|
|
| נשלח ב-20/2/2011 23:11 |
|
| |
קולמוגורוב, הטיעון שנראה לך כל כך מנצח הוא אווילי לחלוטין. אם כי אני אכן מודה שחלק מחוקרי האינטליגנציה נאחזים בו כמו בקש טובע. שני ילדים, לבן ושחור, לומדים באותו בית ספר, משתתפים באותם שיעורים. שניהם בעלי אותם הישגים לימודיים. אבל אתה מחליט באופן שרירותי שהלבן ממצה את הפוטנציאל הגנטי שלו. עובדה, הוא לבן. ואילו השחור יכול ללחוץ באיזו דרך מסתורית על כפתור במוחו שיאפשר לו להחכים עוד ועוד. זו הרי מה שאתה רוצה לומר וזה קשקוש. אבל באמת אין לי חשק להמשיך איתך בדיון. רחם עליי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2011 23:29 |
|
| |
והקשר של מה שאתה אומר למשהו שכתבתי הוא...
|
|
|
|
| נשלח ב-20/2/2011 23:51 |
|
| |
מאמר מעניין שפורסם בכתב העת החשוב ביותר לחקר אינטליגנציה ומעלה את התיאוריה שקושרת בין iq לבין אזור גיאוגרפי שיצר גנטיקה שונה. זה פורסם ב-2008 . זה אכן לא קונצנזוס ויש על כך מאמרים חולקים, אבל זו רחוקה מלהיות איזו דעה גזענית שולית.
Http://tinyurl.com/climate-iq
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 00:29 |
|
| |
ישנו מרחק עצום ובלתי ניתן לגישור בין קיום אפשרי של השפעה גנטית על משתנים מדידים כלשהם הקשורים בצורה כלשהי לאינטליגנציה (מדוע שלא תהיה?) לבין הדטרמיניזם הביולוגי שאתה מציג כאן. כמו קאטו הזקן אחזור על עצמי, בניגוד לדחליל שאתה מנסה להתייחס אליו, אף אחד אינו מנסה לטעון שאין שום קשר בין אינטליגנציה לגנטיקה.
הדבר דומה למישהו שהיה טוען שהדבר היחיד שקובע את הפוטנציאל הכלכלי של מדינה כלשהי הם משאבי הטבע שלה והיה מנבא שמדינות הדלות במשאבי טבע לא יצלחו לכלום. הטענה הזו מופרכת כמובן, אבל זה לא אומר ש"אין שום קשר" בין משאבי טבע לפוטנציאל כלכלי. אלא שהקשר הוא מורכב ואין התאמה של אחד לאחד בין הקלט לפלט ואי אפשר לנבא כלום על פיו.
תוקן על ידי Kolmogorov ב- 21/02/2011 00:36:49
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 00:43 |
|
| |
אם פותח האשכול מייצג את רמת האינטלגנציה היהודית (שלא לדבר על מוסר) אז אין לחשוש לעירוב עם כל גזע שהוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 00:49 |
|
| |
אתייחס גם לשאלה אודות הילד השחור והילד הלבן, למרות שלא הבנתי איך היא קשורה. בין הילד השחור והילד הלבן ישנם הבדלים בעשרות פרמטרים שונים , רובם אפילו לא מדידים. ישנם הבדלים סוציואקונומיים וישנם הבדלים מנטליים ותרבותיים ונסיבתיים. הנה השערה אפשרית, ההורים הלבנים מאד מעריכים הצלחה בלימודים ולכן לילד הלבן יש מוטיבציה להצליח ואילו בגין הבדלים תרבותיים הוריו של הילד השחור לא מעודדים אותו להצליח בלימודים אלא להיות מקובל חברתית. אפשרות חליפית: הסמכות ההורית חזקה יותר אצל הלבנים מאשר אצל השחורים. לא שאני יודע שזה כך, אבל מה אנחנו יודעים? על זה הדרך ייתכנו אלפי גורמים אחרים בהם הם נבדלים , גורמים שכלל אינם נקלטים ברדארים של החוקרים. ואני לא מדבר על גורמי דמה אלא דוקא על גורמים נראים לעין.דוקא גורם הגנטיקה הוא גורם דמה, כי אף אחד לא יודע עליו כלום.
