאיד ב- 23/10/2011 02:31:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/11/2011 21:59 לינק ישיר 

שיינעאיד הוא כתב לך את הסברא שלו מה רע בזה????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 14:04 לינק ישיר 

שערי_תורה כתב:
האם זה נכון שבחדר אחד בפנימיה של ישיבת ליקווד ישנו רבי הלל ומשה הירש ושלמה קרילבך?
פעם בסלבודקא(ב"ב) הופצה שמועה שר' משה הלל הירש היה חבר חדר של ר' שלמה קרליבך.(ושל עוד כמה אח"מים)
כמה מחברי שאלו אותו (בפורים) על נכונות השמועה, וענה שלא היו חברי חדר, ולא היו באתו הגיל אלא קרליבך היה מבוגר בהרבה ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/11/2011 14:17 לינק ישיר 

שערי_תורה כתב:
אם זה נכון, איך יבררו על בחורים מישיבתו?
או שיתארסו בלי לברר??????
ומה היום?
שומעים טונות של שבחים (סטנדרטיים כולם) שאין בינם ובין מושא הבירור ולא כלום.
גם כשמלכלכים, אין בד"כ אמת בדברים, אלא סתם הוש"ר.
למעשה, בפגישה ראשונה לא יודעים כמעט כלום אחד על השניה (על רקע משפחתי כן יודעים), אא"כ מבררים אצל קרובים מדרגה ראשונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/12/2011 11:55 לינק ישיר 

גם על הגר"ה זקס הופצו שמועות שהיה חבר חדר של קרליבך בעוד שהאמת הפשוטה שניתנת לבירור היא שקרליבך עזב את לייקווד לפני שהגר"ה זקס הגיע לשם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2011 14:32 לינק ישיר 

לאחרונה שמעתי מראש-ישיבה מסביבת ר' הלל:
פעם היה ר' הלל בנופש בדירה (כמדומני בחדרה) ובדירה לא מצא ספרים תורניים. עילעל אפוא שעות מספר בספרי 'שירה' למיניהם.

מאותן שעות-קריאה יצא עם תובנה - ותמיהה:
תובנה: בחור הישיבה המצוי בימינו, לא יבין את שפת משוררי הדור ההוא.
תמיהה: מזה בחורי ישיבות התקלקל??????   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2011 18:35 לינק ישיר 

ואני שמעתי מאברך חשוב בישיבת כנסת הגדולה את הסיפור בצורה קצת שונה, שבדירה שם היה ספר שירה והגר"ה נטלו למקום שאסור בו להרהר בד"ת, ועל זה הוא תמה איך התקלקלו בני אותו דור מספרים כאלה, ומזה הוא למד שהרבה דברים בתנועת המוסר היו מכוונים כנגד הקלקול של הדורות ההם, ולכן ישנם דברים שאינם מתאימים חינוכית לדורינו. -גדלות האדם בצורה החיצונית כמשל-.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/12/2011 01:22 לינק ישיר 

נקניק1 כתב:
שיינעאיד הוא כתב לך את הסברא שלו מה רע בזה????

ע"מ תמיהתך?
בסה"כ כתבתי שלא יסמוך ע"מ ששמע ממישהו בשם מישהו.

יתכן שזה לא נכון.
יתכן שזה נאמר בתור סברא, ולא אליבא דהלכתא
וכן הלאה וכן הלאה.

אגב, הדברים נכונים לאו דוקא במקרה הספציפי הלזה. בכל שמועה בשם מי מגדולי או פוסקי הדור, עדיף ליקח הדברים בעריבון מוגבל ביותר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/12/2011 19:23 לינק ישיר 

לאחר בדיקה הוברר לי שזאת גם סברא של הגר"מ פיינשטיין להתיר מכונות גילוח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/12/2011 22:20 לינק ישיר 

הגרמ"מ שליט"א אינו מסכים להתיחס בשום אופן לנושא זה, ידוע לי שגם לבניו הוא סירב להגיב על שאלתם.

אגב: בניו (ר' יעקב וחזקי) גידלו זקן, זאת לאור ההסכם של משפחת פרבשטיין עם חסידות גור, שבני הרב יגדלו זקן (זאת על רקע השידוך של אשתו הרבנית אסתר בת למשפחת היינא, אחת המשפחות החשובות והמיוחסות ביותר בגור,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/12/2011 23:24 לינק ישיר 

שמעתי שהרב הלל זאקס נגד  כל הציורים הממחישים את הלימוד, ואמר שעדיף להבין פחות מאשר לקבוע את הדבר עם ציור 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/1/2012 11:19 לינק ישיר 

רוממות. איך הצלחת להשחיל כאן את ר' מרדכי פרבשטיין???? זה כנראה התבלבל לך מר' משה פיינשטיין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2012 16:03 לינק ישיר 

סבורני, שהאשכול הזה מיצה את עצמו זה מכבר.

האשכול נפתח בכביכול דיון רדוד על שיטתו ותורתו של הרב זקס.
וכל ההודעות האחרונות בו, נכתבות ע"י חסרי מעש, וסובבות סביב מעשיו הפרטיים והאישיים של הרב זקס.
מתי הוא מחתן נכדים, ובאיזה לוויות הוא השתתף.

אני חושב, שאין דיונים אלו ראוים לדון בפורום ציבורי. וגם אם כן, אינם שייכים לפורום ספרים וסופרים,
שכן אינם מתאימים לא לנושא הפורום, ולא לרמת הפורום.

אני פונה בזאת להנהלה, למחוק את ההודעות שאינם ענייניות מן הפורום. ולנעול את האשכול. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2012 05:34 לינק ישיר 

הרב הלל זקס אדם עם דרך חיים ברורה שקיבלה מרבו ר אהרון קוטלר זצ״ל וזה מה שמקנה לו תיחודיות שאין ברוב ר״רבני דורינו״ וברגע שאין קבלה מדור קודם מה אנו קשורים למשה קיבל ...... ומסרה ליהושע

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > הרב הלל זקס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.