|
|
| נשלח ב-24/2/2011 16:41 |
|
| |
| אברך1980 כתב: |  |
א) זכותי לראות במרן הרב אליישיב מנהיג ומופת הדור משא"כ במרן הרב יקובזון שאני מוכן לעלות דיון כנה , מי יותר מבין בתלמוד, הוא או אני... (לא לקחתי תחרות עם הרב פילץ בתנאי שהוא לא יקח תחרות עם מרן הרב אליישיב)...
ב) אם רב אליישיב ישפוך ביוב לשיטחי או יקח כסף מחשבוני או יחליט כי אסור לי לפתוח חנות כי זה מתחרה בחנותו
לדעתי אעמיד אותו לבית הדין כמו שש"ך וט"ז וב"ח עמדו בדין ואפילו אצל רבנים קטנים מהם......
ואם תומר שרב פילץ לא נראה לו כהש"ך אענך כי לא נראה לי כרב פילץ....
זאת מה שנלענ"ד בקצרה
|
|
א, אף אחד לא ביקש ממך לראות ברב יעקבזון מופת הדור ואף הוא לא מתהדר באיצטלא הזו, אבל הרב יעקבזון הוא רבה של תפרח, ואם אתה או אריאל או כל מישהוא אחר מגיע להתגורר במקום הרי הוא חייב לכופף את דעתו בפני רב המקום, ב, שום ביוב לא זורם לשטחו של אריאל. שום ביוב!!! אכן ישנה בעיה עם הביוב, אבל אם הרב כרמל והרב צולק אינם תובעים את הישיבה לדין מה אריאל מתעבר על ריב לו לא? הם מסכימים לסבול עבור טובת הישיבה, והם יודעים שהטובות הן הרוחניות והן הגשמיות שהם מקבלים כל הזמן הישיבה הם לאין ערוך לעומת הסבל מהביוב שיש להם והם מרוצים בלב שלם ורק אריאל מחרחר ריב. ג, אם יש לאריאל איזו טענה ממונית על הישיבה הרב פילץ או כל אדם אחר, יתכבד ויתבע בבית דין, הוא לא עשה את זה שום תביעה לא נפתחה!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 16:44 |
|
| |
| מערב_הנגב כתב: |  | יש ישיבה שיש לה ראש ישיבה והוא מורה הדרך של תלמידי הישיבה.
ויש את רבני המושב והמרא דאתרא שבני המושב מינו אותם וקיבלו אותם לרבנים עליהם.
תוקן על ידי מערב_הנגב ב- 23/02/2011 22:19:44
|
|
ומוכר הפיצה בחוצפתו ובעזות פניו, מצפצף על אלו ועל אלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 16:48 |
|
| |
| מערב_הנגב כתב: |  |
א. הנהלת הישיבה רואה רק את האינטרסים של טובת הישיבה בלבד. לעומת בית דין או רב המקום שרואה את טובת כולם הן ברוחניות והן בגשמיות. וכ"ש שאי אפשר להשוות בין גדול הדור שדואג לכלל ישראל להנהלת ישיבה מקומית.
ב. ברור שיש מצבים שאי אפשר לשתוק. כמו הסיפור עם ישיבת הרב מנדל שבגללו הלכו לרב שך זצ"ל.
ג. לפעמים ניכר שזה רק תירוץ להפוך כל עניין ממוני כאילו הוא עניין רוחני, וברור שיש ללכת לדין תורה על כך. תסתכל בספרי השו"תים שמלאים בדיני תורה בין קהילות לרבנים על מגוון נושאים כמו חרמות ותקנות משונות.
ד. גם הזכירו את ההבדל בין רב שקיבלו על עצמם לבין רב שכוחו גבר מחמת נוכחות כמות גדולה של תלמידיו במקום.
