בית פורומים עצור כאן חושבים

גיור וגנטיקה: האם יש הצדקה לעמדה גזענית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/2/2011 04:36 לינק ישיר 

רק עיוור לא יראה שהגיור במדינת ישראל בעל מאפיינים גזעניים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 09:19 לינק ישיר 

תלמיד טועה

כמדומה שאני מכיר ולו במקצת את אגרות החזו"א ואיני מכיר לשון כזו. אפילו איני מכיר לשון שמשתמע ממנה מה שכתבת. אבל אולי אם מנסחים זאת אחרת זה יימצא? 

קולמוגורוב

יש צורות שונות להביע ביקורת. עיין נא בחוקת הפורום. אני מביא משם דוגמא:

1. עמיתי המכובד, חוששני, לא דייק בפרשנותו, והיה עדיף להסיק ש... חבל שהתבטא בצורה כזו שאילו לא היה עמיתי המכובד, היה מקום לחשוב שלא קרא מספיק את מה שכתבתי. לכן אני חוזר על העיקר.

2. אתה דביל, מטומטם, אויל, בור, בער, טיפש, חסר אינטליגנציה, מפגר, משוגע, מטורף, חסר דעת, אידיוט, טרול, מתחנף לפוליטיקאלי קורקט, מתחנף ללא פוליטיקאלי קורקט, לא מתאים לפורום עצכח ורמתו הגבוהה.

התגובות הרצויות אצלנו הן מסוג 2 גם אם דעתך על הכותב היא מסוג סעיף 2.

תודה (והמשך נא בשאר תגובותיך המחכימות).

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 10:38 לינק ישיר 

מיימוני

בדרך כלל איני משתמש בכינויי גנאי אישיים ואני חושב שאין להם מקום בדיון תרבותי. ובכל זאת כאן חרגתי ממנהגי זה כדי להבהיר נקודה. לדעתי יש בזה משום במידה שאדם מודד מודדים לו. כאשר אדם טוען שבאופן מדעי קבוצה X הם טפשים, הרי שהוא מטיח בהם עלבון ואז מותר לעשות לו את אותו דבר. העובדה שהוא טוען שזה מדעי לא משנה זאת. זה כמו שכשאנשים מעליבים את סוסרטי אתה לא מתערב.  

הייתי מציע לך לפנות לאור הלבנה ולהבהיר לו שאם הוא באמת רוצה להביע טענות מדעיות כדאי שילמד לאמץ שפה יותר נייטרלית ולהיצמד יותר לעובדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 19:12 לינק ישיר 

מיימוני, יש במקורות אמירות נגד גרים שקשים לישראל כספחת, ואמירות על כך שבתקופה שבה יש תועלת אינטרסנטית בגיור, צריך להיזהר מקבלת גרים. כמו כן, יש במקורות הרבה אמירות על נחיתותם של גזעים מסוימים, התלויים בתיאוריות האקלים. כמדומני שעשיתי סדר בדברים, והראתי שהם קרובים למדי למה שהפסיכולוגיה אומרת היום.

רדףהשיג, מאוד אהבתי את הודעתך. היא אכן יפה ומשקפת, בפרט מה שכתבת על הדילוג הקליל והמגמתי בשימוש במילה "גזענות", כדי להפוך אדם בעל דעות הומניסטיות כמוני לממשיך של היטלר.

קולמוגרוב, אני מאוד רגיש לבעיות מתודולוגיות, מצד שני אני מאוד רגיש לשימוש בבעיות מתודולוגיות כתירוץ ריק מתוכן לא לקבל אמיתות שמוכחות במחקרים. העלית בעיה מתודולוגית, הראתי לך שהיא אינה משכנעת כתירוץ לבעיות במחקרים. כמובן, אתה רשאי לחפש בעיות חדשות כאוות נפשך, ואולי תשכנע מישהו. אגב, גם על תהליכי חשיבה שעומדת מאחוריהם מוטיבציה חיצונית זרה יש הרבה מחקר בפסיכולוגיה, ואולי מוטב לך להתעמק דווקא בזה, כדי להבין יותר טוב איך מוחך פועל.

חוץ מזה, אני רוצה להבהיר כמה דברים.

האמירה שאינטליגנציה נקבעת במידה רבה מאוד על ידי גנטיקה היא קונצנזוס בפסיכולוגיה.

האמירה שעמים מסוימים יותר חכמים מאחרים (כמו למשל עמי אירופה מול עמי אפריקה) היא גם כן קונצנוס בפסיכולוגיה, מבחני IQ מלמדים על אינטליגנציה והתוצאות שונות דרמטית בקבוצות שונות.  

