בית פורומים עצור כאן חושבים

שאלות על אדם הראשון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/3/2011 01:37 לינק ישיר 

בוא נעשה דיון זוטא, על הנושא הזה..

אם קראת את השאלות שהעלתי לעיל,

1. האם אתה מסכים שהפרשה הזו חורגת משאר סיפורי המקרא [כולל סיפור הבריאה הראשון]?!

2. באם כן. מה לדעתך הסיבה שפרשה זו הושארה על כנה.?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 01:41 לינק ישיר 

ג'ה מובארק

לתשובה לשאלותיך ראה בהודעה הרלבנטית שלי בנושא.
באופן כללי ראה המשפט בשיפולי ההודעה הקודמת.

ליל מנוחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 01:48 לינק ישיר 

קראתי שוב את תגובתך דלעיל, ואני שוב תמה. האם אתה באמת לא מבין מה כוונתי שפרשה זו שונה משאר סיפורי המקרא או שאתה משים עצמך כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 08:26 לינק ישיר 

מוברק

נהניתי מאד מן ההברקה על דיון בגופה של פרשה להבדיל מדיון בגופתה.

טול איקון ירוק (יש רק וירטאולי. אזל במלאי של בח"ח).

לגבי חריגותם של סיפור הבריאה ב' וסיפור גן העדן, אשמח לריכוז של השאלות שאתה מגלה. בגודל האשכול קשה לי לאתרן ואיני זוכרן.

הצעד הראשון הוא כמובן להגדיר את המיקום בפסוקים ובפרקים (למרות שהחלוקה אינה יהודית מקורית) מהיכן ועד היכן נמצא החומר החריג.

ואז יש לראות אם הוא אכן חריג ומאיזו בחינה. והאם חריגות מצדיקה הנחה שיש לצאת מן ה"פשט" וכמובן מהו פשט ואיך הוא מזוהה.

הנוכח

סבורני שהדיון על ביקורת המקרא, אם היא "מתחילה" ומה תרומתה, ראוי לאשכול בפני עצמו. אילו היה לי זמן הייתי מבטיח להכין הקדמה לאשכול כזה. אולי אתה תרצה לעשות זאת, או אחד מחברינו. הצעה לכותרת: תולדות ביקורת המקרא, או, יפה מזה, ביקורת ביקורת המקרא. יש לסקור קצת את ההיסטוריה (יש ספר ישן וטוב כמדומה של סולוביצ'יק - לא קשור להגריד) ואת הבעיות ואת השיטות ואת הזרמים החדשים עם דוגמאות.

הדוגמאות עיקר. אפשר שאתה חושב על דוגמאות שבהן ביקורת המקרא מציעה שאלות טובות ותשובות קרובות ל"פשט". אפשר מאד שאיש ציפור חושב על דוגמאות שהן להפך. גם לי יש דוגמאות רבות כאלו. נשמור אותן לאשכול ההוא ברשותך.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 15:07 לינק ישיר 

מיימוני
לפעמים אני תמה איך אדם חכם כמוך אינו מבין דברים פשוטים להפליא.

תראה:
אני לא בקיא ב:
* ביקורת המקרא

* פילוסופיה של אפלטון, אריסטו, קאנט וההוגים/הוזים הגרמנים המאוחרים יותר, ובוודאי שלא בכל ספר על היהדות/הדת/הא-לוהות
   שכתב אדם בעל תואר ד"ר בפילוסופיה + שם שרמנטי כמו הרמן כהן או רודולף אוטו.

* פיזיקה בכלל ומכניקת הקוונטים, טרנספורטציה של אלקטרונים, דואליות גל/חלקיק ומשוואות שרדינגר בפרט.

* מתמטיקה (מעבר לפתירת משוואה ממעלה ראשונה ומושגים בסטטיסטיקה מ3-4 קורסים במדעי החברה. 'חינוך' חרדי כבר אמרנו?)

ונחש מה? אני גם לא ממש בטוח שכל שאר המשתתפים כאן בקיאים בכל הנושאים שהם מפריחים מושגים שלהם.

