|
|
| נשלח ב-20/6/2011 15:31 |
|
| |
יהי אור
אני שב ומתייחס לדבריך, חלק אחר חלק.
א. האם מי שכתב את הזוהר האמין שהוא מבטא את דברי רשב"י והאחרים (מכמה דורות שונים!) וכי הסיפורים שתיאר קרו באמת? (למשל, הינוקא)? קשה להביא ראיה. אפילו היינו מוצאים משפט כמו: אני הכותב שורות אלו בשם רשב"י כותב אותן כי רוחו התגלגלה בפי ובליבי... אפשר היה להטיל ספק אם המשפט נכתב באמת. כל שכן שאין לנו נתונים.
הדבר היחיד שכן יש לנו הוא עדות, איש מפי איש, על דברי המעתיק (אם לא המחבר) משה די ליאון שטען לאשתו שהוא ממציא הכל. אבל מילים אלו, אם הן נכונות, סובלות גם את הפירוש שזייף בכוונה וגם שהאמין שהוא כותב באמצעות רוחות המתים.
לי נראה שכיון שהזוהר מכיל הרבה יותר מאשר דיבורים אלא גם סיפורים ועוד, המחברים (או המחבר הבודד, והרי יש מחלוקת בדבר) כתבו מדמיונם והיו מודעים לכך. אבל יתכן בהחלט כפי שאתה כותב, שהם האמינו שהם משחזרים סיפורים וגילויים קדמונים דרך חויותיהם.
השאלה כמובן אינה רק מה האמינו אלא מה היה באמת. נניח שהאמינו שהם כותבים את דברי רשב"י דרך גילוי כלשהו, האם זה באמת היה נכון?
(לפי ההסבר שהם האמינו שהם כותבים מה שמגלים להם, נפל הצורך ב"היתר" של החתם סופר לרמות כדי שיקבלו מהם. הסבר זה כן תואם יפה את המובא בשם משה די ליאון).
בכל אופן, לפי כל מה שכתבנו כאן, איזה מעמד יש לתת לזוהר? אמת שבגילוי? תמהני.
ב. הבעיה עם הקבלה אינה הגשמות. המקובלים עצמם נאבקו נגד ההשמצה הזו, וזה מעיד, לדעתי כמובן, כי החמיצו את העיקר. האלוקים לא רק שאינו גשמי. הוא גם אחד ואין בו ריבוי, ובוודאי לא הרפתקאות וזיווגים פנימיים.
הא-ל של ספרות המרכבה אינו מתחלק לחלקים. יתכן שיש לו תיאור גשמי ויתכן שלא. מובא שהוא נמצא בהיכל פנימי מן הפנימי. אבל אין אנו יודעים מה חשב/ו הכותב/'ים. בכל אופן, הרפתקאות של חיבורי ספירות לא היו שם כלל. אתה כמובן מוזמן להצביע על מקור שבו נאמר אחרת. (כשלעצמי קראתי כמדומה את רוב המהדורה של שפר או כולה וספרים על הנושא. בוודאי שיכול היה להעלם מעיני איזה פרט, או שלא השגחתי בפרשנות אפשרית מהסוג שאתה זקוק לה).
לפיכך, אני מסכם: הגשמה של האלוקים ניתן לייחס למחבר, אבל התחלקות לא ולא. וזה הפוך מקבלת הזוהר.
ג. איני מכיר טענה של גרשום שלום שראה במחברי ספרות ההיכלות תנאים. התוכל להפנות היכן אמר כן? (איני בקיא בכתביו ואולי טען כן במפורש. כמו כן, היו לו תקופות והתפתחות בדעותיו, מן אמונה גורפת בזוהר עד לשלילת חיבורו הקדום, הכל לפי מה שלמד וגילה יותר).
האם דעותיהם של בעלי ספרות המרכבה מתאימות לבעלי המשנה והתלמוד? זו שאלה פרשנית, ולכן ייתכנו עליה תשובות שונות וסותרות. איני בא להתחמק. לדעתי שלי אלו אקלימי מחשבה שונים. אבל אין להתעלם מכך שקטע של ספרות המרכבה עשה דרכו לתלמוד ומצוטט בו.
