בית פורומים עצור כאן חושבים

חשבונו של עולם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/2/2011 12:43 לינק ישיר 

thepresent כתב:

מקסמן
כעת אתה משתמש במנטרה של 'פגיעה ברגשות' (לא יודע אם זה מוכר גם בחו"ל - בישראל זה טיעון 'לא דתי' ששולפים דתיים כשרוצים לעגן בחוק קיום של מצווה מסוימת בקונטקסטים מסוימים. למשל - לאסור נסיעה ברכב בשכונות חרדיות)?
כצופה יוטיוב (ואולי גם טלוויזיה) מובהק אתה בוודאי מכיר את השיר של אלכסנדר ריבק שזכה באירוויזיון 2009. חשוב על המילים העוצמתיות שלו לרגע...
ולא מקובל לומר 'לרדת לעומקם של דבריי' (יש מחברי פורום זה שמשתמשים במניירות נרקיסיסטיות כאלו אבל אל יהי חלקך עמהם)

לא ולא צדיק,
אני לא חושב לומר לך לא לשאול ולטעון אפי' חזק ורגשי, גם אני עושה כך,
אני רק אומר שזה לא פר בפורום חרדי לדבר כך, התוכן של הטענות בסדר, הצורה "סדיסט" וכדומה, כואב לי אישית אז אנא,

רק מבקש ממך טובה ותו לא, אוקיי ???

לגבי עומק דבריי:
כוונתי היית שתרד להבנה של דבריי,  מול הקושי להבין את העברית שלי,
ולא ח"ו שבדבריי יש עומק או מה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 12:46 לינק ישיר 

ירוחם ובעל היקרים:

אין דבר כזה,
אם אלוקים היה עושה כך ?! היינו בעולם משעמם ביותר,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 12:56 לינק ישיר 

מקסמן
צר לי אבל למיטב ידיעתי אני משתמש בלשון מאוד עדינה ומכבדת, בניגוד לחברי פורום אחרים ביחוד בדיונים הנוגעים בציפור נפשם. ואכמ"ל (פעם ראשונה בפורום ובשנים האחרונות שהשתמשתי במטבע הלשון החרדית-מתחמקת הזו. הידד!).
הדימוי שהעליתי הוא חלק מהותי בטענה ולא ניתן להחליף אותו במטבע לשון עדין יותר (תאמין לי שאני מוחק שוב ושוב - עם 'נערווין' - כל משפט שנראה לי מעט דמגוגי, כלומר מכיל רטוריקה שאינה חלק מהטיעון הלוגי עצמו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 13:08 לינק ישיר 

מקס
איך אתה אומר דבר כזה שאין הוראות יצרן??? איפה אתה חי. הרי כל רב או ערב רב- משתין בקיר, הרוצה להחזיר בתשובה את עם ישראל, שואל את השאלה הלוגית הזאת- האם היית קונה מכונת כביסה ומפעיל אותה בלי הוראת יצרן? ולאחר התשובה המתבקשת- בחיוך רחב של ניצחון בויכוח הוא פולט- האדם לא צריך הוראות יצרן? אתה לא חושב שצריך לקרא בו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 13:31 לינק ישיר 

ירוחם:

אני לא מעוניין בדבריהם השטותיים,

היא נכונה לגבי החכמים, כלומר, החכמים המומחים בכל דבר, הם קובעים איך ומה נכון לעשות,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 13:47 לינק ישיר 

מקס
האם הכמים המומחים כדבריך- לפי מה ולפי מי נקבעת חכמתם וסמכותם המחייבת?
הרי החכם בעייניך לאו דווקא חכם בעייני- ולהפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 13:52 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס האם הכמים המומחים כדבריך- לפי מה ולפי מי נקבעת חכמתם וסמכותם המחייבת?הרי החכם בעייניך לאו דווקא חכם בעייני- ולהפך.

ירוחם: אוקיי,
אתה תלך לפי החכמים לדעתך, ואני לפי החכמים לדעתי,
(אבל אני מאוד ממליץ ללכת לפי החכמים שלי, )  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 15:26 לינק ישיר 

ספרן,

תודה על התיקונים. בריאותיו, השמטת קולמוס. כופים, חוסר שימת לב.

