בית פורומים עצור כאן חושבים

אני מאמין בספיקות גמורה ש...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/3/2011 13:44 לינק ישיר 

בע"ב, ל"משל הארמון" המפורסם שם אכן גם יש קשר אבל הסגנון שהביא יתכן נמצא רק בחובה"ל (ואחריו במס"י). בודאי שמת לב לכך שהקטע הבעייתי שם (כפי שצווחו המפרשים במקום) פותח במילים "ואתה בני" ומכוון בפרטות לתלמידו ר"י בן יהודה שאליו כתב את פרקי המורה, והוא הקדים למוד תורני רגיל לעיוניו הפילוסופיים. ומיושבת תמיהת המפרשים. לפני כארבעה עשורים אמרתי הערה זו לר"י אבן שמואל ז"ל והסכים ע"י ואף הבטיח להביאה בפירושו ולא זכינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 14:00 לינק ישיר 

ספרן
ועדיין, מדוע צריך מבוא תלמודי לפילוסופיה, והאם גם לדעת הרמב"ם אחר שאדם מילא כרסו אינו אמור לעסוק בעיקר בפרדס?

ובסופו של דבר, הנקודה הבסיסית היא האם עיסוק בתורה ובמצוות מהווה תכלית לעצמו או שיש מטרה נוספת.

וראו אשכולו של שנרב:

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 08/03/2011 14:04:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 14:07 לינק ישיר 

אני מציע שנתמקד בנושא שלשמו התכנסנו ולא נתפזר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 14:21 לינק ישיר 

thepresent כתב:
אני מציע שנתמקד בנושא שלשמו התכנסנו ולא נתפזר.

והיא מה ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 15:41 לינק ישיר 

הנושא הוא: הביסוס הפילוסופי-לוגי והאמפירי של האמונה.

ולא "מה חשבו על- ואיך התחמקו מ- השאלות האלו, רבנים והוגים יהודיים לאורך 2000 השנים האחרונות".
אם יש לדעותיהם מה לתרום - יובאו נא מיד; אם לא - ממש לא מעניין אותי באיזו דרך התייחס רב X לשאלה (למעט אם דעתו של X מחייבת כאחד מיסודות היהדות ואפלוגוטיקן בפורום מביע דעה הפוכה, שכן אז יש בעיה עם הדעה שלו וכפי שכתבתי באריכות בהודעה בעמוד הקודם בדוגמת האקטואליזציה האינטר-סובייקטיבית וכו')

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 15:46 לינק ישיר 

הווה,
על אף שאני מכבד את בקשתך להתייחס לכל הנקודות שהעלית, אנסה בכל זאת להתייחס בקצרה, כי נדמה לי שמיצינו (בניגוד לרמיזותיך, כבר עניתי על כל טענותיך):
1. אני מדלג על שאלות האד הומינם שכ"כ חביבות עליך. לא כדאי לבזבז עליהן אנרגיות מיותרות.
2. כשאני אומר שישות כלשהי מציגה פנים של רצון, זה אינו אומר בהכרח שמתנהל בתוכה תהליך אנושי של היווצרות רצון. הבאתי דוגמא של מורה שמעמיד פנים של כועס. זה לא ממש מסובך, ואיני רואה מה נראה לך כאן סתירתי.
כדי לנסות ולהבהיר יותר, אטול דוגמא מתורת הקוונטים. יישות כלשהי מציגה פנים של חלקיק ושל גל, מה שלכאורה מהווה סתירה. הפתרון הוא שהיישות ההיא כשלעצמה אינה חלקיק וגם לא גל. יש שם מה שמכונה 'פונקצית גל', שהוא כשלעצמו אינו חלקיק וגם לא גל. אלא שלפעמים הוא מראה פנים של חלקיק ולפעמים פנים של גל. הכל בעיני המודד. אם טענה כזו היא סתירה בעיניך, אז אתה צריך לזרוק את הפיסיקה המודרנית כולה, שהרי כידוע לחכמי הלוגיקה האמיתיים (=רבותינו מעתיקי השמועה) מסתירה ניתן לגזור כל מסקנה (כלומר לפיסיקה שלך אין פרדיקציות, ואין אפשרות לבחון אותה במעבדה).
3. הטענה שאלוקים אינו יכול לרצות היתה טענה שהעלית. ואני אומר שגם זו טענה אודות אלוקים. לא פחות מהטענה שהוא כן יכול לרצות. אבל כל זה סוגריים, שכן לאור הסעיף הקודם זה לא רלוונטי. רק להגדיל תורה ולהאדירה.
4. אכן אין בדבריך ולו בדל טיעון לוגי. כפי שהוסבר כבר, וחזרתי על כך בדבריי לעיל בסעיף 2.
5. מכיון שהאריכות שלך רק מערפלת, אתייחס לתורף הדברים בקצרה. אני מאמץ את רוב התפיסות המקובלות של היהדות. אני רק טוען שהיחס לזר ולאחר הוא חלק משיח שמטרתו היא פנימית. בעיניי זו מהפיכה הרבה יותר קטנה מאשר עין תחת עין ממון, או ר"ע שהחליט שהדווה בנידתה תגדול ותפקוס נגד דורות הראשונים רק משיקול מוסרי-סברתי (נמצאת מגנה על בעלה). אם זה נקרא להמציא דת חדשה ולזרוק את כל המסורת שלנו, אז זו באמת הסתכלות של ילד, כפי שכתבתי.
6. אגב, מעודי לא הנהגתי קהילה (גם כששכנתי בירוחם), ולא הונהגתי על ידי אף אחד. ואני גם לא בשום עיירה דרומית, קטנה או גדולה. פתח תקווה תובב"א אינה עיירה קטנה, והיא גם לא דרומית, ואני גם לא מנהיג בה שום קהילה.
7. לגבי ביטול מצוות ע"י בי"ד, כבר כתב הרמב"ם ברה"ל ממרים שכל בי"ד בכל דור יכול לבטל כל דין דאורייתא שקבע בי"ד קודם, גם אם הוא היה גדול בחכמה ומניין. כך שלא עליי תלונתך. לגבי הלכות דרבנן נדרש שהאחרון יהיה גדול בחכמה ומניין, ואכן כתבתי שבנושאים כאלה לצערי איני יכול לפעול כפי שהייתי רוצה.
כך שגם הרמב"ם, שהוא בהחלט חלק מהמסורת שלנו (לא כמוני, שממציא דת חדשה), אומר בדיוק את אותם דברים. נמצאנו למדים שאתה בודה דת חדשה כדי לתקוף אותה, ולא שאני בודה דת חדשה כדי להגן עליה.
8. מי שרוצה לבדוק אמינות לפי הרגע המקורי, בודה דת חדשה. הוא יבדוק האם סביר בעיניו להוציא עין תחת עין וכדו'. הדת האמיתית היא הפרשנות שהדת מקבלת ברגע הזה. הפרשנות הזו נשענת על המקורות, ועל הפרשנים הנוכחיים.
אנחנו שבים לנקודה זו כל העת, מפני שהחינוך הדתי-חרדי דופק את המוח למחונכיו. הם משוכנעים שהם עושים בדיוק את מה שקיבל משה בסיני בלי שום שינוי, וכללותיהן ופרטותיהן ירדו מסיני. ומעת שהם מניחים את זה מייד כשהם מתבגרים קצת ומבינים שאין הרבה קשר בין הדת שקיבל משה לבין הדת שאנחנו מקיימים, הם פוקרים וכופרים בעיקר, ושואלים שאלות שונות ומשונות שמבוססות על אותה הנחה שגויה.