ד. איני יודע מה סברו בעלי התוס' ורש"י על שאלות של התחלקות האלוהות. אבל אם הם, וגם הרמב"ן, האמינו בכך, אז כן, הם היו מינים. (אתה אמרת!).
ה. המקובלים משתמשים לא רק בלשון התורה. אריך אנפין וזעיר אנפין, אם לצטט שתי דוגמאות מהרבה, אינם נזכרים אלא בזוהר ואחריו.
האם אין קבלה כזו כמו של האר"י והזוהר? אתה מבקש לפרש אותה עד שלא תהיה קיימת. הלוואי והיית צודק. גם אני התחלתי כמובן מתוך אמון גורף בזוהר ובאר"י, ועד היום קשה לי לפקפק בגדולתו של האר"י למשל.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 16:11 |
|
| |
מה כל כך רע בהגשמה וריבוי ומדוע זה מינות?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 16:21 |
|
| |
אני לא מבין- לא מספיקים לך כל המצוות והאיסורים שנתן לנו ה' האחד! אתה מחפש ריבויים של אלוקים?
במיתולוגיות היוניות הרומיות וההודיות ואחרות של הרבה אלוהים- כל אחד ממונה על משהו בבריאה, כי הם לא מסוגלים להבין שאל אחד, מסוגל להרים את כל העבודה, בקיומו וניהולו של העולם. אבל לנו יש קאל אחד- הוא הכל- אינו צריך עוזרים, והוא מנהל את העולם בסדר גמור כמו שצריך. אנחנו לפעמים לא מבינים את דרכיו, אבל זה מכיון שאנחנו בני אדם, האמונה בריבוי אולוקות. היא פגימה ופגיע באלוקים. לא חלילה שהוא נפגע. אלא המאמינים בריבוי פוגעים בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 16:30 |
|
| |
ר' ירוחם, אני מסכים אתך כי אל אחד הוא די והותר. אני גם מסכים כי ההגשמה והריבוי יותר מורכבים מהאחדות (אם כי במבט חיצוני ההבדל ביניהם מזערי מאד) אבל מה חרי האף הגדול הזה. וכי מי שמאמין בגיהינום הוא מין? וכי שמאמין בביאת המשיח הוא מין? אני שואל מדוע זו מינות ומדוע זה מפריע להרב מיימוני יותר משאר אמונות ההבל ביהדות דוגמת אלו שהזכרתי. אני כבר לא מתייחס לשאלה איך קובעים מה היא אמונת הבל ומהי אמונה טהורה. אני שואל על "ההפליה" בין אמונת הבל לחברתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 16:39 |
|
| |
ייתכן
כבר שאלתי יותר מפעם בפורום, האם ניתן להראות מתנ"ך וחז"ל שהם לא האמינו בהגשמה ובריבוי (לא ריבוי אלהים כמובן).
האם ראית בחז"ל שהם מתלבטים עם המושג מידותיו של הקב"ה?