פרזנט,

אינני מבין, לעת עתה, שום מחויבות לא מבוססת. אני יכול להבין את האלמנט התרבותי של החגים. בעיקר התכוונתי לומר שאם אין הוכחות למה האל רוצה אלא תחושה שצריך לעבדו, אפשר להסתפק בתפילה (כמובן, במובן של עבודת ה' ולא פנטזיה פרועה שהוא שומע ומחליט אם לקבל, רעיון שהוא גם ילדותי והחוש מכחישו וגם בעייתי תיאולוגית, כיוון שהאל לא אמור "לשנות" את דעתו כתוצאה משכנוע כזה או אחר).

לא לגמרי הבנתי את הפוזיציה שלך. אני מקווה מאד בשבילך שאינך סובל ושאתה מרגיש טוב עם דעותיך ועם מעשיך. אם תרצה לשתף יותר, כאן או באישי, אולי יהיה לי מה להגיד לך.

תלמידטועה,

אתחיל מהסוף. זה לא מקפיץ אותי, אבל עדיין אני סבור שכדאי שתנמק למה אתה בוחר פולחן זה ולא אחר. זה עונה כמדומני גם על דבריך בנוגע לנחנחים. ואם אני לא מספיק ברור, כתב פרזנט, כדרכו, בטוב טעם, שאין הבדל בין נחנח לחרדי רגיל למי שמסתכל מבחוץ.

כשאף אפשרות לא ניתנת להוכחה יש לנקוט בשב ואל תעשה. הרמב"ם אותו אתה מצטט מדבר על נבואה שהיא סוג של התגלות (מבלי להיכנס למה באמת הרמבם סבר והדברים עתיקים וידועים) ללא שום התגלות למה אתה בוחר במה שאנשים המציאו ללא שום הוכחה. אפשר להמשיך להסתובב עד אין סוף. עצור נא והתבונן האם אתה מייצג את מה שאתה חושב שיש לייצג, או את אזור הנוחות האולטימטיבי שלך. בכלל, איזה סוג דיון זה, שאתה אומר כל זמן, שלא הוכח חד משמעי שישו לא נולד מהשכינה אז ההנחה היא שכן.

מקס,

אני לא בטוח שהיהודים היו עומדים במבחן הפוך, דהיינו אם היו בצד החזק. דווקא מבחינה פורמלית יש ביהדות הלכות ממש לא הומניות כיצד לטפל בגויים. למרבה המזל, לא היו הרבה ההזדמנויות היסטוריות לקיים את ההלכות הללו. אני לא רואה שום הוכחה שהיהודים הם הכי טובים.

אם אנו כבר נוגעים בזה, איך לדעתך צריך לנהוג עם עם שההלכה שלו מבדילה בין דם לדם ושגזל עכום אסור רק משום איבה? זו סוגיה לא פשוטה ורגישה. אני רק אצטט שיחה שהייתה לי עם חילוני שטען שמלחמתו העקרונית של היטלר ביהודים הייתה מוצדקת. ושאין שום סיבה לאפשר לקבוצת אנשים להסתובב עם חוקים כאלו הקובעים שהם מעל כל האנושות. הדברים חריפים מאד אך הם חומר למחשבה לכל איש הגון.

לכל הדנים בעניין הוראת יצרן. הכל בסדר, אבל מי היצרן ומתי ולמי הוא מסר את הוראותיו. הדוגמא הנכונה היא, ילד שמצא מכונת כביסה והחליט שזה מכונית שלט וכתב ספר שלם של הוראות, אך אף לא אחת מהן  הצליחה להזיז את המכונה ממקומה אפילו סנטימטר. אבל הילד התעקש. אם יש יצרן יש גם הוראות יצרן!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 16:09 לינק ישיר 

ייתכן כתב:
  מקס, אני לא בטוח שהיהודים היו עומדים במבחן הפוך, דהיינו אם היו בצד החזק. דווקא מבחינה פורמלית יש ביהדות הלכות ממש לא הומניות כיצד לטפל בגויים. למרבה המזל, לא היו הרבה ההזדמנויות היסטוריות לקיים את ההלכות הללו. אני לא רואה שום הוכחה שהיהודים הם הכי טובים.

