| נשלח ב-23/2/2011 00:01 |
|
| |
בנו של מרן הגר"ח אומר אחרת..... והויכוח הישן שלי עם ר' יצחק שלימה קרלבך האם מותר לשקר לצורך, אינני רוצה להביא כאן בפרוטרוט..... אכ"פ אני מצטרף בקריאה נרגשת בעד פירסום המכתב האיום!!!! (בין כל שמעתי שהוא נדלף ממכם ושאלה של זמן עד שהוא יעלה...)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 00:13 |
|
| |
| אמאמרעיבה כתב: |  | המורה (לשעבר) פוטרה בהוראת הגר"ח קנייבסקי,
תוך כדי שהוא אומר לר' יצחק שלמה קרליבך: אריאל רימו אותי,
|
|
אכ"פ במילתא עבידי להיגלוי מוזר שיחציף פניו לשקר...וכבר דברו עם מרן הגר"ח בצהריים ואמר שוב שהוא אינו נכנס לדינו של ראש המשפחה כי לא שמע את הצדדים (חידוש מרנין בהנהגה- הקב"ה גוזר וצדיק מקיים) הוא רק הורה דעתו שאין זה נוגע לאישה ואסור להזיק לה.... כך שלא נראה לי שאפילו י"ש קרליבך פינטז את זה......רק הוא קם נץ ואין ידי משגת לשלוח אליו שאילתא
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 00:19 |
|
| |
זה לא נערך מהמכתב של אריאל, זה קטעים שלמים מהמכתב, "אברך חשוב מתפרח" כנראה זה שם קוד ל"מוכר פיצה"
אברך: עצבני אה? חשבתם שאפשר לעבוד על כולם? ר' יעקב פרידמן סיפר, ניגש אלי אריאל ורצה להחתים גם אותי על המכתב של ר' חיים, לא הסכמתי, ואמרתי לו עצה טובה שלא יראה את זה במושב, כי אם יראו את זה הרבנים יעלו בעצמם לר' חיים קנייבסקי וזה לא יגמר בטוב.
תוקן על ידי אמאמרעיבה ב- 23/02/2011 00:21:22
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 02:06 |
|
| |
אמאמרעיבה , זה לא קטעים מהמכתב, זה המכתב עצמו בפרוטרוט, רק בתוספת מס' משפטים, והשמטת קטעים מפלילים.
|
| נשלח ב-23/2/2011 03:17 |
|
| |
| אמאמרעיבה כתב: |  | זה לא נערך מהמכתב של אריאל,
זה קטעים שלמים מהמכתב,
"אברך חשוב מתפרח" כנראה זה שם קוד ל"מוכר פיצה"
אברך:
עצבני אה?
חשבתם שאפשר לעבוד על כולם?
ר' יעקב פרידמן סיפר, ניגש אלי אריאל ורצה להחתים גם אותי על המכתב של ר' חיים,
לא הסכמתי, ואמרתי לו עצה טובה שלא יראה את זה במושב,
כי אם יראו את זה הרבנים יעלו בעצמם לר' חיים קנייבסקי וזה לא יגמר בטוב. |
|
אני לא ראיתי את המכתב , אולם אם אתם אומרים , מי אני לחלוק.....
הדלפתם אותו כרגיל למישהו וההוא פירסם להנאתו......
נו.... מצוין , המכתב אכן הרבה יותר טוב מכל ההבלים שאתם הדפסתם (במיוחד ממה שנתתם ליחיאל פינקלשטיין)
יועיל נא אחד ממכם לגמור מלאכתו ולפרסם את המכתב כמו שהוא, אחרת הציבור לא יבין למה אני מתחנן לפניכם שתפרסמו ואתם מסרבים.....
אני מבין שאתם אוהבים דם ואין פה דיבור על השלום.....
אבל זה לא תוכלו, להסביר לכל העולם למה מחבר מכתב כזה אפיקורס ולמה אישה כשרה שתומכת בבעלה בעיתית...
תבינו כסילים , שהפרסום המלא של הפרשה יזיק לכם ציבורי .....
