בית פורומים עצור כאן חושבים

מכתב רבני הקו לקצב

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/3/2011 14:01 לינק ישיר 

אליהו ראה באחאב שליח מצווה אשר ביטא או סימל תהליך באלוהות עצמה וטבועה בו קדושה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2011 14:09 לינק ישיר 

רגע רגע אני לא מצדיק את מכתב או את קצב,  מה שרציתי  רק להביא את המקור התלמודי הסוברת כי מי שהיה מלך על ישראל. חייב להיות אדם משכמו ומעלה. כך עושה הגמרא לירבעם בן נבט- ולגדול המלכים המושחתים מנשה,
ולכן לפי המקור הזה לענ"ד, פעלו הרבנים.

בעיני אבי אבות הטומאה שרבנים בכלל פועלים אך ורק לפי מקורות מוסריים והלכתים  של התלמוד והש"ע- בלי להתחשב ברעיון של ה בבא האחרון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2011 14:24 לינק ישיר 

"אולם התיזה הציונית דתית מבית מדרשו של הרב וקו מבוססת על כך שאין מסתכלים על
חיצוניות
הדברים אלא על פנימיותם, לפחות לפי איך שהם רואים את פנימיות הדברים, ודורו
של משיח הוא
טב מלגיו וביש מלבר.".........................................................

פנימיות וחיצוניות ?!....................................

התיזה הדתית מבית מדרשו של הרב קוק ( הקשר בין ישראל לאלוהיו) מבוססת ברוח <
br>הקביעה 'קודשא בריך הוא וכנסת ישראל אקרי אחד' (מספר הזוהר) תפיסה זו משווה הילה של <
br>קדושה לכל תולדותיו וקורותיו של עם ישראל, משום שאין הם אלא בבואה של התרחשות
באלוהות
עצמה, ובכך כמובן ניתן הכשר דתי לכל מעלליו של עם ישראל, וגם הסבר להיסטוריה
שלו בעבר
ובהווה -
הרב קוק לא היה ציוני דתי והלאומיות שלו לא היתה פוליטית אלא
היתה מטפיסית.
עם ישראל של הרב קוק אינו מושג המכוון למכלול היהודים שהיו קיימים בפועל
במרוצת הדורות
וקיימים כיהודים גם היום.
המושג 'ישראל' של הרב קוק אינו מתייחס להם
אלא מתייחס לנפש האומה - נפש האומה היא 'יש
מטפיסי' הקיים לדעתו אפילו כשלעצמו, והוא
זהה עם המושג 'כנסת ישראל' שמגלמת את ה'שכינה'
שהוא ה'ספירה העשירית' באלוהות -
'ספירה מלכות' - נמצא כי מה שנתפס על ידינו כתהליך
היסטוריה של עם ישראל החל
מאברהם אבינו עד הנשיא קצב, מבטא או מסמל תהליך באלוהות
עצמה, וטבועה בו קדושה - ...................................................................................................................................................... ...................................................................................................................................................... ..................................................................... תוקן על ידי - יוסקהלייב - 04/03/2011 14:34:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2011 15:39 לינק ישיר 

מישהו יודע אם הם תמכו בויצמן בזמנו? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2011 20:37 לינק ישיר 

היה על זה מאמר יפה השבת של בני לאו ב"מקור ראשון"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2011 20:41 לינק ישיר 

לדייר

המאמר הובא כבר בשבוע שעבר על ידי מעמקים.
ראה  בעמוד 1 באשכול זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2011 20:43 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:

בעב – "אולם התיזה הציונית דתית מבית מדרשו של הרב וקו מבוססת על כך שאין מסתכלים על חיצוניות הדברים אלא על פנימיותם, לפחות לפי איך שהם רואים את פנימיות הדברים, ודורו של משיח הוא טב מלגיו וביש מלבר."

ההתנתקות מהעובדות גדולה יותר מכדי כושר העיכול שלי. בתירוצים כאלו נוכל להפוך כל דבר על פיו.

לא התרשמתי כך מדבריך בדיון אחר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2011 20:47 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:

פרשת המכתב הביאה אותי להרהורים נוגים על התורה המטמטמת. איני יודע למה אבל יש משהו הגורם לחלק מהעוסקים בה להתנתק משכל ישר, מהנגיעה בעולם, בעובדות, ולחיות בעולם דמיוני ולפי קני מידה שלפיהם לא היו משקיעים בבורסה שקל. כאלו המתיימרים לדבר בשם עם שלם אינם משתמשים באותה כמות שכל ישר שפיו מתנהל דוכן ירקות בשוק מחנה יהודה.

כאשר זה קיים במחנה "שלי", החרדי, אני מתנחם לאמר – רבנים אלו שקועים רק בתורה, משקיעים בהנהלת הצבור זמן שולי וקצר, אינם רואים עיתון (שאינו מבית היוצר שלהם) ומנותקים מהעולם. גם גרוע, אבל לפחות ניתן להבין. וחוץ מזה – במחנה זה כבר הורגלתי שמכופפים את העובדות לכוון הרצוי.

אבל הרבנים החתומים על מכתב קצב, מן הסתם מעלעלים בעיתון, מחוברים למציאות. אז מה נפל עליהם? האם בגלל תיאוריות תיאולוגיות שמי יודע אם הן נכונות (וכל אחד יודע שנן אינן מוסכמות)  מכופפים את העובדות? כפי הנראה התשובה היא – כן!    כפי הנראה קל יותר ללמוד מהמחנה החרדי נושא זה מאשר נקודות אחרות.