9. דבריך לגבי התער של אוקאם הם סתירתיים. אם זה מוכיח את עצמו אמפירית, אז יש ויש לו זיקה לאונטולוגיה. העובדה שההכללות שלנו נבחנות על פי עקרון התער, ונמצאות נכונות במקרים רבים (כמובן לא תמיד), היא המוכיחה שעקרון התער הוא כלי שאינו רק צורת חשיבה סובייקטיבית שלנו, אלא מכשיר להכרת המציאות עצמה. וכפי שאנחנו מיישמים אותו לגבי תחומי מציאות שונים, עוד לפני שהוא הוכח כאמין לגביהם, הוא הדין לגבי מטפיסיקה ואמונה.
10. לגבי התנהגויות סותרות, ראה דוגמת החלקיק-גל בקוונטים שהובאה לעיל.
10א. עוד הערה אד הומינית לגמרי (על משקל זו שלך). לגבי הקושי שלי להבחין בין מחשב לנפש האדם, דומני שהאבחנה המגוחכת הזו נובעת אצלך כנראה מלקות כלשהי (שאולי קשורה להבחנתי בין כפירה שנובעת מרציונליזציה לתאוות לבין כפירה אינטלקטואלית), ולכן לא אתייחס אליה.
11. התער אינו מבטל את הצורך בהנחה שאלוקים קיים, שכן עקרון התער מסייע לנו לברור בין תיאוריות חליפיות שמסבירות את העובדות. אתה לא תניח שקשר פונקציונלי כלשהו בין משתנים פיסיקליים הוא קו ישר, אם זה לא 'תופר' את הנקודות שנמדדו. על אף שהקו הישר הוא הפונקציה הפשוטה ביותר. עקרון התער לא עובד בחלל ריק, אלא בורר בין תיאוריות, שכל אחת מהן מסבירה את כל העובדות (ברמת סבירות דומה).
12. זה מעניין איך אתה מזהה שהאינטואיציה האנושית הרגילה מוליכה לפוליתיאיזם, בעוד שרוב העולם בימינו הולך או לאתיאיזם או למונותיאיזם. הפוליתיאיזם מתמעט והולך. גם בעולם המדעי, האינטואיציה לוקחת אותנו להעמיד הכל למספר קטן ככל האפשר של חוקים (איינשטיין שאף לחוק יחיד - השדה המאוחד). אבל לא נראה שעובדות ממש מטרידות אותך. מה שהכי חשוב זה להיוותר עם כל הקושיות, ולא לתת לעובדות לבלבל אותנו.
13. אני כבר לא מדבר על כך שאתה מניח משום מה שהאינטואיציות הפוליתיאיסטיות (או האתיאיסטיות) האינטליגנטיות כל כך, אינן תוצר של אינדוקטרינציה. רק האינטואיציה המונותיאיסטית נוצרת על ידי לחצים. כאמור, אל תיתן לעובדות לשנות משהו בבניין ה'מוצק' שלך.
13. לגבי הסתירה בין אלוקים לאבולוציה, זו אכן איוולת מוחלטת. ואם יש אנשים רבים בעולם שמחזיקים בה, הרי זה בגלל שטיפת מוח חמורה, הן מהצד האתיאיסטי וה מהצד התיאיסטי. שני הצדדים מסכימים שיש סתירה, והם חולקים רק את מה לקחת ואת מה לזרוק (האם לקחת את האמונה ולזרוק את האבולוציה, או להיפך). אבל בספרי הוכחתי בצורה חד משמעית שזו שטות גמורה.
אם אתה רוצה להסתמך על רוב או על דע המקובלת במקום להתייחס לטיעונים, שיהיה לך לבריאות. אגב, רוב האנשים בעולם דווקא לא השתכנעו בסתירה הזו. לפי סקרים לא מעטים יש רוב שמאמץ את שתי הדוקטרינות גם יחד, ועומד בכבוד מול האינדוקטרינציה הדו-כיוונית הזו. אבל כאן אין המקום להיכנס לדיון על כך, אני כותב זאת רק בגלל שהכנסת בדבריך את הנקודה השגויה הזו.
14. סוף דבר, אפילו אחרי מאמץ חוזר אני לא ממש מצליח לזהות בתוך כל המלל שלך טיעונים כלשהם, ובודאי לא משהו לוגי (למעט הטיעון השגוי על הסתירה, שכבר עניתי עליו מזמן). כנראה זוהי פשוט חוסר יכולת שלי, ואני מתנצל. מה שאני בעוניי מוצא בדבריך הוא בעיקר השתלחויות (טפש מטפשים, הגאון מדאברהם, כל העולם חושב כך וכך ורק הגאון מדאברהם יקבע וכדו'), הסתמכות על רוב (=אד פופולום), התייחסות לאדם במקום לטיעון (אד הומינם, טענות בדבר קשרים בין דת לאינטליגנציה וכדו'), בלבולי מוח ונונסנס פסיכואנליטי חסר פשר, ושאר כשלים שמופיעים לראווה בתחילת כל ספר לוגיקה מצוי.
את דבריי כאן כתבתי רק כדי למקד את העובדה שאין טיעונים בדבריך, ולא כדי לענות עליהם (פשוט כי לא היה על מה לענות). אמנם התייחסויות אלו כבר נכתבו בהודעות קודמות, אבל בגלל חוסר ההבנה והבקשה להתייחס לכל ה'טיעונים' (?) החלטתי לחזור שוב ולכתוב אותן כאן.
כאמור, דומני שמיצינו אלא אם תחליט בכל זאת לשם שינוי להעלות טיעון כלשהו לדיון. זה בהחלט עשוי להיות חידוש מרענן.
בהצלחה וכל טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 15:59 לינק ישיר 

