|
|
| נשלח ב-8/3/2011 22:10 |
|
| |
פרזנט כנראה לימודי הפסיכולוגיה עזרו לך להבין למה רמזתי התסמינים שרמזתי הינם: . 1. אפקט לא תואם, "צחוק טפשי"
2. פרסברציה - להיתקע על כינוי הניק.
3. דיבור לא מאורגן.
4. רפיון אסוציאטיבי.
תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 08/03/2011 22:30:30
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 22:42 |
|
| |
| פראק_מהלך כתב: |  | פרזנט כנראה לימודי הפסיכולוגיה עזרו לך להבין למה רמזתי התסמינים שרמזתי הינם: . 1. אפקט לא תואם,
2. פרסברציה - להיתקע על נושא צדדי, 3. דיבור לא מאורגן.
מאז המבחן בפסיכופתולוגיה עברו הרבה מים בנהר (שנה וחצי), אז קצת שכחתי את ההגדרות ע"פ ה DSM-IV. אם כי המונח פרסברציה (preservaion) אינו זכור לי משם. אם הוא היה קריטריון חשוב הייתי זוכר זאת (בינינו כמֵייבִינִים בפסיכולוגיה - אתה בוודאי מכיר את ההבדל בפסיכולוגיה קוגניטיבית בין שליפה להיכר). מכל מקום לא התעצלתי ונתתי לאצבעות ללכת במקומי. אז גיגול של פרסברציה בעברית מובילה אותי לסיכומים של סטודנטים בפסיכולוגיה פיזיולוגית, ואילו באנגלית הוא מוביל לערך בוויקיפדיה המסביר שמדובר בחזרתיות על רעיון (לאו דווקא צדדי) שמקורה המשוער בפגיעה מוחית. חיפשתי עוד קצת על הקשר בין סכיזופרניה לפרסברציה ולא העליתי בחכתי הרבה (יש אמנם אמירה מזערית בנושא בעמוד 445 של המחקר הזה, למשל. אבל מכאן ועד קריטריון לסכיזופרניה?)
בקיצור אבחנת אותי כסכיזופרן. איזה סוג של סכיזופרניה אם אפשר לשאול (ואתה בוודאי מודע לכל הסוגים והתת-סוגים והאבחנות ההכרחיות והמבדלות)? אתה יודע כמה זמן צריך לעבור עם ההפרעה כדי לקבל אבחנה כזו (להוציא אבחנות רכות יותר כמו 'הפרעת הרהורי שווא')? יפה לך הסטארט-אפ החדש של הטֶלֶ-דיאגנוזה. מה המהימנות והתוקף שלו (אתה בוודאי יודע את ההבדל בין שני המושגים)? אם תרצה אוכל לשלוח לך קבצים שבהם סיכמתי את הנושאים האלו (ואני מסכם מעולה. לא, אין אבחנה בפסיכולוגיה על הכרה בערך העצמי, מלבד הפרעת אישיות נרקסיסטית במקרי קיצון)- רק תן לי מייל.
ועיקר העיקרים - אשכרה מאיפה הבאת את המונח פרסברציה? אנחנו הולכים לחזור כאן על הפארסה של התסמונת דאון מהאשכול התרנגול והביצה?
שלך פרזנט
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 22:45 |
|
| |
עוד פעם תיקנת את טעותך אחרי ששלחת הודעה שלא מתבססת על כלום...
מלכתחילה כתבת פרסברציה - התעסקות בנושא צדדי עכשיו תיקנת - התעסקות בנושא הניק.
האם לכל סכיזופרן חייב להיות ניק? או שזה רק אם יש לו גם הפרעת זהות דיסוציאטיבית (אני מניח שאתה מודע להבדל בין סכיזופרניה לבין השם הנרדף להפרעת אישיות דיסוציאטיבית - הלא הוא פיצול אישיות)?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 22:47 |
|
| |
תיקון להודעה למעלה: המונח האנגלי צריך להיות perseveration, וכמו שמופיע בוויקיפדיה ובמחקר המלונקקים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 23:56 |
|
| |
ממש לא אבחנתי אותך כסכיזופרן, להיפך ציינתי שכנראה מדובר בצורה של דמגוגיה.
רמזתי גם לפרשנות החילופית.
האפקט הלא מותאם והפרסברציה, אין ספק שמדובר בדמגוגיה.
שני התסמינים האחרים, בכל מקרה הם היו קלים ורחוקים מאוד מהקריטריונים . הם יכולים לנבוע מגישה לא עניינית ודמגוגית. וכן כשגיאה הנובעת מעריכות חוזרות של ההודעה טרם שליחתה, וסיבות רבות נוספות.
בגלל שביקשת ובשביל השלמות האקדמית - כי במקרה תאורטי של מספיק תסמינים אמיתיים, הם לבדם אינם דיאגנוסטים. נדרש בנוסף 1. שתהיה הפרעה משמעותית בתחומי החיים העיקריים. 2. משך זמן של לפחות 6 חודשים. 3. שלילת שימוש בחומרים במשך השנתיים האחרונות. 4. שלילת בעיות התפתחותיות ובעיות אורגניות (לברר גם ADHD). 5. שלילת אירוע אפקטיבי משמעותי, דיכאון או מאניה.
כמו כן תאורטית באבחנת סכיזופרניה עם מצב קוגנטיבי שמור, הנטייה היא לכיוון הפראנואידית, וכן בתלות לגיל ההופעה ככל שיותר מבוגר הנטיה היא לפראנואידית.
בקשר לפרסברציה זהו צורת ביטוי להפרעת חשיבה, ולא הגדרתי אותה לפרטיה. נ.ב. את הודעתי תיקנתי 12 דקות לפני ששלחת את הודעתך.
תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 09/03/2011 00:19:03
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 00:13 |
|
| |
| פראק_מהלך כתב: |  | נ.ב. את הודעתי תיקנתי 12 דקות לפני ששלחת את הודעתך .
תוקן על ידי פראק_מהלך ב- 09/03/2011 00:08:11 |
|
אפשר לאבחן אותך כסובל מ ADHD? נכון שלא תיקנת את הודעתך לאחר הודעתי. שמתי לב לכך (חתול פיקח כבר אמרנו?) אני כתבתי
"עוד פעם תיקנת את טעותך אחרי ששלחת הודעה שלא מתבססת על כלום..."
סוגר את הדיון והולך לבקש מוצץ מאמא... 
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2011 00:25 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | נכון שלא תיקנת את הודעתך לאחר הודעתי. שמתי לב לכך (חתול פיקח כבר אמרנו?) אני כתבתי
"עוד פעם תיקנת את טעותך אחרי ששלחת הודעה שלא מתבססת על כלום..."
|
|
ראיתי צורך להדגיש עובדה זו.
|
|