בית פורומים ספרים וסופרים

ר'בי גרשון לפידות והרב קוק זצ"ל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/3/2011 11:32 לינק ישיר 
ר'בי גרשון לפידות והרב קוק זצ"ל

בספר החדש שיצא על ר' גרשון הושמטו כל מיני סיפורים על הכרותו וקרבתו לרב קוק ולרב חרל"פ, ולרבנות הראשית. 
אני מציע שכל מי שיודע משהו בעניין, יעלה את הדברים כאן באשכול זה. 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2011 12:09 לינק ישיר 

מנין לך שהיתה קירבה כזו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2011 15:27 לינק ישיר 

א. מן הסתם, שהרי כל גדולי ירושלים כמעט היו קשורים לרב קוק. 
ב. בספר הנ"ל רואים עד כמה אנשי חוגו היו רבני הרבנות הראשית. במיוחד בתמונות המובאות בספר. 
ג. בספר אגרות לראי"ה ישנה אגרת שלו אל הרב קוק, ומתוכה ניכר טוב מאוד עד כמה הרגיש עצמו כתלמיד לפני רבו כלפי הרב קוק. ראה אגרת קטז, בו הוא מכנה את הרב קוק "מרן מלכא", 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2011 23:31 לינק ישיר 

לאחרונה יוצאים כל מיני קונטרסים להוכחת קשריו הענפים של מרן הרב עם כל מיני צדיקים. כל התכלית לא ברורה. הרי מי שמעריך את הרב לא מחכה לכל מיני אישורים. ומי שלא- לו לא יעזרו האישורים. וממילא כל המאמץ, והכעס על ההשמטות הוא לריק.
אבל זהו טבעם של חסידים בכל הזרמים. על ר' נחמן הוציא קניג, על הרבי שליט"א הוציא וולפא וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2011 00:08 לינק ישיר 

כל מיני סיפורים. כל גדולי ירושלים. כל מיני קונטרסים. כל מיני צדיקים. כל הזרמים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 23:14 לינק ישיר 

מהו הספר שיצא על ר' גרשון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2011 09:58 לינק ישיר 

כמעריצו של מרן הרב זצ"ל - אני מפהק ארוכות כשאני רואה את מאמצי חסידי "אור האורות" להביא "כל מיני סיפורים".

אני אישית למשל מבין לא מעט ברבנים,  אך לא שמעתי עד היום את שמו של ר' גרשון לפידות, ספריו אינם על מדפי, וציטוטים בשמו איני יכול להביא. אני בטוח שרוב חברי הפורום הם כמוני מלבד זה שאולי שמעו את שמו.

ואם כן - מה המאמץ להביא "הוכחות על קשריו". ? מילא עם החזו"א או הרא"ם מגור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2011 11:07 לינק ישיר 

מירער הספר הוא 'המתמיד הירושלמי'.
ש"ב. תמיד יש פעם ראשונה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2011 11:45 לינק ישיר 

ראיה. התוכל לפרט מה תוכן האגרת של ר' גרשון שמוענה אל הרב קוק (אגב סדר הראיות שלך נראה הפוך בסדרו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2011 09:37 לינק ישיר 

חתום לצד עמיתו הגאון ר' משה לייב שפירא זצ"ל על מכתב בקשה לכ"ק אדמו"ר מליובאוויטש זי"ע שיבוא לביקור באה"ק

מתוך "מבית הגנזים" לרשד"ב לוין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2011 23:24 לינק ישיר 

הספר "המתמיד הירושלמי",ערוך בצורה מאוד לא טובה,וחבל מאוד.
זה נראה שהעורך לא השתמש בשרותיו של עורך ספרותי,אלא ערך אותו לפי הבנתו גרידא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 15:20 לינק ישיר 

יש להוסיף כי ר' גרשון לפידות היה אחד מגדולי ירושלים שהיו מעבירים שיעורים ב'מרכז הרב', בבית הדרשות המרכזי שהיה שם מדי שבוע. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2013 17:54 לינק ישיר 

ב"ה

לגבי יחסו של מרן הגר"ג לפידות זצ"ל למרן הגאון הראי"ה קוק זצוק"ל, ראו כאן תחילת מכתבו לרב קוק: 
'נתתי לבי לעיין בדבר השאלה אשר באה לפני מרן הגאון הגדול שליט"א בדבר גבאי צדקה אשר נתנו בידו בצירוף עוד ב' גבאים מעות עבור גמ"ח בעיר אחת בחו"ל ועתה השני גבאים שחל"ח (שבקו חיים לכל חי) ונותר הוא לבדו ובראותי כי בעוה"ר היהדות נתמוטט שם, ומיראתו כי הכסף לא יפול בידי אנשי רשע לכן הוא רוצה לשלוח הכסף לפעה"ק, ובא בשאלה לפני מרן הגאון אם מותר לו לשנות, ויען כי בעווניי לא מצאתי בזה מקום לפלפל בארוכה, רק אני מודיע לפני מרן מלכא מה שעלה בידי בנדון זה, ורבינו ברוחב בינתו אשר יבחר יקרב...
                                                                                                                           הק' גרשון לפידות'

וכן יש לציין שהשתתף בטקס הקמת הרבנות הראשית לא"י ונאם כנציג ישיבת "תורת חיים" שהוא היה אחד מראשיה (ראו במקור הבא בעמודה השנייה בפסקה הארוכה שלפני שתי השורות האחרונות).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2013 18:24 לינק ישיר 

בייפוס כתב:
כל מיני סיפורים. כל גדולי ירושלים. כל מיני קונטרסים. כל מיני צדיקים. כל הזרמים.

ראה כאן למשל: http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2459912&forum_id=771, ותיווכח שכלל גדולי ישראל בכלל ולא רק גדולי ירושלים העריצו את הרב קוק מבחינה אישית (היו רבים שחלקו על דרכו ודעותיו אך היו גם גדולים רבים שתמכו אך רק מיעוט ממש זלזל בו) אף שהקנאים,כמו פותח האשכול המקושר היו רוצים להציג תמונה אחרת, רק רק מיעוט ממש מכלל גדולי ישראל מכל החוגים והעדות זלזל בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2015 17:20 לינק ישיר 

ב"סיפורים ירושלמיים" מסופר שרבי גרשון לפידות שלח מכתבי תורה לרבים מגדולי ישראל בזמנו. הוא אמר שאת התשובה הטובה ביותר הוא קיבל מהרב קוק - הוא  צרף חמש לירות למכתב התשובה שלו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/4/2015 10:28 לינק ישיר 

ישבתי לפני תקופה עם מחבר הספר, נכדו של ר' גרשון לפידות, והוא עצמו שטף סיפורים על הקשרים של סבו עם הרב קוק. כאשר הוכחתי אותו על ההתעלמות בכתובים, ענה לי בזה"ל: אני רוצה שיקנו ויקראו את הספר.

(העריכה באמת איומה ונוראה).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > ר'בי גרשון לפידות והרב קוק זצ"ל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext