|
|
| נשלח ב-23/2/2011 22:44 |
|
| |
מאז שפורום עצכ"ח קיים, אין לך יום שבו לא בוכים על כך שרמת הפורום יורדת. נער הייתי וגם זקנתי ואני חושב שבממוצע רמת הפורום רק הולכת ועולה עם הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 22:52 |
|
| |
קולו
אמת דיברת- ועצה לכל הקוטרים והמבקרים, למנהלים יש בעיה עם חסימת גולשים לא רצוים-
אבל לכם המבקרים הרי כל בעיה לחסום את עצמכם, מביקור בפורום הרדוד הזה, והיורד מדי יום ביומו. לא חבל על כבודכם? חסמו עצמכם מהסיוט הרדוד הזה
.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 22:55 |
|
| |
אגב, אם אנו פה כבר בעסק של העלאת הצעות וכו', רציתי להציע דבר מה [שאין לי מושג אם הוא ישים, ובמידה שכן, אינני יודע איך ליישמו ברמה הקונקרטית -- אבל אולי אנשים פה מבינים יותר ממני]:
לחלק את אשכולות הפורום [מכאן ואילך] לנושאים, תתי נושאים, וכו'.
למשל:
נושאים: (I) פילוסופיה, (II) מדע, (III) סוציאולוגיה, (IV) מחשבת ישראל, (V) קונצים של סוסרטי, ...
תתי נושאים:
(I) פילוסופיה: (1) תיאולוגיה, (2) מטאפיזיקה, (3) אתיקה ...
(II) מדע: (1) תיאוריות מדעיות, (2) השקפת עולם מדעית, (3) מתודולוגיה מדעית, ..
...
תתי-תתי נושאים:
(I) פילוסופיה:
(1) תיאולוגיה: (א) קיום הא-ל, (ב) היחס שבין הא-ל לעולם, ..
(2) מטאפיזיקה: (א) חופש בחירה, (ב) גוף ונפש, (ג) פילוסופיה של הזמן..
...
(II) מדע:
(1) תיאוריות מדעיות: (א) אבולוציה, (ב) גיל העולם, ..
(2) השקפת עולם מדעית: (א) האם הא-ל הוא יש מדעי?, (ב) האם, במסגרת השקפת עולם מדעית, ניתן להחזיק בתיאוריות שאינן מדעיות? (האם ניתן להמנע מלהחזיק בכאלו תיאוריות?), ..
...
וכן הלאה על זו הדרך.
ככה, אדם שרוצה לראות מה כבר נאמר בנושא מסויים, יוכל למצוא זאת בקלות [הרי כולנו יודעים שמנוע החיפוש פה הוא לא משהו..].
ויותר קרוב לנושא האשכול הזה: ככה ניתן יהיה לפקח יותר בקלות על פתיחת האשכול המאתיים על האבולוציה, והאשכול האלף על חופש הבחירה -- כל שיהיה נצרך הוא להפנות את יזם האשכול המועמד לפתיחה לאשכולות שכבר קיימים בנושא.
עכשיו, אתם כמובן רואים שחלק מתתי-הנושאים שהזכרתי שייכים ליותר מנושא אחד. אבל זה בסדר -- ניתן לשייך אשכולות לכמה נושאים בבת אחת.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 23:53 |
|
| |
רדף
לגבי הצעתך האחרונה, יש לנו פורום מפתחות שבו יש חלוקה לנושאים. לא מעודכנת למרבה הצער. אין מי שיעשה אותה.
היה לי רעיון לסמן אשכולות לפי נושאים ותת נושאים ממש כדבריך.
אבל זה לא נעשה. וזה גם לא אפשרי כי כל אשכול יוצא לנושאים שונים. וזו דרך טבעית בדיון שמתפצלים.
פעם, אולי היו פחות אשכולות או שלי היה יותר זמן, אז הייתי לוקח כל נושא של התפצלות ופותח לו אשכול.
