|
|
| נשלח ב-21/2/2011 08:34 |
|
| |
אמשלום, אין ספק שהמתאם בין צבע העור לאינטליגנציה ושלל הדברים שמגיעים איתה הוא הממצא הכי משמעותי בפסיכולוגיה. יכולת הניבוי שהוא נותן מדהימה. אפשר לרקוע, לצרוח שזה לא הוגן, לזעוף או ללגלג. זה לא ישנה את העובדות. וכמו שהראתי, האבחנה הזו מעוגנת היטב במורשת ישראל ובדברי חכמי ימי הביניים.
לקולמוגורוב, העובדה שגנטיקה היא הגורם המכריע בתורשה של אינטליגנציה היא עובדה מדעית שהוכחה מעבר לכל ספק. אף אדם רציני
בתחום לא חולק על כך.
לעומת זאת, הסטטוס הסוציו אקונומי של ההורים הוא גורם חסר חשיבות כשמנכים ממנו את עניין הגנטיקה. התרצנות שלפיה גנטיקה מסבירה את עיקר ההבדלים באינטליגנציה בתוך הלבנים ובתוך השחורים, אבל לא בין לבנים ובין שחורים, היא פלפלנות שאי אפשר להתייחס אליה ברצינות כשהיא נזרקת באוויר בלי ראיות, וכך היא נזרקת. כי אין לכך ראיות.
מחקר שעקב אחרי 130 ילדים מאומצים גילה שבבגרותם הילדים השחורים לא היו שונים באיי קיו מילדים שחורים שגודלו בידי שחורים. כלומר איי קיו נמוך מאוד. אני לא מכיר מחקרים בארץ, אבל ידוע שילדים שאומצו בברזיל סובלים לעתים קרובות מקשיי למידה קשים. אף על פי שהמאמצים לפעמים מאוד עשירים. אבל מחקרים כאלו לא מעניינים לא אותך ולא את שאר המגיבים באשכול, בעוד שאני הייתי שמח לקרוא כל מחקר רלוונטי לכל כיוון, משום שסימנתם את המטרה, ועכשיו נשאר לתחוב את החץ במקום הנכון לדעתכם.
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 08:43 |
|
| |
אין ספק שברמות הגבוהות ביותר של היכולת הקוגניטיבית, בפרט המתמטית, יש יותר גברים מנשים. אפשר להסתכל בנתוני הפסיכומטרי - יש הרבה יותר ציונים שקרובים ל-800 בקרב גברים. וזה לא בגלל שבנות פחות חרשניות. להיפך. גם בפורום הזה עצמו רואים הרבה יותר נוכחות של גברים. זה מזכיר את בית המשפט העליון ששלל הבדלים בין אשכנזים לספרדים, כשבעצמו יש בו ספרדי אחד.
|
| נשלח ב-21/2/2011 09:00 |
|
| |
אור הלבנה, נניח שאתה צודק, למה לדעתך צריך למנוע מ"טפשים" להצטרף אלינו? בני אדם אינם סוסים גזעיים שגורמים להם לרבייה סלקטיבית, אם מישהי מעוניינת להתחתן עם אפריקאי טיפש במקום עם מוכשר כמוך, איזו זכות יש לך למנוע זאת? חשוב יותר, איך זה מעוגן בהלכה? יש מקור בהלכה להעדפת גרים לפי אינטלגנציה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 10:10 |
|
| |
מטפחת, אתה הורס לנו את ההצגה עם שאלות מלומדות. אבל אם התחלת, אעיר משהו שהערתי באשכול אחר של אור הלבנה, הזורח עלינו בחוכמתו.
כל אחד מהקוראים יכול להניח, שאור הלבנה הוא אשכנזי, שלא לומר בעל נטיות לבלונד.
מנגד, אני משוכנע [בלי שיש לי בדל ראיה] שבפורום "עצור כאן חושבים" ביפן, ישנו כותב יפני שמחזיק ראיות מדעיות חד משמעיות לכך שהגזע היפני נעלה בכל המובנים (למעט הבלונד) מכל הגזעים האחרים. מעבר לראיות המדעיות, המלוות בסטטיסטיקה על ההצלחות המדעיות והטכנולגיות המייחדות את יפן, יש לזכור גם שמדובר במדינה שהיתה פיאודלית עוד בסוף המאה ה-19, והפכה בתוך פחות ממאה לכלכלה השניה בעולם. זאת, למרות מלחמות קשות מול רוסיה בתחילת המאה ה-20, שגזלו ממנה משאבים רבים, שטחי קרקע ומליוני הרוגים. ובמיוחד, המכה שספגה במלחמת העולם השניה, ההפסד לארה"ב, שתי פצצות אטום ושוב - מליוני הרוגים.