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 20/06/2011 16:39:03
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 16:45 |
|
| |
ייתכן זה היפה בעמנו- הריבוי- ריבוי ההבלים. כל אדם וההבלים שלו, למה אני צריך לאמץ הבלים של מישהו אחר- לא מספיקים לי ההבלים שאני מאמין בהם? אוהו זה מספיק, לא רוצה להרבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:10 |
|
| |
מיימוני אקווה שאני לא מטריח אותך להתייחס שוב ושוב על סדר אותיותך א. בעצם השאלה ההסטורית של מי כתב את הזוהר היא לא כל כך נוגעת אלינו. הרי אתה הוא זה שטוען שיש לדון בכל דבר לגופו של דבר ולא לגופו של דובר. והרמב"ם אומר שאם הדבר אמת מה לנו אם אמרו גוי או אמרו נביא. ולכן מעמד הזוהר אינו תלוי אלא במעמד שאנחנו נותנים לתוכן שבו [ותכלית, לסיפורים שבו הרי אין נפק"מ גדולה לעניננו. וזה לא כ"כ משנה אם יכלו לקרות או לא] וזה כנראה גישת הרמ"ק והאר"י שכנראה ידעו על הבעיות שבזוהר ובל זאת התייחסו אליו כתורה מסיני. [וכ"כ הלשם] מה שאמרתי רק מסלק את ההאשמה החמורה של זיוף ביודעין. הן אם ניקח את הדרך של החת"ס הן בדרך שלי, [שאני סבור ששניהם נצרכים, הרי סוף סוף גילוי וכדו' אינו מתיר לכתוב הדבר בצורה שאינו מסגיר בכלל שזהו גילוי שמיימי או השערה וכו' ולעינים נראה כאילו נכתב ע"י הרשב"י עצמו, ולכן צריכים להגיע להיתר של החת"ס] הזיוף הזה נעשה בכוונה כנה. [בעצם י"ל שההיתר לתלות דברים בשקר נעוצה בעצם ביסוד של קבל את האמת ממי שאמרו, אלא לפי שלהמון קשה לקבל בצורה זאת, מתירים למי שמבין שזה האמת להגיד כאילו בשם מי שיודע שיקבלו ממנו] ב. כפי הבנתי, מה שהמקובלים נאבקים נגד הגשמות הוא גופא שהם נאבקים נגד הריבוי. הבאתי לזה באשכול שלי את דברי הרמב"ם שהגשמות נשללת מהאל מפני אחדותו, כך שבעומק כל מי שמדבר נגד גשמות בעצם מדבר נגד ריבוי, דהיינו הך. [אפשר שזו פרשנות, אך לדידי זה פשוט] בענין ספרות המרכבה אני לא כ"כ בקי, אם אפשר למצוא שם תיאורים המקבילים לספירות וכו'. אבל כפי שאמרתי, ההגשמה היא היא הריבוי. וביתר עומק, כל מי שכותב על התגלות האל בדמות והיכלות וכו' [אגב הזוהר והאר"י גם מתייחסים להיכלות, ולטענתם הם במדרגה פחותה יותר מהספירות, היינו שהאל המתגלה בהיכל מתוך היכל וכו' אינו אפילו הספירות לדעתם וצ"ע] הרי בהכרח אינו מדבר על האחד הפשוט של המורה נבוכים. אלא לאיזה דמיון והתגלות שלו. ואם הוא קורא להתגלות הזאת בשם אל, הרי נגע בזה בבעיה של התחלקות האל. גם הבלבול בהיכלות בין שם האל לשמות מלאכים תורם הרבה לבעיה הזאת. ג. קראתי ספר של שלם באנגלית בשם and Talmudic Tradition Jewish Gnosticism, Merkabah Mysticism [הספר נמצא ברשת] שם הוא טוען את מה שאמרתי. [אמנם אני חושב שהוא מייחס את הכתיבה לאמוראים] ,איני יודע אם חזר בו, אבל לגופן של דברים ,טענותיו על שהתיאורים בגמרא, בעיקר בברכות וחגיגה, מקבילים מאד להיכלות, נראית נכונה מאד. לא ברור לי למה אתה כל כך משוכנע שהזוהר מייחס התחלקות ודינמיקה באלקים. אני לא קראתי כך את הזוהר אף פעם. ד. נכון מאד. ומכיון שברור לנו שמי שאומר כן הוא מין. וגם ברור [לפחות לי] שהרמב"ן לא היה מין. אז מתבקש מאד שנפרש את דבריו בצורה אחרת משוללת כל מינות [אמנם יש לזכור את