בית פורומים עצור כאן חושבים

האחיכם יצאו למלחמה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/5/2012 00:23 לינק ישיר 

הם משרתים פחות זמן מהשירות ה"נורמלי", לא כן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 08:39 לינק ישיר 

מטפחת
מה הדין בטבח שעושה 'שבוע שבוע'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 10:37 לינק ישיר 

הגעת לשדה התירוצים החרדי הקלאסי על אי שירות בצבא.
כשלעצמי אני לא חושב שיש פגם מוסרי בישיבות ההסדר במציאות הנוכחית.
לאור נימוקי הרב נבון עלתה אצלי השאלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 10:55 לינק ישיר 

מטפחת
אני לא מתכונן להכנס לשדה התרוצים הקלאסי.
עדיין יש הבדל בין מי שמשתתף ברמה זו או אחרת, ובעיקר במילואים, לעומת מי שפוטר עצמו מהכל. (נו, הנגיעה שלי ..)

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 29/05/2012 11:00:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 20:23 לינק ישיר 

.

מטפחת,

עיקר הכוח הצבאי של צה"ל מורכב מאנשי מילואים.

בפעם האחרונה שיצאתי למלחמה, היו אתי לא מעט אנשים ששרתו שירות סדיר שונה משלי - חלקם שרתו פחות חודשים בגלל שהיו בישיבות הסדר.

לא היה אתי אף אחד שהיה פטור לגמרי משירות סדיר. כאלו - לא מגיעים למילואים או למלחמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 20:51 לינק ישיר 

לבנשק- בקרב עצמו אין בנות ואין ערוות דבר, וכיון שה' אוהב את עם ישראל יותר ממה שאתה אוהב אותו, יש ניסים גלויים בכל המלחמות- השחרור, ששת הימים וכו'. אני יודעת שכולם כאן סופר שכלתנים ולא מאמינים גדולים, אבל אני שמעתי מספיק סיפורי חיילים על התגלות אלוקית בקרב- קול שאמר לחייל להיכן לירות בחושך, או הפלוגה שסיפרו על רחל אימנו בעופרת יצוקה (יש ביו טיוב) שהצילה אותם מבתים ממולכדים. השכינה נמצאת עם החיילים בקרב ממש, ואצל האויב תמיד האבידות גדולות יותר. זה אומר שבדרך הטבע היו אמורים להיות לנו יותר אבידות.
יש הרבה חיילים שחזרו בתשובה או התחזקו בעקבות הניסים בקרבות. אז נכון שיש בצבא חוסר צניעות שצריך לתקן, אבל זה עדיין לא אומר שצריך לזלזל בלוחמים ולא להתגייס. מביאים לעולם עשר ילדים- אבל ישנים טוב בלילה  כי אף אחד לא בצבא. דברו עם אימהות של קרביים, דברו עם אלמנות צה"ל. ואם כבר דת- אז רוב האלמנות בזמן האחרון הן דתיות נשות חיילים גיבורים כמו רועי קליין שלמד תורה גם בצבא ומסר את נפשו בזעקת "שמע ישראל" כדי להציל את החיילים האחרים. רועי קליין מוציא את התירוץ של ללמוד תורה כדי להשתמט.
(ולמי שלא יודע, רועי קליין קפץ על הרימון כדי שחייליו לא ייהרגו, וקיבל לאחר מותו את עיטור העוז)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 21:25 לינק ישיר 

ליעקב, יש במלחמה בנות לוחמות. תבוא תעשה איתי מילואים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2012 21:34 לינק ישיר 

yakovkov כתב:
יש ניסים גלויים בכל המלחמות

[ידוע שחלוקת צל"שים בעקבות קרב כלשהו, מלמדת על טעות רצינית או בעיה חמורה שאירעה באותו קרב.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 08:35 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2985089&forum_id=771

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=46858

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 10:57 לינק ישיר 

הגרב"ד פוברסקי: "התורה לא מגנה כי פוגעים בכבודה"

עדות מפ הגרב"ד כי התורה אינה מגנה- אם כך אין לבני תירה תרוץ להגיד כי לימוד התורה שלהם מגינה עלינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 12:21 לינק ישיר 

אני תמיד תוהה על כל העוסקים בהזיות הללו (לדוגמה בלבד מתוך עמוד השער של אחד העיתונים המחולקים בתיבות: "גדולי ראשי הישיבות בארה"ב מתבטאים לראשונה על הסיבות שהביאו את ההוריקן גם ללב האזורים השוקקים תורה כמו לייקווד") האם הם אכן חסרי דעת ונטולי כושר שיפוט והבנת המציאות לחלוטין, או שזה סוג של משחק מודע בנדמה לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 12:52 לינק ישיר 

הבעיה בכל ההסברים האלו שהם לא ניתנים לבדיקה, אם לא עושים א אזי ברור שאי עשית א היא הגורם, אולם אם עושים את א, אזי טוענים שלא עשו אותו בכוונה הראויה, וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 13:00 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

אני תמיד תוהה על כל העוסקים בהזיות הללו (לדוגמה בלבד מתוך עמוד השער של אחד העיתונים המחולקים בתיבות: "גדולי ראשי הישיבות בארה"ב מתבטאים לראשונה על הסיבות שהביאו את ההוריקן גם ללב האזורים השוקקים תורה כמו לייקווד") האם הם אכן חסרי דעת ונטולי כושר שיפוט והבנת המציאות לחלוטין, או שזה סוג של משחק מודע בנדמה לי.