אין ספק שיש לגניוס היפני במה להתגאות.
עם זאת, אני מניח שהתיאוריה היפנית הזו תיתפס כפטריוטיות במקרה הטוב, וגזענות במקרה הרע, אצל כל קורא בפורום שאינו יפני.
גם אחרון הגברים הערומים בטנזניה עילית סבור שהאלים התגלו אך ורק לאבות אבותיו, והוא צאצא ישיר לאל השמש, או לרוח הגדולה, או משהו כזה. תרבותו היא הנעלית מכל, והמערב ותרבותו הקלוקלת אינם אלא נסיון שהקב"ה מעמיד אותנו בפניו. יש להתנתק מתרבות האינטרנט והסלולר, לשבת ספונים בבתי המדרש ולחכות למשיח שיבוא על חמור, כי אוטו זה מודרני, ויצווה לשחוט אלפי כבשים ולהתבוסס בדמם (המחשב שלי בילבל בין לובש חצאית הרפיה מטנזניה עילית לבין חובש השטריימל מבני ברק. איני יודע מי יוצא טוב מההשוואה).
תכל'ס, במקרה הטוב אור הלבנה הוא פטריוט-של-הגזע. במקרה הרע הוא גזען.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 10:18 |
|
| |
אור הלבנה
אני בטוח שקראת יותר מחקרים על אינטליגנציה ממני. אבל העובדה שמשהו כתוב על פיסת נייר לא הופך אותו לעובדה מדעית מוכחת. צריך גם להפעיל את הראש. הטענה שלך שהמדע יודע לשלול את השפעתם של גורמים תרבותיים וחברתיים ולקבוע שאך ורק הגנטיקה אחראית על האינטליגנציה, נשמעת בדיונית. נראה שאינך מעריך בכלל את הקשיים והמכשולים המתודולוגיים שעומדים בפני הנסיון לקבוע משהו כזה.
שאלות של מדידה וזיהוי ושלילת גורמים הנן בעיות מאד קשות ובתחומים כמו מדעי החברה התוקף שלהם מוטל בספק גדול, ראה את כשלונותיהם החוזרים והנשנים של "מומחים" בתחומים כמו כלכלה. אבל אתה מניח את זה כדבר המובן מאליו שלרשות הפסיכולוגים יש את הכלים לביסוס קביעות מרחיקות לכת שכאלה. אתה מייחס אמינות גבוהה לתוצאות של מחקרים כאלה ללא סיבה מוצדקת. בין השאר אתה פוטר בזלזול את העובדה המוכחת שאיי קיו אינו מדד אמין להשוואת אינטליגנציה בין קבוצות. כלומר מבחינתך ביקורת ושאלות מתודלוגיות לא חשובות, מה שחשוב זה שמישהו כותב משהו עם שורה תחתונה. וכאשר מישהו מפקפק, זה כמובן רק בגלל פי. סי.
במדע מקובל שכאשר מישהו מעלה תיאוריה הוא צריך לבסס אותה ברמת מובהקות גבוהה. כדי להטיל ספק בתיאוריה לא צריך אותה רמה של ביסוס. טענתך שהספקות לגבי תוקפם של המחקרים שלך לא נסמכים על ראיות היא שוב דוגמה לחשיבה רפה. מי שמטיל ספק אינו מציע תיאוריה אלטרנטיבית הוא אינו טוען שהוא מבין את התופעה, לכן די אם הוא מציע הסברי דמה אפשריים. אי אפשר לפטור ביקורת כזו בטענה שמדובר בפלפלנות. יש כאן תופעה עלומה שתלויה בגורמים רבים שהקשרים ביניהם נעלמים מאיתנו ומי שטוען משהו עליו נטל ההוכחה שההנחות שעליהם הוא מסתמך כשהוא מסיק משהו תקפות. נראה שאינך מודע אפילו לכך שיש כאן המוני הנחות לא טריוויאליות ולא מוכרחות מאחורי ההיסקים שאתה מציג. הנה הנחה מופרכת אחת שזרקת מבלי משים, אם יש השפעה חברתית תרבותית אז הוא חייב להתבטא במספר מדיד כגון סטטוס סוציואקונומי.
