| נשלח ב-22/2/2011 11:33 |
|
| |
רשמים מקונצרט שלושת הטנורים בפ"ת
בוקר טוב לחברי הפורום וצופיו
הרבה זמן חובבי החזנות חיכו לקונצרט כזה שהיה יכול למלא את היכל התרבות בתל אביב כמה פעמים,
החזנים כולם היו במיטבם, היצירות היו מעניינות ולא נדושות עם עיבודים יפים (אהבתי את העיבוד של אופיר לאידישע מאמע)
הנה רשימת היצירות שבוצעו:
שאו שערים - התזמורת והמקהלה בלחנו של ד"ר מרדכי סובול
כבקרת - מוצן בלחנו של יוסלה עם המקהלה
אשא עיני - קלאנג בלחנו של ירדני
עד הנה - הלפגוט בלחנו של יוסלה
רבי ישמעל - קלאנג בלחנו של יוסלה
השם זכרנו - הלפגוט בלחנו של יוסלה עם המקהלה
שומר ישראל - מוצן בלחנו של יוסלה
אב הרחמים - כל החזנים בלחנם של ברודי\מכטנברג עם המקהלה
הפסקה - 19" וחצי דקות בדיוק"
אלוקי נשמה - החזן האורח יעקב רובין בלחנו של יוסלה
אידישע מאמע - הלפגוט בלחנו של דוד ילין
השם מלך - קלאנג בלחנו של יוסלה
רחם נא - מוצן בלחנו של יוסלה
עקביא - הלפגוט בלחנו של ?(קוסביצקי)
שיר המעלות - כל החזנים בלחנו של פיני מינקובסקי עם המקהלה
וכמובן כי בשמחה תצאו - בלחנו של הד"ר מרדכי סובול.
יצירות השיא לטעמי : קלאנג - השם מלך של יוסלה ביצוע מוזיקלי מדהים
מוצן - רחם נא, נו מה אפשר לומר עוד על מוצן
הלפגוט - בשיא כוחו עקביא במלכותיות בחן ובדיוק ששמורים רק לו, אני נהנתי לראות את תרגילי חימום ופיתוח הקול שעשה בעד הנה, אין ספק אחד מפלאי תבל - לתשומת לב המספידים הקנאים בפורום.
רובין - חזן נפלא בעל קול מרגש ומתוק.
תודה לד"ר מרדכי סובול ולבנו המוכשר אופיר, לחזנים, למקהלה,לתזמורת, למפיק מר יצחק ראשי שדואג לעולם החזנות מאחורי הקלעים.
תוקן על ידי קולני ב- 22/02/2011 11:49:35
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 11:46 |
|
| |
דיווח מקונצרט "אוחזין בכתר"
בס"ד
ידידי קולני - הקדמת אותי !
אכן היה קונצרט מצויין. שכחת לציין שמנחה הערב היה ד"ר מרדכי סובול.
תודה לשמואל זלצר מנהל המחלקה לתרבות תורנית בעיריית פ"ת, לשמריהו הרמן ראש המחלקה לתרבות תורנית במשרד החינוך, להנהלת יובל ובראש לד"ר מרדכי סובול ולבנו אופיר, וכמובן למנהל יזום והפקה המפיק יצחק ראשי שאירגן את הקונצרט המכובד אמש.
האולם היה מלא, נכחו בין היתר חברי פורום רבים (איציק9876, חזן אי שם, בריטוןאמיתי, יעפ, שרגאפייבל, ROPHIR, אביעלי) שבוודאי יעלו את רשמיהם בהמשך היום.
קונצרטים רבים ומגוונים צפויים לחובבי החזנות בשבועות הקרובים: ביום שני הבא בכפר-סבא, במוצש"ק פקודי "חזנים ומקהלות שרים מודז'יץ" בישורון, קונצרט יובל - משה אוישר, קונצרט נוסף בירושלים באולם ז'ראר בכר, ועוד ...
בהצלחה לכולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 12:08 |
|
| |
לאלו שלא זכו להיות בקונצרט הנה טעימה קלה:
איטשא מאייר הלפגוט בביצוע מרגש לעקביא,לטעמי העיבוד תורם רבות ליופיה של היצירה.
http://www.upf.co.il/file/559684.html
וכמובן שכחתי את ההנחיה של הד"ר מרדכי סובול שעולה בהנחיתו על גדולי המנחים והרטוריקאים, חבל שהוא לא מנחהבהיכל התרבות בתל אביב.