שתי הטענות האלו זכו לאישור בהצהרת הקונצנזוס של אגודת הפסיכולוגים האמריקנית. יש אמנם קלישאות כמו האמירה שמבחני אינטליגנציה מוטים תרבותית ובפועל שחורים חכמים כמו לבנים. אלו קלישאות, והמחקר אינו תומך בהן. גם השמאלנים בקרב אלו שחוקרים את התחום מודים שאין להן בסיס.  ג'יימס פלין למשל שהוא הסמן השמאלי של חקר האינטליגנציה מודה ששחורים פחות חכמים. הוא רק מאמין שאפשר להעלות את זה בכל מיני דרכים.

השאלה שנותרה פתוחה היא האם הסיבה שעמים מסוימים יותר חכמים מאחרים קשורה לטענה הראשונה - השפעת הגנטיקה על האינטליגנציה. השכל הישר אומר שכן. כי אם גנטיקה היא כוח כה מכריע בהבדלי אינטליגנציה בין יחידים בתוך אותה קבוצה, קרוב לוודאי שהיא קשורה גם להבדלים בין עמים. בנוסף, המחקר שמצטבר רומז בחוזקה לכיוון הזה, כפי שפירטתי (רק את חלקו. יש עוד הרבה). 
ברור שיש סיבות פוליטיות ברורות לפחד מהכרזה הקושרת הבדלים בין עמים בגנטיקה, ולכן היא לא קונצנזוס. חלק (גדול) מהפסיכולוגים מאמינים בה, חלק (קטן) שולל אותה בהחלטיות וחלק אחר יושב על הגדר ומחכה למחקרים נוספים. פסיכולוגים הם ברובם שמאלנים, אבל בתחום של אינטליגנציה יש לדעה שתומכת בגנטיקה כל כך הרבה משקל, פשוט כי לפעמים אין ברירה אלא להיכנע לראיות, והראיות חזקות.

אבל האמת היא שמה שאמרתי על הגיור תקף גם אם ההבדלים עם הסודנים למשל הם לא גנטיים, אלא רק תרבותיים או תזונתיים או לא משנה מה. כי גם הבדלים כאלו בבירור דורשים תקופה של דורות כדי להשתנות (כמו שרואים בכל מקום שהבדלים בין קבוצות נעלמים באיטיות רבה, אם בכלל), ובינתיים נהיה צפויים לכל ההשלכות הקשות של אינטליגנציה נמוכה על הציבור היהודי הקיים. זאת אומרת שלא הייתי צריך להסתמך על אחת הדעות בפסיכולוגיה כדי לתקף את דעתי. יכולתי להסתפק בהשקפת הקונצנזוס.

לגבי העניין המוסרי של הגזענות, באופן כללי הייתי אומר כמו שאחד המשתתפים בפורום כתב באשכול אחר ובעניין אחר - לפעמים האמת כפולה. במובן מסוים אנו צריכים להאמין שכל בני אדם שווים. אסור להפלות מישהו בקבלה לעבודה לפי המוצא שאליו הוא משתייך, גם אם זה למשל יקצר את תהליכי המיון להעיף מראש את כל קורות החיים של האתיופים.

במובן אחר, כשאין לנו אפשרות להתייחס לבני אדם כאל יחידים, אלא אנו חייבים להתייחס אליהם כקבוצה קולקטיבית, אנחנו לא יכולים להשלות את עצמנו שיש ביניהם שוויון. למשל, אי אפשר להניח שלמדינה כמו מצרים יש את הפונטציאל להיות מדינה מערבית, פשוט כי במצרים לא חיים בני אדם מערביים.

תוקן על ידי אור_הלבנה ב- 22/02/2011 19:21:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 19:37 לינק ישיר 

אור_הלבנה כתב:
ברור שיש סיבות פוליטיות ברורות לפחד מהכרזה הקושרת הבדלים בין עמים בגנטיקה,  

זה לא עניין פוליטי, זה עניין מוסרי וערכי והמדרגה הראשונה באנושות וגם בתורה,
(אפי' שיש מקורות כפי' שציינת ?! מדובר באלה שלא רוצים לשנות את תרבותם והרגלם הבלתי מוסרי וערכי כמו מעשה מצריים וכנען)
כמו שהיית הזדמנות ליהודים ליצר לעצמם גנים טובים ?! (מכל סיבה שהיא,) כך טובתינו אנו (האנושות) לתת להם הזדמנות לכך,
לא רק מבחינת מוסרית וערכית, רק גם מבחינת כדאיות, 
כידוע שהשלטון באנושות לאו דווקא באים מתוך החכמה\הנאורות, ברובם זה הגיע מתוך האומה החזקה באומות,
ולכן האינטרס הראשונה במעלה היא שכל האומות יגיעו לאותו רמת משכל,

