|
|
| נשלח ב-4/3/2011 12:07 |
|
| |
תלמיד למי מאתנו אין דעות שבעזרתן הוא מסביר את המציאות?
|
| נשלח ב-4/3/2011 12:10 |
|
| |
סוס לא ידעתי שאתה חבדניק-ומחכה למשיח האמיתי שיתעורר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2011 12:19 |
|
| |
בעב
זה עניין של מידה ושכל ישר
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2011 12:33 |
|
| |
סוס,
כעת חסר רק שתודיע שהצמצום לא חל בנשיא הדור שהוא ממוצע מחבר ולא ממוצע מפריד. לפחות שנשמע את זה פעם "מפי הסוס" (כפשוטו וכמדרשו) ולא מנציגי נציגיו...
|
| נשלח ב-4/3/2011 12:34 |
|
| |
תלמיד אה"נ, אולם התיזה הציונית דתית מבית מדרשו של הרב וקו מבוססת על כך שאין מסתכלים על חיצוניות הדברים אלא על פנימיותם, לפחות לפי איך שהם רואים את פנימיות הדברים, ודורו של משיח הוא טב מלגיו וביש מלבר.
|
| נשלח ב-4/3/2011 12:36 |
|
| |
לבעלבעמיו
כדי להכיר את המציאות(כמובן במסגרת מגבלת היותינו אנושיים) זקוקים למידע ממקורות מגוונים ככל האפשר.
מי שניזון מתקשורת חרדית מצומצמת מכיר פחות את המציאות.
לגבי רבני הקו שתמכו בקצב נראה לי שהם פתוחים יותר לתקשורת אבל כפי שכתבתי אצלם זה עניין של שקלול ערכים וערך של פגיעה בכבוד של מישהו מורם מעם(נשיא או תלמיד חכם) עומד בדרגת חשיבות גבוהה יותר מסתם פגיעה בתלמיד או באיזה אישה אלמונית כמו שאמר יהורם גאון בשיר :לי יש כבוד!!.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2011 12:47 |
|
| |
סוס,
קראתי כי בין החב"דניקים דהאידנא יש המשתמשים בנוסח הנ"ל, שפירושו (אם תחבר שתים לשתים - את נה"א של התניא ותורת הצמצום שלו עם המשפט הזה) שהרבי הוא אלוהות ממש. מכיוון שהכרזת על עצמך כמשיח אלטרנטיבי, הייתי שמח להיוודע בפירוט עם מי יש לנו עסק כדי שנוכל לכבדך כערכך, בבחינת וישווך לפי מעשיך.
|
| נשלח ב-4/3/2011 12:54 |
|
| |
סוס
יש קורטוב של אמת בדבריך כנגד החרד"ל- ולו רק לפי התוצאות הממלכתיות- כשהמפד"ל היתה מפד"ל- עם הדגש על הד"ל, נציגיו בכנסת- המשקפים את מעמדו בעם- היו 12. מאז שחרד"לים הם נותני הטון- יש 3 נציגים בכנסת. וישיבות בני עקיבא בצרות צרורות. העם רוצה תורה המשולה לדבש- ולא חרדל
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2011 13:09 |
|
| |
סוס יש לך סיכוי ! בר כוכבא גם לא היה מקבל עליה בלדרמן. אם לא ידעת אלוקים לא בוחר את משיח- המשיח נבחר או בוחר את עצמו. עובדה שגם את הרבי הוא לא בחר.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2011 13:22 |
|
| |
ירוחם נראה לי שאתה מחליף בין הסבה לתוצאה.
ומי הזכיר גן עדן מוסלמי, ידוע מה הרמב"ם כתב עליו.
|
| נשלח ב-4/3/2011 13:46 |
|
| |
גם אחאב הרשע זכה לכבוד מאליהו. הגמרא בסנהדין עושה מאמצים עילאים לטהר את כל המלכים המושחתים,
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2011 13:55 |
|
| |
בעל
אני לא סבור כי יש אדם מיוחד שהוא משיח מבטן-או- לפני שהוא גואל את ישראל- הוא חייב שיתנו לו התר בבד"ץ.
מי שגואל ומציל את ישראל הוא המשיח לאותו זמן- ארבעת המצורעים- שהצילו את שומרון- יו בזמנם המשיח של שומרון.
מנהיגי הגאלה שלנו היום ועם קום המדינה- הם משיח לכל דבר. לא אתחלתא
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 04/03/2011 13:59:36
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2011 13:58 |
|
| |
בעב – "אולם התיזה הציונית דתית מבית מדרשו של הרב וקו מבוססת על כך שאין מסתכלים על חיצוניות הדברים אלא על פנימיותם, לפחות לפי איך שהם רואים את פנימיות הדברים, ודורו של משיח הוא טב מלגיו וביש מלבר." ההתנתקות מהעובדות גדולה יותר מכדי כושר העיכול שלי. בתירוצים כאלו נוכל להפוך כל דבר על פיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/3/2011 14:01 |
|
| |
ליוסקהלייב
כלומר שלוחי מצווה אינם ניזוקים כידוע אבל להזיק מותר להם.
|
|
|
|
|