אני לא מתרגש מציטוט מחקר זה או אחר כי כדי לבסס את סוג העובדות שאתה מנסה לבסס צריך מחקר מאסיבי הרבה יותר. מחקר על 130 ילדים מאומצים , גם תחת ההנחה שאתה מתאר נכונה את תוצאת המחקר (משהו שאני מטיל בו ספק גדול, אני משוכנע שאם אנבור מספיק בגוגל אמצא שהיו 7 מחקרים עם תוצאות לא חד משמעיות) אינו מלמד אותי כלום. למשל, הנה השערה אפשרית , ילדים מאומצים נמצאים מלכתחילה בתחתית סולם האינטליגנציה ושם הפקטור הגנטי הוא מאד משמעותי ואילו ברמות יותר גבוהות הפקטור הגנטי פחות חשוב. אתה מן הסתם תענה שאין לכך ראיה, אבל זה מפספס את הנקודה. כי כאמור, כדי להטיל ספק במחקר לא צריך ראיה.
הטעות שלך היא שאתה יוצא מתוך הנחה שמדובר בתופעה פשוטה שתלויה במעט גורמים ושהתלות הזו בגורמים היא פשוטה. כשתבטל את ההנחה הזו ותקרא את המחקרים האלה ללא ההנחה הזו תגלה פתאום שמחקר נמצא במרחק עצום מאיפה שנדרש בכדי לקבוע קביעות מרחיקות לכת כגון אלה שאתה מעלה.
תוקן על ידי Kolmogorov ב- 21/02/2011 10:20:24
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 10:38 |
|
| |
Elsie Moore of Arizona State University, Phoenix, studied black children adopted by either black or white parents, all of whom were middle-class professionals. By the age of 7.5 years, those in black homes were 13 IQ points behind those being raised in the white homes. Eventually, children exchange parents for peers as their dominant cognitive environment. Orlando Patterson, John Cowles Professor of Sociology at Harvard University, argues that while many black males know education is valuable, they cannot resist the lure of black teenage subculture. Dressing sharply, sexual conquests, hanging out, drugs, hip-hop and atypical speech all crowd out more cognitively demanding pursuits. After 18 there is no problem finding signs of a disadvantageous environment. More black men go to jail than to university, while black women are three times as likely to become single mothers, often cognitively isolated in the sense that there is no constant interaction with another adult. Let's consider just one other bit of evidence. The environment for black people in the US may look bleak but there is one group of black Americans whose children were raised elsewhere. After the second world war, white and black soldiers of the American occupation force in Germany fathered children. By the ages of between 6 and 13, tests showed that the children's IQs were broadly similar, though this does not settle the debate: the numbers are too small, and there was a mental test to qualify for the army so the soldiers were not a random sample.
However, one thing that did not exist in Germany was a black subculture – and the effect of this seems to be highly significant. One of the strongest arguments against intellectual parity across races is that the IQ deficit of black people rises as the cognitive complexity of a task increases. Yet in Germany, that pattern simply disappeared. In America, despite recent IQ gains on white people, the pattern is still robust, and black people remain much worse at solving complex problems.
תוקן על ידי Kolmogorov ב- 21/02/2011 10:39:56
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 10:41 |
|
| |
קולמוגורוב, הדבר המשכנע ביותר הוא מחקרי התאומים. יש זהות באינטליגנציה בין תאומים זהים ברמה מדהימה. זהות שלא קיימת בין תאומים לא זהים. צריך להתפתל הרבה כדי להסביר את הממצא הזה בדרך שלא תתן משקל מכריע לגנטיקה. זהות גבוהה מאוד באינטליגנציה נמצאה גם בין תאומים זהים שהופרדו בלידתם. פחות אבל לא הרבה פחות ועדיין הרבה יותר מאחים שגדלו יחד.