כך לדוגמא את היהודים:
מה הם הרוויחו מזה שחשבו שרק הם העם הנבחר ?! חוץ מרדיפות והשמדות במשך כל הדורות ??
אז יש כאן גם אינטרס יהודי בעניין, (חוץ מעניין המוסרי כנ"ל)      

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 20:37 לינק ישיר 

אור הלבנה

אני מתייחס רק לחלק אחד בהודעתך.

ציינת שני ענינים.

האחד הוא היחס במקורות שלפעמים רואה בגרים "ספחת".

השני הוא התיאוריה "האקלימית" לפיה מקומוות הגידול משפיעים על האדם. ולכן יש גזעים פחות מוצלחים.

לגבי הראשון, יש לברר היטב כלפי מה נאמרו הדברים ומדוע. הבעת חשד בחלק מן המתגיירים, כדבריך, אינה נעשית על רקע של מוצאם ולכן היא אינה גזענית. בשום מובן של המילה, גם זה שאין בו פסול.

לגבי השני, כמדומה שהדברים אינם מופיעים בגמרא אלא רק אצל חלק מן הראשונים, כגון ריה"ל והרמב"ם. ואין זה מפליא, שהרי תיאוריה זו נולדה לא במחוזותינו. 

לפיכך חיבור בין שני הנושאים כאילו הם חלק מתפיסה אחת יש בו מן השגיאה לדעתי.

רק אוסיף כי יש זכר לתפיסה כי מקום הלידה והגידול משפיע על תכונות האדם וזה בסיפור המפורסם על סבלנותו של הלל. השואל המקניט שאלו על תכונות של עמים והלל הצביע בפניו כתשובה על מקום מגוריהם. אמנם הלל לא דן בשאלה אם המקום גרם או שמא נבראו כך, וקשה לדעת מה היתה התיאוריה שלו ומה היה עונה אילו היינו שואלים אותו כיצד נוצרה התאימות הזו.

לגבי הקונצנזוס כי הגנטיקה משפיעה על האינטליגנציה, סבורני שאין מי שיוכל להתכחש לכך. השאלה היא אם הגנטיקה הזו תלוית גוון עור ומוצא אתני. בדבר זה אין לי נתונים. וכפי שכתבת בעצמך, המאמר האלוקי "בצלם אלקים ברא את האדם" מבטיח לכאורה שכולנו נבראנו שוים (אולם יש לברר אם הכוונה שוי זכויות או פוטנציאלית שוי תכונות).

ואחרון חביב, כפי שכבר העירו כמה פעמים, אין שום מקור שממנו משתמע שיש לדחות או לקבל גרים לפי מוצאם האתני (כפוף להסתייגות אחת: יש לדון לגבי עמלקים או אולי גם שבעת עממים של ארץ ישראל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 20:43 לינק ישיר 

אור
האם היית ממליץ לנפות מעם ישראל, יחידים או קבוצות פחות אינליגנטיות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 20:55 לינק ישיר 

בעל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 21:08 לינק ישיר 

לבעלבעמיו

אין לי מושג למה מיימוני זיכה אותך באייקון (גם אם התכוונת להתבדח) אבל לדעתי התשובה לשאלה שלך ברורה.

אם יש למישהו במשפחה בת או בן מפגרים הרי ההורים יקבלו אותם באהבה אבל אין זאת אומרת שבגלל זה הם יקבלו באהבה את הרעיון של הכנסת חתן מפגר לבת המוכשרת.

וגם לגבי גרים אמרו חז"ל שהם קשים כספחת אבל על יהודים שכבר בתוך המשפחה גם אם הם לא מדקדקים במצוות לא נאמר דבר כזה.

תוקן על ידי צענערענע ב- 22/02/2011 21:12:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 21:09 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
אור
האם היית ממליץ לנפות מעם ישראל, יחידים או קבוצות פחות אינליגנטיות?

מה הקשר ?
יש הבדל בין להוציא בקום עשה מאשר למנוע כניסה בשב ואל תעשה, לא ?

