" זה אותו מקס שמדבר כל הזמן על היחודיות של העם היהודי והחשיבות לשמור בכל הכוח על המשפחה?
כן בוודאי,
כל משפחה חייבת לדאוג למשפחת, וכך נוכל לקרב את המשפחות אחד לשניה, וכן לגבי האומות ומדינות,
מה שאין כן אם אחד בורח למשפחה אחרת אז יש ריב בין המשפחות ולעולם לא נגיע לקירוב הלבבות,
אני טוען שאם כל המשפחות והאומות יבינו אחד את השני, אז יהיה הגן עדן המובטח,
ראה מה קורה למשפחת ישמעאל, כל משכיל מהמשפחה בורח לאירופה\אמריקה, והתוצאה היא שהמשפחה מדרדרת לשאול,
ואז גם המשכילים נרדפים בתוך המדינות הנאורות שברחו אליהם,
אבל לא כך אם השכילו לתקן את משפחתם ולא היו בורחים ?! אז לא ידרדרו לשאל ולא ירדפו אותם במדינות הנאורות,
מדובר בבחור צעיר אמרקאי ספורטאי מוצלח ויושב על מיליונים, ויתר על חוזה פוטבול מקצועני של מיליונים דולרים בכדי להתגייס לצבא ב2002
בחור רגיל עם מזל גדול, ועוד גם אטיסט מושבע,
בקיצור לא היה לו סיבה מיוחדת לוותר על חיו בשביל להיהרג צעיר,
מה שריגש אותי במיוחד היית ראיון שנתן ומסביר למה הוא מתגייס לצבא,
ולא הייתי מצפה מאדם שיש לו מזל בחיים שיחשוב קצת לעומק, והנה דבריו בערך
אפילו בתור ספורטאים , אנחנו מקללים ומקטרים מפעם לפעם על דבר כזה או אחר (מזכיר את הקינטורים שלנו כלפי משפחת היהודים)
ואם אי-פעם פשוט בזמנים כאלה,
אתה ,עוצר וחושב" על איך ?! (כלומר איך הגענו לחרות למצב כלכלי וחוקי חברה מתוקנת וכדומה) לא רק על כמה טוב שיש לנו את זה (מדינה חופשית), אלא באיזו מערכת אנו חיים מה החירויות שיש לנו, וזה לא נוצר בן לילה. (רבונו של עולם, הרי דורות שלמים של עמל אבותינו עד שהיגענו לזה,)
ואני שואל איך ילד כזה שלא חסר לו כלום ויש לו הכל, מבין מעצמו לחשוב לעמוק איך הגענו להשגים של היום, ומה אני יתרום להמשך ההשגים להעתיד,
כל כך פשוט ונכון שלפעמים אני לא מצליח להבין מה אנשים חושבים לעצמם, שאבותינו וקדמונינו פשוט היו רשעים ועשו כל מיני חוקי חברה להציק לנו ?????
חייבים להבין מה הביא אותם לחוקיות האלה בחברה, ואז נשכיל האם לשנות או לא,
נשלח ב-21/3/2011 22:20
מקס,
אתה אומר לא מעט דברים של טעם, אך בשלב המסקנה אתה משום מה הופך את כל הקערה על פיה.
כאחד שכל כך מקדש את התבונה ומרחיק את הבערות, מה אתה כל כך נאחז בעבר.
כפי שכבר כתבתי, אם זה עושה למישהו טוב המחשבה שהיהדות היא אם כל החכמה והמוסר, אין לי עם זה שום בעיה. אני גם מוכן ליהנות מזה מחמת הספק. גם אני יהודי.
אבל, אוקיי. שמענו, הפנמנו, בינתיים המון דברים השתנו, התקדמו, חלק לא מבוטל של המצוות לא רלוונטי. חלק כל של האיסורים לא רלוונטי. קדימה. בלי מרד, מתוך המון כבוד להיסטוריה ולעבר. רפורמה עכשיו.
מה, בגלל שהחרדים לא רוצים להבין את זה זו סיבה להישאר תקוע איתם? שהם יישארו תקועים ואנחנו בשם ה' אלוהינו נזכיר ונלך.