באופן כללי, אני מניח שכל אדם שלמד באיזה מקום מרגיש היטב גם את יכולותיו הקוגניטיביות מול חבריו וגם את מגבלותיו, ומודע היטב ליציבות של הדברים האלו. זה עניין טבוע במוח, לא משהו שקשור למה שאמא אמרה לך כשהיית בן שנתיים
|
| נשלח ב-21/2/2011 10:46 |
|
| |
קולמוגורוב, אתה מנסה ליצור תחושה שיש אינספור מחקרים וכל אחד יכול לבחור כל מה שנוח לו, ולא היא. כל המחקרים מספרים אותו דבר בדיוק - אימוץ אינו מעלה את האייקיו בבגרות. ושים לב שהדגשתי כבר בתגובה הראשונה שלי את המילה 'בבגרות'. מבחני אייקיו שנערכים בקרב ילדים כן מראים השפעה מסוימת לאימוץ, אם כי גם השפעה זו רחוקה מלהגיע לכדי שוויון. כשהילדים יתבגרו ההשפעה תיעלם.
|
| נשלח ב-21/2/2011 10:55 |
|
| |
השכן, מצחיק שאתה מנסה להאשים אותי שאני הגעתי לדעה מסוימת מתוך אינטרס בשעה שדווקא אתה זה שמושפע מאינטרס - השקפת העולם השוויונית שלך. נכון, זה לא אינטרס אישי, אבל בקרב בעלי אינטליגנציה גבוהה כמוך (אני מפרגן) האינטרסים נוגעים הרבה פעמים מאידיאלים מופשטים.
נניח שהייתי הולך לפורום ערבי וכותב שהיהודים נחותים, האם הייתי נתקל בתגובות מחאה? כנראה שלא. זה הפרדוקס בימינו. כמה שאדם יותר טיפש, כך הוא חופשי יותר להרגיש עליונות על אחרים
|
| נשלח ב-21/2/2011 11:05 |
|
| |
א. אם יש הבדל בין הבגרות לילדות איך זה שניתן להסיק שההשפעה היא גנטית? הנה הסבר הרבה יותר משכנע, בילדות הילדים נמצאים תחת השפעת הוריהם. בבגרות תחת השפעת חבריהם. מתבגרים שחורים מן הסתם מתחברים למתבגרים שחורים ללא קשר למשפחתם המאמצת. לכן מחקרים אלה מאששים דוקא שזה תלוי בסביבה ולא בגנטיקה. ובכל מקרה אם המצב הוא כפי שאתה מתאר ברור שעניין האימוץ אינו מנטרל את האפשרות להשפעה סביבתית תרבותית חברית מנטלית וכו' . הנה דוגמה לכך שלא מספיק לצטט מחקר, אלא צריך גם להפעיל את הראש.
ב. מחקרי תאומים זהים שהופרדו בלידתם, אני מניח שהם נדירים מאד במספרים נמוכים שלא ניתן להסיק מהם דבר. גם זה תחת ההנחה המפוקפקת שאתה מדייק בהצגת הדברים. רק מתוך סקרנות, אשמח מאד לראות הפניה למחקר משמעותי שבחן תאומים זהים שהופרדו בלידתם, מעניין מה גודל המדגם הטיפוסי במחקרים כאלה. אגב, ההנחה שילדים שהופרדו ממשפחתם עם הלידה מהווים מדגם מייצג לכלל האוכלוסיה היא בעייתית מצד עצמה. אבל זה כבר פלפלנות גרידא.
ג. ואני מניח שכל אדם שלמד באיזה מקום יודע כמה העניין תלוי בהשקעה ובגישה ובאיסטרטגיה הלימודית ולא בגורמים קבועים התלויים במוח. זה לא קשור למה שאימא שלך אמרה לך , אלאלחוויות שחווית, להצלחות, לכשלונות ללקחים שהפקת למאמצים שהשקעת ולמכלול ההתפתחות שלך.
תוקן על ידי Kolmogorov ב- 21/02/2011 11:35:48
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 11:44 |
|
| |
אני רוצה למחות בתוקף על כותרת האשכול. אני לא תומך בעמדה גזענית, ואני מתנגד לגזענות בתוקף ומכל לבי. עמדה שלפיה אדם עולה על אדם אחר בגלל גזעו זרה לי ומוזרה לי. לא לחינם עמדות כאלו נפוצות בעיקר אצל מטומטמים או פסיכופטים כמו מנהיגי הנאצים כי אלו עמדות מטומטמות ורעות.
