|
|
| נשלח ב-4/3/2011 14:18 |
|
| |
צענערענע
גם על כולם אפשר לומר את זה (הוספתי כולם כדי להותיר אופציה לאיזה 'מופת' אחד שאולי קרה). מי שמאמין שהבעש"ט בכוח צדיקותו וקשריו עם הגורמים הרלבנטיים לא יכול להדהיר בקפיצת הדרך את מרכבתו הנהוגה כבוד בידי אלכסיי (כעין האמונה שכל מי שמוזכר בתלמוד יכול להחיות מתים) - אפיקורס מי שמאמין שהסיפורים כולם קרו - שוטה, וכיוון שלא ניתן לדעת מה קרה ומה לא - יתכן שכולם לא קרו. והכל בא על מקומו בשלום.
לגבי שאלתך השנייה - מתקופת התנך עברנו אינפלציה מסוימת והיה ביזור תפקידים במועצת החייאת המתים. בתנך זה מיוחס לאל בדרך כלל ובשניים-שלשה מקרים עשה את זה נביא מפורסם (כל נביא מת אחד) כיום - כל אדמור (=מנהיג של עיירה עם 300 תושבים נבערים) יכול להחיות מתים (יש כמה וכמה סיפורי-חסידים כאלו)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2011 14:28 |
|
| |
"מי שמאמין שהסיפורים כולם קרו - שוטה, וכיוון שלא ניתן לדעת מה קרה ומה לא - יתכן שכולם לא קרו."
שוב הכנסת את מימד הכולם או לא כולם. ולכן שום דבר לא בא על מקומו בשלום. והבן.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2011 14:51 |
|
| |
צענערענע
לא מבין את התמיהה שלך. טמבל מי שיחשוב שאין בכוחו של איינשטיין לפתור סודוקו אך שוטה מי שיחשוב שהוא עשה זאת
שמא שאלתך היא על ה bootstrapping: הרי הסיבה היחידה שאנשים מאמינים שהאדמורים היו צדיקים וקדושים היא המופתים שלהם, ואם אין מופתים - מנין שהם כאלו (ונובע מכך - מנין שהם יכולים לעשות מופתים)? אני מניח ששאלתך נכונה לגבי כמה אדמורים מליגה ב' אבל היו גם כמה שניתן להסיק על גדלות רוחם באופן בלתי תלוי
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2011 15:28 |
|
| |
אכן שאלתי שייכת לbootstrapping: או איך שתקרא לזה.
ולא מדובר באדמורים מליגה ב מכיוון שגם על האדמורים מגור ומליובביטש סיפרו מופתים כאלה והרבה אנשים טובים אמונה זו תפסה חלק גדול בהערצה שלהם לאדמו"ר.
האימרה הזאת מזכירה את האימרה על הקומוניזם שאם אתה עד גיל 20 לא מאמין בקומוניזם אז זה סימן שאין לך לב אבל אם גם בגיל 50 אתה מאמין בקומוניזם סימן שאתה אידיוט . אבל שם זה מסתדר יפה כי מדובר לחלוקה לגילים אבל אם היו אומרים לך באופן כללי שאם אתה מאמין בקומוניזם אתה אידיוט ואם אינך מאמין אז אין לך לב אז אכן זו אמירה חריפה ונכונה כאחד אבל ,כאמירה, תכלס ,הלכה למעשה ,יש לה מסר מבלבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2011 17:07 |
|
| |
צענע
אכן כך הדבר. האמונה בקומוניזם היא טפשות. לא משנה מתי ובאזה גיל מאמינים בה, זו טפשות- אלא מה. אנחנו יודעים כי אדפ צעיר- גם אשה- בגיל צעיר עדיין לא הגיע לשכל . הלב ו.. משפיע עליו בשיקול הדעת. אנחנו סולחים לו ומבינים את מקור טפשותו. וכן בדברים של האמונות הטפלות והאמונה בשרלטנים, מה שנכון שיש גם קומוניסטים מבוגרים, וגם מאמינים בשטויות כאלה
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 00:04 |
|
| |
לשאלתו של דייר, שמעתי השבת שיעור שהזכיר את המדרש על סוף הפרשה שקראנו היום "ויברך אותם משה - אמר יהי רצון שתשרה שכינה במעשה ידיכם"
אני חושב שהמושג של "שכינה במעשה ידיכם", כלומר איזו שהיא השראת קדושה או איך שתרצו לקרוא לזה, הוא מושג שחסר עד לא קיים בחלק ה"יווני" של התרבות המערבית, חלק שבזמננו עולה אט אט במשקלו לעומת המורשת היהודית שחלחלה אליה. אינני מכיר מספיק דתות מסוגים שונים (נצרות או אסלם או דתות מזרחיות) בכדי שאוכל להעיר על המשקל היחסי של אותה "השראת שכינה" אצלנו ואצלם. אני גם מכיר בעובדה שאפשר לפטור את כל הענין כדמיון או הזיה, אבל לא חושב כך, ולדעתי רוב הבריות כן תופסים משהו מהצורך הזה. אם יש לנו איזושהי בשורה לציבור הרחב, היא צריכה להיות איכשהו בשילוב (הבעייתי מאד) בין חיי היומיום בחברה המודרנית עם איזשהו חיבור לקדושה שמעבר.
