|
|
| נשלח ב-23/2/2011 16:04 |
|
| |
א, לדעתי חזרה על הדברים שנכתבו שם זה עצמו ביזוי ת"ח לכן לא אפרסם את המכתב ולא אחזור על מה שכתוב בו, ב, לא אני ציטטתי את הדברים שאתה כותב בשמי (אלא זוזובסקי) ג, אור הבהיר העלה לכאן חלקים מהמכתב כקובץ במחשב, כנראה שהוא כתב אותו או לפחות קיבלו מאריאל,
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 19:23 |
|
| |
מה שהכי מתסכל אותי , שנראה לי שאני הקטן אחרון בין בני אדם שלא ראה את המכתב......
זוזו, אמאמרעבה ,אור בהיר ועכשיו קבלתי בפרטי שאילתא ,למה אני לא מפרסם שר' יצחק הציל בשנה שעברה את
ר' יקובזון מהרבה כאב לב ובושות ועצר בכח ערבות כספי במשטרה את פיצוץ פרשיה שכלל לא נעימה......
הזכר איש את חסדו? דוגמה יפה להכרת הטוב התפרחאי......
הסיפור עצמו מוכר לי היטב היטב ,אך עתה אומרים לי שהוא חלק מהמכתב המדובר וזאת הסיבה שאסור לפרסם אותו ....
זאת אני מסכים..... אבל הרי יש עדיין בחנויות מלאי סביר של טיפקס......... שימחקו את הסיפור....?
לא ,לא ולא הסיבה של אי פרסום המכתב הוא ......שאכן אין בו שום דבר מפליל (כמו שאמר לי ר' יענקב) חוץ מהסיפור עם אדמו"ר וחסיד שיש שם רמז לטענות ממוניות....(פה לא ממש הבנתי כי הרי כל המכתב לכאו' מדבר שיש טענה ממונית וצ"ע)
למי שלא היה אתנו מהתחלה הסיפור בערך (בלי לדלג שום פרט מפליל אך ללא דיוק)
חסיד הביא אדמו"ר לגור לביתו וסידר לו קבלת קהל....
יום אחד האדמו"ר החליט לקבל קהל דווקא בלילה , אך החסיד התחנן שזה מפריע לו
מחוצף צעק האדמו"ר !!! איך אתה מפריע למלאכת שמיים!!!
הציבור ישפוט....
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 20:19 |
|
| |
אני שוב חוזר למה שכתבתי מקודם.
המינוח הבסיסי והמרכזי בכל הטענות שהועלו במכתב הוא: שמציאות הישיבה במושב הוא בגדר "אורח". אך אין כך פני הדברים, משום שתושבי המקום שהביאו את הישיבה למקום לפני למעלה מארבעים שנה רצו בכל מאודם להיות "מושפעים" מהאורח שהם מכניסים לרשותם, ע"מ שיעלה אותם ברוחניות. וקבלו על עצמם להתנהג לפי דעתו של האורח מפני שהוא היודע מה טוב לרוחניותם. ולכן אם עכשיו בא האורח וקובע מה טוב לרוחניות המקום, אין להם להלין עליו ולבקשו לפנות לסמכות תורנית גבוהה יותר.
אם כיום בני המקום לא מקבלים את הסמכות הרוחנית של הישיבה אז עליהם להביא חתימות מרוב התושבים שכך הם פני הדברים.
לכתוב לר' פילץ שהוא בגדר אורח שאומר דעות לבעל הבית זוהי חוצפה גדולה מאד בכל קנה מידה.
כל הטענות והמקרים שהועלו היו ענינים שנוגעים לרוחניות המקום -לפי השקפתו של הרב פילץ-ועל דברים כאלה אין אפשרות לקרוא לדין תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 20:24 |
|
| |
אברך, הסיפור מוכר לך היטב היטב?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 21:56 |
|
| |
| frak38 כתב: |  | אני שוב חוזר למה שכתבתי מקודם.