תבינו שעד היום נשמר איפוק רב בקשר לפרסום הדברים ואם לא הייתם מדליפים המכתב , הוא לא היה מתפרסם
ותבינו שאף אחד לא עשה לכם את זה בחסד, אלא בתקווה לסיום העיניין בשלום....
נכון ,שאני במקום אריאל הייתי עוזב קן צרעות ששמו תפרח...ואולי הוא לא בסדר בזה...
אבל אתם תעמדו ציבורית מו שאילתא שאין לכם על זה שום תשובה נורמלים
מה כבר עשה לכם האיש , שהותר דמו ברבים......
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 08:18 |
|
| |
ראש הכולל-מוכר הפיצה חושב שהוא יכול להכפיש ציבורית את ר' אביעזר, מה שהוא וחבורתו אינם מבינים שעוד שנה שנתיים אריאל יהיה פסיק קטן בהיסטוריה, וישיבת תפרח על מאות תלמידיה ואלפי הת"ח שיוצאים ממנה תמשיך להיות דוגמא למקום תורה וירא"ש ללא פשרות, וללא מחלוקות בעז"ה, (וכידוע שכשנפתחה אורחות תורה ר' חזי משקובסקי היה רגיל לאמר "אני רוצה ישיבה כמו תפרח ,וכן באונגרישר ועוד מקומות אומרים לתלמידיהם אנחנו רוצים ישיבה כמו תפרח)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 08:21 |
|
| |
| אור_הבהיר כתב: |  | מנהלת בית ספר "הדסים" בתפרח, הודיעה היום לרעייתו של יצחק אריאל, המורה תרצה אריאל, שלא תתייצב יותר לעבודתה בבית הספר.
כזכור התנהל מאבק הכולל "שיכנוע" הורים ע"י איומים והפחדות שלא ישלחו ילדותיהן לכתית המורה אריאל, בעקבות כך הורה הגר"ח קנייבסקי בכתב ידו כי הדבר אסור ע"פ ההלכה. |
|
תיקון : עדיין מדובר בחופשה בשכר.....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 08:36 |
|
| |
| אמאמרעיבה כתב: |  | ראש הכולל-מוכר הפיצה חושב שהוא יכול להכפיש ציבורית את ר' אביעזר, מה שהוא וחבורתו אינם מבינים שעוד שנה שנתיים אריאל יהיה פסיק קטן בהיסטוריה, וישיבת תפרח על מאות תלמידיה ואלפי הת"ח שיוצאים ממנה תמשיך להיות דוגמא למקום תורה וירא"ש ללא פשרות, וללא מחלוקות בעז"ה, (וכידוע שכשנפתחה אורחות תורה ר' חזי משקובסקי היה רגיל לאמר "אני רוצה ישיבה כמו תפרח ,וכן באונגרישר ועוד מקומות אומרים לתלמידיהם אנחנו רוצים ישיבה כמו תפרח) |
|
היום הם כבר לא היו אומרים את זה!
את התוצאות נראה בתרומות לת"ת של תפרח. וגם לגבי הרישום לשנה הבאה דיברתי עם אחד הרשמים של הישיבה, והוא אמר לי שכנראה תהיה מכה אנושה לישיבה!
אינכם מבינים שבכל רחבי הציבור החרדי התפרסמה האכזריות שלכם.
