| נשלח ב-24/2/2011 23:41 |
|
| |
חתן פטור מן הק"ש?
מי החתן שהעז לגנוב דפים מסידורו הקדוש של האדמו"ר הריי"ץ מליובאוויטש זצוק"ל? זו השאלה שמטרידה היום את מי שהיה מזכירו של האדמו"ר מליובאוויטש, הגה"ח רבי יהודה לייב גרונר, אשר הסידור נמצא בחזקתו.
את הסידור, הרב גרונר מעניק לחתנים ביום חופתם לתפילה קצרה.
מדובר בסידורו הקדוש של האדמו"ר הריי"ץ, שהוענק לחתנים על-ידי הרבי מליובאוויטש זצוק"ל, ביום חתונתם. כעת הרב גרונר נותנו לחתנים, כפי שהרבי נהג בעבר.
לאחרונה נתן הרב גרונר את הסידור לחתן שהחזירו ללא העמודים של 'קריאת שמע שעל המיטה', ודפים נוספים.
הרב גרונר הביע זעזוע מהמעשה, וקרא לגנב להשיב את הגזלה, כשהוא מצטט את דברי הרבי זצוק"ל כי מי שמחזיק את הדפים הקדושים מחזיק "בומבע" (פצצה) בביתו - ועליו להחזירו לאלתר. האדמו"ר מליובאוויטש אמר את הדברים במהלך פרשת גניבת ספרים מספרייתו של האדמו"ר הריי"ץ.
הרב גרונר אף פירסם מודעה עם הכתובת להחזרת העמודים, תוך שהוא מבקש מהגנב להחזיר את הגניבה אפילו בעילום שם.
http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=24939
|
|
|
|
| נשלח ב-25/2/2011 02:36 |
|
| |
למה לא מבררים אצל אותו חתן?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 12:54 |
|
| |
רעיון כביר. כנראה הוא נשאר אלמוני.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 14:30 |
|
| |
ביי/פוס, אמרו לך פעם שאתה אידיוט? כי אם לא - תמיד יש פעם ראשונה לגופו של נידון - אתה כנראה לא יודע איך זה עובד, כל חתן נרשם ויודעים טוב מי לקח מה ומתי
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 17:06 |
|
| |
שארף שארף (נפגעת או מה?)
תוקן על ידי בייפוס ב- 27/02/2011 17:07:57
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 19:46 |
|
| |
הוא היה סבור שדנת לגופו וניסה להפוך לגופו של נידון ומכל מקום לא עולה בדעתו שאת הקונץ שהוא מציע גם הריל"ג יודע. (ועכשיו נשאר רק לחשבן מי האידיוט....)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 20:43 |
|
| |
רב לך, אני מבין שבעיניך הריל"ג הוא אלוקים בעיני עדיין לא וכנראה שאת ההשערה הגאונית ששיערת גם חשבתי... ועדיין יש מקום לאמר שהוא אולי לא חשב על כך, בפרט שהוא לא עשה זאת כל אופן אם נלך בקו שלך שהוא וודאי חשב על זה, מה שכנראה אירע זה שהוא גילה את זה לאחר תקופה, באופן שלא היה ניתן לשחזר אצל מי זה אירע, מה שמעלה תהיות לגבי מידת השמירה על הסידור, אם נצא מנקודת הנחה שהוא לא בודק אחרי כל חתן שמחזיר אם הסידור הוחזר בשלימותו (לגבי האידיוטיות אני משאיר לך לדון, בפרט שאתה נראה לי עם קצת ניסיון בתחום) בייפוס- אני מתנצל אם היה נראה שארף, יש דברים שחושבים ולא חייבים להעלות על הכתב מטעמים מובנים...
תוקן על ידי א_ישראל ב- 27/02/2011 21:12:09
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 22:08 |
|
| |
ישראל. אומר לך האמת. מתחילה לא נתתי אל ליבי על מה זכיתי לתואר מכובד שכזה לולי שאתה חריף כפלפלת שנון כתער וחכמתך כברק היוצא מזיו החיות. אלא שעתה אני מבין מתגובתך לדברי רב-לך שגם חכם הרזים אתה [עד שלב מסויים] שכן הדבר נתון לחילוקי דעות בירושת חב"ד. נו אז כנראה שלא רק צורת הסדר של שאלת הסידור איני יודע (ובלי ספק אידיוט אני שלא ידעתי דבר מרכזי שכזה בחיי האומה) אלא עוד כמה דברים שם איני יודע. אלא שלהבא תפרט יותר בראשונה ואדע מה חדל אני.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/2/2011 23:39 |
|
| |
בייפוס בוקר טוב. גם אם לא ידעת על ריב המזכירים יכולת ללמוד על כך מהתגובות בלינק הנ"ל. ואם לגופו של מעשה, לא ברור איך היה על גרונר לעלות על חסרון דף אא"כ הדבר ניכר ביותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 08:06 |
|
| |
יקרים, אני לא יודע איך הגעתם מפה לעניין צוואה כתוב מפורש: הוא נתן את הסידור לחתן, והסידור חזר חסר דפים מסויימים איך זה קרה? באה רוח והוציאה? הוא יודע מי היה החתן, נכון? שיקרא לו לבירור ויבקש ממנו להחזיר לו את הדפים! בייפוס - הכינוי היה ביחס לעניין מאוד אלמוני, אם זה לא היה ברור עד כה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 23:05 |
|
| |
שאלה כללית בלי קשר לדו"ד הרותח כאן:
מה שיטת הספרנים לבדוק אם לא ניטלו דפים, ע"י שקילה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/2/2011 23:22 |
|
| |
למה לא תבקש רשות?
|
|
|
|