דברי הראב"ד על גדולים וטובים שהגשימו, אמנם הרי לדעתו משום כן אי אפשר לקרוא לזה מינות] אם נתעקש לפרש את דבריהם באופן שנמצא שהם מינים, בצדק נקרא לזה רהב. ה. השפה של המקובלים הוא הרחבה ופירוט של השפה של התורה. אם כבר מתארים את התגלות האל בשם אדם, מתבקש מאליו שנפרט את כל אבריו וכו' אע"פ שאינם מפורטים בתורה. כמו כן נפרט את סדר גדילת אותו אדם, מעיבורו ולידתו וכו' עד זקנתו [שזהו בעצם אריך וזעיר, אין לי כח להסביר בפירוט, אבל הזהר אומר בפירוש שאריך וזעיר הם אותו דבר, וכן יוצא מדברי האר'י והרש'ש למי שמבין דבריהם, וגם יוצא מהסוגיא הזאת מפורש מה שאמרתי, שכל הספירות וכו' אינם אלא דרכים שונים בהם אנו תופסים את האל, לא שהם קיימים כמציאות באל ח"ו, כי הסמיכו זאת על מאמרז'ל בים נגלה כבחור-ז"א, ובסיני כזקן-א"א, והראה שם א'. המסר הפשוט במאמר זה כי אף שאנו חוווים את האל בצורות שונות נדע שאינו מתחלק לחלקים, ולמה? מכיון שמה שאנו חוים אינו כלל הוא עצמו. ומצד שני- מכיון שהנחנו שכל דרך שאנו יכולים לתפוס אותו נבחרו על ידו בדוקא להיות הדרך לכך- הרי כל השגה שלנו אמתי ואלקי] כמו כן מתבקש שנפרש איך האדם הזה מתחתן ומוליד בנים וכו' וכל אלו הדברים לא מפני שהם כך ח"ו, אלא מפני שסוף סוף המציאות הגשמית שלנו היא הרחבה ביותר בשבילנו, ונותנת לנו את השפה העשירה ביותר לפרש את חווית האלקות ולבאר כל הסתירות והפרדוקסים הנמצאים בחוויה הזאת. אני לא מפרש את הזוהר והאר'י שלא יהיו קיימים. אני טוען בהחלטיות שהם קיימים, ולא אומרים בכלל את מה שאתה מייחס להם. ושוב , את ההבנה שלי לקחתי ישירות מדברי המקובלים ומפרשיהם, אין לי צל של ספק שזו פרשנות מתבקשת מתוך דבריהם בעצמם ללא אילוצים חיצוניים. [כמובן אפשר לפרש בצורות אחרות, נכונים ובלתי נכונים]
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 17:54 |
|
| |
יהי אור
חלילה לי שאוטרח. לא בנושאים אלו ולא ממך.
עקב קוצר הזמן אני עונה רק לך וגם רק לחלק מדבריך.
א. היכן נמצא הספר של גרשם שלום ברשת? אשמח לקראו ולהורידו שם...
ב. נראה לי שצריך לברר מהו "זיוף ביודעין" וממש ראוי לכך אשכול. אשתדל לפתוח כזה.
ג. כתבת שמי שמקבל גשמיות מקבל ריבוי. לדעתי אלו שני דברים, וכמובן צריך להסביר מה זה וזה כוללים. ואשתדל מאוחר יותר. רק אני רוצה להצביע על כך שאיני מסכים עמך כלל בדבריך אלו.
ד. כתבת
שפה של המקובלים הוא הרחבה ופירוט של השפה של התורה.
הרשה לי לא להסכים לאמירה זו בגלל שהיא כוללנית מדי. יש הרחבה שהיא חורגת מן הקיים ויש שלא. וזה תלוי בהקשר. ראה לקמן.
כתבת: אם כבר מתארים את התגלות האל בשם אדם, מתבקש מאליו שנפרט את כל אבריו וכו' אע"פ שאינם מפורטים בתורה. זו בדיוק הנקודה. יש הבדל גדול בין להשתמש בתארים אנושיים כי אין ברירה לבין לחטט בהם ולחפש בהם משמעויות נוספות. זה שורש עבודה זרה!
ה. כאשר כתבתי שאתה מפרש את הזוהר והארי כך שלא יהיו קיימים לא התכוונתי כמובן לאנשים או לחיבורים, אלא לתכנים. אתה מחסל את התכנים באופן שאני מבין אותם. והשאלה היא אם אני טועה ואתה מציל את כל חברינו ואולי גם אותי בהמשך מטעות נוראה, או שאתה מתאמץ לפרש ולסלק משמעויות של עבודה זרה ומעקם את הפשט.
ו. האם הרמב"ן לא היה מין?
אולי זה תלוי בשאלה במה הוא האמין.
אם הוא האמין שהאלוקים עבר צמצום בבריאה (יש קטע נדיר שמיוחס לרמב"ן ויצא בידי גרשם שלום. כבר איני זוכר את תוכנו אלא רק שהוא עוסק בצמצום, הרבה לפני האר"י, והדברים קשים מאד לפירוש ולכן ניתנים להבנה בצורות שונות).
אם הוא האמין שיש ציר אחד שמקשר את כל הבריאה מן האלקים ועד לסוף העולם או העולמות.
האם אז הוא נכשל באמונות של מין או לא?
מה אתה אומר?
ושוב, אתה טוען שמה שאתה מפרש הוא פירוש שהמקובלים עצמם נתכוונו אליו. מה אעשה, ואני קורא אותם אחרת. האם זה חסרון בי או שאני קורא את ה"פשט" ואחרים מסרבים להכיר בדברים כאלו לא נעימים?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2011 19:07 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | ו. האם הרמב"ן לא היה מין?
אולי זה תלוי בשאלה במה הוא האמין.
אם הוא האמין שהאלוקים עבר צמצום בבריאה (יש קטע נדיר שמיוחס לרמב"ן ויצא בידי גרשם שלום. כבר איני זוכר את תוכנו אלא רק שהוא עוסק בצמצום, הרבה לפני האר"י, והדברים קשים מאד לפירוש ולכן ניתנים להבנה בצורות שונות).
אם הוא האמין שיש ציר אחד שמקשר את כל הבריאה מן האלקים ועד לסוף העולם או העולמות.
האם אז הוא נכשל באמונות של מין או לא?
מה אתה אומר?
ושוב, אתה טוען שמה שאתה מפרש הוא פירוש שהמקובלים עצמם נתכוונו אליו. מה אעשה, ואני קורא אותם אחרת. האם זה חסרון בי או שאני קורא את ה"פשט" ואחרים מסרבים להכיר בדברים כאלו לא נעימים?
|
|
תמשיך, חכם מיימון, תמשיך בשיטתך ההגונה.
מעולם לא הגדרת מהי "המינות" אבל אתה ממשיך להפריח את המושג כאילו היה דבר פשוט שבפשוטים שרק בורים ועמיארצות אינם יודעים מהו.
ברור לי שאתה אינך יודע מהו, ורק משתעשע ב"מילים של גדולים".
כמו ייתכן ידידך, אתם חוזרים שוב ושוב על מושגים שלכם כדי להטביע אותם בדעת הקוראים וכך שוטפים לאט לאט את מוחם.
זה בסדר, כל עוד יש לך קליינטים לסוג הזה של הסחורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 01:01 |
|
| |
שותף
חשבתי שדברי ברורים, אבל אתה צודק שהיה ראוי להסביר.
מי שמאמין שה' יש לו גוף נחשב למין לדעת הרמב"ם.
מזה אני לוקח שמי שחושב שה' מתחלק לחלקים, בין אם יאמר שהם גשמיים או רוחניים, גם הוא מין.
אני מבין, די אינטואיטיבית, ש"מין" אינו אפיקורס, שהרי הוא מאמין בה' לפי דרכו, אלא שהוא גם מייחס לה' תארים לא אמיתיים ואף מזיקים. (כגון שהוא כופף את האלקים לכללים טבעיים בגלל שהוא גשמי, או שהוא כופף את האלקים לדינמיקה פנימית כיון שהוא מייחס לו חלקים).
האם אתה סבור שלא דייקתי בייחוס התואר "מין" למאמין כזה? אם יש לך הבנה אחרת ומקורות אחרים, אשמח ללמוד.
אם כוונתך לייחס לי מטרה לרמות את משתתפינו ולהרגיל אותם להנחות מסויימות על ידי חזרה והטעיה, אני שמח לציין שזה לא נכון. (אני מקוה שזה לא נכון גם לגבי ייתכן ולא ראיתי אצלו נסיון כזה).