מכנים אותכם גזלנים ושודדים, אכזריים ומושחתים. טיפשים ומרושעים. ולדעתי בצדק רב.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 09:03 |
|
| |
| אמאמרעיבה כתב: |  | ראש הכולל-מוכר הפיצה חושב שהוא יכול להכפיש ציבורית את ר' אביעזר,
מה שהוא וחבורתו אינם מבינים שעוד שנה שנתיים אריאל יהיה פסיק קטן בהיסטוריה,
וישיבת תפרח על מאות תלמידיה ואלפי הת"ח שיוצאים ממנה תמשיך להיות דוגמא למקום תורה וירא"ש ללא פשרות, וללא מחלוקות בעז"ה,
(וכידוע שכשנפתחה אורחות תורה ר' חזי משקובסקי היה רגיל לאמר "אני רוצה ישיבה כמו תפרח ,וכן באונגרישר ועוד מקומות אומרים לתלמידיהם אנחנו רוצים ישיבה כמו תפרח) |
|
לכבוד אמאמרעבה מוכר לוקשן נ"י (אם אתה לא תפסיק עם מוכר פיצה ,אני אוסיף לך עוד כמה כינויים כי כבר הבנתי עם מי אני מתעסק {ותאמין לי שזה בעל כורחי כי אין לי ולא היה לי אישית נגדך כלום , ולכן אני מבקש ממך מאוד, לצנזר})
תבינו שפגעתם בהמון אנשים יחד, משפ' אריאל המורחבת ,שבדרן ואוירבך ותוסיפו לזה את האנשים שסתם ידידים של האיש או תלמידיו בתורה ובמוסר (האיש נכון בכשרון נדיר להעמיד אנשים שנקלעו לקשיים ואלו שחייבים לו את החיים לא ישתקו)
האנשים הללו ברובם (חלקם כן) לא מסכימים עם הראיון הגשת מעמדות , לא מצד טענות ממוניות שצריכות להבאר בבית הדין אלא מצד מניעת נזק מכל הצדדים מראש...
אבל אף אחד לא מבין את הצורת התגובה שלכם, את כמות הליכלוך האדירה , הכפשת שם , רצח אופי , רדיפה בממון ובנפש...
והגדלתם בהתנהגותכם בבית הספר , הראתם שאין אתם נרגעים עד שמוצצים את טיפת דם האחרונה....וכל זה חרף התחננות לשלום ובקשת סליחה והחייבות לא להפריע למעשים שלכם בעתיד....
והסיבות שעד היום לא הופצע הפרשה ברבים על כל תמונותיה פרשנותיה וכל מכתביה כי:
א) רצו וקיוו להגיע להסכם שלום שיסיים את הפרשה העגומה....
ב) אם אריאל נשאר במקום....אז ד"ל.....
ג) כי היו מעורבים בזה כמה וכמה תלמידי ישיבה לשעבר, שהתחננו למצוא פתרון שלא יזיק לישיבה.....
והיה אם נצחתם (מול הקב"ה אוי להם ,לכל העושים ומסייעים מיום הדין ומיום התוכחה) מי יפריע לאחד מכועסים הרבים להפיץ את התמונות המצמררות בכל בתי כנסת ? התנגדות העממית שעשיתם תחזור בבומרנג ותכה בכם ללא אפשרות לשים אצמע על האיש שמפיץ......
הרי לא היה לכם מה לענות עינינית מעל גבי הרשת...ותוך שב"ה הצלחנו לבלום את פינו ולא להטבע בליכלוך כמו שנטבעתם..... איזה הסברה תעמידו בזמן שהתמונות מדברות בעד עצמם?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 09:32 |
|
| |
גם הראש ישיבה במכתבו כתב שהמעשים שלכם פוגעים בישיבה
| לבני הישיבה היקרים נרם יאיר. מאוד נצטערנו לשמוע כי נחשדו אלו מבני הישיבה כאילו פגעו ברכוש משפחה במושב. אף כי הלב נוטה לחשוב כי אין הדברים נכונים כפי שנמסרו, אך עצם החשד, פוגע בשמה הטוב של הישיבה, ובשמם הטוב של בני הישיבה העמלים בתורת ה' בטהרת הלב. והרי דבר שפתיים אך למחסור כי כל פגיעה בזולתנו, אם בדברים או ברכוש, נחשבת כגזל וכאונאה גמורה כל עוד לא קיבלה הכשר מבי"ד. ולזאת בקשתנו ודרישתנו מכל בני הישיבה לנצור כל פעולה העלולה להכאיב למאן דהו, וק"ו שלא לפגוע ברכוש או לצער משפחה בישראל. והדברים נכתבים ככל חומרתם, עד כי העובר עליהם מאבד את זכותו להימנות עם בני הישיבה עם כל הכרוך בזה. וגדולה עמלה של תורה מתוך אמונה שהכל בידו של בורא עולם יתברך, להציל מכל יגון ומכל אנחה, ועושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל אמן. הכו"ח באה"ר - ההנהלה | 
