בית פורומים עצור כאן חושבים

האחיכם יצאו למלחמה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/3/2011 22:36 לינק ישיר 

מקס

השופט ברק אמנם עשה דברים במדינה- אבל הרב עובדיה עשה יותר, וכנל הרב אליישיב, אני כבר לא מדבר על הגדויילים בעבר,
שהשפיעו- לרע או לטובה- תלוי בעיני המתבונן, הרבה הרבה יותר בניהולו וצבוינו של המדינה מאשר- ברק- לרעה ולטובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2011 23:05 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס השופט ברק אמנם עשה דברים במדינה- אבל הרב עובדיה עשה יותר, וכנל הרב אליישיב, אני כבר לא מדבר על הגדויילים בעבר,שהשפיעו- לרע או לטובה- תלוי בעיני המתבונן, הרבה הרבה יותר בניהולו וצבוינו של המדינה מאשר- ברק- לרעה ולטובה.

מזה עשה ?! עשה הרבה מאוד,
מתקופתו ?! הערבים התחילו לצמוח ולבנות בכל מקום וכל חור,
חצי הארץ ננתו להם וגם את המים לירדן,

ואצל היהודים ?! את כל השטחים עשה מהם "ירוקים" ואי אפשר לבנות שם, קיצץ את קיצבת הילדים שלא יולידו כי הם נטל לערבים וגם לכמה יהודים,

דעתי האישי שהוא הביא אותנו למצב הבלתי אפשרי הקיים היום, אין דירות ואין מוטיבציה בנוער לצדק שלנו לארץ, וגם את השלום המובטח לא קיבלנו,

דגל הוא בנאורות לפני טובת האומה עצמה, וזו הטעות שלו ושל כל הנאורים במדינה,
היו הם מצליחים בנאורות לו גם היו מרגישים צודקים בצדקתינו על הארץ הזאת,
אבל לא הצליחו  בזה ובזה, לא בנאורות ולא בשלום,
והצליחו שהערבים יצחקו כל הדרך, עד שהם יהיו רוב דמוקרטי בארץ,
כל אבא ערבי מגדל הרבה ילדים ויש לו לתת להם דירה וקרקע שהם גם יבנו משפחה גדולה,

אבל אבא יהודי ?! מפחד להביא ילדים כי לא יהיה לו מה לתת לו (כי הכל ירוק או יקר,) או מפחד הוא שילדיו יהיו נטל,   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2011 00:08 לינק ישיר 

maxmen כתב:
מקס השופט ברק אמנם עשה דברים במדינה- אבל הרב עובדיה עשה יותר, וכנל הרב אליישיב, אני כבר לא מדבר על הגדויילים בעבר,שהשפיעו- לרע או לטובה- תלוי בעיני המתבונן, הרבה הרבה יותר בניהולו וצבוינו של המדינה מאשר- ברק- לרעה ולטובה.

מזה עשה ?! עשה הרבה מאוד,
מתקופתו ?! הערבים התחילו לצמוח ולבנות בכל מקום וכל חור,
חצי הארץ ננתו להם וגם את המים לירדן,

ואצל היהודים ?! את כל השטחים עשה מהם "ירוקים" ואי אפשר לבנות שם, קיצץ את קיצבת הילדים שלא יולידו כי הם נטל לערבים וגם לכמה יהודים,

דעתי האישי שהוא הביא אותנו למצב הבלתי אפשרי הקיים היום, אין דירות ואין מוטיבציה בנוער לצדק שלנו לארץ, וגם את השלום המובטח לא קיבלנו,

דגל הוא בנאורות לפני טובת האומה עצמה, וזו הטעות שלו ושל כל הנאורים במדינה,
היו הם מצליחים בנאורות לו גם היו מרגישים צודקים בצדקתינו על הארץ הזאת,
אבל לא הצליחו  בזה ובזה, לא בנאורות ולא בשלום,
והצליחו שהערבים יצחקו כל הדרך, עד שהם יהיו רוב דמוקרטי בארץ,
כל אבא ערבי מגדל הרבה ילדים ויש לו לתת להם דירה וקרקע שהם גם יבנו משפחה גדולה,

אבל אבא יהודי ?! מפחד להביא ילדים כי לא יהיה לו מה לתת לו (כי הכל ירוק או יקר,) או מפחד הוא שילדיו יהיו נטל,   

מקסמן,

אין לי אלא לומר לך את שאמר מוכר הדגים בטבריה לרבי זירא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2011 00:15 לינק ישיר 

אולי אתה צודק בקשר לברק אבל אני חושש שאם הרב אליישיב ינהל את המדינה לא רק החילונים יעלו על המטוס .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2011 00:39 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
מקסמן,
אין לי אלא לומר לך את שאמר מוכר הדגים בטבריה לרבי זירא.

