|
|
| נשלח ב-21/2/2011 22:57 |
|
| |
שגעת נדייק את המילה שנאה את הזכרת ולא אני יירוחם בוא נעשה הסכם קיזוז, אתה הטרול השנוא שלי כדברייך הנושא סגור
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 23:06 |
|
| |
טעיתי בדבריך שכתבת 'לכל אחד הטרול השנוי שלו'. אבל כאמור סגרנו את הסיפור.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 00:56 |
|
| |
אין ספק שהמצב שבו מצד אחד מנסים לפתח דיונים מעמיקים, ומצד שני ישנם הודעות שאינם ממין העניין, מורידה מאוד את איכות השיח, מטרת הפורום הייתה רמה גבוהה יחסית, והיא אמורה להיות בקדימות לשיקולים האחרים שהוזכרו. (חסימה בפורום שאינו מיועד רק למאושרי כתיבה, או אשכול יחיד גם ללא מאושרי כתיבה, לא נראה לי קיים בפארק).
מצד שני נוח לו לאדם להשליך עצמו לכבשן האש ואל ילבין פני חברו ברבים, וק"ו להפסיד רמה בפורום. וזה שיקול מכריע! אמנם מדובר בניקים וירטואליים, אבל מאחורי כל ניק יש אדם עם רגשות!
פיתרון שיתכן ואפשרי הנו, מראש נתינת הרשאת כתיבה רק למנהלים ואולי גם מנהלי המשנה, ואח"כ הרשאות רק לניקים חדשים (לפתור את בעיית ההלבנה ברבים).
מדיניות הן של ההרשאות והן של החסימות צריכה להיות יחסית מקלה, הרשאות יחסית מקלות כדי לא לאבד כותבים פוטנציאליים, וכן כדי שגם אנשים שנחסמו יקבלו הזדמנות נוספת, וחסימה בקלות כדי לשמור על איכות, במיוחד בעקבות ההרשאות המקלות.
האפשרות המועדפת היא אישור מהיר כמעט לכל מבקש, ואז חסימה למפריעים לשיח.
אפשרות נוספת פחות מועדפת לטעמי על סמך תגובה עניינית לאחד הדיונים שתישלח לאחד מהמנהלים או מנהלי המשנה באישי, ועל פי שיקוליו תתפרסם בפורום.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 01:06 |
|
| |
לא בדיוק הצלחתי להבין את הצדדים.
אם לתאר את המצב כרגע יש הודעות מעצבנות - נאמר של טרולים - שהמנהלים רוצים להפטר מהן.
במצב הקיים המנהלים צריכים להכנס ולמחוק הודעות כאלו. זה כשלעצמו, אני מניח, לא בעיה אבל לשם כך צריך נוכחות של מנהל וכמובן שזה לא מתאפשר כל הזמן.
האם מעבר לפורום עם הרשאות כתיבה פותר את זה? בפורום כזה, האם פשוט אין אפשרות טכנית לפרסם הודעה בלי אישור, או שצריך להכנס ולמחוק ידנית? אם זו האפשרות השניה אז אני לא מבין מה הרווחנו.
בכללי יש לי רתיעה מסגירות למיניהם (גראוצ'ו שם שם) אבל אולי זו בעיה של האופי הפרטי שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 01:27 |
|
| |
הרשאות כתיבה חוסמת טרולים עד לאישור ניקם החדש. הצדדים בקצרה: צד 1- איכות השיח, צד 2- הערך הלבנת פנים. פיתרון אפשרי לפגיעה האישית - אישור רק ניקים חדשים בפורום למעט המנהלים או מנהלי המשנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 09:23 |
|
| |
פראק/שנרב וכולם
כפי שכתב פראק, אם חוסמים את הפורום לכתיבה, אז מי שלא אושר לא יוכל לכתוב גם אם יחליף ניקים עד בלי די.
אפשר לאשר בקלות כל פונה (ולבקש ממנו להגיב תחילה באשכולות קיימים ולא לפתוח חדש) ולחסום או לחייב זהירות, למשל בשיטת הכרטיסים של ירוחם, וזה פותר את הבעיות של הפליות.
אבל זה עדיין מונע מאלו שחשו פתאום התלהבות לכתוב, לאחר אולי התלבטות של חודשים, וכשסוף סוף יש להם מה לומר, הם מגלים שצריך אישור. וזה לוקח, כמסתבר, לפחות יום.
כפי שכתבתי, הרעיון להתעלם מתגובות לא עניניות וזהו - עד שיימחקו - הוא הטוב ביותר. לדעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 09:37 |
|
| |
.
הרעיון להתעלם מטרולים, ולא להגיב להודעות מלאות טינופת, הוא ראוי.
הבעיה היא, שבפורום פתוח, אין משמעת, ותמיד ימצא מי שיגיב - והרי הטרול, כידוע, ניזון מתגובות.
אולי בפורומים על רשת האינטראנט של קדושית, ניתן יהיה ליישם מדיניות של פעמים שאתה מתעלם. הנסיון כאן מראה, שרוב הגולשים מתייחסים להודעות של טרול כאל חמור שונאך רובץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 09:39 |
|
| |
מואדיב לעתים גם לטרול יש דברים מענינים לומר.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 13:29 |
|
| |
שימו לב שמדובר בטרול אלעזרט ולא באליעזרט .
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 15:26 |
|
| |
צענע -קלעת נכון אליעזרט האורנינלי נמאס לו- בגלל טרולים כאלה. וצריכיים לתת את הדעת על כך, השאלה היא עכשיו- האם הרוב צריך לסבול בשביל לשמור על זכותו של אחד או שנים שיעלבו. זו באמת דילימא
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 15:27 |
|
| |
מה שמאה חכמים בונים בעמל, משבש מטורף אחד כלאחר יד.
אין חשק להשתתף בפורום שטרולים עושים בו ככל העולה על רוחם, כדי לשבש בו את הנורמאליות.
עדיף כבר איזה פתרון שיהיה, ובלבד שתישמר סביבה שגרתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 15:43 |
|
| |
[מיימוני,
האם יש בעיה לחסום כותבים באופן אינדיבדואלי? מדוע לא עושים זאת?]
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 15:56 |
|
| |
הצעתי היא, שכל הניקים שהגיבו בפורום עד כה יורשו גם להבא (תוך ניכוי הניקים המטורללים), כל ניק חדש יוכל להצטרף על ידי קבלת אישור מאת המנהלים, האישור יינתן רק כעבור שבוע מהבקשה (או פרק זמן אחר). צעד זה יעכב בעד מי שתקפו יצרו להשתולל - מלהחיש מעשהו, ביודעו שחסימתו תהיה אפקטיבית. תקופת ההקפאה הזו תהווה הקריטריון היחיד לקבלת אישור כתיבה. פתרון כזה ישמר את המצב הקיים בו כל חכם ומסכן שוע ודל שווים זה לפני זה. לשביעות רצון המתנגדים למהלכים שהוצעו לעיל.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 17:03 |
|
| |
[אמשלום כי הכותבים האינדבדואלים מחליפים ניק ברגע שהם נחסמים. לכך נועדה ההצעה לרישוי הכותבים]
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 17:26 |
|
| |
אני תומך ברעיון של שבח גרונם
|
|
|
|
|