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 12:05 |
|
| |
המינוח הבסיסי והמרכזי בכל הטענות שהועלו במכתב הוא: שמציאות הישיבה במושב הוא בגדר "אורח". אך אין כך פני הדברים, משום שתושבי המקום שהביאו את הישיבה למקום לפני למעלה מארבעים שנה רצו בכל מאודם להיות "מושפעים" מהאורח שהם מכניסים לרשותם, ע"מ שיעלה אותם ברוחניות. וקבלו על עצמם להתנהג לפי דעתו של האורח מפני שהוא היודע מה טוב לרוחניותם. ולכן אם עכשיו בא האורח וקובע מה טוב לרוחניות המקום, אין להם להלין עליו ולבקשו לפנות לסמכות תורנית גבוהה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 13:24 |
|
| |
| frak38 כתב: |  | המינוח הבסיסי והמרכזי בכל הטענות שהועלו במכתב הוא: שמציאות הישיבה במושב הוא בגדר "אורח". אך אין כך פני הדברים, משום שתושבי המקום שהביאו את הישיבה למקום לפני למעלה מארבעים שנה רצו בכל מאודם להיות "מושפעים" מהאורח שהם מכניסים לרשותם, ע"מ שיעלה אותם ברוחניות. וקבלו על עצמם להתנהג לפי דעתו של האורח מפני שהוא היודע מה טוב לרוחניותם. ולכן אם עכשיו בא האורח וקובע מה טוב לרוחניות המקום, אין להם להלין עליו ולבקשו לפנות לסמכות תורנית גבוהה יותר. |
|
טענתך תהיה נכונה בדברים הנוגעים לנפש ולא לכיס וגם זה למוזר תהיה הסירוב לארח עוד ישיבה כמו שנפסק בש"ע שאין הישיבה יכולה לעכב ישיבה אחרת לבוא במקומה אעפ"י שזה פוגע תקציבי ....ואיפה התושבים חתמו לישיבה בלעדיות? זה רצחת וגם ירשת...(קודם לא לאפשר לעוד ישיבות לבוא ואח"כ לצעוק רק אני הרוחנייות של המושב)...
אבל ממון זה ממון וכדאי שזה יתברר בבית הדין בשמיעת טענות הצדדים וכתבתי רק לפילפולא
מה שבטוח שהתנהגות מול מש' אריאל לא סוכמה מראש עם מקימי המושב (וכי לאו מבני ישראל נינהו......)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 15:17 |
|
| |
על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון,
א, הת"ת של תפרח עובד בצורה חדשה ומהפכנית
שכל בחור מתבקש להביא כ500 ₪ מקרוביו שכניו ומשפחתו, ורוב הבחורים נעתרים בנפש
חפיצה, ולכן אין להכפשה ציבורית כמעט השפעה על התרומות.
ב,למיטב ידיעתי אין ומעולם לא היו לתפרח רשמים,
ולמיטב הבנתי זה מנוגד בהחלט לדרכו החינוכית של ר' אביעזר, ובמיוחד שבניגוד לרוב
הישיבות שמחפשות את העילויים, ר' אביעזר מכוון מראש לקחת את אלו שאין להם כשרון
מיוחד ולגדל אותם בתוי"ש.
(בשונה מישיבות דהאידנא שנפתחות בקול רעש גדול
ופירסום על "ה" ישיבה החדשה שהיא תהיה הישיבה הכי טובה ותירש את מקומם
של הישיבות הישנות ורק עוברות שנה שנתיים והישיבה החדשה נדחקת מפני ישיבות חדשות
שנפתחות אף הם במעמדים רבי רושם וכו' וכו'
בשונה מכל אלו תפרח התנגדה מאז ומעולם לכל
פירסומת והתחילה כישיבה לבחורים מתקשים, ור' אביעזר במאמצים מרובים ובהשקעה של
כוחות נפש ורוח הצליח להביא את הישיבה למעמדה כיום שהיא נמנית בשורה הראשונה של
הישיבות, תוך כדי שהיא עוקפת ישיבות רבות וותיקות ממנה)
אני ישמח לשמוע שמות של רשמים שרושמים לתפרח.
ג, (אברך) אם לפרסם כמה וכמה כתבות משמיצות
באינטרנט זה נקרא לא לפרסם,- אז מה זה נקרא לפרסם?