א, וד, כבר הוזכר שדעת כל רבני המקום כדעת רה"י שליט"א ב, אין לי שום מושג מה היה עם מנדל, אבל בעל מקרה הרב מנדל נשאר ידיד של הרב פילץ והוא מתפלל בישיבת תפרח כסדר ואף מקבל שישי, ואין שום מחלוקת בינו לבין הרב פילץ, ורק אריאל מחרחר ריב נוטר שנאה ושומר מדון, בדברים שכלל אינם קשורים אליו
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 16:55 |
|
| |
| אור_הבהיר כתב: |  | .
דווקא לפי מה שהבנתי (גם מהתגובות באשכול הישן שצונזר) שהייתה מלחמה מצד הנהלת הישיבה כנגד המושב על מינוי המרא דאתרא הנוכחי. וגם בפרשת המקווה, המרא דאתרא התנגד לדעת הנהלת הישיבה שרצו להעביר את המקווה טהרה לאזור אחר ליד המינימרקט. לגבי הפרשה האחרונה עם אריאל, הבנתי שכבר מזמן לא שוררים קשרי ידידות ואחווה בינייהם, למרות שאריאל עזר בפרשה מביכה וכאובה למרא דאתרא כפי שהוזכר כאן. |
|
הנה דוגמאות יפות לנסיון לגרום מחלוקת ושנאה תוך ניפוח סיפורים והפרחת עובדות מצוצות מהאצבע, א, אני כתבתי באשכול קודם שדעת הרב פילץ לא הייתה נוחה ממינויו של הרב יעקבזון לרב על תפרח, והנה "אור הבהיר" כבר הפך את זה ל"מלחמה" ההיפך הרב פילץ על אף שהוא לא היה מעוניין מלכתחילה ברבנותו של הרב יעקבזון, מ"מ אחרי שהעניין הפל לעובדה מוגמרת הרי הם מכבדים אחד את השני בכל דרך, ואף כשיש חילוקי דעות עניינים ביניהם כפי שיש בין כל שני אנשים, הדברים נעשים בצורה ראויה ומכובדת. ב, מוכר הפיצה לא עזר בשום דרך לרב יעקבזון, היה איזה עניין שבו אחיו של אריאל מק"ס עשה איזה טובה לבן של הרב יעקבזון, ומאז הם חושבים שהרב יעקבזון צריך לענות אמן אחר כל שיגעון של אריאל. ב,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 18:50 |
|
| |
| אמאמרעיבה כתב: |  |
כבר הוזכר שדעת כל רבני המקום כדעת רה"י שליט"א
|
|
שטויות!! הם אולי מכבדים אותו והרבה פעמים אנוסים ע"פ דעתו. אבל להגיד שדעתם כדעתו??
ההיגיון הפשוט אומר להסתייג מהאידיאולוגיה הכללית של הנהלת הישיבה שדואגת לעצמה על חשבון תושבי המושב, מין אידיאולוגיה של שלטון יחיד עם איצטלה של קדושה, מין "אני ואפסי עוד"!
ואתה לא מתבייש? אתה חושב שמישהו מאמין לזה?
תפסיק להכתיב את כל רבני תפרח, כי אני יודע בדיוק מה הם חושבים על כל "ההנהגה דקדושה" הזו.... _________________
תוקן על ידי מערב_הנגב ב- 24/02/2011 18:54:27
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 18:55 |
|
| |
| אמאמרעיבה כתב: |  |
א, וד, כבר הוזכר שדעת כל רבני המקום כדעת רה"י שליט"א
ב, אין לי שום מושג מה היה עם מנדל, אבל בעל מקרה הרב מנדל נשאר ידיד של הרב פילץ והוא מתפלל בישיבת תפרח כסדר ואף מקבל שישי, ואין שום מחלוקת בינו לבין הרב פילץ,
ורק אריאל מחרחר ריב נוטר שנאה ושומר מדון, בדברים שכלל אינם קשורים אליו
|
|
א) מוכחש...
ב) מאוד נכון...