המינוח הבסיסי והמרכזי בכל הטענות שהועלו במכתב הוא: שמציאות הישיבה במושב הוא בגדר "אורח". אך אין כך פני הדברים, משום שתושבי המקום שהביאו את הישיבה למקום לפני למעלה מארבעים שנה רצו בכל מאודם להיות "מושפעים" מהאורח שהם מכניסים לרשותם, ע"מ שיעלה אותם ברוחניות. וקבלו על עצמם להתנהג לפי דעתו של האורח מפני שהוא היודע מה טוב לרוחניותם. ולכן אם עכשיו בא האורח וקובע מה טוב לרוחניות המקום, אין להם להלין עליו ולבקשו לפנות לסמכות תורנית גבוהה יותר.
אם כיום בני המקום לא מקבלים את הסמכות הרוחנית של הישיבה אז עליהם להביא חתימות מרוב התושבים שכך הם פני הדברים.
לכתוב לר' פילץ שהוא בגדר אורח שאומר דעות לבעל הבית זוהי חוצפה גדולה מאד בכל קנה מידה.
כל הטענות והמקרים שהועלו היו ענינים שנוגעים לרוחניות המקום -לפי השקפתו של הרב פילץ-ועל דברים כאלה אין אפשרות לקרוא לדין תורה.
|
|
כבדתי דעתך באשר הוא דעתך....אבל תרשה לי להציג צד השני....
תתקן אותי אם אני טועה ,אבל בן אדם שמזמין ישיבה למושב,הוא מתכוון לא להיות מושפע מדעות ספיציפיות (דוגמה:בינעט הביא את הישיבה לא בכדי להוריד שטריימל ולהפך לליטאי ...) אלא מעצם אוירה התורנית יש השפעה חיובית...
הם הביאו ישיבה למזרחיסטית מתחזקים שראש ישיבה הינו אברך(אז) שקראו לו ר' יעקוב פרידמן והוא העביר עם הזמן לאברך אחר שהסכים לקבל על עצמו לדאוג לתקציב והוא הגאון הרב פילץ שליט"א וזה עשה אותם נתיניו ועבדיו?
או אולי עבדיו של ר' אברהם שפירא ז"ל הנשיא של הישיבה? או אולי עבדים של פרץ טבחית?
איפה מצאנו שמוסד במקום הוא בעלים של מקום ....זאת תמוה.......
ועוד האם מותר למאן דהו בעולם לקחת בלעדיות על התורה? אין לשאול עליו ואין לתבוע שיתנהג כתורת משה?
טוב ....ולרצוח נפש גם מותר לאישיות הנעלה הזאת?
ואם אני אגיד לך שכל מטרה היתה שפשוט יהיו עשרה בטלנים במושב תכחיש מידיעה ?
ולעיקר... אתה אומר שזה מצדיק את האלימות המגעילה? ללא דין וללא דיין ,ללא שמיעת הצדדים?
מחכה לתשובה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 22:19 |
|
| |
אוסיף על דברי אברך
למה על חזון יחזקאל לא שמענו כדברים האלה?
ולמה על זרועה לא שמענו כדברים האלה?
וחמד? ובית חלקיה בזמנו? ובני ראם? ועוד ועוד...
יש ישיבה שיש לה ראש ישיבה והוא מורה הדרך של תלמידי הישיבה.
ויש את רבני המושב והמרא דאתרא שבני המושב מינו אותם וקיבלו אותם לרבנים עליהם.
תוקן על ידי מערב_הנגב ב- 23/02/2011 22:19:44
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 00:06 |
|
| |
.כפי שהבנתי גם המרא דאתרא שבני המושב קבלו עליהם=מחזיק כמו הר' פילץ. בודאי שאי אפשר להצדיק שום אלימות, אבל מי שכותב לר' פילץ שהוא בגדר אורח-זוהי חוצפה גדולה -ועליו לקחת בחשבון שיהיו מחסידיו שימחו על כבודו אפי' באלימות-כיאה לחסידים מסורים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 00:56 |
|
| |
| frak38 כתב: |  | . כפי שהבנתי גם המרא דאתרא שבני המושב קבלו עליהם=מחזיק כמו הר' פילץ.