מה שיש לי לתרום לדיון/ים הוא 
1. ידע בפסיכולוגיה מדעית - אני מסיים עכשיו תואר ראשון בנושא (יש דעה רווחת, בפרט אצל אנשי המדעים המדויקים אבל גם אצל סתם הדיוטות, שאחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה אדם יכול להביא את הטישו המפורסם לידי שימוש, כי כל מה שהם לומדים זה מתודות טיפוליות שאינן מבוססות מחקרית. ולא היא; בתואר ראשון בפסיכולוגיה לומדים על היסודות המדעיים של התחום. על פרויד והגותו מדברים אולי 0.5% מהתואר, על הפסיכואנליזה כולה אולי 2%, וכל השאר לומדים הרבה סטטיסטיקה, מתודולוגיה של מחקר במדעי החברה - שמטבע הדברים, לאור אינספור הגורמים הרלבנטיים והשונות העצומה, שונה ומורכבת יותר מזו הנדרשת למדעים מדויקים -, וטעימה מתחומי מחקר בפסיכולוגיה ותחומים משיקים - פסיכולוגיה קוגניטיבית, פסיכולוגיה פיזיולוגית [=מדעי המוח בערך], פסיכולוגיה חברתית, נוירופסיכולוגיה, וכן הלאה. מי שרוצה כמובן יכול להמשיך בתואר שני למתודות טיפוליות שחלקן אינן מבוססות מדעית [כמו פסיכואנליזה] בפסיכולוגיה קלינית ונגזרותיה. האחרים ממשיכים למדעי המוח / נעשים חוקרים בפסיכולוגיה חברתית / קוגניטיבית)  . תתפלץ (טעות במקור) אולי לשמוע שלרוב הדיונים כאן אין דבר עם מכניקת הקוונטים, משפט גדל ומשוואות שרדינגר, שנדחפות לכל דיון אפשרי משתי סיבות: 1. ניסיון לסינתזה בלתי אפשרית בין מושאי מחקר שונים בתכלית - עצמים פיזיים ונפש האדם (יש שיגידו, ואני ביניהם, שגם הנפש היא נגזרת של הפיזיקה. וזה סבבה, אבל יש לנו כיום חוסר כל כך גדול בידיעה על אופן תפקוד המוח והגורמים המשפיעים עליו באופן כללי ועל הערכים הספציפיים שלהם באדם הפרטי, שאנחנו נאלצים לגזור את הידע שלנו במתודות עקיפות שמתבססות על מדידות של התוצאות הנצפות של כל אלו. ולזה אנחנו קוראים נפש, בגלל המסורת שבשפה) 2. שיטה פסיכולוגית מובהקת של דרך שכנוע היא להציג ידענות של מוסר המסר (שיטה הנפוצה במיוחד בקהילות שאנשי מדע שם הם אחד מעיר ושניים ממשפחה). השיטה מבוססת על ההיוריסטיקה (='קיצור דרך' מנטלי להשגת ידע, שאינו מבוסס על לוגיקה צרופה אלא על 'ראיות נסיבתיות') שהידען בתחום א' כנראה יודע יותר גם בתחום ב' (בפסיכולוגיה חברתית זה נקרא 'אפקט ההילה').
שורה תחתונה: סבורני שלידע בפסיכולוגיה מדעית (אנשי מדע יודעים שמדעיותו של תחום אינה נמדדת בסקסיות של כלי המדידה שלו - מאיצי אלקטרונים, אלקטרודות המוחדרות אל המוח, וכו' - אלא ביישום נכון של המתודה המדעית. אגב - דבר זה נכון במיוחד לגבי מדעי המוח. יש שם לפעמים כשלים כאלו שזה מזעזע, לעומת תחומים ערטילאיים יותר אך היישום של המתודה המדעית דקדקני בהם הרבה יותר, כמו למשל פסיכולוגיה קוגניטיבית. למשל - הניסוי של ליבט על אינספור הכשלים שלו - כפי שעיני הקורא בוויקיפדיה תחזינה מישרים - לא היה מגיע אפילו לכתב עת מליגה ד' בפסיכולוגיה קוגניטיבית, אבל הוא מופיע ב textbook [ספרי עזר 'קאנוניים' ללימוד קורסים] של פסיכולוגיה פיזיולוגית. וכבר כתבה על כך אלומית ישי בטורה ב Ynet) יש הרבה מה לתרום לדיונים שאחוז נכבד ביותר מהם מתייחסים להתנהגות/קוגניציה/רגש אנושיים, חלף הסתמכות על ספרי פסאודו-מדע פופולרי כמו פרויד/לאקאן/הרמב"ם/ר'-דסלר/התלמוד/ספרי mdabraham או על אינטואיציות 'בריאות' אנושיות שיוצרות פשוט ויכוח שנראה כמו: "אני חושב ככה ולכן אתה טועה (וכיוון שאין לי דרך להוכיח את דעתי אני אשתמש במניפולציה רטורית-דמגוגית-פסיכולוגית כל שהיא - כמו לעג ציני להצגה מוגזמת וקריקטורית של דעתך - כדי להוכיח אותה)".