אם אנו כבר נוגעים בזה, איך לדעתך צריך לנהוג עם עם שההלכה שלו מבדילה בין דם לדם ושגזל עכום אסור רק משום איבה? זו סוגיה לא פשוטה ורגישה. אני רק אצטט שיחה שהייתה לי עם חילוני שטען שמלחמתו העקרונית של היטלר ביהודים הייתה מוצדקת. ושאין שום סיבה לאפשר לקבוצת אנשים להסתובב עם חוקים כאלו הקובעים שהם מעל כל האנושות. הדברים חריפים מאד אך הם חומר למחשבה לכל איש הגון.

לכל הדנים בעניין הוראת יצרן. הכל בסדר, אבל מי היצרן ומתי ולמי הוא מסר את הוראותיו. הדוגמא הנכונה היא, ילד שמצא מכונת כביסה והחליט שזה מכונית שלט וכתב ספר שלם של הוראות, אך אף לא אחת מהן  הצליחה להזיז את המכונה ממקומה אפילו סנטימטר. אבל הילד התעקש. אם יש יצרן יש גם הוראות יצרן!

ייתכן היקר
מאוד מוזר לי דרך החשיבה שלך
מי הפריע לאומה היהודים לעשות מה שהנצרות עשתה ומה שמוחמד עשה ?????????
כלומר, לכפות את דעתם על אחרים ועמים אחרים,
עשו זאת כל השליטים בכל ימי ההיסטוריה,
למה שלמה המלך לא עשה זאת ??
לטעון שלא היה להם הזדמנות והיה לנו מזל כביכול ?! זה כמו לדבר קבלה ומסטיקה,
האם למפגר הנוצרי "ישו" עם עשר חסידיו היית הזדמנות ???
למוחמד היית הזדמנות ????

אנחנו אומה שאחד מיסודותיה היא שלא לכופות על אחרים את דעתה ותורתה, ולכן זה לא קרה ולא עשינו כך,
פתאום להאמין במזל ??? במקום לתת קרדיט ליהודים על אי עשית טבח באנשים שלא מאמינים כמותם ???

הורג אותי הדרך החשיבה שלך !!!!! 

לגבי ההלכה:
ברגע שנקבע ההלכה ?! לא משנה הסיבה !
כי ברגע שאני אומר חינוכית שהגוי הוא כמוני ?! אז אני יהיה גוי גם כן, ולכן יש צורך חינוכית לטעון שמעשה כנען היא לא הדרך החברתית שלי, ולכן צורת הדיבור היא אחרת,
כלומר, שאני רוצה לחנך שאסור להיות כמו כנען ?! אני אומר יינם יין נסך כדי שאני לא התקרב ללמוד מדרכיו,
אבל למעשה אסור לגזול מגוי וזה העיקר בעניין,
ושהילד גודל ומחכים הוא מבין שכל העניין היית רק חינוכית,

לגבי הסיפור של החילוני לגבי השואה:
למי בדיוק צריך להפריע מה היהודים עושים עם עצמם ?????
למה שלגרמני יהיה אכפת מחוקי היהדות ???

סליחה ומצטער, היא דמגוגיה במיטבה, ועוד לשמוע את זה מחילוני נאור ???

לגבי היצרן:
אני לא לוקח אחריות אל הטיעון הזה, היא כלל לא מתחיל להיות טיעון, ראה לעיל מה אמרתי לגבי הטיעון הזה,   

תוקן על ידי maxmen ב- 27/02/2011 16:17:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 19:18 לינק ישיר 

יתכן

אני מודע לכך שרבים מאוד הסכויים שלו הייתי נולד באפקה הייתי חילוני. כתבתי חזור ושנה כי איני מבין את מעמקי נפשי שלי, וחושבני (וסליחה על היומרה) שאף אחד אינו מבין את מעמקי נפשו שלו ולכן איני, (ואף אחד) יכול לשים אצבע ולומר מדוע אני מאמין (או לא). עם זאת אני איני יכול להאמין במשהו שהגיוני אינו מסתדר איתו. אני מודה כי הטיעונים שלי הם הצדקה בדיעבד וסידור של הדת כפי במערכת הגיונית שאני מסוגל לחיות איתה. אני משתדל לא לריב עם העובדות. (בהערת אגב, חושבני שנחנחים רבים עם העובדות, אבל לא זה הנושא) כי עד כמה שאיני מכיר את פנים נפשי היטב לסיבותיה אני מודע לכך שאדם אינו יכול (בדר"כ) להאמין במשהו שהגיונו אינו מקבל. חושבני שיש יותר סבירות למתן תורה ולבריאת העולם (העקרונית) מאשר להריונה של מרים, ואני מניח שגם לך נראה כך והטענה הזו תמוהה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 20:56 לינק ישיר 

thepresent כתב:

מקסמן
 השיר של אלכסנדר ריבק שזכה באירוויזיון 2009. חשוב על המילים העוצמתיות שלו לרגע...

הנה השיר לטובת כולנו,
http://www.youtube.com/watch?v=y4D_hguWPQE&feature=related

זה יותר יפה
http://www.youtube.com/watch?v=lxvnK8VWFhw&feature=related

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2011 22:42 לינק ישיר 

יתכן
למה אתה כל כך משוכנע שלא ייתכן שמדובר בפינטוז? האיסלם הנצרות בודהה ועוד גם זוכים ממך להכרה כזאת, או ששוב אתה מקבל את מה שאומרים בשכונה?

אני חושב שכאן היא הטעות המרכזית שלך, מבחינתי כל דת ככל שהיא קרובה יותר לאמת זוכה אצלי להכרה גדולה יותר וכיון שבתורה האמת היא הדת עצמה אני מרגיש מחויב לה ביותר

אחזור שוב, התורה אמורה להוות גילוי והמטרה שלה היא שאנחנו נהיה אלו שנראה בעצמינו אין בה דברים נוספים מלבד הקיום של האמת והצדק בעולם וכמו שאמר ה' על אברהם "כי ידעתיו למען אשר יצווה את בניו ובני ביתו אחריו לעשות משפט וצדקה בארץ"

והמטרה של הגילוי הוא הנוכחות של חוקים שהם אמת שהם חלק מהנטיה הטבעית של כל אדם שהוא מטבעו דורש צדק והחוק האמיתי המטרה שלו היא שהאדם ירגיש חלק מהאמת הזאת שאותו הוא חי תמיד מתוך הסביבה החיצונית שלו והמחויבות שלו היא מתוך כך שגם הסביבה הפנימית שלו נמצאת ברשות גבוה ושלכן אין סתירה בין השניים

אתה שואל בחריפות מה התועלת שיש במצוות כיון שהמוסר באופן עקרוני כולל בעיקר חוקי חברה ובשביל זה די שנאמץ חוקה נאורה של אחד העמים

התשובה היא שיש הבדל תהומי בין חוקים שהם אמת לכשעצמם לבין חוקים שמראשיתם הם מוכרים כאמצעי כפייה בשביל שיהיה סדר

ההשוואה למוסר ולמצפון אינה במקומה ולו רק מפני התועלת החברתית אבולוציונית שיש בשמירת חוקי המוסר. אבל הסוגיה הזאת היא, כידוע , ארוכה ועמוקה וכל השוואה בינה לבין אמונה כזאת או אחרת אינה במקומה.

עיקר מה שהתכוונתי בהשוואה הוא שאין לאדם בחירה אם להעריך אמת וצדק או לכפור בו ואין לאדם כאדם שיקול דעת ובחירה האם להיות מושחת או להיות אדם אלא מהטבע הבסיסי שלו הוא להכיר באמת כמציאות מחייבת וגם במצב של רגשות חזקים הדעת בכל זאת תתפוס פיקוד ותמנע ממנו להתרחק מדאי

ולכן אותו דבר הוא ביחס לאמת הבסיסית של קיומינו ודאי שאפשר להתעלם ממנה ולהחליט שהיא עניין לפילוסופים בלבד אלא שכשאתה הולך על בחירה עקרונית האם אתה עם ה' או שאין לך חלק בו יש לך חלק בקביעת צורת העולם לך ולסביבה שלך ולכן כאדם שיש לו נטיה טבעית לאחריות אתה אמור לדאוג לכך שהעולם יהיה טוב יותר

הדבר ברור שהסיבה שאנשים רואים במוסר דבר נכון הוא כיון שהם מפחדים על עצמם (אבולוציה בלשונך) אלא שזה חסר משמעות לקיום העכשווי שלנו מאיפה הדבר הזה מתחיל

האם אינך שם לב שהפרטים השתלטו על הכללים באופן מאד קיצוני. הקלישאה "מרוב עצים לא רואים את היער" אינה מצליחה לבטא את מה שהתרחש והתפתח מהכללים (עשרת הדברות) עד לפסילת גט בגלל שהשם לא נכתב בדיוק כפי שאיזה פוסק הכריע.

בשביל להיות במסגרת צריך שלעיקרים הגדולים יהיה יישום מעשי בשטח אחרת אחרי כל המילים היפות מדובר בתיאוריה שאין מציאות בחיים והדבר הזה עצמו של עשיית כל הפרטים לשם שמים יוצרת את מציאות ה' אצלנו בארץ וחוץ מזה ודאי מוטל על כל חושב להבין את אשר לפניו בטעמים המקוריים שלו ובמה הוא מציאות ה'

ככלל, אתה כל הזמן מדבר מתוך המערכת. חז"ל אמרו. הדיון הרי האם לקבל את מה שאמרו או שהם חיו בעולם משלהם, שאין שום הוכחה רציונלית לקיומו.

הציטוט שלי מחז"ל היה רק בשביל שלא תאמר שמדובר בהמצאות שלי ותפיסה חדשה של התורה שלא הייתה קיימת ושזה לא בעצם התורה שקיימת בישראל

בקצרה ולסיכום – אין מציאות בעולם שאפשר לכפות על אדם דעות שאין לו עניין בהם אדם שלא חפץ בעול לעולם לא יקבל אותו על עצמו ולא יעזור לו שכנוע והסיבה לחפוץ בתורה הוא רק אם יש לך רצון עמוק שהעולם יהיה טוב יותר ממה שהוא היום [דבר שקיים כעיקרון אצל האנושות כולה – אמנם לא כל הזמן ממש] ואתה מתחיל את היישום של הרצון הזה מעצמך ומסביבתך אם אין לך את זה אתה יכול להמשיך לזרום - בהצלחה

תורה האמת היא הדת עצמה אני מרגיש מחויב לה ביותר

אחזור שוב, התורה אמורה להוות גילוי והמטרה שלה היא שאנחנו נהיה אלו שנראה בעצמינו אין בה דברים נוספים מלבד הקיום של האמת והצדק בעולם וכמו שאמר ה' על אברהם "כי ידעתיו למען אשר יצווה את בניו ובני ביתו אחריו לעשות משפט וצדקה בארץ"

והמטרה של הגילוי הוא הנוכחות של חוקים שהם אמת שהם חלק מהנטיה הטבעית של כל אדם שהוא מטבעו דורש צדק והחוק האמיתי המטרה שלו היא שהאדם ירגיש חלק מהאמת הזאת שאותו הוא חי תמיד מתוך הסביבה החיצונית שלו והמחויבות שלו היא מתוך כך שגם הסביבה הפנימית שלו נמצאת ברשות גבוה ושלכן אין סתירה בין השניים

אתה שואל בחריפות מה התועלת שיש במצוות כיון שהמוסר באופן עקרוני כולל בעיקר חוקי חברה ובשביל זה די שנאמץ חוקה נאורה של אחד העמים

התשובה היא שיש הבדל תהומי בין חוקים שהם אמת לכשעצמם לבין חוקים שמראשיתם הם מוכרים כאמצעי כפייה בשביל שיהיה סדר

ההשוואה למוסר ולמצפון אינה במקומה ולו רק מפני התועלת החברתית אבולוציונית שיש בשמירת חוקי המוסר. אבל הסוגיה הזאת היא, כידוע , ארוכה ועמוקה וכל השוואה בינה לבין אמונה כזאת או אחרת אינה במקומה.

