|
|
| נשלח ב-26/4/2011 11:07 |
|
| |
נדב, כשיושבים על כור גרעיני, גם אני הייתי נזהר מאד במילותיי. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 11:17 |
|
| |
ר' מיכי, הבעיה היא שבכתיבת המכתב המדובר לא ניכר שהוא היה זהיר כ"כ. (וכנראה גם לא ממש מודע למעשיו) כך שאם נניח שיש הגיון בתפיסה הזו (הנחה שגויה להערכתי) אנחנו בבעיה.
|
| נשלח ב-26/4/2011 13:13 |
|
| |
אישציפור, גם אני חשבתי בתחילה שהמדובר ב"התחלקות", לא ידעו ולא העלו על הדעת והתבלבלו. בירור קטן מגלה שלא כך, המכתב נוסח בקפידה, ו"עבר כמה וכמה ידים" לפני שנשלח. גם ההתייסות שלאחר מעשה היא לא דפנסיבה של "וואי וואי וואי לאן נכנסנו", אלא טיעונים שבאים מרצינות ומכובד ראש.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 13:13 |
|
| |
..
תוקן על ידי מישאחזו ב- 26/04/2011 13:16:06
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 13:19 |
|
| |
מה משמעות ההפניה לרש"י במכתב?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 13:25 |
|
| |
שנרב אני לא בטוח שהקושיה מאייכמן היא קושיא, כי הרי בגוי אין צורך בדיני ראיות (נהרג ע"פ עצמו וכו').
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 14:22 |
|
| |
מי שאחזו, דוקא אני לא חשבתי שמדובר בהחלקה (דומני שיותר נכון לכתוב כך) , וב"לא העלו על דעתם". אלא יותר בכך שדעתם והאידאולוגיה שלהם לא ממש קשורה למציאות (בדומה לדעתם של אדמו"רי השמאל) לפחות לא למציאות בה בני האדם שאינם חלק מהחצר הזו , חיים. מה שממחיש את השבר בעיני יותר מכל, הוא שגם אחרי שראו שכולם יודעים את נוסח המכתב נציגיהם (שאגב את חלקם אני בהחלט נוטה לחבב) ענו תשובות מתשובות שונות (שעם חלקם אני מסכים) אך תוך התעלמות ועקיפה מזלזלת של הנוסח המקורי של המכתב. ממה נפשך אם אתה חושב שמשה קצב נחשד על לא עוול בכפו כמו משה רבינו מה אתה מדבר דיבורים כללים על מערכת המשפט (אני מתייחס לדברי הרבנים וישליצקי ואבינר) ? ואם אתה חושב שיתכן שהוא חטא למה אתה לא מסתייג באופן ברור מנוסח המכתב המקורי ? רצינות אולי יש כאן שיקול דעת רציני ברור שלא, וחבל.
|
| נשלח ב-26/4/2011 14:40 |
|
| |
אישציפ, אנחנו לגמרי מסכימים. רק התבדחתי על התגובה של מישהו בשם כנען (יגאל?) במקור ראשון שהסביר לנו בטוטו"ד שהרב טאו הוא הראש המנווט של הכור הגרעיני שבו תלויה המדינה, העם והיקום כולו. ביטוי מגלומני כזה לא חשבתי שאפשר למצוא אפילו אצל גדולי ההוזים בהר המור, ובסה"כ בועת ההזיות הזו לא חסרה הוזים. אולי אפשר לומר שהוא 'הוזה המדינה'.
בעל, אדם מת על פי העצמו כשדנים גוי או בדיני גויים (כפי שכ' הרמב"ם ללמוד על הפללה עצמית בדיני מלך מדיני בני נוח. אבל לא זכור לי מקור שעוסק בבי"ד ישראל שדן בן נוח)?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 14:49 |
|
| |
מיכי כלום זה לא כלול במש"כ הרמב"ם בהלכות מלכים:
י,יד [יא] חייבין בית דין של ישראל, להעמיד שופטים לאלו הגרים התושבים, לדון להן על פי משפטים אלו, כדי שלא יישחת העולם. אם ראו בית דין שיעמידו שופטיהם מהן, מעמידין; ואם ראו שיעמידו להן מישראל, יעמידו. ולגבי המגלומניות האם הפורום הזה לא לוקה במקצת באותה תכונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 15:12 |
|
| |
ר' מיכי, 1. אני יודע "זכיתי" לקרוא את המאמר הנ"ל במקור ראשון. 2. למיטב זכרוני בגמרא מדובר על דינים שבם בני נח נידונים בפני ישראל כאשר יד ישראל תקיפה עליהם (למשל שנענש על מעשה גם בלא כוונה) ולמעשה זה מופיע גם בתורה עצמה, בפרשת בהר , במקרה בו ישראל נמכר לגוי שעליו לשחררו ביובל וכד' דבר שברור שלא שייך כשדנים בדיני גויים. (וכבר העיר על כך רש"י)
|
| נשלח ב-26/4/2011 17:14 |
|
| |
אין לנו אלא דברי הגרי"ש אלישיב "ווער האט זיי געגעבן א פענע", "מי נתן להם עט". או בנוסח אחר: "מען דארף זיי צו נעמען די פענע", "צריך לקחת מהם את העט".
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 20:58 |
|
| |
אישציפ, אני יודע שצריך לדון גויים (לפחות כשידינו תקיפה), שאלתי עסקה בהפללה עצמית במשפט של גוי בפני דיינים יהודים. ועל כך הביא כאן בעל מקור נכון, אם כי עדיין אולי יש לחלק (בין בי"ד שמעמידים להם לבין בי"ד של ישראל שדן אותם, ואז אולי זה לפי חו:"מ שלנו). 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 21:11 |
|
| |
בעל ומיכי,
לענ"ד דיינים כשרים לדון הוא תנאי גם בכדי לדון גוי.
|
| נשלח ב-26/4/2011 21:30 |
|
| |
גוי לא יכול לדון גוי? מה יעשו ביפן?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2011 21:34 |
|
| |
מודה, מתברר שאני לא לגמרי מבין על מה אתם דנים, מצד שני זו לא הפעם הראשונה. שיהיה.
|
|