2. את מוחי, את כושר הניתוח שלי והבנתי המהירה יחסית, שהאבולוציה פיתחה אותו אולי כתחליף ליכולות גופניות שאני לא מצטיין בהם. אחרי שמתרגלים לביג-טוק של הפורום הזה (שעל הסיבות לו כתבתי במקטע הקודם) נוכחים (realize) שגם אדם מן החוץ יכול לשים לב להרבה כשלים.
לענייננו:
דיי צפוי שאדם חרדי (או חרדי-אנוס, או דעתן-השומר-על-הדת-בתחפושת-של-חרדי, או חרד"לי, או אפילו דתי-לאומי) יתעב גישות כפרניות (בחקר המקרא במקרה זה) בטענה של יומרנות הנובעת מתוך בּוּרוּת וחוסר השגה/הכרה בקיומו של נשגב או בהחלתו על (מה שהוא חושב ל-) דברי הא-לוהים . דיי צפוי גם שאדם לא-דתי/אתאיסט יראה את האמונה של האדם החרדי בא-לוהיותם של סיפורים שעל פניו נראים כמיתולוגיות, או בא-לוהיותם של סיפורים בכלל, כאמונה אינפנטילית, פרימיטיבית ופגאנית שאין לה כל ביסוס לוגי ואינה אלא ביטוי טהור של כשל פסיכולוגי.
לכן לצורך דיון כזה (כמו במקרים דומים אחרים, וכפי שכתבתי דעתי בפורום כבר) מחויב המציאות הוא שכל צד יתייחס עניינית לדברי הצד האחר, מגוחכים/יומרניים/כפרניים/ילדותיים ככל שהם נראים לו. לאדם מבחוץ אין דרך להכריע בין שני צדדים שכל אחד טוען שהוא צודק והשני 'לא-מתחיל' וטיפש-פרימיטיבי-פגאני / יומרני-גאוותני-חצוף (לפי העניין).
ולכן מה שאיש ציפור עושה הוא לא ראוי - זה לא מאפשר שום דיון, וחוצמזה שהוא מטיח האשמות וגידופים וחרפות (נכון. הוא לא אמר ממזר או בן-****, אבל זה לא אומר שהטחות האשמה שלו על יומרנות בּוּרָה אינן דברים לא ראויים)
מקווה שעכשיו זה מובן - לא אחזור על זה שוב. ואתה מוזמן, מיימוני, לעשות זום-אאוט ולחשוב בהיגיון על מה שאני כותב באופן גלובלי, במקום להתחמק מזה ע"י פירוק הדברים ל7 מרכיבים ו 40 תת-מרכיבים. ואגב - אתה לא צריך להיות גננת. מנסים לנהל דיון. חלק מתנהגים בצורה שאינה מאפשרת כזה? שיהיו בריאים; אין צורך שהגננת תפשר.