mdabraham
הודעתך רצופה בהשתלחויות אישיות פרועות, ברטוריקה טהורה, בחריקירי של הלוגיקה,
וחמור מכל - בחוסר התייחסות עניינית, שלא לומר מנומקת, לטענות בן השיח.

אי לכך צדקת שהדיון נגמר ותודה גם לך על הדיון הקצר.

נ.ב. 1. מעניין איך היו עונים על השאלה לפני שגילו את הדואליות גל/חלקיק. האם התשובה זו היא לוגית או שמישהו כאן גזר מ'חור' בידיעה אמפירית ביטול גלובלי של הלוגיקה?

נ.ב. 2. הפתגם העממי אומר: "הדר בבית זכוכית אל יזרוק אבנים החוצה". אי לכך, מומלץ לך לא ללעוג ל
א. "אמירות עמומות המכילות פרדוקסים לכאורה" (- למי שלא למד את תפיסת האונטולוגיה השונה ואת היכולת לא להחיל כללים לוגיים מסוימים במידה ונדרשים לכך ובמקביל לתת אמירות החלטיות בנושאים אחרים),
ב. "לוגיקה קוונטית" (עליה הסתמכת כאן וביטלת כעפר הארץ שם)
ג. פוץ מודרניזם (כן, היכולת לקבוע שרירותית על מה ואלו כללי לוגיקה יחולו היא פוסט-מודרניזם במיטבו. כל תיאוריה פוסט-מודרניסטית, ולו ההזויה ביותר, תהיה תקפה בתנאים אלו. מה לעשות שמה שנראה כמו ברווז אמבטיה, מרגיש כמו ברווז אמבטיה וצף באבמטיה כמו ברווז אמבטיה - הוא ברווז אמבטיה?) ובכללו 'מדעי החרתא' (שוב הכללה פרועה שבה כל אמירה של סוציולוג כורסה מקבלת משקל שווה ערך למחקר בפסיכולוגיה קוגניטיבית/חברתית, רק בגלל שיש קשר [קלוש] בין מושאי המחקר. גם הפיזיקה היא מדעי הפוציקה, עובדה שגם את התיאוריה של אמוטו מסארו ניתן להגדיר כעוסקת בפיזיקה/כימיה).