(כמה וכמה היינו לומונוסוב וגיטלין, אה?)
ד, מוכר פיצה נשאר מוכר פיצה מה לעשות?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 15:48 |
|
| |
| אמאמרעיבה כתב: |  | על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, א, הת"ת של תפרח עובד בצורה חדשה ומהפכנית שכל בחור מתבקש להביא כ500 ₪ מקרוביו שכניו ומשפחתו, ורוב הבחורים נעתרים בנפש חפיצה, ולכן אין להכפשה ציבורית כמעט השפעה על התרומות. ב,למיטב ידיעתי אין ומעולם לא היו לתפרח רשמים, ולמיטב הבנתי זה מנוגד בהחלט לדרכו החינוכית של ר' אביעזר, ובמיוחד שבניגוד לרוב הישיבות שמחפשות את העילויים, ר' אביעזר מכוון מראש לקחת את אלו שאין להם כשרון מיוחד ולגדל אותם בתוי"ש. (בשונה מישיבות דהאידנא שנפתחות בקול רעש גדול ופירסום על "ה" ישיבה החדשה שהיא תהיה הישיבה הכי טובה ותירש את מקומם של הישיבות הישנות ורק עוברות שנה שנתיים והישיבה החדשה נדחקת מפני ישיבות חדשות שנפתחות אף הם במעמדים רבי רושם וכו' וכו' בשונה מכל אלו תפרח התנגדה מאז ומעולם לכל פירסומת והתחילה כישיבה לבחורים מתקשים, ור' אביעזר במאמצים מרובים ובהשקעה של כוחות נפש ורוח הצליח להביא את הישיבה למעמדה כיום שהיא נמנית בשורה הראשונה של הישיבות, תוך כדי שהיא עוקפת ישיבות רבות וותיקות ממנה) אני ישמח לשמוע שמות של רשמים שרושמים לתפרח. ג, (אברך) אם לפרסם כמה וכמה כתבות משמיצות באינטרנט זה נקרא לא לפרסם,- אז מה זה נקרא לפרסם? (כמה וכמה היינו לומונוסוב וגיטלין, אה?) ד, מוכר פיצה נשאר מוכר פיצה מה לעשות? |
|
א) שם של ישיבה זה לא קשור לתרומות וגם אף אחד לא ירצה להפסידם....(אור בהיר גם לא צודק בזה לטעמי וגם הוא קבע את זה כתוצאה ולא כרצוי ח"ו)
ב) תורף דבריך:
סוג בחורים שאתם מחפשים דפוקים מלכתחילה בתכלית כך שאין לאיפה לרדת והשנה נפתחה קבוצה מיוחדת לפרוצים באלימות , כך שזה דווקא השם הרצוי...סעיף הזה אני משאיר בלי תגובה....
ג) אתם השמצתם את אצמכם במעשה ידיכם...ולשאול למה נהגתם בטיפשות ואגרסיביות זה לא השמצה...
רק אתם הוצאתם פשקווילים(חוץ מאחד תמואה שהופץ באופקים בשמנה עותקים(שלכם היה כמובן בכל תיבת דואר) רק אתם בלי להפסיק המצאתם סיפורים אלף לילה ולילה ונקטתם בשמות(ואתה ממשיך במעשך במכתבך)אתה חושב שאין עלך סיפורים אמתיים? יש ויש ,רק אני לא עובד באינסטלציה עירונית בליקוק בורות ספיגה כמוכם....... אבל יהיו מספיק אנשים שהם לא אניני טעם כמוני....
ד) תורף דברך שאתה ילד בגן המוציא לשון למבוגרים..... לא אגיב ברשותך
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 15:56 |
|
| |
אני מזכיר לציבור שאמאמרעבה עדיין לא פירסם המכתב האיום לדבריו..... והביטוי הכי גרוע שהוא מצא במכתב שלאחר שבע שנות רדיפה מגעילה ר' יצחק כינה לר' יקובזון "שכן מבני ברק" ולהגאון ר' אביעזר פילץ שליט"א "האח הגדול" ,אכן ר' יצחק איש מלא אצילות נפש.....
|
|
|
|
|