ָ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 16:33 לינק ישיר 

פרזנט,
גם חזרה על שקר אלף פעמים משאירה אותו כמות שהוא, דהיינו שקר. (הגם שיש בכך תעמולה די אפטיבית ביחס להמון כפי שהמציאות מוכיחה לא אחת)
לעצם הדברים, העליתי נושא לדיון, את הנחות היסוד של ביקורת המקרא ואף הבהרתי את טעויותיה המרכזיות בעיני (לפחות של האסקלות הנפוצות והיותר פרימיטביות של הדיסציפלינה הזו, שיש להודות שאני רחוק מלהיות מומחה בה) ומעולם לא נעניתי. היה ניסיון רב פעמי לגרור את הדיון למחוז הנח לפרזנט ושות', דהיינו למקום בו אנחנו מקבלים את הנחות מבקרי המקרא, ובזה אכן לא הסכמתי להשתתף, כי לדעתי ההנחות האלו הם בדיוק היסוד הבעייתי של השיטה הזו.
           לאורך הדרך הסברתי עוד כמה זויות אבל כלום לא השתנה מאז, פרזנט בשלו מתעלם מטענותי (זכותו) אך בחוצפה לא מבוטלת מכניס אותם לפריזמה לא עניינית, וטוען שהן לא ראויות. וזה מאוד לא הגון בעיני ואף גרוע מכך, ואם פרזנט רוצה להפוך את זה לחרפות כדי לצייר את עצמו כמתורבת כביכול שיהנה, הדבריםפ פרוסים לעיני כל והחכם עיניו בראשו והכסיל וכו' עיי"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 19:06 לינק ישיר 

thepresent כתב:

אני לא בקיא ב:....
לגזור ולשמור .

1. ידע בפסיכולוגיה מדעית - אני מסיים עכשיו תואר ראשון בנושא
אחרי תואר ראשון בפסיכולוגיה אדם יכול להביא את הטישו המפורסם לידי שימוש,
בגלל שרוב הבוגרים בתחום לא מוצאים תעסוקה בתחום (במיוחד מהאוניברסיטה הפתוחה), וממש לא בגלל העובדה שפסיכולוגיה אינה מדע.

. תתפלץ (טעות במקור) אולי לשמוע שלרוב הדיונים כאן אין דבר עם מכניקת הקוונטים, משפט גדל ומשוואות שרדינגר, שנדחפות לכל דיון אפשרי,
איפה בפורום,  אתה רואה את משוואות שרדינגר וכו' נדחקות לכל עניין, יש לך קישורים מהתקופות האחרונות?

משתי סיבות: 1. ניסיון לסינתזה בלתי אפשרית בין מושאי מחקר שונים בתכלית - עצמים פיזיים ונפש האדם (יש שיגידו, ואני ביניהם, שגם הנפש היא נגזרת של הפיזיקה. וזה סבבה, אבל יש לנו כיום חוסר כל כך גדול בידיעה על אופן תפקוד המוח והגורמים המשפיעים עליו באופן כללי ועל הערכים הספציפיים שלהם באדם הפרטי, שאנחנו נאלצים לגזור את הידע שלנו במתודות עקיפות שמתבססות על מדידות של התוצאות הנצפות של כל אלו. ולזה אנחנו קוראים נפש, בגלל המסורת שבשפה

המשפט מבולבל, פותח בהסבר למה יש כאלה שמצטטים את שרדינגר, ומסביר שזה לא קשור, כי זה לא חומרי, ואז שזה כן חומרי רק לא נראה לך להסיק על חוקיות הנפש מחוקי החומר
)
 2. שיטה פסיכולוגית מובהקת של דרך שכנוע היא להציג ידענות של מוסר המסר (שיטה הנפוצה במיוחד בקהילות שאנשי 
מדע שם הם אחד מעיר ושניים ממשפחה) השיטה מבוססת על ההיוריסטיקה (='קיצור דרך' מנטלי להשגת ידע, שאינו מבוסס על לוגיקה צרופה אלא על 'ראיות נסיבתיות') שהידען בתחום א' כנראה יודע יותר גם בתחום ב' (בפסיכולוגיה חברתית זה נקרא 'אפקט ההילה').

השיטה נפוצה מאוד איפה שלתואר מדעי יש הילה, 
למה שזה יעבוד אצל חרדים שלא מעריצים תואר מדעי?!  (וזה גם ממש לא עובד אצלם)
.

שורה תחתונה: סבורני שלידע בפסיכולוגיה מדעית (אנשי מדע יודעים שמדעיותו של תחום אינה נמדדת בסקסיות של כלי המדידה שלו - מאיצי אלקטרונים, אלקטרודות המוחדרות אל המוח, וכו' - אלא ביישום נכון של המתודה המדעית. 

מדעיות נמדדת לפי:
כמה הממצאים הם 
אוביקטיבים, 
כמה הם אמינים (ולא מזויפים)
וכן באינטרפטציות, האם המסקנות מבוססות היטב על סמך הממצאים, או דורשות הנחות בסיס/תיאוריות לא מוכחות/ אופנה ועוד. 