כמובן שלפי הלוגיקה הקוונטית אין שום סתירה באונטולוגיה (יש פונקציית אמת/לעג וערכיה הנצפים לצופה המאושר משתנים באופן מקרי שניתן לתארו במשוואת שרדינגר או וואטאבר) אבל בכל זאת אנשים תמימים עלולים לראות בכך חוסר עקביות.

זכות המילה האחרונה למי שרוצה.

תוקן על ידי thepresent ב- 08/03/2011 16:43:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 16:12 לינק ישיר 

thepresent כתב:
הנושא הוא: הביסוס הפילוסופי-לוגי והאמפירי של האמונה.

צדיק: עברית בבקשה, מזה פילוסופי לוגי אמפירי, אין כאלו מילים ביהדות,

יש משהו פשוט מאוד, שהיא אימון, ואם אין אימון ?! אין מה לעשות,

אני עוד לא פגשתי אדם שיכול לשכנע אחר שאין לו אימון,

והעיקר לגבי אלה שלא בודקים את האימון שהם נותנים ליהדות, 
בה מסיבה פשוטה שאין לך חברה יותר טובה מהיהדות בכל האנושות כולה,
אז למה לו לבדוק כלל ?!
פשוט טוב להם, משפחה חמה, חגים טובים, וחינוך טוב, וחיים טובים ועניניים,
שטב לו ?! הוא לא יבדוק ! כך עושים שבע אלף ראשי אב בחסידות גור על משפחתיהם,
וכך עושים כל עשרות אלפי נוער ובנות בכל הקהילות,

במילא כל הטחינת מים רלוונטי אך ורק למי שרוצה להחכים ותו לא,
אין לזה שום קשר לחיים הפרטים שכל אחד,

במיוחד שאין לו ממש חברה יותר טובה לגדל את משפחתו,

היית כאן אישה משכילה מאוד שכתבה כאן הרבה, (פמיניסטית)
וטענה שהיא שולחת את ילדיה דווקא בחינוך חרדי אפי' שהיא לא מאמינה בתורה ובאלוקים,
החיים עם בעלה שלומד היא מסתדרת,
בעלה נגרר אחריה והלך ללמוד משפטים,

לא עבר שנה מדבריה אלה, והיום היא גרה לבד וילדיה כבר לא בחינוך החרדי,

ולמה אני מספר את כל זה:
כי לדעתי אין מושג כזה להיות כאן ולחשוב שם,
כדאי להיות כאן ?! אז תתשדלו להתנהג כפי המקום,
ולא ?! אז לא יעבור הרבה זמן ותהיו שם,
אפי' ע"ח להשמיד את המשפחה  שעמלנו הרבה שנים להקים,

לסיכום: לדעתי הפורום מיועד להחכים וללמוד ותו לא,
והיא לא מיועד להחריב משפחות ואת החיים, 

תוקן על ידי maxmen ב- 08/03/2011 16:16:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 17:32 לינק ישיר 

עוד על הלוגיקה הקוונטית במשנתו של mdabraham

היה עוד אחד (עם ביטול יותר מזלזל והוא זה שבעצם נחרת בזכרוני) שאינני מוצא אותו כעת.
ותודה לגוגל 

עוד הערה:
תיתי לו לא-לוהים שירד באש, ענן ושופרות כדי לתת לעמו... לוח חלק (או בהמשגה אחרת שלי 'כתמי דיו של רורשאך' כפי שכתבתי כאן לגבי גזירת מסקנות פילוסופיות/תיאולוגיות/מוסריות/פסיכולוגיות מהתנ"ך/תלמוד. וכל שכן אם אפילו מספר, סוג ואופן ביצוע הריטואלים המחויבים הוגדרה מלכתחילה ויכולה להשתנות לפי דעתם של אנשים גדולים, כאשר גדלותם נמדדת על פי בקיאותם בפרקטיקה של הריטואלים הקודמים [רגע... מה הפך את חז"ל לגדולים? מה כוחם לקבוע ש 'וקשרתם לאות על ידך' = תפילין?]. וצ"ע ממעשה דשאול שנענש על שפירש את עניין מחיית עמלק כשיח פנימי. או שגם הסיפור הזה הוא שיח פנימי למטרות מסר שיושלך עליו על פי הקוגניציות הפסיכולוגיות של המשליך) 