מה אני כן אומר? שגנים של אינטליגנציה ותכונות אופי אחרות מתפלגים בצורה שונה בקרב גזעים שונים. דבר זה אינו יכול לומר משהו ספציפי על אף אדם ספציפי, אבל אומר הרבה על ציבורים שמורכבים מהרבה פרטים. בנוסף, דבר זה אינו בהכרח מלמד על מהות נצחית, אלא ישתנה בעתיד בהתאם לדפוסי הילודה וההישרדות של האוכלוסיה. ייתכן למשל שיהודים אינטליגנטים יולדים מעט ומתבוללים הרבה, ולכן היתרון האיכותי של היהודים ייעלם.
|
| נשלח ב-21/2/2011 12:01 |
|
| |
קולמוגורוב, מחקרי תאומים שהופרדו בלידתם לא נדירים כל כך כי זו הייתה המדיניות הרשמית בארצות הברית בשנות השישים- הפרדה בין תאומים שנמסרו לאימוץ. לפחות כך היה מקובל בחלק מהמקומות.
כל אחד יודע שתרגול ומאמץ עוזרים, אבל במגבלות מסוימות שמציב המוח שלהם. כמו שאני מניח שכמעט כל משתתפי הפורום פה ידעו כבר מילדותם שהם נמשכים יותר לעניינים אינטלקטואלים מאחרים.
בעצם אתה מציע רעיון מאוד קל לבדיקה. קח אדם שחור ושים אותו במעגל חברתי של אנשים מוכשרים והוא יהיה בדיוק אותו דבר. במלים אחרות, בקרב האליטה של השחורים, ההישגים כן יהיו כמו הלבנים. ובכן, יש שחורים שמתקבלים להרווארד וייל בשל אפליה מתקנת. כי על פי סף הקבלה הרגיל, מעטים מאוד יתקבלו. אמנם בוודאי עדיין מדובר באנשים מוכשרים למדי, אבל הישגיהם שם רחוקים מלהשתוות לאלו של חבריהם הלבנים. מספר השחורים שמקבל דוקטורט במדעים מדויקים זעום במידה לא נתפסת. באחת השנים דווח שארבעה שחורים קיבלו דוקטורט במתמטיקה באותה שנה בכל אמריקה, לאו דווקא במוסד יוקרתי, מתוך אוכלוסיה של ארבעים מליון אולי.
|
| נשלח ב-21/2/2011 12:02 |
|
| |
אור, אולי נעשה מחקר גנטי על הגולשים כאן?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 12:05 |
|
| |
אור הלבנה
אני שמח מאד לשמוע שאתה מתנגד לגזענות.
דא עקא (=זו הבעיה) שהעמדה שהצגת היא גזענית. וזאת בשתי נקודות.
א. טענת שיש יתרון גנטי לעם היהודים על פני עמים אחרים, ואת העמים האחרים ניתן לסדר על ציר מדורג כאשר היהודים ואחריהם הסקנדינבים בראש ובסוף בסוף שחורי העור. הדירוג הוא לפי רמת אינטליגנציה.
זו טענה גזענית. אולי היא אמיתית, לדבריך, אבל זו עדיין גזענות. לפחות באופן שאני מכיר את כללי השימוש במילה.
ב. טענת שיש להגן על עם ישראל מקבלת גרים שאינם מספיק אינטלגנטים כלומר בני גזע נחות, שחור, כיון שהגנטיקה שלהם ירודה. זה לטעון שעם ישראל מתייחס לגיור על פי שיקולים שהם, בסופו של חשבון, גזעניים.
כפי שהעירו כאן וכפי שהערתי בעצמי לעיל, המקורות אינם תומכים בטענה שלך, כיון שלא מצאנו שיש הבדל בין קבלת גוי שחור עור, מפגר ולקוי במחלה גנטית לבין קבלת סקנדינבי בהיר שיער ובעל עינים כחולות שסיים דוקטורט בהצטיינות בביולוגיה. כיון שכתבתי בבדיחות אבאר יותר. אין במקורות תימוכין לטענה שיש להפלות בין גרים לגרים לפי מוצאם. (ואדרבה, גם אויבי ישראל ההיסטוריים כגון מואבים ועמונים ומצרים מתקבלים לגיור, אלא שאז עליהם לשאת במיגבלות מסויימות עקב ההיסטוריה של ההכרעות שביצעו אבותיהם).
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/2/2011 12:20 |
|
| |
| אור_הלבנה כתב: |  | | זה הפרדוקס בימינו. כמה שאדם יותר טיפש, כך הוא חופשי יותר להרגיש עליונות על אחרים |
|
[אכן, דברים כדורבנות.]
|
|
|
|
|