אגב - דבר זה נכון במיוחד לגבי מדעי המוח. יש שם לפעמים כשלים כאלו שזה מזעזע, לעומת תחומים ערטילאיים יותר אך היישום של המתודה המדעית דקדקני בהם הרבה יותר, כמו למשל פסיכולוגיה קוגניטיבית. למשל -
הניסוי של ליבט על אינספור הכשלים שלו ?- כפי שעיני הקורא בוויקיפדיה תחזינה מישרים - לא היה מגיע אפילו לכתב עת מליגה ד' בפסיכולוגיה קוגניטיבית, אבל הוא מופיע ב textbook [ספרי עזר 'קאנוניים' ללימוד קורסים] של פסיכולוגיה פיזיולוגית. וכבר כתבה על כך אלומית ישי בטורה ב Ynet,  
במילים אחרות - אנשי הפסיכולוגיה מנסים לנצל את האמינות של  המחקר הרפואי כדי לשוות לדבריהם הילה, מתאים למה שכתבת בתחילת הסעיף "

שיטה הנפוצה במיוחד בקהילות שאנשי מדע שם הם אחד מעיר ושניים ממשפחה"? לדעתי כן כי פסיכולוגיה אינה מדע.

יש הרבה מה לתרום לדיונים שאחוז נכבד ביותר מהם מתייחסים להתנהגות/קוגניציה/רגש אנושיים,
גם דיונים כאלו לא שכיחים.
אצטט מה שכתבת קודם,  "
וכל השאר (97.5%) לומדים הרבה סטטיסטיקה, מתודולוגיה של מחקר במדעי החברה" אז איך
 מ
כ-80 שעות (
2.5 אחוז 
של תואר) 
,
כבר 
הפכת למבין גדול בהת
נהגות/קוגניציה/רגש

(מה עוד שגם 
את התואר עוד לא סיימת 
 מה עוד שבעצמך כתבת  
על חלק מאותם 2.5  שטויות
 ופסאבדו מדע)

חלף הסתמכות על ספרי פסאודו-מדע פופולרי כמו פרויד/לאקאן/הרמב"ם/ר'-דסלר/התלמוד/ספרי mdabraham זה לא ציניות ריקה וחוסר עניניות? או על אינטואיציות 'בריאות' אנושיות שיוצרות פשוט ויכוח שנראה כמו: "אני חושב ככה ולכן אתה טועה (וכיוון שאין לי דרך להוכיח את דעתי אני אשתמש במניפולציה רטורית-דמגוגית-פסיכולוגית כל שהיא - כמו לעג ציני להצגה מוגזמת וקריקטורית של דעתך - כדי להוכיח אותה)".
זה מה שאתה עושה כרגע - אתה חושב שאחרים טועים ובלי שום סיבה עניינית מציג את פילוסופית האחר כמניפולציה, ובמקום לענות ענינית אתה נשען על תואר חלקי בפסיכולוגיה ודמגוגיה.

2. את מוחי, את כושר הניתוח שלי והבנתי המהירה יחסית , שהאבולוציה פיתחה אותו אולי כתחליף ליכולות גופניות שאני לא מצטיין בהם. אחרי שמתרגלים לביג-טוק של הפורום הזה (שעל הסיבות לו כתבתי במקטע הקודם) נוכחים (realize) שגם אדם מן החוץ יכול לשים לב להרבה כשלים. 
(המשפט בהחלט עם רפיון אסוציאטיבי ונראה כך 1.  אני חכם ולכן הבנתי מהר את הכשלים של הפורום 2. לקח לי זמן להתרגל כדי להבין את הכשלים של הפורום 3. כל אדם מבחוץ (שעוד לא התרגל לפורום) מבין את הכשלים של הפורום. 

לענייננו:
דיי צפוי שאדם חרדי (או חרדי-אנוס, או דעתן-השומר-על-הדת-בתחפושת-של-חרדי,
מה ההבדל בין זה ל"אנוס"?
או חרד"לי, או אפילו דתי-לאומי) יתעב גישות כפרניות (בחקר המקרא במקרה זה) בטענה של יומרנות הנובעת מתוך בּוּרוּת וחוסר השגה/הכרה בקיומו של נשגב או בהחלתו על (מה שהוא חושב ל-) דברי הא-לוהים .
למה ואיך כופר "חרדי"  יתעב כפרנות אם הוא בעצמו כופר. 