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 08:39 |
|
| |
הרב מיימוני למען הצדק אי אפשר לך להיתלות באילנות גבוהים בטיעונים שלך,
לך יש את הרמב"ם ולשותף יש את הרמב"ן והלש"ם ועוד,
וכאן אני חייב להסכים עם שותף, בזה הוא צודק כי מה לי איזה אילן אתם נתלים,
אני חושב שמצד התורה כלל לא רלוונטי איך ומה הוא האלוקים, העיקר זה התובנה והאימון העמוק שיש חוקיות אחת ביקום במילא אפשר לדרוש צדק מוסר וערכים מכל בני אנוש,
ולכן כל מי שיבוא לומר שאלוקים הוא חלקים זה תלוי רק אם החלקים הם בשליטת האחד = האלוקים,
ואם הם לא ח"ו, אז לא נוכל לדרוש צדק, כי נאמר שאני מולך שייך לחלק מאדים ומותר לי לרצוח,
או אני שייך לחלק העצלות ולא צריך לעשות כלום,
או אני שייך מלומדי התורה ולא צריך לפרנס את משפחתי,
או אני שייך לחלק היהודים ולכן מותר לי להרוג גויים או לגנוב מהם,
אבל כל זמן שהקבליסט יודע ומבין שאפי' יש חלקים אבל הכל בשליטת האלוקים והחוקיו הם אבסולוטים בלי קשר לאיזה חלק כנ"ל ?! אז מצד התורה לדעתי אין בעיה כלל וכלל בקבלה,
תבין שדעת הרמב"ם היית השקפתית מלחמתית נגד האפשרות שיחלקו את האלוקים ואז אין צדק לדרוש צדק מנולד במאדים למשל, כי סוף כל סוף הרמב"ם גם מחלק את האלוקים ונותן לו איזה שהוא חפץ ורצון, ואז גם נשאל איך יש לאלוקים חפץ ורצון,
תוקן על ידי maxmen ב- 21/06/2011 08:40:26
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 08:52 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  | שותף
מי שמאמין שה' יש לו גוף נחשב למין לדעת הרמב"ם.
מזה אני לוקח שמי שחושב שה' מתחלק לחלקים, בין אם יאמר שהם גשמיים או רוחניים, גם הוא מין. |
|
נו, ומי הוא זה שאומר שהמאציל יש לו גוף ?!
מהות המאציל היא אינסופית ובלתי מוגבלת וממילא פשוט וברור שאין לה גוף שהוא סופי ומוגבל.
חבל לבזבז מילים על הבל כזה.
הנושא הוא האם מנוע ח"ו מהמאציל להתייחס אל בעלי סוף וגבול.
אתה יודע מה, מיימוני, אני אנסה לנסח שורת הצהרות ודעות. עד איפה אתה הולך אתי ואיפה אנחנו נפרדים ?
א. יש היתר לנבראים לפנות ולהתפלל אל המאציל.
ב. תפילה היא בעלת משמעות רק אם קורה משהו בעקבותיה.
ג. המאציל הוא אינסופי ולכן בו עצמו לא קורה כלום.
ד. מה שקורה בעקבות התפילה זה רק במערכת המתווכת בין המאציל ובין הנבראים.
ה. יש איסור לפנות אל דבר בעולם אשר הוא נפרד מהמאציל (עבודה זרה).
ו. המערכת המתווכת מותרת בפנייה, וממילא איננה עבודה זרה.
ז. המערכת המתווכת נמצאת בסוג יחס עם המאציל אשר איננו נקרא נפרד.
ח. לסוג היחס הזה אנחנו קוראים נאצל, לא נפרד ולא נברא אלא נאצל.
ט. אין מניעה מצד המאציל לברוא סוג יחס כזה, בדיוק כמו שאין מניעה ממנו לברוא יחס שנקרא נפרד או נברא.
י. מציאות המערכת המתווכת, הגדרותיה ותיאור פעולותיה היא תוכן חכמת הקבלה.
אמור נא לי, מיימוני היקר, עד איפה ברשימה הזאת אתה אתי והיכן (אם בכלל) אתה פורש ממנה.
אם אתה פורש ראוי שתסביר איך אתה מיישב את השאלה המסתתרת מאחורי כל הצהרה.
כמובן שגם חברים אחרים מוזמנים להביע דעתם.
תוקן על ידי שותפיסוד ב- 21/06/2011 09:34:33
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 09:26 |
|
| |
שותפי סוד
להלן הערות על דבריך
א. יש היתר לנבראים לפנות ולהתפלל אל המאציל.