בעיה נוספת, לדעתי, היא אשכולות ארוכים מדי. לדעתי צריך לסיים או לסגור אשכול בכוח לאחר חמישה עמודים, ואם צריך, לפתוח חדש עם סיכום הקודם ועם לינקים.
מי יעשה זאת, אם זה רעיון טוב?
בקושי יש לנו מנהלי משנה שכורעים תחת הנטל של המחיקות...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 00:39 |
|
| |
רדף. מעניין שמחשבת ישראל אצלך היא המפתח לכל תחומי היהדות המקובלים כהלכה, תלמוד , אמונה לסוגיה [ אני מתכווין האמונות המקובלות אצלנו בגטו...] עבודת ה' אבל אפילו לא חשבת לתת לה תתי נושאים.
מכיוון שהרעיון שלך פנטנסטי אפשר לכאורה להתחיל ליישמו מהיום וכל פעם שמאן דהו ילנקק אשכול יכתוב באשכול משאלות שיוקדש מיוחד לעניין זה הצעות כותרת למנהלי משנה ופעם בשבוע יקבלו כל האשכולות המלונקקים תוית שתעזור למיפתוח
תוקן על ידי pi_haton ב- 24/02/2011 00:39:43
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 00:51 |
|
| |
| Kolmogorov כתב: |  | מאז שפורום עצכ"ח קיים, אין לך יום שבו לא בוכים על כך שרמת הפורום יורדת. נער הייתי וגם זקנתי ואני חושב שבממוצע רמת הפורום רק הולכת ועולה עם הזמן. |
|
אם פעם היה יותר גרוע זו לא סיבה שלא יתקנו זאת
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 01:32 |
|
| |
אני לא מבין איזה בעיה יש ולמה צריך לתקן אותה. כלל נקוט בידינו, אם משהו לא מקולקל לא מנסים לתקן.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 03:13 |
|
| |
| pi_haton כתב: |  | רדף. מעניין שמחשבת ישראל אצלך היא המפתח לכל תחומי היהדות המקובלים כהלכה, תלמוד , אמונה לסוגיה [ אני מתכווין האמונות המקובלות אצלנו בגטו...] עבודת ה' אבל אפילו לא חשבת לתת לה תתי נושאים.
|
|
מה?????? מאיפה לקחת את הרעיון שמחשבת ישראל אצלי היא המתפתח לכל היהדות, ומניין לקחת את הרעיון שלא חשבתי לתת לעבודת ה' וכו' תתי נושאים?
מה, בגלל שלא הזכרתי את הנושאים הללו ברשימות שלי? לא הזכרתי עוד מיליון נושאים שאפשר היה להזכיר.
האם לא שמת לב ששמתי שלוש נקודות בסוף כל רשימה? אם לא הבנת, אז שלוש נקודות, היינו "וכו'". כלומר, אני נותן דוגמא אחת, דוגמא שניה, ומצופה מהקורא להבין שמפה ואילך זה ממשיך הלאה, על זו הדרך, ללא צורך שאפרט.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 08:35 |
|
| |
פי האתון
לא כל כך הבנתי את הצעתך, אז אני חוזר, כי מה שכן הבנתי נשמע מצויין.
לפתוח אשכול חדש ובו נושאים ותתי נושאים. כל מי שפותח אשכול יצטרך לרשום אותו בכל הנושאים ותתי הנושאים שמתאימים לו.
למשל את האשכול הזה נכתוב ב"ניהול הפורום".
וכל אחד ישא באחריות לאשכולו כדי שיהיה לנו מפתח. וכדי שאפשר יהיה למצוא את האשכול לאחר זמן.
כמה בעיות בכל זאת:
1. האם כל אחד יבין את החלוקה נכון? זאת מלבד זה שיש נושאים אפורים ולא ברורים מספיק (אבל במקרה זה לא נורא אם יהיה רישום כפול או מסופק. אפשר לסמן משהו שהוא "קרוב".