דיי צפוי גם שאדם לא-דתי/אתאיסט

(כופר "חרדי" הוא בקבוצה זו או בקודמת? אם זה תלוי אם הוא מקבל את דעתך בעניין או לא, אז זה לא צפוי)

יראה את האמונה של האדם החרדי בא-לוהיותם של סיפורים שעל פניו נראים כמיתולוגיות, או בא-לוהיותם של סיפורים בכלל, כאמונה אינפנטילית, פרימיטיבית ופגאנית שאין לה כל ביסוס לוגי ואינה אלא ביטוי טהור של כשל פסיכולוגי.
לכן לצורך דיון כזה (כמו במקרים דומים אחרים, וכפי שכתבתי דעתי בפורום כבר) מחויב המציאות הוא שכל צד יתייחס עניינית לדברי הצד האחר, מגוחכים/יומרניים/כפרניים/ילדותיים ככל שהם נראים לו. לאדם מבחוץ (אתה כותב לא כדי ללמוד בעצמך?) לא אין דרך להכריע בין שני צדדים שכל אחד טוען שהוא צודק והשני 'לא-מתחיל' וטיפש-פרימיטיבי-פגאני / יומרני-גאוותני-חצוף (לפי העניין).

דיבור ענייני (על הטענה גרידא ולא על טוען הטענה),
מעבר לכך שכל התגובה הזו, מתעסקת בטוענים הדתיים ולא בטיעונים,  גם בקטע הנוכחי אתה מסביר שטענות הדתי נובעות מרקעו ומתיעוב -שהוא רגש,  ואילו 
האפיקורס מוצג כאילו -שכל,  טענותיו כאילו נובעות מכך שעל פניו טענות הדת - אינפנטיליות, פרימיטיביות ופגאניות אין להם כל ביסוס לוגי, ואינם אלא ביטוי טהור של כשל פסיכולוגי.

ולכן מה שאיש ציפור עושה הוא לא ראוי - זה לא מאפשר שום דיון, וחוצמזה שהוא מטיח האשמות וגידופים וחרפות (נכון. הוא לא אמר ממזר או בן-****, אבל זה לא אומר שהטחות האשמה שלו על יומרנות בּוּרָה אינן דברים לא ראויים)
מקווה שעכשיו זה מובן - לא אחזור על זה שוב. ואתה מוזמן, מיימוני, לעשות זום-אאוט ולחשוב בהיגיון על מה שאני כותב באופן גלובלי, במקום להתחמק מזה ע"י פירוק הדברים ל7 מרכיבים ו 40 תת-מרכיבים. ואגב - אתה לא צריך להיות גננת. מנסים לנהל דיון. חלק מתנהגים בצורה שאינה מאפשרת כזה? שיהיו בריאים; אין צורך שהגננת תפשר.
מיימוני גננת?! הוא בא לפשר?! ולכן אתה גם לא עונה לטענותיו?!

פרזנט במקום לשאול ולנפח אשכולות, תקרא כמה פעמים, 
ל-רב פרידה מהתלמוד היה תלמיד ששנה מרבו 400 פעם!
אם עדיין לא תבין, תתפלל על כך, אולי יחוס אולי ירחם.

תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 08/03/2011 19:15:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 19:14 לינק ישיר 

אם אתה מזכיר את את רב פרידא אז ראיתי בספר אני חושב
מרגליות הים שבגמרא היה כתוב ת' והכוונה הייתה תשעים
אבל המדפיסים טעו וחשבו שמדובר ב 400 ומכאן השתרשה הטעות
זה גם הרבה יותר הגיוני שהוא חי בזכות המצווה 90 שנה ולא 400

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 19:32 לינק ישיר 

פראק מהלך

אתה וסוסרטי מתחרים מי מצחיק יותר. אני מקווה שבירכת ברכות התורה לפני שדייקת, חילקת והתפלפלת בדבריי.

אבל אין ספק, כמובן, שסוסרטי מנצח!!!!!
כי נכון שה****** מצחיק, אבל אי אפשר להתחרות עם הבוטות של סוסרטי. סורי גבר - אתה אפילו לא מתקרב. 