ב. תפילה היא בעלת משמעות רק אם קורה משהו בעקבותיה.
ג. המאציל הוא אינסופי ולכן בו עצמו לא קורה כלום.
ד. מה שקורה בעקבות התפילה זה רק במערכת המתווכת בין המאציל ובין הנבראים.
ה. יש איסור לפנות אל דבר בעולם אשר הוא נפרד מהמאציל (עבודה זרה).
ו. המערכת המתווכת מותרת בפנייה, וממילא איננה עבודה זרה.
ז. המערכת המתווכת נמצאת בסוג יחס עם המאציל אשר איננו נקרא נפרד.
ח. לסוג היחס הזה אנחנו קוראים נאצל, לא נפרד ולא נברא אלא נאצל.
ט. אין מניעה מצד המאציל לברוא סוג יחס כזה, בדיוק כמו שאין מניעה ממנו לברוא יחס שנקרא נפרד או נברא.
י. מציאות המערכת המתווכת, הגדרותיה ותיאור פעולותיה היא תוכן חכמת הקבלה.
בסעיף ב-ד יש הנחה, כאילו אם אני פונה אל ה' בתפילה, מי שצריך להשתנות זה שפניתי אליו, אולם דא עקא, האומר כך מימיו לא הבחין במילים של התפילה, רפאינו ה' ונרפא, היא בקשה לרפואת האדם, סלח לנו אבינו כי חטאנו היא בקשת סליחה על האדם החוטא ולא לזה שפניתי אליו, השיבה שופטינו כבראשונה היא בקשה להשבת השופטים בארץ, לא בשמים, כיוון שכן כל סעיפים ג-ד בנויים על הנחה מוטעית כאילו האלהים שאנו פונים אליו אמור להשתנות בתפילה, (ואז נמצא פיתרון קסם כאילו המתווך השתנה) ואלו דעות חיצוניות, אבל מי שמשתנה זה המציאות הגשמית הארצית של האדם שפנה לה' בתפילה וה' ענה לו, אבל ה' או המתווך, או המערכת, לא אמורים להשתנות בתפילה.
סעיפים ה-ז כוללים בתוכם סתירה שבעיון קל היא נראית, יש איסור לפנות לדבר חוץ מה' וזה עבודה זרה, אנו פונים למערכת המתווכת מכיוון שהיא אינה נפרדת מהמאציל.
אם יש כאן מערכת מתווכת אם כן היא אינה ה' אם כן אם אנו פונים אליה אנו פונים שלא לה' ואנו עובדי עבודה זרה פשוטו כמשמעו???
כאן יתכנו 3 דרכים, או שה' כולל בתוכו מערכת שלמה מתווכת, ואז ה' מתפצל ומתחלק לחלקים ופיצולים והגדרות, או שכל המערכת זה תכונות אלהויות עצמיות, ואז יוצא שאין מערכת מתווכת אלא יש רק ה', אמור מעתה אין ספירות ואין מתווכים יש רק ה' (הכל דמיון כשיטת יהי אור), או שניתק מה' חלק שהפך למערכת מתווכת, ואותו חלק עדין נחשב אלהי, כמין דבר והיפוכו, זה ה' וזה לא ה' אלא מתווך, אשר המאמין.
אמור מעתה, רק סעיף א נכון, אבל מסעיף ב' נמצאו טעויות ושגיונות ועבודה זרה כפנייה לנאצל בתפילה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 09:38 |
|
| |
ד"ח לגבי רפואה, עצם הבקשה לרפואה מראה שיתכן שאלמלא התפילה החולה לא היה מתרפא, א:כ מי משתנה ע"י התפילה וכיצד?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2011 09:44 |
|
| |
בעל בעמיו
הנהגת ה' בעולם היא הנהגה נסתרת, ואם תרצה אמור תזמון מקרים, בדיוק כשעברתי בא אדם והושיעני, בדיוק כשהתפללתי נהרג החידק ונעלם, והשינוי רק באדם ולא בשום מקום אחר בעולם.
|
|
|
|
|