תוקן על ידי קולני ב- 22/02/2011 12:13:21
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 12:14 |
|
| |
צהרים טובים, אכן היה קונצרט נפלא,הלפגוט היה במיטבו כרגיל למרות שהיצירות בוצעו על ידו מספר פעמים אף פעם לא מזיק לשמוע אותו שוב, מוצן ביצע כהרגלו את היצירות עם רגש נשמה ומקצוענות, והחזן יחזקאל קלאנג שביצע בין השאר את ה' מלך בצורה מדהימה, וכמו שאמר הד"ר סובול שזו אחד מהיצירות הקשות לביצוע עם הרכב סימפוני, יישר כוח לד"ר מרדכי סובול על הערב המושלם, ויבורכו כל העוסקים במלאכה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 12:16 |
|
| |
קודם כל, יופי של קונצרט כפי שכתבו קודמי. מעניין, מגוון ומרתק.
ועכשיו למעט פירוט...
א. מוצן - למרות הבריחה (ההכרחית) מהטונים הגבוהים, היה ונשאר מבצע ענק. מגדולי הגדולים.
ב. קלאנג - אמש היה החזן היחיד על הבמה שהסתדר הייטב גם עם הטונים הנמוכים, וגם לא נבהל מהגבוהים.
ביצע את הפרק "אשא עיני אל ההרים" באופן מושלם.
ג. הלפגוט - מצד אחד כבר אין מילים, אבל... מצד שני, מה יהיה עם הטונים הנמוכים? אתמול זה ממש צרם.
אם הלפגוט רוצה להגיע לשלמות, והוא לא רחוק מכך, חייב לשפר נקודה זו!
ד. רובין - חזן הבית... חזן טוב! קול יפה ונעים. ביצע את "אלוקי, נשמה" של יוסל'ה באיפוק ובעדינות .
הרוויח ביושר את מחיאות הכפים הקצובות.
ה. המקהלה - לא היתה במיטבה. עייפה וישנונית. מישהו אמר לי שתמיד בפ"ת הם עייפים...
ואני מוסיף, איפה זמרתיה כשצריך אותם...
(אגב,jj שכח להזכיר אותם... אז אני עושה זאת במקומו... יעלה על הדעת שיהיה אשכול - וממש לא חשוב הנושא שלו -
שמקהלה זו לא תשורבב אליו?...)
ו. המנחה - חבל על הזמן. חגיגה לאוזנים! בדר"כ אני מקליט בקונצרטים רק חזנות נטו, אפילו ללא מחיאות כפיים,
אבל בפ"ת גם את ההנחיה הנהדרת והמעניינת.
ז. כי בשמחה תצאו - ב"ה, בת"א נפטרנו מהצגה זו (ולא שהתחליף יותר מוצלח...), אבל אתמול זכינו למחזה המוכר.
בתפקיד הנשימה הארוכה - הלפגוט. בתפקיד ליצן החצר - מוצן. טוב, שיהיה...
ח. הקפה במזנון - ממש מעולה!
המשך שבוע מוצלח לכולם!
תוקן על ידי rophir ב- 22/02/2011 12:21:54
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 12:42 |
|
| |
הייתי ונהניתי מכל רגע. מצטרף לקודמיי ,
אכן היה ערב גדוש ומהנה מכל בחינה אפשרית. עיבודים מסובכים שבוצעו ע"י מיטב החזנים שנתתנו מעצמם מעל ומעבר.
החזן הלפגוט היטיב לבצע את המוטל עליו בשלמות לא מפליאה , התרגלנו...
החזן מוצן חזן ברמ"ח איבריו . דוגמא מהלכת לחזנים.. היה במיטבו , קולח גמיש ומודע היטיב למה שהוא עושה. וכל מילה נוספת מיותרת.
החזן קלאנג, שמאחורי הקלעים לפני הקונצרט דווחתי שאינו בקו הבריאות, הצליח להפתיע אותנו במיוחד ביצירה הכל כך לא קלה, השם מלך. החזן קלאנג פיתח עם השנים יכולות וטכניקה המאפשרת לו להתמודד עם יצירות מורכבות ולעבור אותם בהצלחה. התרגשתי איתו וממנו.
החזן רובין. הופעה ראשונה בהרכב שכזה, אני מכיר מקרוב את התחושות המתלוות מהזווית הזו של האולם. כל זה לא גרע מאום מהביצוע היפהפה ליצירה אלוקי נשמה.. ניכרת השקעה רבה בהגשת היצירה הזו, עלה והצלח!!! אתה בכיוון הנכון..