ג) הכלל בזה , שהוא כנראה קבלה .... שהוא רב עם מוסד שנפתח 3 שנים ואח"כ אם ההוא נעבך שרד אז מנסה שיסור למרותו כי זהו רצון ה' (שמעתי מפיו)
ד) יעני קטן על ר' פילץ שליט"א לראות באריאל רצון ה'.....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 19:54 |
|
| |
וכאן הזמן להציע לעולם במקום להתכתש , להפעיל את הקולב של כובע ולהציע ראיון טוב איך סוגרים את הפרשה לרווחת כל הצדדים (כל הצדדים ביטוי לכוונה לאפוקי ראיונות כגון זריקת היריב לארוחת הצהריים של תנינים וכדומה)
מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2011 01:59 |
|
| |
או שכולם נפגעו מקולב לכובע או שמצב על הפנים..........  ולכולם ברור שאין עצה לשלום.......
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2011 11:44 |
|
| |
אז לסיכום האשקול הסוער (הרגשתי צורך להביא דיון לנושא של פתרון או סיכום כי כשל כוחי לחזור על דיונים החשובים היכן עובר הביוב של ישיבה (אצל צ'ולק או שלום יצחק) וכן פרשת אופק/ מנדל/יחיאל פינקלשטיין וכן דיון מעמיק מי הרבנים שנגד הפוגרום ומי בעד.... אנו בסה"כ שוב עושים הדרן....
אז לסיכום: לא שמעתי מאן דהוא שמגבה את הפוגרום ואלימות , אך ישנם כאלו שטוענים שהפגיע-מלבים פני חבירו ברבים המבוצע במורה אריאל ללא דין ודיין אינו נחשבת אלימות מהסיבות פילוסופיות עמוקות שאינני מצליח להבינם(כנראה לא עברתי קורס "עס עס" ) ואלו שמסכימים שזו אלימות טוענים שהיא אמרה שחובתה של אישה כשרה לגבות את בעלה וזה עוון המתיר רצח ללא דין ומשפט (מלבין אביזרייהו דרצח)....
הדיון נוסב על זה , בסטיות קלות לכאן או לכאן....
יש הסכמה גמורה בצד אנשי הישיבה שהם מוחלים לעצמם על כל האלימות שהם עשו ללא בקשת מחילה, בדומה שכל עוונתם הוא בסה"כ שהם דרכו על הרגל של אריאל באוטובוס ולא שגרמו לו נזקים ארבעים אלף שח ונזק נפשי כביר לנפש המשפחה...
ישנה ביקורת על אריאל על אי הספקת כבוד מספקת להנהלת הישיבה שרדפה אותו שבע שנים.....
עוון הזה אין לו מחילה כלל, בזה ובבא.....
ושאילתא מה היה חסר לו למחות על כבוד חמיו ולהסתבך?
שכחתי משהו?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/2/2011 23:09 |
|
| |
| מערב_הנגב כתב: |  | למה על חזון יחזקאל לא שמענו כדברים האלה?
ולמה על זרועה לא שמענו כדברים האלה?
וחמד? ובית חלקיה בזמנו? ובני ראם? ועוד ועוד...
|
|
ישיבת "קהילות יעקב" עברה ממושב "חזון יחזקאל" למודיעין עילית. יכול להיות שזה בגלל האשכול??????