כל מילה שלך זהב גם אני נוכחתי בעובדה הזאת אנשים פשוט מתחרפנים לגמרי מאבדים קשר עם המציאות
וחיים בסרט והוא סרט רע מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2011 21:21 לינק ישיר 

הטעויות של הרב אבינר

תוקן על ידי לא_יאומן ב- 05/03/2011 21:23:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2011 21:41 לינק ישיר 

תלמיד טועה

אני רחוק מלהתפעל ממכתב התמיכה הזה, אף על פי כן אנסה ללמד עליהם סנגוריה.

תאר לעצמך שהם משוכנעים מסיבות כאלו ואחרות שקצב לא עשה את המעשים בגינם הורשע, שמערכת המשפט התנכלה לו, ושבנוסף לכך הם חייבים לו טובה כי הוא עזר להם כספית כשהיה שר או השיג להם תורמים או משהו כזה.  האם בכזו סיטואציה אתה מבין את המכתב שלהם? האם נראה לך שאחת הנקודות היא בלתי סבירה באופן כה קיצוני עד שמי שמחזיק בה הוא ממש מטומטם?

אני עדיין חושב שאפשר וצריך למתוח על החותמים ביקורת, ויותר מעצם החתימה ההצטדקויות שבאו אחריה הן ממש מטרידות. אבל לדעתי כל דבר ביקורת רציני כלפי רבני הקו אמור לא לאבד מתקפו אם מחר קצב יזוכה בערכאת ערעור.

וזה גם קשור למאמרים שהביאה אמשלום.  מכך שמישהו מאמין בחפותו של קצב  אי אפשר להוכיח שהוא שונא נשים או מעודד הטרדות. הרי גם במגיניו של דרייפוס הטיחו שאם הם לא מאמינים בהרשעה שלו סימן שהם בוגדים במולדת הצרפתית ואוהבים מרגלים. עם כל הכבוד והיקר לשופטים גם הם בני אדם וזכותו של מישהו להאמין שהם טועים או שהתקשורת השפיעה עליהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/3/2011 22:37 לינק ישיר 

אם הם כתבו את המכתב בגלל שהוא נתן להם תרומה זה כמובן הרבה יותר גרוע.

ולגבי השפעת התקשורת-את הטענה הזאת יכולים לטעון כל המושחתים מפני שהתקשורת עוסקת רק במפורסמים ולא באנשים מן השורה שאינם מעניינים ולא מוכרים עיתונים.

להגיד שהשופטים מושפעים מהתקשורת זה לומר לשופטים אל תדונו בכלל אנשים מפורסמים ובזה הרבנים הללו פותחים פתח לשחיתות שלטונית.

אין דרך להצדיק מכתב זה והשוואה לדרייפוס היא משונה האם השופטים כאן אנטישמים או שונאי מזרחיים או שונאי נשיאים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 00:05 לינק ישיר 

נדב , גם אם הוא עשה את המעשים שלא הגינם הוא הורשע, אין מה לכתוב אליו "בכבוד רב ובהערכה רבה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 00:29 לינק ישיר 

האם נתם דעתכם על כך- כי אולי הם נתנו את דעתם על כך כי השופט היה נוצרי - אם כל המשתמע מכך להלכה היהודית.

זו השערה פרועה שלי- וחלילה לי להסכים איתה, אבל אני אולי מכיר את הלך הנפש של הרבנים- לאו דוקא האלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 06:59 לינק ישיר 

[שנרב,

גם אם הניתוח שלך נכון (וסביר בעיני שכך הוא) עדין יש לשאול מדוע בחרו הרבנים לשלוח מכתב כזה דווקא לקצב. האם שלחו מכתב דומה לאולמרט, שנרדף ע"י התקשורת וע"י בתי המשפט? האם שלחו מכתב דומה להירשזון, שלא נידון ע"פ חוקי התורה ועכשיו מרצה עונש מאסר על לא עוול-הלכתי בכפו? נדמה לי כי זו השאלה ששואלת פנחסי בתקיפות במאמר אליו לינקקתי כאן.
(אני מסכימה עם צענע שדבריה של תרזה פרנקל לא מתאימים דווקא לדיון הזה, אבל "תפסתי טרמפ" והבאתי אותם, כיוון שחשוב בעיניי לפקוח עיני עיוורים לתופעת הפגיעות המיניות בחברתנו, במיוחד בפורום הזה, שרבים בו עצומי/עוצמי העיניים).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/3/2011 07:47 לינק ישיר 

שנרב

יתכן שאינו אשם במה שבית המשפט ייחס לו ויתכן שהמערכת מתנכלת לו (אגב, ריצתו למשפט במקום עסקת טיעון מורה לכוון זה). הנקודה היא שנראה לי שכדי להאמין שקצב הוא שיה תמימה (לא אמרתי אונס. כוונתי שדי ברור שהיה "משהו" בינו לבינן) צריך המון תום. בכלל לא משנה מה  יקרה בערכאת הערעור, הוא אינו לא החפץ חיים ולא הרב קוק, וסביר ש"משהו" היה. לא כך מצטייר מכתבם.

ולעניין פרשת הכסף – גם אני משוכנע יש בזה הרבה (איני תמים לחשוב שלא היו לחצים מצידו עליהם להוציא מכתב, ולו רק עבור משפחתו), אבל זה לא כסף שלו... והכרת הטובה צריכה להיות בהתאם ולשקלל עוד נושאים.

זה פרזנט

לו היית קורא את תשובותי שם לא "מלמעלה" לא הייתי כותב כך. הסיבה שפרשתי מהדיון היתה בגלל רושם זה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מכתב רבני הקו לקצב
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.