אגב, אני אינני מסכים עם אור הלבנה בעניין הגיור, כי אנחנו מחפשים משהו אחר לגמרי בגירות והקריטריונים המעשיים אינם רלוונטיים. באשכול מקביל כתבתי לשנרב שיש לשקול צירוף אזרחים למדינת ישראל ע"פ קריטריונים כאלה ואחרים, אבל זה שני עולמות שונים (יהדות והמדינה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 21:15 לינק ישיר 

אסביר את עצמי אם לא את בעל בעמיו.

כאשר יש לנו חלילה בן מפגר, אנו מטפלים בו באהבה אבל גם בקושי. אם יעלה לנו הרהור שהיינו מעדיפים שלא היה לנו כזה, נדכא אותו בכוח וברגשות אשמה.

כלומר, אי הרצון (או הרצון שלא יהיה) טבעי וקיים, רק שאנו נאבקים בו.

זה מה שרצה בעלבעמיו להראות. שאם נלך לפי התחושה של מיאוס "טבעי", אזי אפשר לשלול כך גם יהודים טובים ומיוחסים. וכפי שבאלו אנו מבינים שזה לא ראוי, כך גם לגבי מי שאינם עדיין יהודים אבל רוצים להיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 21:29 לינק ישיר 

למיימוני

נניח שיש מיאוס בשני המקרים אבל לא מדובר על זה אלא מדובר על הוצאה בפועל מהמשפחה ולא על תחושות כאלה או אחרות.

(אגב הכרתי משפחה שהיה שם ילד עם תסמונת דאון-האהבה שבני הבית הרעיפו על הילד הזה היא לא תתואר.

אותה אמא סיפרה שהילדים האחרים שלה למדו מה זה נקרא לתת -הם היו הסייעים שלה והילד המיוחד תרם לאווירה של נתינה בבית)
אין משפחה שתשליך ילד כזה החוצה ו/או תתנכר לילד כזה .

ואם (בתאוריה)היא עושה זאת זה ראוי לכל גינוי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 21:34 לינק ישיר 

מיימוני
ולאידך גיסא, אם לפי הרמב"ם עיקר הייחוד של עם ישראל הוא באמונתו הנכונה, כמבואר בהךכות איסורי ביאה

יד,א  כיצד מקבלין גרי הצדק:  כשיבוא להתגייר, ויבדקו אחריו ולא ימצאו עילה--אומרים לו, מה ראית שבאת להתגייר, אי אתה יודע שישראל בזמן הזה דווים דחופים ומסוחפין ומטורפין, וייסורין באין עליהן; אמר אני יודע, ואני כדאי--מקבלין אותו מיד.

יד,ב  ומודיעין אותו עיקרי הדת, שהוא ייחוד השם ואיסור עבודה זרה ומאריכין, בדבר זה.  ומודיעין אותו מקצת מצוות קלות, ומקצת מצוות חמורות; ואין מאריכין, בדבר זה. 

הסוגיא ביבמות דברה על מצוות בלבד והרמב"ם הוסיף אמונה, ובהמשך דבריו שם:
כשם שמודיעין אותו עונשן של מצוות, כך מודיעין אותו שכרן של מצוות; ומודיעין אותו שבעשיית מצוות אלו, יזכה לחיי העולם הבא, ושאין שם צדיק גמור אלא בעל חכמה שעושה מצוות אלו, ויודען.

מכל זה עולה (וכך משמע בהקדמת חלק) שיראלי אמיתי הוא ישראל המבין את עיקרי האמונה, וזה וודאי תלוי באינטליגנציה, ואם כן צריך להבין לשיטתו, מדוע עלינו להחזיק בכח מי שאינו מסוגל ממילא הבין דברים על אמתתם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 21:35 לינק ישיר 

צענע
כבר שמענו ספורים על משפחות שהתנכרו, רק לא לנו לדון אדם בשעת צערו.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 22/02/2011 21:36:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2011 21:42 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
צענע
כבר שמענו ספורים על משפחות שהתנכרו, רק לא לנו לדון אדם בשעת צערו

יש וויכוח בציבור בעניין, ולדעתי יש\צריך את הדרך האמצע,

זה לא פשוט להחזיק בבית (אם יש הרבה ילדים,)
אפי' אם ניקח בחשבון את דברי האימא (שצענע היקרה סיפרה,) צריך לדעת מה מפסידים שאר הילדים בבית,
נכון מרווחים ללמוד לתת, אבל גם מפסידים תשומת לב ההורים,

מצד שני, הכאב היא גדול מאוד, איך אפשר לוותר אליו ???  

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גיור וגנטיקה: האם יש הצדקה לעמדה גזענית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.