מכאן לקרדיטים,,
למנצח ולבן יקיר למשפחת סובול. אמש היה לי ולבאי היכל התרבות בית ספר למקצוענות ומושלמות. הן בבחירת הנושא והן בבחירת החזנים וההתאמה המירבית של החזנים לעיבודים. יישר כח על הרמה הגבוהה המייצרת רף ששוה להתאמץ..
ליצחק ראשי המקסים שדואג לכל הפרטים הטכניים מסביב במרץ ובכשרון.
למשה בכר על ההגברה המוצלחת.
לשמריהו הרמן שזו הזדמנות נוספת לברך אותו על היכנסו לתפקיד המאתגר "מנהל המחלקה לתרבות תורנית" לצמרת עיריית פ"ת ראש העיר מר אוחיון שקצר תשואות מהקהל וליד ימינו שמואל זלצר. ולכל העוסקים במלאכה..
תוקן על ידי דובלה ב- 24/02/2011 15:10:52
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 13:46 |
|
| |
פעם ראשון שאני מגיע מרחוק לקונצרט יובל ומזה הופתעתי לטובה. כל אחד מהחזנים הביא משהו שונה ואישי לשולחן.
הלפגוט הביא את הטונים הגבוהים והצלולים שממשיכים להדהים. מוצן הביא קול יפהפה עם ביצועים בטעם אישי ומאד מקצועי שלו. איזה צליל יש לקול הזה בטונים הבינוניים\ גבוהים!! לטעמי הוא משנה קצת יותר מידי בדברים שיוסלה כבר אמר את דברו. קלאנג הביא קול יפהפה (אני מעדיף את הטנורים העגולים והנעימים) וגמישות מדהימה גם אשא עיני של קוסביצקי שנאמר לא כמחקה את קוסביצקי וגם קטעי רוזנבלט מדויקים אבל מלאי תוכן אישי.
מה שבטוח היה קונצרט נפלא וכולם יצאו מרוממים יישר כח ליובל, סובול וכו' וכו'.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 14:00 |
|
| |
תיקון קטן, למה שכתב "קולני". את היצירה אַ יידישע מאַמע הלחין ליאו פולק (Lou Pollack). ואילו את הטכסט כתב התמלילן ג'ק ילין (Jack Yellen). ג'ק ילין, נולד בשם היהודי יעקב זליג ילין בשנת 1892 בפולין. בגיל 5 עברה משפחתו לארה"ב, שם הפך לתמלילן מוכר בקרב התיאטרון היידי. לפי מקורות שמצאתי, הפרסום לשיר זה הגיע לא ע"י יוסל'ה, אלא ע"י הזמרת היהודיה סופי טאקר (Sophie Tucker). ילין, נפטר בשנת 1991 והוא בן 98.
יעקב זליג ילין
תוקן על ידי תור_הזהב ב- 22/02/2011 14:03:02
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 15:13 |
|
| |
תודה על התיקון והידיעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 15:55 |
|
| |
א אידישע מאמע
סובול הזכיר אתמול ששיר זה בוצע והוקלט גם ע"י קוני פרנסיס, טום ג'ונס ואנדי וויליאמס.
בתוכניה לקונצרט של יובל שנערך בשנת 2005 מציין סובול שהשיר תורגם ליותר מעשר שפות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 16:27 |
|
| |

קונצרט גדל ביצועים מרשימים הנאה גדולה
ישר כח לכל המוציאים לפועל ערב ענק שכזה
יעקב
תוקן על ידי יעפ ב- 22/02/2011 16:29:29
תוקן על ידי יעפ ב- 22/02/2011 16:32:22
תוקן על ידי יעפ ב- 22/02/2011 16:44:19
תוקן על ידי יעפ ב- 22/02/2011 16:47:06
תוקן על ידי יעפ ב- 22/02/2011 16:47:49
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 16:37 |
|
| |
תמונות יפות ביותר! יישר-כח על עבודתך הנפלאה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 18:18 |
|
| |
לא הבנתי מה היה מגוון בקונצרט הזה? רוב הקטעים נטחנו עד דק בשנים האחרונות למעט אולי "ה' מלך" של יוסל'ה, שלא זכור לי מתי בוצע לאחרונה בהפקות של "יובל". המקהלה היתה חלשה (לצערי די כרגיל) הן בביצועים והן בכמות הביצועים בקיצור הלכו על בטוח הפעם וזה בסדר גמור, עדיף על לקחת סיכונים ולהתבזות... העיבוד לקטע הזה יפה מאד, ויש בו ארומה של מוזיקה קלאסית. עד היום הכרתי רק את העיבוד המקורי והעיבוד של המוזיקאי ריימונד גולדשטיין בביצועו של החזן נ. הרשטיק או בביצוע המקהלתי ללא כלים, שזה אחד העיבודים הגאוניים שאני מכיר בתחום החזנות. בסך הכל קונצרט טוב מאוד עם חזנים מהשורה הראשונה בערב נתון מעולה של כל אחד ואחד מהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 20:27 |
|
| |
הרבה זמן לא נהניתי כך מקונצרט !!!!