2. אם יהיה אשכול פסול ללא רשות, יצטרכו המנהלים למחוק גם באשכול ההוא...
3. יש לנו פורום מפתחות ושם באמת צריך אישור כתיבה. לדעתי כדאי להרחיב את אישורי הכתיבה לכל הכותבים "הרציניים" והמוכרים, שיוכלו לעשות שני דברים חשובים. ראשית, כל כותב בעל אשכולות יכול לפתוח אשכול כהבנתו עם כל האשכולות שלו ולינקיהם וחלוקתם. שנית, יש אשכול מפתחות שבו יכול כל אחד לרשום את שלו. כיון שהפורום ההוא סגור לכתיבה, זה אומר שרק חברים שמוכרים כבני סמכא יוכלו ללנקק אליו. הבעיה: זה לוקח זמן לרשום אפילו אשכול בודד. אם כי אפשר להתקדם כל פעם צעד אחד. שנית, צירוף חברים לפורום נמצא בבעלותו של אחד החברים שנעלם. ולזה איני יודע תרופה...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 11:41 |
|
| |
מיימוני לא הלכתי רחוק עד כדי כך אבל זה הכיוון. אל תאמר לכשאפנה אשנה . אלא מהיום חובה על כל פותח אשכול להוסיף לו תגיות ועד העמוד החמישי כמו שציינת להוסיף תגיות משנה. [זה גם יעזור לכותב להחליט במה הוא בדיוק רוצה לדון...] כמו״כ על כל מלנקק לינק להוסיף באשכול מיוחד פתוח לכולם תגיות על האשכול המלונקק ופעם בשבוע יתנדבו מנהלי המשנה להוסיף תגיות אלו לאשכול המקורי. בצורה הזאת ניתן להניח שבמספר שבועות/ חודשים מועט יהא מיפתוח לרוב אשכולות הפורום. כמובן שיצרכו להיות אשכול מנהלי חדש שמובנה לפי התגיות או להוסיפו לישן שאינו בנוי לפי המתווה של רדף. רדף. נמחקה בהערתי המילה ״כנראה״ כלומר מחוסר התייחסותך לתתי הנושאים האלו אפילו ברמז הנחתי שמחשבת ישראל אצלך מקיפה כל נושא חובש כיפה (שחורה...)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 18:26 |
|
| |
פי האתון
צר לי, לא הבנתי מה הן תגיות. אולי תסביר ותתן דוגמא מה הן ואיך עושים זאת בהייד פארק. (אין לשכוח שאנו מוגבלים על ידי מה שהטכנולוגיה כאן מאפשרת).
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 19:04 |
|
| |
הרב מימוני אתה משתתף בכמה פורומים אישים- שהכניסה אליהם היא רק לאחר בקשה בדיקה ואישורו של המנהל- והמנהל כל רגע בלי כל בעיה יכול לחסום כל משתתף. אפשר להעתיק את כולו או מחציתו מכל מלמדי השכלתי- וביותר מתלמידי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2011 00:42 |
|
| |
תגיות לא כמו באתרי חדשות אלא בכותרת האשכול לאחר מקף
|
| נשלח ב-25/2/2011 02:46 |
|
| |
אני מבין שיש שתי עצכחי"ם כרגע, בפועל.
כך א"א לעבוד. מי לכאן ומי לפה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 21:26 |
|
| |
מעניין.
אני שכנכם מפורום בצלצלי שמע - ואני כעת לקראת פתיחת הפורום לכל דורש ומבקש.
נסיוני המועט מחווה לי - שלעולם וירטואלי יש כללים משלו, ואין להכביד על הכותבים בתהליכים.
מלבד זאת, ישנם כאלו שמסיבות שונות אינם מעוניינים לכתוב בניק עקבי מסויים, ובפורום פתוח ייקל עליהם.
[יצויין עם זאת שחלק מהסיבות נובעות מקיומו של פורום סגור נוסף - שגורם להאטת הפעילות בפתוח לצפיה]
|
|
|
|
|