ועוד הערה:
אמנם צפיתי שיתבצע כאן 'כשל איש הקש' ומישהו יזהה ביני לבין הגישה החרדית או החילונית הבּוּרָה שאבולוציה סותרת א-לוהים. כמובן שאינני חושב כך. 
עם זאת, יש בהחלט בעיה איתה ביחס לתיאור התנכ"י כפי שהוא נתפס בקרב עמישראל לדורותיו, יהיו התשובות מוצלחות, מוכרחות ומוכחות ככל שיהיו לא יהיה נכון לומר שאין כאן קייס. 
תמיהתי התייחסה בעיקר לא-לוהים הכפוף לחוקי הלוגיקה (שזה בעייתי לשיטתי התמימה וכן חוסר-עקביות-לכאורה-אם-לא-מחליטים-ליישם-כאן-לוגיקה-קוונטית עם שאר דברי mdabraham).

טוב, אני מודה שעם כל ההערות בעצם המשכתי את הדיון. אני מבקש סליחה מעצמי ומכל המשתתפים (הדברים האלו פשוט קפצו לי)
ערב טוב

תוקן על ידי thepresent ב- 08/03/2011 18:20:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 20:11 לינק ישיר 

הווה,
אם כבר המשכת, הרי שיעור חינם. הלוגיקה הקוונטית היא אכן הבל מוחלט. רק להשכלתך, לוגיקה קוונטית אינה מילה נרדפת לתורת הקוונטים. זו גישה שמציעה פתרונות לבעיות של תורת הקוונטים על ידי שינוי הלוגיקה. זה הבל גמור, כפי שמבין כל מי שנשמה באפו. [הנה ביטוי עוד יותר מזלזל, כך שתוכל לחסוך את הצורך להטריד שוב את גוגל]
לעומת זאת, מה שאני כתבתי כאן אינו לוגיקה קוונטית, אלא בדיוק ההיפך: הסבר לתורת הקוונטים באופן שלא יכריח אותנו להחליף לוגיקה. גם בלי לדעת קוונטים ובלי לדעת שום דבר, כל ילד מבין שמה שכתבתי כאן הוא עקבי מבחינה לוגית. צריך לדעת את תורת הקוונטים רק כדי לדעת שההסבר העקבי הזה אכן גם מתממש במציאות (כי יש הרבה תיאוריות עקביות שלא מופיעות במציאות. עקביות אינה זהה לאמיתות אמפירית).
עד כאן שיעור קצר בלוגיקה, בקוונטים, ובהתנגדות ללוגיקה קוונטית. ולהשומע ינעם.

ובסוגריים (גם אני לא מצליח להתאפק): יפה שציפית שמישהו יזהה את דבריך עם הגישה ה'בורה', זאת על אף שאמרת בפירוש את הדברים הללו! באמת יכולת חיזוי מדהימה. בלתי צפוי לגמרי. בעצם אחד משישים מנבואה...
והרי ציטוט מהודעתך הקודמת, כשירות לך ולציבור:

כמה אירוני: טפש-מטפשים חילונים וחרדים רואים באבולוציה סתירה לתנ"ך וחלקם אף לא-לוהים.
אבל אתה כותב כאן שכמובן אינך מסכים עם אותו 'חלק', ואתה אף מכנה כאן את גישתו 'גישה בורה'. אז מה באת לומר כשהצבעת על כך שאני פוסל גישה זו, על אף שרבים מחזיקים בה? מדוע ההתנשאות שלי שונה מהכינוי 'בורה' בו אתה משתמש? כשנואשים יורים בכל הכלים.