ו... כן: שכחתי לומר למי זכות המילה האחרונה. תינוקיאדה מה שהולך פה (מנהלי_משנה: הרמה להנחתת מחיקה)

תוקן על ידי thepresent ב- 08/03/2011 19:47:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 21:14 לינק ישיר 

thepresent כתב:
פראק מהלך

אתה וסוסרטי מתחרים מי מצחיק יותר. אני מקווה שבירכת ברכות התורה לפני שדייקת, חילקת והתפלפלת בדבריי.

אבל אין ספק, כמובן, שסוסרטי מנצח!!!!!
כי נכון שה****** מצחיק, אבל אי אפשר להתחרות עם הבוטות של סוסרטי. סורי גבר - אתה אפילו לא מתקרב. 

ו... כן: שכחתי לומר למי זכות המילה האחרונה. תינוקיאדה מה שהולך פה (מנהלי_משנה: הרמה להנחתת מחיקה)

תוקן על ידי thepresent ב- 08/03/2011 19:47:38

האם קראת את דבריי?!

האם הבנת את דבריי?!

אתה מבין מהי תגובה עניינית?! 

האם אתה מגיב לגופו של עניין, או לגופו של כותב?!

האם יש לך תוכן ענייני לענות לפחות על חלק מהשאלות?!

האם אתה מבין שתגובתך הנוכחית לא עונה על השאלות שהצגתי קודם?!

האם הצחוק שלך הוא דמגוגיה?!
אם לא  האם אתה יודע מה זה צחוק טיפשי - "אפקט לא תואם" ?

למה התגובות שלך נתקעות באסוציאציות רופפות לניק ?! 

האם בעיניך  ja_mubarak שכותב פה הינו בנו של נשיא מצריים?!

האם בעינך הכינוי "פראק מהלך" מצביע על המציאות?!

איפה ראית בהודעתי הקודמת בוטות כלשהי?!?!

אם אין לך תוכן ענייני לענות, האם אתה מסוגל להודות בכך בפה מלא?!

אם אתה לא מסוגל, האם לפחות בליבך אתה מסוגל להודות בכך ?!

אם לא האם יש טעם להתדיין עם אדם שלא מסוגל לעמוד על טעותו?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 21:14 לינק ישיר 

דייר כתב:
אם אתה מזכיר את את רב פרידא אז ראיתי בספר אני חושב
מרגליות הים שבגמרא היה כתוב ת' והכוונה הייתה תשעים
אבל המדפיסים טעו וחשבו שמדובר ב 400 ומכאן השתרשה הטעות
זה גם הרבה יותר הגיוני שהוא חי בזכות המצווה 90 שנה ולא 400

פירוש יפה! , יש לכך תמיכה בכתבי יד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 21:19 לינק ישיר 

אני מבין שלא רק פראק יכול להלך עצמונית אלא גם סימני שאלה אינם בהכרח מעידים על שאלות שעומדות מאחוריהם...

הנה תשובותיי נכון לרגע זה:

3wr9 weor !

qw3 fh !

@#%#^% !

@#% 2 !

32582390590 !

aSDN ASDJH!

sdfmweklf!

גדהלךדכגחכל!

329048234!

'קגלך, ג'לךגח9, 20 - מAMSDNBK!

לא, ממש לא, עיחטא אינו ראיחט, שהרי ערפול הוא כחול יותר מאהבה, פראק הוא ארוך יותר מדיכאון, וסכיזופרניה אינה תלויה בזרימתם של אַפֶקטים לא תואמים לקוגניזיה! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 21:20 לינק ישיר 

את הדיון כבר מזמן אבדתי
אבל את הסגנון לא אבדתי, אז אולי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 21:24 לינק ישיר 

בעל בעמיו

משהו לא ברור?
זה נכון שתשובה 4 אינה עונה על השאלה הרלבנטית לפי ההנחות של תיאוריית השיח הקוצני, אבל מדברי שואל השאלה ניכר שהוא לוקח את הריזיקה הלוגריתמית להניח שקומפוסטר הוא טירוקע שבוז כאשר מטגערים אותו ביעטו כחול, שלא כדברי תיאוריית שיח הוורדים!  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 21:39 לינק ישיר 

לפראק תראה כאן שהנושא כבר הועלה ע"י ירוחםשם

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שאלות על אדם הראשון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.