במה אני כבר אשם הפעם ?? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2011 00:43 לינק ישיר 

pi_haton כתב:
אולי אתה צודק בקשר לברק אבל אני חושש שאם הרב אליישיב ינהל את המדינה לא רק החילונים יעלו על המטוס .

הוא כבר לא יזכה לכך,
הדור הבא יזכה לכך, וזה רק בידינו לחנך ולהכין אותם לכך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2011 09:01 לינק ישיר 

מקסי
אהיה הולך רכיל מגלה סוד.
אנחנו יושבים כאן בארץ, שמחים בשמחתה, אוכלים מטובה ומתקשים בקשייה. עצם העובדה שאנחנו במדינה יהודית יוצרת אתגרים וקשיים שלא היו ואינם קיימים בחו"ל.
נורא קל לשפוט מחו"ל מה עשה ומה לא עשה ברק, ועד כמה קשה לשרת בצה"ל כיהודי דתי, גילוי נאות, מואדיב עשה כמיטב ידיעתי שירות מלא, ואני הסדר מסויים בשירות קרבי. לא אומר שהיה קל בצבא, אבל ב"ה לא זה מה ששבר ואתנו. כיום ישנם מסגרות עם אוכל גלאט וללא בנות וניתן לשרת בהם.
גם בעית המשפט אינה פשוטה, קל מאוד להטיל שיקוצים, וגם אני שותף לחלק מהביקורת (אולי אחדים מחברי הפורום רואים אותי כחשוך ואחרים כנאור מדי) אבל למען השם, כ"כ קל לומר לפסוק נגד הערבים ולהצדיק אוטומטית יהודים? האין רגישות מינמלית להבין שיש סימטריה בעולם ומה שתבענו מאומות העולם יתכן ועלינו לתבוע מעצמנו? אישית, אני סובר שמערכת השפט מגזימה ובגדול, אבל זה מחייב התמודדות ולא ישיבה מהצד ומתיחת ביקורת.
ביקורת דומה הפניתי כלפי קרובי משפחה שירדו לפני שנים ועשו חיל בארצות נכר, אבל הקפידו לבוא כל בחירות לארץ כדי לבחור בצד הנכון לטעמם (שמאל, במקרה דנן).

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 04/03/2011 09:04:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2011 09:17 לינק ישיר 

בעל. ואם קרוביך היו מצביעי ימין גם היית מנסה למנוע אותם מלהשפיע ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2011 09:34 לינק ישיר 

בעל היקר:

אוקיי עכשיו הבנתי מה הבעיה (חשבתי שמתייחסים לתוכן רק) אז כך
א' הבטחתי שאני ישלח את בניי לארץ להתגייס,
ב' הייתי עולה אבל אנוס אני לא לעלות,

אבל עכשיו לעצם טענתי:
אני טוען שהרבה יותר משתלם לאברך להתגייס לשלוש שנים, ובמקום זה רק להוליד שני ילדים,
אז לא, הם מולידים 10\14 ילדים והם מגוייסים למעשה לכל החיים,
אז שמסתכלים על התמונה בגדול וגם להעתיד ?! אז היינו צריכים לשמוח שיש פרייארים שמולידים הרבה ילדים מול הילודה הערבית,

עכשיו,
הביקורת שלי היית שצריך לעודד את הילודה, ולתת דירות לצעירים,

מה שכואב לראות שכל עמי אירופה לא ממש מתרגשים ממעשי אבותיהם, והם נאמנים לעמם,
אצלינו היהודים ?! כל מה שאנו מפקפקים יותר בקדמונינו ?! אנו יותר בוגדים בעמינו !!
ולמה זה ?? ריבונו של עולם,
מה המפריד בין מאמין וכופר בעניין נאמנות לאומה ??
למה בעמים\אומות אחרות אין את זה ???
אוקיי אין אלוקים ח"ו אין תורה ח"ו
אבל מה זה קשור לנאמנות כלפי עמינו ומדינתינו ???
אתה נאור ?! בסדר ! אבל איזה מין נאור יבגוד בעמו ??  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2011 09:38 לינק ישיר 

פי האתון
לקרובי לא אמרתי מילה (רק לאשתי).
ולגוף שאלתך, בעקרון אתה וודאי צודק גום זה אינו ראוי ביעני, היכן היו מתערבות הנגיעות שלי, איני יודע.
ביקורת דומה מתחתי על "ימני סלון" שהכריזו בפני שהם ימין קיצוני, אך לא עלה בדעתם לשרת בצה"ל וכשהי צריכים לנסוע מירוושלים לטבריה הקפידו לא לנסוע דרך הבקעה. שוב את הביקורת אמרתי בלבי אך לא אמרתי להם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 17:59 לינק ישיר 

http://www.y-or.co.il/blog/2012/05/24/%d7%94%d7%a8%d7%91-%d7%97%d7%99%d7%99%d7%9d-%d7%a0%d7%91%d7%95%d7%9f-%d7%9c%d7%9e%d7%94-%d7%9c%d7%90-%d7%9c%d7%92%d7%99%d7%99%d7%a1-%d7%92%d7%9d-%d7%a2%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%99%d7%99%d7%9d/

הרב חיים נבון חושב שצריך לגייס גם "עילויים" בחברה החרדית, הרי בסופו של דבר, גם הלמדנים הטובים ביותר אינם פטורים מן המצוות. "הם לא משרתים בצבא, כי יש להם ברירה אחרת, לצערנו".