חבל על כל ההתעקשויות. יש די מצוקות וקשיים גם בלי ליצור מצוקות מלאכותיות ולהתעקש על שטויות שלא מחזיקות מים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 20:31 לינק ישיר 

mdabraham

אני מבין שלא שמעת על המושג אירוניה.
או לחילופין סבירא ליה למר ע"פ לוגיקה כלשהי שהמציג את האירוניה חייב להזדהות עם אחד הצדדים שלה (במקרה זה - הצד שנוח ל mdabraham לרדת עליו) ולא, לשם דוגמה, לנקוט גישת ביניים, כפי שביארתי בהודעתי הקודמת.

עכשיו אנחנו רבים כמו ילדים (כן כן, הד"ר שהתברר שאינו רב ע"פ ההגדרה המקובלת) ולכן אין לזה שום קשר לסיכום שלי לרדת מהדיון.
אבל גם לילדותיות יש גבול, ולכן אני מצהיר שגם את המישור הזה של הפינג פונג אני מפסיק ומעניק את זכות המילה האחרונה למי שרוצה.

אייקון מעלה את האף למעלה ומותח את השפתיים לשני הכיוונים המנוגדים כביטוי של הערצה מטורפת. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 23:17 לינק ישיר 

התירוצים המגוחכים שלך (אירוניה, עאלק) מזכירים את התירוצים ששמת בפי על 'הסתירות הלוגיות' שמצאת בדבריי. כל שטות שהוצאת מהמקלדת (וסה"כ יש לא מעט כאלה), משעה שהובררה ככזו - הופכת לאירוניה. זה בהחלט פטנט יפה, אין ספק. אודה ואבוש, אכן, אין לי חוש לאירוניה מהסוג הזה. קשה לי לתפוס אירוניה במקום שהיא לא קיימת. כל אחד והמגרעות שלו.
וכעת אני מוסר מודעא רבה לאורייתא: כל טעות שתמצאו בדבריי מכאן ולהבא, וגם למפרע, באשכול זה או בכל אשכול אחר, במאמר או בספר, היא דברים שנאמרו באירוניה. ואם זה לא אירוניה ולא נראה או מריח כאירוניה, דעו שהבעייה היא אך ורק בכם. פשוט חוסר יכולת. לא נורא, תעבדו עוד קצת ותשתפרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2011 08:55 לינק ישיר 

ייתכן

יש הבדל בין היהדות לאיסלם והנצרות וגם לשאר דתות כי הנצרות אנחנו יודעים פחות או יותר איך נבדלה ונפרשה מהיהדות עצמה ואיך במשך הדורות הכנסיה הפכה את אותו האיש לשילוש כמו"כ האיסלם התפתח מהיהדות והנצרות עם הכנסת קצת מנהגים ערביים,
אבל היהדות הרי מספרת ראשונה ויחידה בעולם שמי שברא את השמים והארץ התגלה לכ"כ הרבה נביאים
כולם היו מדומינים??? והעם בדור של ישעיהו וירמיהו ושאר הנביאים לא קלט שהם עובדים עליו???
העם היה מסכים לקבל על עצמו כ"כ הרבה מצוות שקשה לקיים בלי שהוא בדק והיה משוכנע שמי שמוסר לו אותם לא מדמיין???

אני חסידישער. ומעניין אותי מה זה הספר חיי עולם זה נראה לי ליטוישע-סייפר כי בחסידישע-ספורים אני די חזק,

נראה לי גם שלליטוישער-מענער יותר קל להגיע להחלטות שלך יותר מלחסידישער-מענער אני צודק???,

כתבת שהראשונים לא למדו בעומק פילוסופיה,
עד כמה שלי ידוע הספר של ר' סעדיה גאון והרמב"ם הביאו את כל השיטות של הכפירה והדתות השונות שהיו בזמניהם ועל כולם הם דיברו,
גם בדורות שאחריהם היו הרבה פולמוסים בכתב ובעל פה על אמונות ודתות הם לא דנו בכל מה שדברו בפורום הזה???!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2011 10:12 לינק ישיר 

העם בזמנו של ירמיהו לא נטה אחרי נביאי שקר כגון חנניה בן עזור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2011 12:04 לינק ישיר 

וכל מאמינים,

לא ברור לי על מה נסמכת קביעתך כי "היהדות הרי מספרת ראשונה ויחידה בעולם שמי שברא את השמים והארץ התגלה לכ"כ הרבה נביאים". קראת את הברית החדשה? את הקוראן? את כתבי כל כתות המזרח?.