עיקר מה שהתכוונתי בהשוואה הוא שאין לאדם בחירה אם להעריך אמת וצדק או לכפור בו ואין לאדם כאדם שיקול דעת ובחירה האם להיות מושחת או להיות אדם אלא מהטבע הבסיסי שלו הוא להכיר באמת כמציאות מחייבת וגם במצב של רגשות חזקים הדעת בכל זאת תתפוס פיקוד ותמנע ממנו להתרחק מדאי

ולכן אותו דבר הוא ביחס לאמת הבסיסית של קיומינו ודאי שאפשר להתעלם ממנה ולהחליט שהיא עניין לפילוסופים בלבד אלא שכשאתה הולך על בחירה עקרונית האם אתה עם ה' או שאין לך חלק בו יש לך חלק בקביעת צורת העולם לך ולסביבה שלך ולכן כאדם שיש לו נטיה טבעית לאחריות אתה אמור לדאוג לכך שהעולם יהיה טוב יותר

הדבר ברור שהסיבה שאנשים רואים במוסר דבר נכון הוא כיון שהם מפחדים על עצמם (אבולוציה בלשונך) אלא שזה חסר משמעות לקיום העכשווי שלנו מאיפה הדבר הזה מתחיל

האם אינך שם לב שהפרטים השתלטו על הכללים באופן מאד קיצוני. הקלישאה "מרוב עצים לא רואים את היער" אינה מצליחה לבטא את מה שהתרחש והתפתח מהכללים (עשרת הדברות) עד לפסילת גט בגלל שהשם לא נכתב בדיוק כפי שאיזה פוסק הכריע.

בשביל להיות במסגרת צריך שלעיקרים הגדולים יהיה יישום מעשי בשטח אחרת אחרי כל המילים היפות מדובר בתיאוריה שאין מציאות בחיים והדבר הזה עצמו של עשיית כל הפרטים לשם שמים יוצרת את מציאות ה' אצלנו בארץ וחוץ מזה ודאי מוטל על כל חושב להבין את אשר לפניו בטעמים המקוריים שלו ובמה הוא מציאות ה'

ככלל, אתה כל הזמן מדבר מתוך המערכת. חז"ל אמרו. הדיון הרי האם לקבל את מה שאמרו או שהם חיו בעולם משלהם, שאין שום הוכחה רציונלית לקיומו.

הציטוט שלי מחז"ל היה רק בשביל שלא תאמר שמדובר בהמצאות שלי ותפיסה חדשה של התורה שלא הייתה קיימת ושזה לא בעצם התורה שקיימת בישראל

בקצרה ולסיכום – אין מציאות בעולם שאפשר לכפות על אדם דעות שאין לו עניין בהם אדם שלא חפץ בעול לעולם לא יקבל אותו על עצמו ולא יעזור לו שכנוע והסיבה לחפוץ בתורה הוא רק אם יש לך רצון עמוק שהעולם יהיה טוב יותר ממה שהוא היום [דבר שקיים כעיקרון אצל האנושות כולה – אמנם לא ממש כל הזמן] ואתה מתחיל את היישום של הרצון הזה מעצמך ומסביבתך אם אין לך את זה אתה יכול להמשיך לזרום - בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2011 15:58 לינק ישיר 

מקסמן
שני השירים מדהימים ותודה לך (אולי תשלח לי רשימת לינקים לשירים וסרטונים טובים? [email protected]. תוכל אם תרצה לבנות גם לעצמך כתובת דואר אנונימית )
אני התכוונתי כמובן למילים
I'm in love with a fairytail, 
even though it hurts, 
and I don't care,
if I lose my mind...

(אני מאוהב בסיפור אגדה, למרות שזה כואב, ולא אכפת לי לאבד את הראש...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2011 21:29 לינק ישיר 

anybody else?
אין לאף אחד מחברי הפורום משהו להוסיף/לחלוק על דברי תלמיד טועה ויעקוב1?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2011 16:41 לינק ישיר 

נשלח בטעות במקום באשכול אחר

תוקן על ידי דינוזאורוס ב- 05/07/2011 16:44:50

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חשבונו של עולם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.