|
|
| נשלח ב-14/5/2011 23:30 |
|
| |
מטפחת- בכל כך הרבה מודעות דרושים כתוב שיש צורך ב"הופעה ייצוגית", כך שאינני מבינה מאיפה מגיעה השאלה. בנוסף, אי אפשר להשוות בין הלחץ הפסיכולוגי שמופעל על האדם בשתי הסיטואציות. הלחץ הזה הוא רכיב האונס באירוע. אזניים- יש מיתוס שנשים מתלוננות סתם, או שהמדינה מרשיעה סתם. ה מציאות שונה לחלוטין.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2011 23:31 |
|
| |
הקישור שהבאתי לא עובד. זו הכתובת:
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2011 01:34 |
|
| |
ובכל זאת, אסור לדרוש (מראש) שהמזכירה תהיה מזכירה מעולה+מושכת מינית. לדעתי זה חוק הכרחי אולם זה מלמד על הרציונל של הרבה מהחוקים בעניין הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2011 01:57 |
|
| |
צר לי, אבל אני לא מבינה את הקשר. נניח שיש חוק כזה (אני לא יודעת אם יש או אין), הוא שייך לחוקים שאוסרים אפליה במקומות עבודה מסיבות רבות- מין, גזע, דת, מצב משפחתי, נטייה מינית, גיל, שירות במילואים ועוד. אני מסכימה שלכאורה יש דמיון לאונס- ניצול מיני של מעביד את מי שתחתיו, אבל אני לא רואה איך זה באמת קשור. איסור ניצול סמכות תקף לא רק למעבידים, אלא גם לרופאים, פסיכולוגים ומורים (למיטב ידיעתי, התיקון שמוסיף גם רבנים ומטפלים אלטרנטיבים לרשימה עוד לא עבר את כל הקריאות). לא נראה לי שמטרת החוק היא לאפשר גם לנשים מכוערות לקבל טיפול רפואי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2011 08:44 |
|
| |
החוקים האלו מטרתם למנוע מצב שבו לעיתים קרובות נשים יאלצו לספק שירות מיני כזה או אחר בשביל למצוא עבודה וכדומה. זו נראית לי ההצדקה לאיסור הגורף לקיום קשר כזה בין מעביד לעובדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2011 12:35 |
|
| |
שוב, החוק שאוסר להפלות גברים שמשרתים במילואים נועד למנוע מצב שבו לעתים קרובות גברים יאלצו לפרוש משירות בשביל למצוא עבודה. החוק שאוסר להפלות נשים בהיריון נועד למנוע מצב שבו לעיתים קרובות נשים יאלצו להימנע מהיריון בשביל למצוא עבודה.
יש איסור גורף לקיום קשר כזה גם בין מטפל/ת ומטופל/ת, מורה ותלמיד/ה ובעז"ה גם בין רב ושואל/ת. ההצדקה היא הסמכות של הרופא/פסיכולוג/מורה/רב, שעלולה למנוע מהמטופל/תלמיד/שואל להתנגד. בנוסף, הנזק הפסיכולוגי שנגרם למנוצלים גדול מאוד. כמדומני שאנחנו מתחילים לחזור על עצמנו, לא?
נכשלתי בלשוני בהודעתי הקודמת. אין שום קשר בין יופיה של אשה, הלבוש שלה או התנהגותה, לבין תקיפה מינית. זה עוד מיתוס שאין לו אחיזה במציאות.
תוקן על ידי לא_מתביישת ב- 15/05/2011 12:38:11
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2011 13:10 |
|
| |
נדמה לי שיש פה אי הבנה מסוימת, אני לא מתנגד לחוקים האלו, אני רק טוען שלא תמיד הם נובעים מרצון למנוע מצב של אונס/כפייה/הטרדה אלא פשוט מתוך רצון ליצור סביבה שבה נשים לא ידרשו לספק שירותים כאלו ואחרים למעבידיהן.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2011 14:26 |
|
| |
הבנתי זאת. אני מתעקשת על העניין בגלל התפיסה הרווחת שנשים שנוצלו במקום העבודה לא באמת סובלות ושאם הן היו רוצות הן היו מפסיקות את הניצול. נתקלתי כבר בחוסר הבנה של העניין אפילו אצל פסיכולוגים (גברים) שטיפלו בנפגעות אונס. התפיסה שאשה חזקה יכולה להפסיק הטרדה, וממילא אם היא לא הפסיקה היא רצתה בכך, רווחת מאוד ומונעת מנפגעות תקיפה מינית רבות להתלונן.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2011 23:42 |
|
| |
ואם נחזור לעניין המקורי של הדיון לרגע:
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 09:31 |
|
| |
ובהמשך להמשך, יואב שורק פרסם מאמר \ ניתוח עדכני של המתרחש מבחינה רעיונית בישיבת הר המור - או ליתר דיוק - במוחו של הרב טאו:
ההתחרדות של הרב טאו תגרום לשבר דתי-לאומי? במשך עשרות שנים בנה הרב צבי טאו דור של תלמידים שמשפיעים על ציבור גדול. אבל עכשיו, כששיעוריו וכתביו מעידים על נטישת האידיאולוגיה הדתית־לאומית ואימוץ דרך חרדית, גם המעגל הקרוב מתחיל להעלות שאלותטוב, זה ארוך מכדי להדביק כאן - אז הנה הקישור:
|
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2015 09:36 |
|
| |
המאמר הכה הדים וגלים, והוביל אותי בין השאר לכמה הרהורים קומראניים שהתנסחו לי כסיפור עתידני מן העבר...
 דוממים כהרגלם ישבו התלמידים, נער יספרם, במבואה שמחוץ לחדר. חדרו של מורה הצדק הישיש. זה חמש שנים שלא יצא ממנו אלא לתפילות השבת והחג, ועוד פעם אחת בשנה, בשלישי לחודש השישי, עת עלה לקברו של כהן הצדק. מי שראהו אז אמר שפניו חוורים ולוהבים כפני מלאך ה' צבאות.
מילה לא הוציא מפיו, רק כתב וכתב, מגילות מגילות, ספונות בחדרו. לפני שנים רבות התיר לפרסמן ברבים אך מאז שסגר הדלת בעדו – חדל. ממילא לא יבינו, אמרו תלמידיו לעצמם, והמשיכו לחזור ולמלמל, דברים שבכתב ודברים שעל-פה. גם עם גדולי תלמידיו כבר לא דיבר, אף בהם לא בטח. והנה הם כתלמידיהם: "הקודש הישראלי", "נשמת האומה", "ישועה שלימה"… קראו עוד ⇐
|
|
|
|
|