אנחנו חוזרים לזה שאתה מתייחס לכל מה שלמדת באזור בו נולדת, במקרה גמור, כתורה מן השמים.

לאור התקופה ואמונותיה, שאלתך אם כולם היו מדומיינים אינה שאלה כלל וכלל. אל תשכח שכנגד כל נביא אמת היו נביאי בעל וכו'. זו הייתה תקופה שכל העולם (כמובן בהכללה גסה) האמין בנבואות ובמופתים. יפה העיר "בעל" שלא רק שהיו נביאי שקר  אלא אותו עם שאתה כל סומך עליו נהה אחריהם. אז על סמך מה אתה נצמד לגרסתו של זה שהעלה על הכתב את ההיסטוריה כפי שהוא ראה אותה?

העם, באמת לא כל קיבל את כל המצוות. אסתפק רק בציון ימי עזרא בהם לפי הכתוב פתחו את התורה וגילו מצוות בסיסיות ביותר שלא היה לאף אחד מושג שהן קיימות. ומה עם הנזכר בישעיהו שהזהירות מנבלות וטרפות היא מדריגת כוהנים ? המציאות הרבה פחות מלבבת והרצף ההיסטורי מלא חורים גם אם נאמץ רק את גרסת התנ"ך.

אולי כאן המקום לגעת בתופעה מעניינת. ככל שהתקשורת מתפתחת ואפשרות הבירור מתעצמת ויכולת אחיזת העיניים וההטעיה פוחתת, יש לנו פחות נביאים, פחות אותות ופחות מופתים. הלא דבר הוא...

שמעתי פעם דווקא מאדם חרדי למהדרין כי תופעת הדיבוקים הסתיימה לאור שתי התפתחויות. א. הפסיכיאטריה. ב. הטלוויזיה. למרבה הצער, למרות זאת אפשר גם היום לעבוד על פתאים ולהוציא דיבוקים. למרבה המזל, רוב הציבור עדיין לא איבד לגמרי את שפיותו.

"חיי עולם" נכתב על ידי הסטייפלער.

לכאורה אתה צודק שליטאי יותר פתוח. מאידך יש יותר קנאות אידיאולוגית ואובר תחכום בלהסביר כל שטות כאילו מדובר בחכמה עליונה. במידה מסוימת החינוך הליטאי מעקר את הפשטות ואת השכל הישר הבסיסי. סטטיסטית אין לי מושג. אני בקושי מכיר אנשים שחושבים כמוני. כפירה קשה פחד מפיגה....

לא רמזתי אפילו שהראשונים לא עסקו בפילוסופיה. אמרתי שכשאנחנו באים להסתמך על דעת הראשונים עלינו ללמוד את כל הדעות לעומק ולא להחליט שרירותית לסמוך על חכמים שנבחרו באופן סלקטיבי.

כחסיד, מי כמוך יודע כמה אמונות שונות ומשונות נולדו במאתיים חמישים שנים האחרונות ומקובלות בעיני כל החסידים כאמת מוחלטת שכל המערער אחריה הוא אפיקורס. הנה לך באיזה קלות ניתן לגרום לעם רב להאמין באין סוף "נמנעות" כלשונו הזהב של הרמב"ם.

אתה גם לוקח סיכון עצום. אולי דרך הגר"א בגרסתה הקיצונית היא הצודקת ואתה נכשל ח"ו בכפירה ובאי קיום התורה כצורתה. בנושאים אלו הבחירה מספק היא בריחה ולא בחירה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אני מאמין בספיקות גמורה ש...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.