| דייר כתב: |  | ומי אמר לך שהגנים היותר טובים יבואו לידי ביטוי אולי הם ישארו פסיביים ויעלמו עם הזמן?
רק תשים לב כמה הסיכוי הסטטיסטי שמשהו טוב יקרה מכל השינויים הגנטיים האלה
הוא אפסי.
ואני עדיין מחכה לשמוע על איזה מוטציה טובה שתפתח אותנו.
מחלה שבמקרה גם נותנת יתרון מסויים לא נחשב אני מדבר על שינוי גנטי שבאמת
מועיל מבחינה השרדותית.
אני לא יכול לתת דוגמה של מוטציה שקרתה בזמן האחרון בבני אדם באופן מועיל. אין לי מספיק ידע בגנטיקה של האדם.
אני יכול להביא דוגמאות מבעלי חיים אחרים, או להצביע על ראיות למוטציות שכאלו מתוך אנליזות שנעשו על הגנום האנושי.
דוגמה שכזו תהיה למשל (ואני לא בטוח שתקבל את זה מכיוון שלא ראו את זה "מול העינים", אלא כאמור זה ממצא של בחינה גנומית של הגנום הנוכחי, וגם מכיוון שכדי לקבל את הממצאים האלו צריך גם לקבל את האבולוציה כפי היא מוכרת היום כאפשרות סבירה): המצאות של כמה סוגי המוגלובין באדם.
אי אז בימים, היה ליונקים (ואולי ליצור קדם יונקי, אני לא יודע את הכרונולוגיה של זה) רק סוג אחד של המוגלובין. הוא תפקד מצויין. כל מוטציה בו הייתה לרוב קטלנית (ובאמת המוגלובין הוא אחד מהחלבונים השמורים, כלומר: כמעט בכל היצורים יש את אותו החלבון ברמת דמיון מאד גבוהה). בשלב כלשהו, חלה הכפלה של הגנום (זה לא כל כך פשוט, אבל לא ניכנס לפרטי העניין ונשאיר את זה כאמירה סתמית. עמך הסליחה).
עכשיו, יש שני עותקים של המוגלובין. מוטציה באחד העותקים, גם אם היא מוטציה שמשביתה את החלבון היא כבר לא קטלנית, מכיוון שיש עותק לגיבוי. זה לכשעצמו כבר יתרון אבולוציוני בעל ערך אקספוננציאלי: יש עותק ספייר מהכל! מעכשיו, חלק גדול מהמוטציות שפעם היו קטלניות יצאו מהקטגוריה הזו ועכשיו יכול להיות שהן מזיקות במידה כלשהי או אפילו חיוביות. הפן החיובי הוא שאפשר לקבל המוגלובין עם יכולת שונה לקישור חמצן, בלי לפגוע באורגניזם. אולי יכולת גבוהה יותר, אולי נמוכה יותר.
זה פותח בפננו עולם שלם של הזדמנויות: אולי היצור יכול לעבור לגור במקומות גבוהים יותר בהם יש פחות חמצן, או אולי- ויכול להיות שזה מה שקרה אצל היונקים: היכולת לעבור להריון תוך גופי. העובר מייצר המוגלובין בעל זיקה חזקה יותר לחמצן, ומאפשר לו לקבל את החמצן מהדם של האם כך שעכשיו יכולה להתחיל להתפתח מערכת הולדה חלופית להטלת ביצים.
כמובן, יש הרבה דברים שצריך לבדוק כדי לראות אם התאוריה הזו נכונה (ואני מודה ומתוודה שממש ברגעים אלו חשבתי על הדוגמה הזו, והיא תיאורטית לחלוטין ולא אתפלא אם היא שגוייה).
|