הרי בלי זה אין להם זכות קיום- יותר נכון מי ישים לב שהם קיימים חוץ מתלמידיהם. אולי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 13:15 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

דומני שזה שימוש טקטי, מעין האפשרות השניה שכתבת, אבל לא בתור הצגה מגוחכת אלא בתור צורת דיבור ותפיסה. בדומה ל'ביבי יסבך אותנו, קדימה'. נכון ששאול מופז היה רק רמטכ"ל, ונכון שיש למפלגה לפי הסקרים רק כמה עשרות אלפי מצביעים, ובכל אופן לא יותר ממאה אלף. אבל סוף סוף מדובר בחתיכת קבוצה של אנשים בעלי נסיון ומעורים בגופים מקבלי החלטות, ועדות הכנסת, יש להם ידיים ורגליים בתקשורת, הם שוכרים משרדי פרסום במליונים, ובשורה התחתונה משתמשים שימוש טקטי בסיסמאות שכולם יודעים שאין להם שום קשר לקדימה או מופז, ושאם ביבי יסבך מישהו, לא קדימה תפתור זאת, ואין שום רלבנטיות בין הבעיה של ביבי לבין הפתרון של קדימה. פשוט שימוש דבילי, במקביל ל"האיפון הרג את הרב אלישיב", "הביבי יסבך אותנו". ובכל אופן, אף אחד לא מחזיק את הבטן מול הסיסמאות, אף כלי תקשורת לא עושה צחוק, האנשים לא מרגישים מגוחכים ונלעגים, לא מתביישים להסתובב ברחוב עם הפעילות הזו.

ויש לומר ש'דבילי' הוא רק בעיני המתבונן מן ה"חוץ". מי שנמצא בפנים ורגיל לשימושים האלו, לא מרגיש דביליות, זה הסגנון הרגיל והמוכר, וכאילו אמרנו "צריכים להתחזק ב.. א' ב' ג'". כמדומני שבכל חברה יש את השימושים הדביליים האלו, ורק מי ש"בחוץ" קולט אותם. כנראה שהשמאל והימין יכולים להבחין בדביליות של השימוש בקלישאות וסיסמאות כאלו אצל השני.

מלבד זאת אם נניח רגע את הרבנים ואת כתבינו בשמים, הרי הלכה פסוקה היא ברמב"ם שכשיש צרה צריכים לעשות חשבון נפש ולתקן את המעשים וכו', אף שכל צרה כמו בצורת שיטפון וכדו' היא בסופו של דבר חלק ממערכת הטבע. השאלה היא בדיוק עד כמה יש להכריז בבטחון מוחלט שגובה הגלים הגיע ל2.9 מטר משום שזה התדר בו האייפון משדר וכו', אבל העיקרון הוא שימוש טקטי שמצווה עלינו. דהיינו גם אם אינך יודע חשבונות שמים, מבחינתך אתה צריך לתקן מה שאתה יכול. אפילו הרעמים נבראו לפי חז"ל כדי לפשט עקמומית, כשאדם נבהל ויש לו צרה, הוא פונה לתקן את עצמו (במקרה הטוב, במקרה הרע הוא פונה לתקן את אחרים).

ייתכן שהשימוש הטקטי הזה מחליף שימוש טקטי אחר, מעודי לא הבנתי את המעורבות הרבה של קרובי נפגעים, בענישת העבריין. אפילו אם מדובר ברשלנות ולא בנסיון לרצח. יש כאן מין גאולת דם מודרנית שנעשית ע"י עורכי דין או במסיבות עיתונאים, כביכול הבן / אבא / חברה שלך יחזרו לחיים אם לא ישחררו אותו אחרי שליש, או אם לא יחמירו בענשו כ"כ. או שאתה בכלל דואג פתאום לציבור שלם שנפגע ע"י אנשים כאלו וכו'.

והנה אצל הציבור הדתי פחות מצויה תופעה זו (עיתונאי אחד ערך רשימה כזו, אאל"ט), ויש לומר שאין זה דוקא מטוב לב, אלא מחמת שההפניה של רגשות צער וכאב והפסד ואבדן ושכול, למסלול של חשבון הנפש וחשבונות שמים. ואילו כאשר אין לאן להפנות רגשות אלו, הם מופנים לגאולת דם וכיו"ב.

והוא הדין ברגשות הצער והאבדן של אסונות טבע, המטען קיים, כל השאלה היא להיכן אפשר להפנותו.

נ.ב. אין לי שום מושג מה הקשר ליכולת שיפוט והבנת המציאות וכדו', כיון שבתיאולוגיה עסקינן, יש לך דרך להוכיח תיאולוגית שהם לא צודקים? או שאתה מתכוין סתם כך לאמונה באופן כללי.

תוקן על ידי פרוגרמי ב- 18/11/2012 13:17:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2012 14:56 לינק ישיר 

לצעג
תפקידה של התאולוגיה הוא להסביר את העובדות בצורה רוחנית, ולא את הרוחניות בצורה עובדתית, לכן אין חוזי עתידות בין התאולגים, אלא הם רק מספקים הסברים שלאחר מעשה.
נו מה תדרשו מראש ישיבה חשוב, לא מספיק שהוא תיאולוג שגם יעודד הליכה לצבא?
אלא מה שגם לא יספק תאולוגיות? חייבים ליצוק תוכן למעשינו וזה מה שקורה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האחיכם יצאו למלחמה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.