בודאי שאי אפשר להצדיק שום אלימות,
אבל מי שכותב לר' פילץ שהוא בגדר אורח-זוהי חוצפה גדולה -ועליו לקחת בחשבון שיהיו מחסידיו שימחו על כבודו אפי' באלימות-כיאה לחסידים מסורים. |
|
זו העיקר מבחינתי שאין להצדיק אלימות והכפשת שם הברוטלית....
עדיין אינני חושב שמורה דאתרא יכול להכריז "מי זה רב אליישיב".....
וגם אינני חושב שיש דבר מחוץ לדין תורה מסודר ואין איש שאסור לבקר מעשיו......(לפחות כי אין צדיק בארץ(חוץ מר' פילץ כמובן ....) שיעשה טוב ולא יחטא)
אבל אם שנינו מסכימים לעיקרון הראשון , אנו יכולים להיות שכנים על אף החילוקי הדעות בינינו.....
אני שמח!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 10:23 |
|
| |
| frak38 כתב: |  | .כפי שהבנתי גם המרא דאתרא שבני המושב קבלו עליהם=מחזיק כמו הר' פילץ. בודאי שאי אפשר להצדיק שום אלימות, אבל מי שכותב לר' פילץ שהוא בגדר אורח-זוהי חוצפה גדולה -ועליו לקחת בחשבון שיהיו מחסידיו שימחו על כבודו אפי' באלימות-כיאה לחסידים מסורים. |
|
דווקא לפי מה שהבנתי (גם מהתגובות באשכול הישן שצונזר) שהייתה מלחמה מצד הנהלת הישיבה כנגד המושב על מינוי המרא דאתרא הנוכחי. וגם בפרשת המקווה, המרא דאתרא התנגד לדעת הנהלת הישיבה שרצו להעביר את המקווה טהרה לאזור אחר ליד המינימרקט. לגבי הפרשה האחרונה עם אריאל, הבנתי שכבר מזמן לא שוררים קשרי ידידות ואחווה בינייהם, למרות שאריאל עזר בפרשה מביכה וכאובה למרא דאתרא כפי שהוזכר כאן.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 11:47 |
|
| |
אברך, אתה חייב להבין שעל דבר שהוא נוגע לשיקול דעת בעניני רוחניות-לא שייך להזמין לדין תורה. נניח לדוגמא שהרב אלישיב שליט"א יכתוב שלפי דעתו אסור בשכונה מסוימת לפתוח חנויות מפני שזה פוגע ברוחניות המקום-האם יכולים בעלי המקום של החנויות שכעת זה פוגע בפרנסתם להזמינו לדין תורה שינמק מה הם שיקוליו-וכי בי"ד מזדקק לכזו טענה? וכן כל רב בכל מקום- וכן ראש ישיבה -אם הדבר נוגע מציד סיבה רוחנית אין בי"ד מזדקק לעולם לשאלות כאלה, מפני שהרב יהיה עסוק כל ימיו להסביר עמדותיו בפני בי"ד כלפי אנשים שלא מוצא חן בעיניהם פסיקותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 12:28 |
|
| |
| frak38 כתב: |  | | אברך, אתה חייב להבין שעל דבר שהוא נוגע לשיקול דעת בעניני רוחניות-לא שייך להזמין לדין תורה.