רפורמה כוללת עכשיו!
מקס, אנא ממך, לא בסיסמאות אלא בדברים אמתיים והגיוניים. למה להישאר תקוע בגלל כמה אנשים שלא מבינים אפילו את שיחת החולין שלך?
אם אין אני לי מי לי!!! ואם לא עכשיו אימתי???
נשלח ב-22/3/2011 00:35
ייתכן כתב:
מה, בגלל שהחרדים לא רוצים להבין את זה זו סיבה להישאר תקוע איתם? שהם יישארו תקועים ואנחנו בשם ה' אלוהינו נזכיר ונלך.
רפורמה כוללת עכשיו!
תשמע ידידי היקר, במקרה החרדי (שאתה מציע לי לתת להם להישאר תקועים,) הזה הוא אח שלי אבא שלי אחות שלי ואמא שלי,
ועוד: בדיוק זה מה שעושה דת ההשקפה (= קהילות נפרדות,) שבהם אני נלחם בכל כוחי מאז שאכלתי מעץ הדעת,
אני גם זועק רפורמה עכשיו, אבל בלי לוותר על יהודי אחד שיישאר מאחור,
וזה ההבדל ביננינו, אתה טוען בצד שלך כמו שהם טוענים בצד שלהם,
אני לא מסכים איתך ולא איתם,
אגב: תודה על הקומפלימנטים,
נשלח ב-22/3/2011 11:06
מקס,
כתבת אני גם זועק רפורמה עכשיו, אבל בלי לוותר על יהודי אחד שיישאר מאחור.
אני לא אחדש לך מאומה בכך שאומר שרוב מנין ובנין של העם היהודי אינו חרדי.
המסקנה הפשוטה העולה מכל דבריך (אם לוקחים אותם ברצינות ראויה) שיש לבטל המון מצוות ואיסורים ובעצם בגלל שהמון שנים הדת הייתה בקיפאון עמוק יש לעשות איפוס ואתחול ולנסח את כל העסק מחדש.
זאת העבודה הזאת לכם וזה תפקידו של מי שאכפת לו.
זה לא אומר לוותר על אף אחד. בדת המעודכנת ייאמר במפורש שניתן לצרף למניין גם חרדים...
וכי כל שאר העם לא אחיך?
אל תוותר על אף אחד. הגדר את גבולות הגזרה וקרא לכולם להצטרף. גם מי שיסרב יזכה בכבוד הראוי.
אבל למה אתה עדיין ממשיך לנהל אורח חיים הסותר את החכמה ואת התבונה ואת ההתפתחות אותה אתה כל כך מעריץ ובה אתה תולה את כל התורה כולה?
האם בגלל שהחרדים מתעקשים אתה ממשיך בעצם דה פקטו לקבל את סמכותם ומרותם?
אם קשה לך כיחיד לתקן את הכול, לפחות הצטרף לקהילה יותר שפויה, כדוגמת הרב שרלו וכיו"ב ונסה לשנות אותה מבפנים. זה יהיה הרבה יותר קל ומועיל.
אם הבנתי נכון צאצאיך מתחנכים במוסדות חרדיים קלאסיים ואתה גם מקיים אורח חיים עם פולחנים ואיסורים שלשיטתך בטל טעמם.
"לעתיד לבא" הוא כאן ועכשיו.
נשלח ב-22/3/2011 16:01
צריך לקחת בחשבון את ההמון,
ואסור לחזור על הטעות שיהודי אירופה ניסו לחנך את יהודי ספרד בקום המדינה בחינוך מערבי ואירופי,
ואז כשלו בגדל כלפי ההמון הספרדי,
תחשוב על זה כמה אכזרי זה היה מצד יהודי אשכנז,
מצד אחד חשבו רק את טובתם, אבל התוצאות היו מחרידות,
נשלח ב-22/3/2011 16:36
ולכן?
בנתיים מצייתים לכל מה שהחרדים קובעים.
עד מתי?
חוץ מזה אל דאגה. פרישה שלך ושל כל חברי הפורום תשאיר מספיק חרדים.
אולי אתה מתחמק מהסקת מסקנות הכרחיות ומעדיף להישאר באזור הנוחות?