הקונצרטים בפתח תקווה משום מה באווירה ביתית כל כך מהנה ,
במיוחד שד"ר סובול מנחה את הערב זה נותן אפקט אחר על הקונצרט
לדעתי צריך להעתיק את הרעיון הזה גם להיכל התרבות זה מוסיף המון !!!!!
החזנים , המקהלה , העיבודים , ההפקה , הכל היה מושלם !!!
הלפגוט : כרגיל היה מושלם הוא נתן ביצועים מושלמים מלא רגש אין לי מילים "אחד בדור"!!!!
מוצן:חזן בעל רגש בעל אמירה מוסקלית ממש חזן בנשמתו 'ביצועים מושלמים הרבה זמן לא שמעתי ביצוע כל כך טוב "לרחם נא" של יוסלה . קולו ממש השתפך ,,,, היה יוצא מן הכלל ..
קלנג: מה אני יגיד חבל שהוציאו אותו מתוכנית המנויים של "יובל"הוא הוכיח את עצמו מעל המשוער הוא היה מצוין מכל הבחינות ,היה קצת חבל שהוא נכנס לפלסט ;זה קשה להכנס באמצע יצירה אז זה קצת ברח אבל בכל אופן התגבר על זה ... ה' מלך יצירה קשה לביצוע והוא ביצע באופן מושלם ....
רובין: חזן הבית של פתח תקווה יוזמה ברוכה היה להביא אותו לקונצרט יש לו קול מתוק ביצוע יפה מאד חבל שלא שומעים עליו יותר !!!
בקיצור קונצרט מהנה ומושלם !!!
תודות לכל העומדים מאחורי קונצרט זה
ובמיוחד לד"ר מרדכי סובול ובנו אופיר על ההשקעה הרבה אשר משקיעים
וכן למפיק "יצחק ראשי" אשר עובד ימים כלילות למען חובבי החזנות בישראל
נ,ב, בהצלחה רבה בשבת הקרובה עם החזנים הלפגוט ומוצן ומקהלת "יובל"
תוקן על ידי דובלה ב- 22/02/2011 21:10:22
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 00:41 |
|
| |
גם אני הקטן מצטרף לקודמי, אכן היה קונצרט נהדר, החזנים היו בכושר טוב והקהל הכיר את היצירות ויכול היה להנות ולהתמוגג, יישר כח לכל האחראים לכך.
אם יורשה לי כמה הערות בשולי הקונצרט,
אינני דוקטור למוזיקה אבל תמהני מנין לקח ד"ר סובול את הקביעה שמשה קוסוביצקי הוא זה שהביא ליצירה 'עד הנה' את פירסומה?? אני מכיר אנשים רבים שבמשך זמן רב הכירו רק את הביצוע של יוסלה.
אמנם החזן הלפגוט נחשב לגדול החזנים בדורינו, ולדעתי בצדק, אבל מדוע לומר שאופיר כתב את העיבוד לאידישע מאמע לחזן הלפגוט בזמן שעל פי דבריו של סובול בקונצרט שהוקדש לשפת האידיש ב2005 כמדומני הציג ד"ר סובול את העיבוד הזה וע"פ דבריו זה היה אז ביצוע ראשון על בימת ההיכל עם החזן שמעון פרקש. ונכון שההנחיה של הדוקטור נעימה ומענגת, אבל נראה לי שהגיע הזמן לרענן חלק מהבדיחות הקבועות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 14:24 |
|
| |
ישבה ליד חבר שלי אשה שעיקמה את האף לביצועיו של יחזקאל קלנג וטענה שהוא שר "קר". מה אתם אומרים?
|
|
|
|
|