|
| נשלח ב-6/3/2011 00:16 |
|
| |
הרי יש את הפסוק המפורש":קדושים תהיו כי קדוש אני" איך אתה מפרש זאת באופן מעשי פרט לתחושה המרוממת של המילים?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 00:22 |
|
| |
קדושים תהיו = מובדלים תהיו קדוש= מובדל
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 04:56 |
|
| |
צענערענע
אל תכווני אותי להצהרה אודות אלו אדמורים הם מליגה א' ואלו מליגה ב' ולמטה בקודש (-: כדי לא להכנס לנישות מסובכות - נניח בעל התניא הוא ליגה א' שאפשר להאמין שיכל לעשות מופתים גם בלי שסיפרו עליו כאלו (או שכן סיפרו? אני לא יודע)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 11:03 |
|
| |
נכתבו כאן לא מעט דברים חכמים ומעניינים.
השאלה היא רק מדוע לא מתקדמים עוד צעד קטן שיהפוך לצעד גדול.
לפני המון שנים אנשים חשבו שאלוהים מתערב כל הזמן במה שקורה כאן ונותן הוראות איך לנהוג.
כתוצאה מכך הם יסדו דתות ואמונות שונות. חלקן פרימיטיביות, חלקן מתקדמות, יחסית לתקופה.
אודה ולא אבוש, שאין לי את הכלים לבדוק האם היהדות היתה, באמת, מהדתות היותר מתקדמות. אינני בטוח שאפשר לבדוק את זה באמת. אנחנו רואים היום איך בזמן אמת כל אחד מפרש את המציאות כרצונו, למרות התקשורת המפותחת. מה נאמר על תקופה נעדרת תקשורת וגדושה באמונות תפלות.
ההשתייכות הטבעית שלנו היא לעם היהודי. השאלה מה אנחנו עושים עם זה. האם אנו נאחזים בצפרניים בדברים שאבד עליהם הקלח, או יותר חמור, דברים שאנו מבינים איך ולמה התפתחו, או שאנחנו עוצרים לרגע, שואפים אויר ומנסים לאתחל הכל מחדש.
העולם התפתח. האנושות הגיעה להבנה שכל האנשים שווים. אנשים. נשים. לבנים. שחורים וכו'.
עדיין יש לרוב האנשים צורך פסיכולוגי בתחושת שייכות. אוקיי. אנו שייכים למועדון היהודי.
בואו נהפוך אותו למועדון מוצלח.
אנחנו כבר "בלעתיד לבא". כל המצוות והאיסורים שאינם רלוונטים להיום דינם להתבטל. טקסים וחגים שיש בהם כדי להפרות את חיי הרוח ויש להם משמעות תרבותית, נשמרים מתוך התאמה מלאה לתקופה.
מי שרוצה להצטרף למועדון, ברוך הבא.
מאמצים את כל הרעיונות החיוביים בעולם. שומרים על היחודיות התרבותית.
והכל על מקומו יבא בשלום
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 11:32 |
|
| |
מכיוון שהחילוניות מידרדרת מדחי אל דחי בחינוך ובחיי המשפחה לא נראה לי ששמירה על היחודיות התרבותית תציל את צאצאיך.
.ולכן לא הבנתי איך אתה חושב שהכל יבוא על מקומו בשלום.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 11:33 |
|
| |
ייתכן בהנחה שהרעיון שלך הוא רעיון טוב, האם הוא ישים? היה תקדים לכך בגרמניה של המאה 19 - תחילת המאה העשרים, מה היו התוצאות? כדאי אולי לקרוא את הרקוויאם הגרמני ואת נביאים בלי כבוד.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 06/03/2011 11:34:22
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 11:45 |
|
| |
לבעלבעמיו
לא הבנתי 1.למה הרעיון לא ישים
2ואילו עובדות בשני הספרים שהבאת מוכיחות שהרעיון לא ישים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 12:08 |
|
| |
צענע בגרמניה של אותה תקופה נעשה נסיון רחב להתערות בתרבות הגרמנית, עם שמירה מסוימת של רכיבי היהדות המתאימים לרוח הזמן. בשני הספרים שציינתי יש תיאור של אי הצלחת הפרויקט.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 12:16 |
|
| |
בעל היקר:
אין מה להשוואות בין תקופתם לתקופתינו, ראה מדינות ערב היום מול אתמול
|
|