בית פורומים עצור כאן חושבים

מיהו אדם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/2/2011 15:47 לינק ישיר 

מטפחת ספרים

סבורני שמתוך הדמויות שהזכרת, היית נשאר לצד מישהו. ולא משאיר לצידך את האחר. ממילא גם אתה יש לך קריטריון לאנושיות. [באם שניהם זהים בעיניך (מסיבות של דטרמניזם או אחרות). אתה כבר מביע דעה מנוגדת להגיון הפשוט. ואתה עונה לסוג האנשים אליהם פניתי].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2011 16:40 לינק ישיר 

הפרזנט

אתה משדר בתגובות שלך נגד שומרי דת, בדיוק את אותו יחס שהרמב"ם כתב על אלו שאין להם דת או עיוניות. מה כ"כ מביך במשפטים שלו יותר משלך?

ג'מוברק

גם במה שהבהרת, קדם אותך הרמב"ם (ח"ג נ"א)

...אבל החושב על האל ומרבה להזכירו בלי ידיעה, אלא בעקבות דמיון גרידא, או בעקבות אמונה שקיבל9 מזולתו - הרי, לדעתי, לא רק שהוא מחוץ לבית ורחוק ממנו אלא גם אינו מזכיר את האל באמת ולא חושב עליו, כי דבר זה שבדמיונו ושהוא מזכירו בפיו אינו תואם שום נמצא כלל. אלא הוא בדוי. דמיונו בדה אותו, כמו שהבהרנו כאשר דיברנו על התארים28.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2011 17:23 לינק ישיר 

ja_mubarak כתב:

מטפחת ספרים

סבורני שמתוך הדמויות שהזכרת, היית נשאר לצד מישהו. ולא משאיר לצידך את האחר. ממילא גם אתה יש לך קריטריון לאנושיות. [באם שניהם זהים בעיניך (מסיבות של דטרמניזם או אחרות). אתה כבר מביע דעה מנוגדת להגיון הפשוט. ואתה עונה לסוג האנשים אליהם פניתי].

כדבריך, אלא שאיני בטוח שהייתי נשאר ליד האחד בגלל שהוא אנושי יותר או בגלל שהתגבר יותר על אנושיותו (טבעו כבן אנוש).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2011 23:47 לינק ישיר 

שגעת אותנו

להאשים זו לא חכמה.
את מוזמנת לצטט לי תגובה אחת שלי שלעגה לשומרי דת או לאנושיותם (לאו דווקא בעוצמה כמו הציטוט הנדון)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2011 14:06 לינק ישיר 

כשקראתי את הקטע הזה, שכתבת באשכול חשבונו של עולם. הרגשתי נפגעת בשביל שומרי דת בדקדוק (אני די רפורמיסטית, אבל יש לי חברות וחברים ששומרים הלכה כפשוטה. וחשבתי לעצמי איך הם היו מרגישים עם המילים האלו):

אשכרה! פשוט לא מסוגל לקום בבוקר ולהתחיל לצטט טקסטים שאני יודע שלא יקדמו אותי לשום מקום (תפילה) או הצהרות אמוניות בדרך הכי ילדותית שאפשר (ילדים, כולם לשמוע: אנחנו מאמינים ש...)  או ללמוד מצוות לא מוסריות במטרה למצוא את עקב האכילס שיאפשר לי להיות עם ולהרגיש בלי? בחיית, אני מוכן לשלם מחיר כפול על העוף, ולקנות שבע מטבחים: אחד לבשרי, אחד לחלבי, אחד לפרווה, עוד 3 לפסח ואחד ספייר, להחליף אשה כל שבועיים (אם הן תאפשרנה לי (-: ) העיקר לא להתבחבש עם כל ההגות על הסירים שבולעים טעם ועל צבע הכתם. זה פשוט כל כך (תסלחו לי) מטופש! מילא אם אתה אוחז בשיטתו של שותפסוד, שלצבע של כתם הדם יש משמעות בעולמות עליונים כלשהם (חשיבה ילדותית לכשעצמה), אבל אם אתה מבין שזה איזשהו שימור מסורת של עבודת האל שנוצרה בגלל כפיפותו של האל נותן ההוראות לפסיכולוגיה הפרימיטיבית של לפני אלפי שנים שבה הוא היה צריך להטמיע את הוראותיו... זה פשוט נורא.