למה עובד הסופרמרקט שרוצה לקנות סיגריות עוקף את התור וניגש מיד לקופאית? כי הוא יכול. ולמה החרדים לא משרתים בצבא? מאותה סיבה. השירות הצבאי הוא לא נוח, הוא מאתגר מבחינה רוחנית, הוא עלול לפרוץ את חומותיה של החברה החרדית המסתגרת. אבל כך גם שהות ממושכת בבית חולים חילוני. ובכל זאת החרדים גודשים את בתי החולים, כי אין להם ברירה. הם לא משרתים בצבא, כי יש להם ברירה. לצערנו, המצב הזה אינו עומד להשתנות.

ההשתמטות מהצבא ראשיתה במאבק מוצדק לשיקום עולם התורה שלאחר השואה, המשכה בשיקולי נוחות רוחנית, ובאחריתה הפכה לחלק מהדנ"א החרדי. לצד הציות העיוור ל"גדוילים", הלימוד הרצוף בישיבה מגיל 18 ואילך הפך לעיקר האמונה השני שהוסיפו החרדים ליהדות. לכן אני חושש ששום חוק לא יצליח לגייס אותם. עדיף למשוך אותם לצבא בטוב מאשר לאיים עליהם ברע.

כל הצהרה על גיוס החרדים פותחת בהסתייגות: "ברור שצריך לשחרר מהצבא כמה מאות לומדים מצטיינים, שבאמת יושבים ולומדים כל היום". ואני אומר: למה? מבחינה מעשית, אכן אינני מאמין שנצליח לגייס אותם. אבל מבחינה ערכית עקרונית, לא שמעתי שלומדים מצטיינים פטורים מקיום מצוות. לימוד תורה הוא ערך עליון בעולמנו הרוחני; ובכל זאת, תלמידי חכמים מפסיקים את לימודם כדי להניח תפילין ולהתפלל (שולחן ערוך או"ח ק"ו, ג). ובכן, יפסיקו מלימודם גם למען מלחמת מצווה.

יש אומרים שהשנים הללו קריטיות במיוחד להתפתחותם של תלמידי חכמים. כשהיו אומרים לרב יהודה עמיטל זצ"ל שבגלל סיבה זו לא יוכלו לצמוח גדולי תורה בישיבות ההסדר, הוא היה משיב: חברים שלי נתנו בזמן השואה חמש שנים לנאצים, ובכל זאת הפכו לגדולי תורה. האם תלמיד חכם שנותן שנה וחצי לצה"ל (להבדיל) לא יוכל להגיע למעלה דומה?

החרדים אומרים: גם ספורטאים מצטיינים מקבלים פטור משירות צבאי. זה לא נכון: "ספורטאים מצטיינים" משרתים בצבא (אמנם בתנאים מקילים). אכן, בכל שנה יש כמה "ספורטאים עילויים" בודדים שהצבא מסכים לדחות את שירותם. אף שמדובר במספר זעום, אני לא מתלהב מהנוהל הזה. אבל צריך להודות שיש בו היגיון, שהרי ספורטאים מגיעים לשיאם בערך בגיל עשרים. תלמידי חכמים, לעומתם, מגיעים לשיאם ארבעים שנה מאוחר יותר. מלבד זאת, עקרונות הספורט אינם מחייבים שירות צבאי, בעוד עקרונות התורה מצווים על כך.

מבחינה מעשית, אי אפשר יהיה לגייס את החרדים בכפייה. באמצעים אחרים יהיה אפשר לגייס כנראה חלק מהחרדים – ודאי שלא את כולם. אך התביעה המוסרית צריכה להישמע בקול צלול, ואיש אינו פטור ממנה: "האחיכם יבואו למלחמה ואתם תשבו פה?!" (במדבר ל"ב, ו).

המאמר המלא עומד להתפרסם בסוף השבוע בעיתון "מקור ראשון".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 20:44 לינק ישיר 

"התביעה המוסרית".

הם יצחקו לכותב בפרצוף.
מוסר זה הדבר האחרון שמעניין אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 21:32 לינק ישיר 

וכבר למדנו שההלכה קובעת את המוסר ולא להיפך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2012 23:59 לינק ישיר 

מה ההצדקה היהודית/מוסרית  לישיבות ההסדר לדעת הרב נבון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2012 22:33 לינק ישיר 

תסביר את עצמך
]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האחיכם יצאו למלחמה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.