נשלח ב-22/3/2011 16:50
ייתכן כתב:
ולכן? בנתיים מצייתים לכל מה שהחרדים קובעים. עד מתי? חוץ מזה אל דאגה. פרישה שלך ושל כל חברי הפורום תשאיר מספיק חרדים. אולי אתה מתחמק מהסקת מסקנות הכרחיות ומעדיף להישאר באזור הנוחות?
מיהם החרדים ?? זה אני ולא אחר, מה פירוש לפרוש, לפרוש מעצמי ??
אני יכול לתקן את עצמי אבל לא לפרוש מעצמי,
נשלח ב-22/3/2011 16:57
הסבר בבקשה מדוע הינך מקיים את המצוות שאינן רלוונטיות לדעתך?
נשלח ב-22/3/2011 17:22
ייתכן כתב:
הסבר בבקשה מדוע הינך מקיים את המצוות שאינן רלוונטיות לדעתך?
כנהג זהיר מאוד לא רלוונטי לי הרמזורים בצמתים, במילא שאני לא התייחס לרמזור ??
ידוע לי שיש חוקי חברה שמיועדים לאנשים מיוחדים ולאו דווקא לי לעצמי להפך לפעמים אני סובל מהם וזה מזיק לי
אבל כך זה בעולם מתוקן,
אני מקבל את החוקים ומתנהג בהתאם,
נשלח ב-22/3/2011 17:31
המשל חביב עליך מאד אך אינו דומה לנמשל כלל וכלל.
ראשית, העובדה שאתה נהג זהיר לא מספיקה כדי שתוכל לעבור באדום. אתה עלול, למרות כל הזהירות, לפגוע או להיפגע.
שנית, חוקי התנועה כולם סבירים והגיוניים וכל תכליתם יכולה להתקיים רק על ידי כך שכולם יצייתו לכללים אחידים. כל דבר אחר יגביר את הסכנה בכביש.
אם להשתמש בדוגמא מעולם התנועה הייתי אומר שכמו שלא יעלה על הדעת שלאחר המצאת הרמזור מישהו יתעקש ששוטרים יכוונו את התנועה ידנית כדי לשמור על המסורת כך יש להתייחס למצוות שבטל טעמן ו/או שהנסיבות השתנו באופן מהותי.
נשלח ב-22/3/2011 17:42
אתה טועה ידידי
בהודו אין רמזורים ואף אחד לא נפגע כלל,
אתה רק מבין שאנו כן צריכים רמזורים,
אותו דבר לגבי המסורת שחכמינו חשבו שאנו אומה שחייבת רמזורים בכדי להיות אנשים טובים,
ראה מה שהאבן עזרא טוען לגבי דיני נזיקין ודיני ממון באומה מול אומות אחרת שלא צריכות את זה כלל, והנה,
אבן עזרא הפירוש הקצר שמות פרק כג
ודעת הלשון איננה דעת בעצמה, כי אם כנגד אחר שיבין. ואם בעבור דעתו משפטי נזקין. גם הם לא נתנו כי אם לישר המעוותים, כי אילו היינו במקום שאין שם שור אין צורך למשפטי שור נגח. ואלו היינו יושבים באהלים כקדריים, אין צורך למעקה ומזוזה. ואם בארץ הודו, אין צורך למשפט גנבה ורציחה ועשק ועדות שקר
אני רוצה להגיע למצב שלא נצטרך לא רמזור ולא שוטר רק נתנהג כבני אדם אחד לשני בלי מקל וגזר
תוקן על ידי maxmen ב- 22/03/2011 17:45:19
נשלח ב-22/3/2011 17:55
אין לי שום בעיה שישנו את חוקי התנועה. הם נועדו בסך הכל לסדר את התנועה. במקום שיש כללים מסוימים (רמזור לדוגמא) אם כולם לא ינהגו לפי הכללים התנועה תהיה מסוכנת.
אשמח להבין את כוונת האבן עזרא מדוע בהודו אין צריך חוק וסדר.
כולנו מייחלים ליום בו יגור זאב עם כבש. זה לא עונה על השאלה מדוע הנך מתעקש שלא לעדכן את התורה.