סתם התלוצצתי כמובן.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 00:11 |
|
| |
יצחק תפסיק כבר להיות קטנוני ולבקש צומי אני מבין ניסתה לתפוס כותרות ולא הלך לך ולכן אתה מנסה כל יום לדחוף לנו בכח את הכתבות שאתה מכין ומכניס בשם אור בהיר אבל דייייייייי נמאס ממך ומהשטיות שלך בפעם הבא שאתה מכניס כתבה עליך תן בבקשה את שמך ושם אימך שנתפלל עליך רפו"ש חבר מפונוביז שפעם חשב שאתה נורמלי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 00:43 |
|
| |
| הסקופר כתב: |  | יצחק
תפסיק כבר להיות קטנוני ולבקש צומי
אני מבין ניסתה לתפוס כותרות ולא הלך לך
ולכן אתה מנסה כל יום לדחוף לנו בכח את הכתבות שאתה מכין ומכניס בשם אור בהיר
אבל דייייייייי נמאס ממך ומהשטיות שלך
בפעם הבא שאתה מכניס כתבה עליך תן בבקשה את שמך ושם אימך שנתפלל עליך
רפו"ש
חבר מפונוביז שפעם חשב שאתה נורמלי |
|
לכבוד האיש שבדמיונו חכם הוא בעיניו ,האם הית מחזיק חודש במה שעובר עליו , לא חודש ,שבוע ?
אבל ניכר בין ריסי עינך שאינך מבין כאב של זולת....אנשים שלא מבינים כאב אכזריים המה... צריך המחשה?
תן כתובת ואני אצית לך את הבית וכשאתה תזמין מכבה אש אכריז עלך שאתה מחפש צומי....(הלצה בעלמא)
אצלינו בני ברית , הפעולות הנ"ל מטרתם לעצור את האלימות , תעצור האלימות תעצר הפירסום (זוהי דרך היחידה לצערי)
ואיך זה נקרא אצלכם ב"ריך השלישי" ? פתרון הסופי?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 07:34 |
|
| |
| הסקופר כתב: |  | יצחק
תפסיק כבר להיות קטנוני ולבקש צומי
אני מבין ניסתה לתפוס כותרות ולא הלך לך
ולכן אתה מנסה כל יום לדחוף לנו בכח את הכתבות שאתה מכין ומכניס בשם אור בהיר
אבל דייייייייי נמאס ממך ומהשטיות שלך
בפעם הבא שאתה מכניס כתבה עליך תן בבקשה את שמך ושם אימך שנתפלל עליך
רפו"ש
חבר מפונוביז שפעם חשב שאתה נורמלי |
| לא נרגעתי והחלטתי להוסיף ולהבאיר.....
האיש גם לטעמו טעה שהעיר את הדוב..(אף אחד לא חשש שהם איבדו לגמרי צורת יהודי)
והוא מוכן לשלם על הטעות...
שלח מכתב התנצלות לרב פילץ,
הציע הסכם שלעולם לא יתערב במושב+בקשת מחילה מר' פילץ.
הרסו לו נכסים בשווי ארבעים אלף ש"ח והרסו חיים למשפתו....תחשוב שניה , מה מרגישים אשתו וילדים הנרדפים במוסדות ע"י כת אוכלי אדם...
ומה לטעמך העדין צריך עוד לעשות ? ולמה אתה שהתכבדת בשם חבר, מוסיף בהתקפתך אש למדורה?
אתה חושב שזילזול לא כואב? הית במושב ? תדע רק שלא פרסמנו כל החורבן....
אגב לא אור בהיר ולא אנוכי איננו ר' יצחק אריאל ואור בהיר אפילו לא מכיר אותו.....
יש לו מספיק צרות/מה לעשות ואין לו זמן להתקשקש בסוגיה חמורה "איך אוכלים אותו חי" באינטר-חטא
אם אתה עוד טיפה נשארת יהודי, היתי מחכה שתחזור בך בפורום (לאחר בירור העיניין כמובן, כי אתה לא חייב להאמין לי)
בהצלחה ושתמצא לך מצוות יותר גדולות מאשר להצטרף לרודפים
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 13:51 |
|
| |
אגב סקופער יש לך איזה טענות ענייניות נגד המאמרים שפירסמתי?? אולי סקופים מעניינים לחשוף חוץ מההשתלחות הפתאומית הזו?? ומה קרה שנהפכת פתאום מחבר לאויב מושבע? אתה איש הפכפך??
|
|
|
|
|