נניח לדוגמא שהרב אלישיב שליט"א יכתוב שלפי דעתו אסור בשכונה מסוימת לפתוח חנויות מפני שזה פוגע ברוחניות המקום-האם יכולים בעלי המקום של החנויות שכעת זה פוגע בפרנסתם להזמינו לדין תורה שינמק מה הם שיקוליו-וכי בי"ד מזדקק לכזו טענה? וכן כל רב בכל מקום- וכן ראש ישיבה -אם הדבר נוגע מציד סיבה רוחנית אין בי"ד מזדקק לעולם לשאלות כאלה, מפני שהרב יהיה עסוק כל ימיו להסביר עמדותיו בפני בי"ד כלפי אנשים שלא מוצא חן בעיניהם פסיקותיו. |
|
כולי מלא טעויות מכף רגל ועד ראש, כל חיי אני מתבונן ולומד ,טועה ומתגבר...
לכן אינני טוען לאמת האובסלוטית אלא מנסה להעמיד את דעתי כצד המתקבל על הדעת...
וכמו שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונים וזה נכון ואפילו יפה , כל עוד איש לא קם על רעיהו להביא ראיה מוחצת לדעתו-אגרוף הכוחני...
ובכל זאת בעבור תת כבודך הראוי ,אציג שוב את צדדי.....
א) זכותי לראות במרן הרב אליישיב מנהיג ומופת הדור משא"כ במרן הרב יקובזון שאני מוכן לעלות דיון כנה , מי יותר מבין בתלמוד, הוא או אני... (לא לקחתי תחרות עם הרב פילץ בתנאי שהוא לא יקח תחרות עם מרן הרב אליישיב)...
ב) אם רב אליישיב ישפוך ביוב לשיטחי או יקח כסף מחשבוני או יחליט כי אסור לי לפתוח חנות כי זה מתחרה בחנותו
לדעתי אעמיד אותו לבית הדין כמו שש"ך וט"ז וב"ח עמדו בדין ואפילו אצל רבנים קטנים מהם......
ואם תומר שרב פילץ לא נראה לו כהש"ך אענך כי לא נראה לי כרב פילץ....
זאת מה שנלענ"ד בקצרה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 12:39 |
|
| |
| frak38 כתב: |  | אברך, אתה חייב להבין שעל דבר שהוא נוגע לשיקול דעת בעניני רוחניות-לא שייך להזמין לדין תורה.
נניח לדוגמא שהרב אלישיב שליט"א יכתוב שלפי דעתו אסור בשכונה מסוימת לפתוח חנויות מפני שזה פוגע ברוחניות המקום-האם יכולים בעלי המקום של החנויות שכעת זה פוגע בפרנסתם להזמינו לדין תורה שינמק מה הם שיקוליו-וכי בי"ד מזדקק לכזו טענה? וכן כל רב בכל מקום- וכן ראש ישיבה -אם הדבר נוגע מציד סיבה רוחנית אין בי"ד מזדקק לעולם לשאלות כאלה, מפני שהרב יהיה עסוק כל ימיו להסביר עמדותיו בפני בי"ד כלפי אנשים שלא מוצא חן בעיניהם פסיקותיו. |
|
עקרונית בוודאי שפראק צודק.
אבל נראה לי שכאן המצב שונה מכמה בחינות.
א. הנהלת הישיבה רואה רק את האינטרסים של טובת הישיבה בלבד. לעומת בית דין או רב המקום שרואה את טובת כולם הן ברוחניות והן בגשמיות. וכ"ש שאי אפשר להשוות בין גדול הדור שדואג לכלל ישראל להנהלת ישיבה מקומית.
ב. ברור שיש מצבים שאי אפשר לשתוק. כמו הסיפור עם ישיבת הרב מנדל שבגללו הלכו לרב שך זצ"ל.
ג. לפעמים ניכר שזה רק תירוץ להפוך כל עניין ממוני כאילו הוא עניין רוחני, וברור שיש ללכת לדין תורה על כך. תסתכל בספרי השו"תים שמלאים בדיני תורה בין קהילות לרבנים על מגוון נושאים כמו חרמות ותקנות משונות.