אתה מתייחס פה לשומרי הלכה בצורה המסורתית כטפשים. אדם ששומר טהרת המשפחה או כשרות מטבח כפי המופיע בספרות ההלכה המסורתיים. כשהוא קורא את דבריך מרגיש מטופש. (שלא לדבר על חשיבה קבלית, שהיא די רווחת בין שומרי דת. המכונים על ידך ילדותיים. 

למה הרמב"ם מביך לו כשהוא מכנה אנשים שאין להם דת או מחשבות עיוניות כתתי אדם. ואתה לא מביך כשאתה מתייחס לאנשים רציניים והגיוניים השומרי דת ודוגלים במחשבות קבליות, כאל ילדים וטפשים.

אם היית כותב רק על עצמך, מילא. אבל כינת את הריטואל עצמו, מטופש. ואת החשיבה עצמה, ילדותית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2011 14:33 לינק ישיר 

שגעת_אותנו כתב:

כשקראתי את הקטע הזה, שכתבת באשכול חשבונו של עולם. הרגשתי נפגעת בשביל שומרי דת בדקדוק (אני די רפורמיסטית, אבל יש לי חברות וחברים ששומרים הלכה כפשוטה. וחשבתי לעצמי איך הם היו מרגישים עם המילים האלו):

אשכרה! פשוט לא מסוגל לקום בבוקר ולהתחיל לצטט טקסטים שאני יודע שלא יקדמו אותי לשום מקום (תפילה) או הצהרות אמוניות בדרך הכי ילדותית שאפשר (ילדים, כולם לשמוע: אנחנו מאמינים ש...)  או ללמוד מצוות לא מוסריות במטרה למצוא את עקב האכילס שיאפשר לי להיות עם ולהרגיש בלי? בחיית, אני מוכן לשלם מחיר כפול על העוף, ולקנות שבע מטבחים: אחד לבשרי, אחד לחלבי, אחד לפרווה, עוד 3 לפסח ואחד ספייר, להחליף אשה כל שבועיים (אם הן תאפשרנה לי (-: ) העיקר לא להתבחבש עם כל ההגות על הסירים שבולעים טעם ועל צבע הכתם. זה פשוט כל כך (תסלחו לי) מטופש! מילא אם אתה אוחז בשיטתו של שותפסוד, שלצבע של כתם הדם יש משמעות בעולמות עליונים כלשהם (חשיבה ילדותית לכשעצמה), אבל אם אתה מבין שזה איזשהו שימור מסורת של עבודת האל שנוצרה בגלל כפיפותו של האל נותן ההוראות לפסיכולוגיה הפרימיטיבית של לפני אלפי שנים שבה הוא היה צריך להטמיע את הוראותיו... זה פשוט נורא.

אתה מתייחס פה לשומרי הלכה בצורה המסורתית כטפשים. אדם ששומר טהרת המשפחה או כשרות מטבח כפי המופיע בספרות ההלכה המסורתיים. כשהוא קורא את דבריך מרגיש מטופש. (שלא לדבר על חשיבה קבלית, שהיא די רווחת בין שומרי דת. המכונים על ידך ילדותיים. 

למה הרמב"ם מביך לו כשהוא מכנה אנשים שאין להם דת או מחשבות עיוניות כתתי אדם. ואתה לא מביך כשאתה מתייחס לאנשים רציניים והגיוניים השומרי דת ודוגלים במחשבות קבליות, כאל ילדים וטפשים.

אם היית כותב רק על עצמך, מילא. אבל כינת את הריטואל עצמו, מטופש. ואת החשיבה עצמה, ילדותית.

