בית פורומים יין ושטריימל

סדרת ברקן רזרב.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/2/2011 21:14 לינק ישיר 
סדרת ברקן רזרב.

סדרת ברקן רזרב תראו לי חובב יין ואראה לכם מישהו שמבקשים ממנו המלצות. הסיטאוציה דיי מוכרת ונראת בערך כך: "הי, שמעתי שאתה מבין ביין, אני יכול להתייעץ אתך?". "כמובן" ... "אנחנו מתכננים ארוחת ערב שווה עם חברים ורצינו לקנות יין, על מה אתה ממליץ?". "מה התקציב שחשבת עליו?". "משהו באזור ה – 50 שקלים, מה אתה ממליץ?". חברים, עמיתים לעבודה ואפילו חברים של חברים, כולם מבקשים עזרה בבחירת יין. ההיצע הוא כל כך גדול, שקשה למי שאינו חובב מושבע לדעת היכן להתחיל. עולם היין נתפס כפלצני ואליטיסטי ובכך מרחיק אנשים רבים ומונע מהם להנות ממשקה שקיים כבר אלפי שנים. משקה אשר היווה את הבסיס הקולינרי של כל בית לאורך ההיסטוריה של העולם. אני מאמין שאנו חובבי היין, חייבים לעזור לכמה שיותר אנשים להבין שיין הוא משקה פשוט וטעים, המשדרג כל ארוחה. לא כל מי ששותה יין חייב להיות מומחה או חובב יינות. אפשר בצורה הכי פשוטה לגשת לחנות יין ויש רבות כאלו כיום ולקנות יין פשוט וזול ולהנות ממנו. עם הזמן תראו איך אנשים שלא הכירו את עולם היין, למדים אותו ומפתחים טעם מועדף. בעזרת מעט הדרכה אפשר לגרות את "חוש היין" של אותם אנשים, דבר שיוביל לרצון להתנסות ולהכיר גם יינות יקרים/איכותיים יותר. כשממליצים על יינות, במיוחד כאשר מדובר על אנשים אשר בתחילת דרכם בעולם היין, חשוב להמליץ על יינות שיתאימו לשלב הזה – שלב ההתחלה. כל חובב יין שינסה להזכר בדרך בה הוא צעד, מבקבוקיו הראשונים ועד לשלב בו הוא ישב בטעימות של יינות אשר עולים מאות שקלים. יוכל לראות שהטעם והסגנון המועדפים עליו השתנו לאורך הזמן. ככל שאנו נחשפים ליותר סגנונות וסוגי יינות, כך הטעם שלנו משתנה ומתמקד. לכן, חשוב להתאים את המלצת היין, לא ליידע ולטעם האישי שלכם, אלא ליידע והטעם האישי של מבקש ההמלצה. אחת מסדרות היין שעליהן אני ממליץ למי שנמצא בתחילת דרכו בעולם היין, הינה סדרת הרזרב של יקב ברקן. מדובר בסדרת הביינים של היקב והיא כוללת 5 סוגי יינות זניים (יינות בהם לפחות 85% מהיין עשוי מזן ענבים מסויים). החלטנו לשבת ולנסות את היינות האלו ע"מ שנוכל לספר ולהמליץ לכם בצורה טובה יותר. הטעימה כללה שני שלבים, בשלב הראשון טעימה חצי עיוורת (אומנם ידענו שמדובר ביינות סדרת ברקן רזרב, אך הבקבוקים נעטפו בניר כסף כך שלא ידענו איזה יין אנחנו טועמים בכל שלב). בשלב השני טעמנו את היינות עם בשר איכותי, במטרה לנסות ולראות איזה יין הכי טעים לנו עם בשר. לטעימה הזו הצטרף אלי ליאור מדברים ששותים. בתחום הבשר היו פילה, אנטריקוט ושייטל של מרינדו. ברקן רזרב שיראז 2008 – יין עם צבע בורדו עמוק. ליין הזה יש ניחוח עוצמתי שממלא את האף. מה שבלט במיוחד הוא ניחוח הוניל. היין פירותי עם חמיצות טובה שמאזנת את את מתיקות הפרי. הסיומת של היין מתובלת ויבשה. סה"כ זהו יין טעים שיתן את התמורה הטובה