עכשיו בא ידידנו וטוען שההבדל נעוץ בדנ"א. ומנין לו שזה כך? אני די בטוח שאף אחד לא מיפה את החלק של הדנ"א שאחראי על אינטליגנציה והשווה בין אלה של השחורים לאלה של הלבנים, אני לא חושב שהמדע התפתח עד כדי כך בתחום זה. אז על סמך מה מתבססת הקביעה הנחרצת הזו? מדברי ידידנו נראה שזו אקסיומה, אם יש הבדל הוא חייב להיות גנטי , כי ידידנו יודע לפסול כל אפשרות אחרת בשיטת האלימינציה. אם מישהו מעלה אפשרות שיש איזה גורם אחר, אז זה בגלל פי.סי. הוא נאחז בקש. לדעתו ההבדלים הנראים לעין בתחומי מנטליות,מצב סוציואקונומי השקעה בחינוך וכו' וכו' כל אלה בטלים ומבוטלים, את ההסבר יש לתלות בגנטיקה למרות שאף אחד אפילו לא הראה שיש הבדל בגנטיקה .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 00:54 |
|
| |
מבחינה הלכתית אין כל בסיס לדחיית מתגיירים מפני רמתם הנמוכה המשוערת. אם אור הלבנה ירצה להתחתן עם אנשים בעלי אינטלגנציה "גבוהה" כמותו, איש לא יכריח אותו להפוך אותו ואת משפחתו לעדר בהמות שעוברות השבחה גזעית. אין צורך להתגולל על היהדות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 01:55 |
|
| |
אויש לבנה. אם אתה מדבר על נתונים, היהודים בלטו במשך 100 שנה. והגזע הערבי הנחות... בלט במשך כמה מאות מכובדות. בעוד באירופה אכלו עדיין בשר אדם... סליחה, אדם בלונדיני. רבים מהפילוסופיים הקדומים היו ערבים, כמו רוב חכמי התורה שהיו ערבים. אגב, האם חסידי ר' אהרלך,[שאם התערבו בהם גרים, היו אלה מזרח אירופאים] יותר חכמים מיהודי מרוקו? אני בטוח שזה הפוך. והסיבה לזה, היא לא גנטית,כמובן. אלא סוציו-אקונומית,מנטלית וחברתית
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 03:50 |
|
| |
לאור החשוך של הלבנה. זה מדעי שהגנים של הדנים משובחים יותר או שפשוט אתה מסמפט אותם יותר . כמה פרסי נובל קיבלו דנים ? או יותר בצמצום מה תרמה אומה זו לאנושות אם אתה יכול להציג ממצאים מדעיים? . ( וסתם שאלה של מגדר סוסים רגועים יותר בלילה?)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 05:46 |
|
| |
| אור_הלבנה כתב: |  | | אני רוצה להציע פרספקטיבה חדשה, מדוע יש להתנגד בתוקף להקלת נוהלי הגיור, כפי שמציע הרב עמאר בתמיכת הממשלה. |
|
[איני מבינה מדוע טרח פותח האשכול להאריך בטיעוניו, שכולם מתמצים במשפט הפתיחה שלו -
מוצאו של הרב עמאר באפריקה ולכן ברור שמבחינה גנטית הוא מפותח פחות מן הרבנים הלבנים ועל כן אין שום סיבה לקבל את גישתו וגישת חבריו בעלי הדנ"א השחור ומופחת האינטיליגנציה. במאמק מוסגר אזכיר ששיטה זו בהחלט הוכחה בעם היהודי לתולדותיו - התלמוד הבבלי, יסוד הפסיקה ההלכתית עד היום, נוצר כידוע במערב אירופה בידי חכמים אשכנזים למהדרין שהגנטיקה שלהם צחורה כשלג הסקנדינבי...]
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 07:03 |
|
| |
סליחה שאני מתבדח. אור הלבנה , אולי אם היית מסתובב באפריקה אותו מספר שעות שהינך מסתובב בסקנדינביה הגנים של כהי העור היו שווים....
תוקן על ידי pi_haton ב- 21/02/2011 07:05:13
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 08:04 |
|
| |
אמשלום, כשיתנו זכות לנשים לדבר - תביעי את דעתך!
[עשיתי סטטיסטיקה, ונשים קיבלו פחות פרסי נובל מגברים, מכהנות בתפקידים פחות נחשבים, מרוויחות פחות, ובאופן כללי מוצלחות פחות. לדעתי, זה נובע מכך שהן נחותות גנטית. אז שבנה בנותי בשקט. אתן יכולות ללכת למטבח, או לתפור - מטלות שמותאמות לרמתכן. רק אל תתערבו בשיח האינטלקטואלי - זה גדול עליכן!]
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 08:09 |
|
| |
[שכני היקר,
אני מתנצלת. לו חשבתי שיש משהו אינטלקטואלי בדברי פותח האשכול, כמובן שלא הייתי מעזה להגיב עליהם.]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 08:11 |
|
| |
אשרינו שזכינו לראות קצת הומור בפורומינו הרציני עד כדי אימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 08:28 |
|
| |
השכן, אמשלום, 
(האיקון הירוק נעלם!)
|
|
|