ד. גם הזכירו את ההבדל בין רב שקיבלו על עצמם לבין רב שכוחו גבר מחמת נוכחות כמות גדולה של תלמידיו במקום.
|
| נשלח ב-24/2/2011 13:47 |
|
| |
אז ברמה המעשית-ע"מ שתוכל להזמין את הרב פילץ לדין תורה עליך להביא חתימות מרוב תושבי המקום שאין הם רואים בו סמכות רוחנית-ואז אולי הבי"ד יזדקק לטענותיך. כל עוד רוב התושבים רואים בו סמכות רוחנית אין אתה יכול להזמינו לד"ת. רק אם הרב פילץ אמר מפורשות שהוא כפוף לדעת תורה של מישהו מסוים-אז אתה יכול להזמינו בפני אותו גדול שהוא נקב בשמו-כמו במקרה של הרב שך זצ"ל. אבל לטענה המרכזית בנוגע להתנהגותו ושיקול דעתו של הר' אריאל לא השבתם: איך אדם הולך וכותב להרב פילץ בחוצפה נוראה שהוא רק אורח במקום, והוא יודע שמולו עומד אדם "בעל כריזמה שלצידו חסידים נאמנים" ואין הוא לוקח בחשבון שתבוא כנגדו תגובה קשה? זהו מעין מעשה של הליכה עם "ראש בקיר", שקשה מאד מאד להבין איך עושה אדם מעשה כזה ללא שיקול דעת מינימלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 14:30 |
|
| |
| frak38 כתב: |  | אז ברמה המעשית-ע"מ שתוכל להזמין את הרב פילץ לדין תורה עליך להביא חתימות מרוב תושבי המקום שאין הם רואים בו סמכות רוחנית-ואז אולי הבי"ד יזדקק לטענותיך. כל עוד רוב התושבים רואים בו סמכות רוחנית אין אתה יכול להזמינו לד"ת. רק אם הרב פילץ אמר מפורשות שהוא כפוף לדעת תורה של מישהו מסוים-אז אתה יכול להזמינו בפני אותו גדול שהוא נקב בשמו-כמו במקרה של הרב שך זצ"ל. אבל לטענה המרכזית בנוגע להתנהגותו ושיקול דעתו של הר' אריאל לא השבתם: איך אדם הולך וכותב להרב פילץ בחוצפה נוראה שהוא רק אורח במקום, והוא יודע שמולו עומד אדם "בעל כריזמה שלצידו חסידים נאמנים" ואין הוא לוקח בחשבון שתבוא כנגדו תגובה קשה? זהו מעין מעשה של הליכה עם "ראש בקיר", שקשה מאד מאד להבין איך עושה אדם מעשה כזה ללא שיקול דעת מינימלי. |
|
להפך הנהלת הישיבה צריכה להביא אסמכתאות שתושבי תפרח קיבלו את הנהלת הישיבה (או ר"א לצורך הדיון) עליהם כרב או כבי"ד. כפי הידוע לי עד עתה זה לא קרה...
אריאל כתב את המכתב לרבני הישיבה אחרי ששלחו את המכתב הזה לחמיו: 
כנראה אריאל הוא "איש אמת" שלא היה יכול לסבול עוולות ולראות את האיומים על חמיו והוא לא הצליח להתאפק מלהגיב. האם היה עליו להיות חכם ולהתאפק ולא להגיב? ברור שעדיף להיות חכם ולא צודק!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 14:38 |
|
| |
עוד אוסיף על דברי: כי אף אחד לא צפה כזאת התנהגות אלימה וברברית כפי שראינו, הדברים יצאו מפרופורציה לגמרי והתפרסמו בכל רחבי תבל, דבר הנוגד את אופי המאבקים המוצנעים שניהלה הנהלת הישיבה עד עתה, הפעם האירועים הסלימו ויצאו משליטה לגמרי....
|
|
|
|
|