שגעת אותנו
כתבתי על תחושותיי שלי. מה - זה לא ברור?
הדגשת שלושה משפטים - אני מניח שאלו הפריעו לך (איך לא ראית את ההחפצה [אובייקטיפיקציה] הנוראה שעשיתי שם לנשים? 
המשפט הראשון נראה לי סביר - אני מתאר את תחושותיי שלי.
המשפט השני אכן לא מתאים - ובפרט שהוזכר שם ניק פרטי. עמו הסליחה
המשפט השלישי הוא תרגום של דברי הרמב"ם על קורבנות, באופן המציג את האבסורד - אני ממש מתפלא עלייך.

אז מצאת משפט אחד שתיאר את דעתי על גישה מסוימת.
מכאן ועד לומר שאני 'תמיד' ככה מתייחס ל'אנשים'?
ולעומת הכללות כמו 'העמים האלו והאלו אינם אדם' כי הם לא עוסקים בתיאולוגיה ע"פ הפילוסופיה ההלניסטית? הרמב"ם בוודאי מתהפך בקברו כשמצטטים ממנו ציטוט מביך כזה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2011 14:49 לינק ישיר 

היות והשתרבב שמי לדיון הנ"ל בין שגעתאותנו ובין פרזנט, הריני לגלות בזה את דעתי שאכן חשיבתי ילדותית פשוטה ותמימה. מי יתן ואזכה להיות עבד תמים של בורא עולם ותורתו המסורה בידינו מדור לדור. בכל מקרה פרזנט פטור לחלוטין מבקשת סליחה לעניין זה.

שגעת, תודה על המחאה. האם באמת את חושבת שמישהו מרגיש פתאום מטופש כשהוא קורא תגובה של מישהו באיזה מקום ? הוא מרגיש שיש עוד אחד טועה בעולם, כפרה עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2011 16:12 לינק ישיר 

"הריני לגלות בזה את דעתי שאכן חשיבתי ילדותית פשוטה ותמימה. מי יתן ואזכה להיות עבד תמים של בורא עולם "

מעשים מוכיחים ולא הכרזות וגילויי דעת.

מי שבאמת רוצה להשאר ילד לא נכנס לכאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2011 16:16 לינק ישיר 

שותפיסוד

בסוף עוד נגלה שאתה הטוקבקיסט "אוהב את עצמו, בקעת נרקיס" כפרה עליו, מלך ynet יחסים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2011 17:04 לינק ישיר 

פרזנט, כמעט פגעת (וכמעט נפגעתי).

צענע, באתי להתבגר וגיליתי שעדיף להישאר ילד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2011 17:12 לינק ישיר 

"באתי להתבגר וגיליתי שעדיף להישאר ילד "

אתה מחזק את שאלתי :מה אתה עושה כאן.?
זה לא מקום לילדים שמעדיפים להשאר ילדים לנצח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2011 17:21 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
"באתי להתבגר וגיליתי שעדיף להישאר ילד "

אתה מחזק את שאלתי :מה אתה עושה כאן.?
זה לא מקום לילדים שמעדיפים להשאר ילדים לנצח.

את זה צריך להחליט הילד.
יש הבדל בין ילד ובין מי שמעדיף להישאר ילד, ופשוט. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2011 17:22 לינק ישיר 

אוף...
לאנשים כאן אין חוש הומור. הכל בכבדות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2011 18:09 לינק ישיר 

גם למי שמעדיפים להשאר ילדים פה זה לא המקום.

לשי

שמעת על כובד ראש?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/3/2011 18:15 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
גם למי שמעדיפים להשאר ילדים פה זה לא המקום.

למה ? דווקא מקום נחמד.

אין הוכחות לאבולוציה.
אין הוכחות לתמונת העולם האסטרונומית (סיבוב כדור הארץ סביב השמש וכו').
אין הסכמה על כלום בפילוסופיה.
אין שום שפנים בכובע.

רק חיזוקים באמונה. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מיהו אדם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.