חולשות לחוד, והשקפה לחוד.
חולשות אינן שום הוכחה לאי נכונותה של השקפה.
חולשות- אינן שום הוכחה לצביעות, אלא לעניין מִידַּת כוחות הנפש בלבד.
אבל כמה דפוסי מחשבה דפוקים וסטיגמות נחותות יש...
הגדרת הצביעות למשל, היא ההפך ממה שחושבים.
הגדרת צביעות היא: דווקא כתוצאה מהחולשות- ממציאים השקפה מתירנית,לזאת אני קורא צביעות.
ולמה ?
אך ורק כדי להדחיק את המצפון ולומר "שלום עלייך נפשי".
לא בונים השקפה על בסיס חולשות, אלא על בסיס הגיון. ומהו "הגיון" ?
אכן שאלה עמוקה .אך מה שבטוח- החולשות אינן הגיון כלל, ואינן עניין שבשכל כלל !
הגדרת חרדי, אינה כאותה הסטיגמה- מי שכלל לא חטא, שהרי כתוב "אין צדיק בארץ אשר לא יחטא".
ובכלל חרדי זה אדם... ולא מכונה, שמקיים מצוות או עברות על כפתורים.
הגדרת חרדי היא: מי שמאמין ומקיים מצוות ככל שהוא מסוגל.
ומה שאינו מקיים תמיד, או אפילו נכשל במצוות לא תעשה- הרי זה רק מחמת קושי או חולשות, או בקיצור- יצר הרע.
וזה טבעי בהחלט, ואין כל בושה בזה ! ובעיקר- לא משום שהוא סובר שזה בסדר ומותר. זה הגיוני בהחלט מהסיבה שלא הוא החליט לעצמו את היצרים, אלא הם כפויים עליו בנפשו מלידה, כמו כל אדם.
אך אי קיום מצוות או אימוץ עבירה / עוון באופן קבוע, כתוצאה מהשקפה הסותרת את אמונת הדת (כולל "כי ככה נוח לי", "כ"כ קשה לי" ולכתחילה להתיר זאת מתוך השקפה קביעתית),זה בוודאי פסול מעיקרו.
פעמים שהבעיה שלנו עם המושג "חרדי" נובעת מכך שלמושג זה יש נופך מגזרי,שלעיתים (או תמיד) לא היינו ששים להשתייך איליו.
הגדרת חרדי- איננה פונקציה של מה מקיים וכמה מקיים, אם כי זו פונקציה להגדרת צדיקות, וזה נושא שונה לחלוטין !!! איננו עוסקים בצדיקות או בדרגות צדיקות כלל, כי גם אין ביכולתנו כלל, לשפוט או לבחון כליות ולב.
כן אני עוסק בהגדרה עצמית בלבד השווה לכל נפש (שוב, לא בדרגות כלל).
אם נשאל את עצמינו בכנות- מדוע אנו לא מקיימים את כל המצוות ? בגלל קושי, או השקפה ? מה נענה לעצמינו ?.
אבל המציאו דפוס מחשבה דפוק הטוען: אם אני מחלל שבת- אז אני חילוני.
שקר! אם יהודי מחלל שבת רק משום קושי להתגבר, והיה שמח שיצר זה ייעלם- הוא חרדי גמוווור !!!
ורק בגלל דפוסי מחשבה מטופשים, יש שחרדים מכלילים עצמם עם חילונים, כגון מי שאינו חובש כיפה, או מחלל שבת. בעוד שבליבו ובהשקפתו (לפחות בתת מודע)- הוא חרדי גמור. הוא יודע כי מה שאינו מקיים זה לא משום השקפה, אלא משום קושי להתגבר. ובחדרי חדרים הוא אפילו אוהב להרגיש כחרדי, רק שאינו מודע לכך שהוא באמת חרדי.
עוד סטיגמה... "כל אחד והאמונה / האמת שלו".
בלוףףף !!!
להומו מלידה ולסטרייט מלידה אמורה להיות אותה אמונה. נקודה קום. אם הומו וסטרייט יעמדו באמצע הצהריים יביטו לשמיים הסטרייט יגיד שזורחת השמש וההומו יגיד שעכשיו לילה,את הרמת הגבה שלנו להומו לא נתלה בכך על היותו הומו,שהרי אין קשור כלל ? אם יש מציאות של שמש היא אמורה לזרוח גם על אותו שדעותיו / מעשיו שונים מאחרים...אם יש מציאות של בורא לעולם, גם ההומו אמור להאמין בו. רק מה... היות והומו סקסואליזם נוגד את אותם ערכים שציווה עליהם הקב"ה אנחנו אמורים להבין שלא צריכה להיות להם אותה אמונה / גישה לתורה ולקב"ה. למה אנו לא חושבים כך גם על סטרייטים ? שישנם מתוכם שעושים יותר עבירות מהומו מאמין ?
לרובם ככולם בדיוק אותה האמונה. אבל מתכוונים לומר משהו אחר... (בשקט כדי שלא יהיה פדיחות)- כל אחד וייצר הרע שלו... והחולשות שלו... והקשיים שלו.
אוקי זה טבעי... לא צריך להתבייש בזה.
אך לא בגלל חולשות לעמידה בנסיון של עבירות מסויימות או תשוקה לאותו המין ממציאים השקפות, כי כל השקפה על בסיס זה תהיה דפוקה.
בעצם, כל השקפה- אי אפשר לקיימה במלואה תמיד. אך משום מה בשאר ההשקפות, זה בסדר להיפשל.
פשלות וכישלונות בשאר ההשקפות.... משום מה זה לא צביעות,מה שכן מוצאים בפשלות אצל הדתיים.
בתחרות מרתון משתתפים מאות אצנים- אפילו "הזוכה" במקום האחרון- איש לא מאשימו בצביעות... (נכון... כי זו היכולת שלו, מה לעשות ?)
כמעט כל המכורים לעישון- מודים שזה לא בריא, לבטח לא יחנכו ויעודדו את ילדיהם לעשן, נהפוך הוא! אבל זו איננה צביעות. מדוע ?
(נכון... פתאום השאלה היא רטוֹרית !!. חולשת ההתמכרות- איננה הוכחה כלל, שכך היא השקפתם).
עוד דפוס מחשבה דפוק ושיקרי, הנקרא: השקפה "מודרנית".
כל השקפה שיש בעולם- היתה מאז ומעולם עֲלֵי אדמות, (גם משכבי זכר) וחיו אותה בכל ההסטוריה- אז מה היא השקפה "מודרנית" ? בלוף אין דבר כזה.
אין שום קשר בין השקפה למודרניזציה !!!
מודרניזציה קשורה רק בדבר אחד- התפתחות הטכנולוגיה !!!
כי זה באמת דבר שמתחדש ולא היה קודם.
אבל השקפות כמו כפירה בדת, הומו סקסואליזם, לסביוּת, נודיסטים, דמוקרטיה וחופש מעול מיסטי (כמו סדום ועמורה), כל אלה אסכולות מאוד עתיקות שהיו נהוגות מזמן הפרעונים והבבלים, והבודהיזם בסין העתיקה- הרבה לפני מתן תורה.
ולכן, בלי שום קשר אם להצדיק או לשלול השקפות כאלה או מה שמגיע להם ע"פ החוק במדינה- מה שבטוח- זה בכלל לא מודרני!!! דעות אלו- מאוד קדומות וקדמוניות ופרמיטיביוֹת (ככל שההגדרה לפרמיטיביוּת- תלויה בזמן ותקופה) !!!
אז שיפסיקו לבלבל את המוח, עם הדפוס המחשבתי הדפוק הזה, ולהשוויץ ולהתיפייף במילה זו-"מודרני" באופן שלא קשור בכלל !!!
ועוד לעצב למושג זה נופך של קודש קודשים ופלורליזם האהבה, כאילו זה מחייב או משכנע... זה הרי בדיחה !
ובכלל מיהו הפטרון על "השקפה מתקדמת" באופן שהוא מסייג שאר ההשקפות כ"קדומות" ?
רק טיפש יכול לחשוב כך, כי הרי אי אפשר שגם ההשקפה שלו איננה קדומה !!! הרי כל ההשקפות היו מאז ומתמיד נהוגות בעולם....
בעצם... כבר דור המבול מיצה את כל ההשקפות הקיימות היום.
מעניין שכל הדברים הנ"ל כל כך פשוטים, ובכל דבר בחיים, פשוט שזה כך.
משום מה, רק כשמגיעים לדת- מעקמים את המוח, ויורים שאלות סרק...
לסיכום... לא רחוק היום שיפול האסימון !!!
המסר שלי הוא, שהחולשות שלנו לא ישחדו אותנו להחליף את ההשקפה האמיתית של העולם !!!
לא רחוק היום שיפול האסימון, כי הפוטנציאל עצוווום!