ביותר כאשר שותים אותו עם אוכל. לצד הבשר – ללא ספק היין הכי מוצלח עם הבשר. העוצמה שלו משתלבת הייטב עם הבשר ובפה מורגש עושר טעמים. מתאים לכל סוגי הבשר. ברקן רזרב קברנה 2008 – היין הזה היה בהיר יותר מקודמו. באף מעט ניחוח של פלפל ירוק חריף לצד פרי סגול. בפה יין קצת יותר רך ופחות עוצמתי עם חמיצות נעימה ופרי עדין. בסיומת מרגישים בעיקר טאנינים שנותנים תחושה של יין יבש במיוחד. לצד בשר- החמיצות של היין משתלבת טוב עם הפילה. סה"כ בחירה מוצלחת ליין שילווה בשר. ברקן רזרב מרלו 2008 – צבע בורדו יפה. באף ניחוח פירותי נעים עם רמז למנטה. בפה יין פירותי עם גוף עדין יותר, הסיומת יחסית ארוכה יותר מאשר ביינות הקודמים. את היין הזה אפשר לשתות לצד אוכל או בלעדיו. עם הבשר - כמו הקברנה גם המרלו משתלב בצורה טובה עם נתח הפילה. ברקן רזרב פטיט ורדו 2008 – זו הפעם הראשונה שאחד היקבים הגדולים יוצא עם פטיט ורדו זני, כך מספרים בגאווה אנשי היקב. הפטיט ורדו, אחד מחמשת זני בורדו, משמש לרב כחלק מבלנד וישנם יקבים בודדים אשר מנסים לייצר ממנו יין זני. ליין צבע סגול חזק, זהו אחד היינות עם הצבע הכי מושך שיצא לי לראות אי פעם. באף עולה ניחוח שבעיקר מזכיר לי בליל של תבלינים. היין מתחיל עם טעם פירותי מתקתק ולעיס כאשר לקראת הסיומת פתאום מורגשים הרבה מאוד טעמים בבת אחת, הבולט ביותר הינו הפלפל החריף. זן הפטיט ורדו משמש לרוב כתבלין ליינות אחרים, עם צבע יפיפה וטעמים חדים הוא מעניק ליינות בלנד תוספת נחמדה, כיין זני בפני עצמו הוא מרגיש קצת פחות מוצלח. הכוס הראשונה מעניינת, בעיקר מפני שזהו יין שונה באופן מובהק, אך כשממשיכים לשתות אותו משהו קצת חסר. עם הבשר – זה בעיקר מרגיש שליין הזה חסר גוף כדי להתמודד עם הבשר בצורה טובה. ברקן רזרב פינוטאז' 2008 – הזן שמקורו בדרום אפריקה עשה עליה מוצלחת לישראל. החברה בברקן עושים עבודה טובה עם הזן הזה ומצליחים לייצר יין נעים לשתיה. צבע סגול וניחוח של פרי בשל בעוצמה בינונית. בפה מורגש יין פירותי במידה נעימה עם חמיצות טובה שמאזנת אותו. סיומת נעימה. אם אני צריך לבחור יין שכייף לשתות ככה, בלי אוכל בפני עצמו, זהו היין הזה. עם בשר – כדי לעמוד בקנה אחד עם בשר צריך היין המלווה אותו להיות קצת יותר עוצמתי. בעוד שבטעימה העיוורת הרגיש הפינוטאז' הכי מאוזן, לצד הבשר הוא היה הכי פחות מוצלח. זהו יין שצריך להנות ממנו בפני עצמו. לסדרת רזרב של ברקן יש סגנון די מובהק, יינות פירותיים עם עוצמה טובה ושימוש רציני בחבית. למרבית האנשים יהיה קל מאוד להתחבר ליינות מהסגנון הזה. עוד עובדה קטנה שגיליתי על הסדרה הינה שהיינות שורדים יפה מאוד. 4-5 ימים לאחר שהיינות נפתחו הם עדיין שמרו על רמה די קרובה למקור (היינות אוחסנו בחדר יחסית קריר מחוץ למקרר וללא פקק וואקום). נכתב ע"י: רותם פרץ

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > תרבות ואומנות > יין ושטריימל > סדרת ברקן רזרב.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext