בית פורומים עצור כאן חושבים

אני מאמין בספיקות גמורה ש...

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/3/2011 09:25 לינק ישיר 

אני קראתי גם את הברית החדשה וגם את הקוראן לא הכי בעיון אבל קראתי הרבה פרקים בברית והרבה סורות בקוראן
הם חיקוי של התורה והקוראן מבלבל בין דברים ובין אנשים

מה שכתבת על השיטות השונות בתוך היהדות לא ראיה בכל שטח יש מחלוקות פנימיות על מה חשוב יותר ומה לא,
אני שואל פה בעיקר על הקב"ה האם ישנו או לא האם הוא התגלה לצוות או לא, פחות איכפת לי מה חשוב יותר ביהדות ולא איכפת לי שאלו ואלו דברי אלוקים חיים כל אחד והדגש של המצוות שלו,

עוד לא שמעתי פה פירכה גמורה שהוא לא נמצא, ולא יכול להיות שהוא התגלה, ואין ספק מוציא מידי וודאי לפחות יש צד כזה שצריך להתחשב בו כאפשרות,

אתה אומר שיש חורים בהיסטוריה ויש דברים לא ברורים אבל בכל זאת ההיסטוריה הזאת מעבירה בין אלפי אנשים בכל דור את אותו המסר על אלוקים שברא את הכל וצווה מצוות,
אם יש אפילו ספק קטן שזה אמת, איך אתה יכול להתבטאות בכזה החלטיות ולומר שהכל שקר והמצאה,
לפחות מספק צריך לשמור את המצוות ולהאמין בו, כי על הצד שהוא האמת הפירוש של זה שהדבר הכי קריטי בחיים שלנו זה הוא והמצוות שלו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2011 10:57 לינק ישיר 

אתה מודה שלא קראת בעיון את הספרים- ואתה הופך למומחה לפסול אותם, אתה אפילו לא ניסית ללמוד את הפרשניות וההגות של הוגי הברית החדשה- יש לא פחות מאשר על הברית הישנה, אפשר להתרשם מכך בספרית הואתיקן.
 וכן לקוראן, ספרית ספרי הקודש של הקוראן רחבה יותר ומכילה יותר ספרים מאשר שלנו- אפשר לראות בקהיר-, אין לך אפילו פרומיל של ידע- ואת לוקח על עצתך סמכות של בר סמכא,
 אתה יכול להעיד על ההיסטוריה רק על מה שאתה מכיר- כי אולי הכל שקר שנמסר מאב לבן, כפי שהיום משקרים אב לבן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2011 11:36 לינק ישיר 

וכל מאמינים,

אנסה שוב לעשות קצת סדר.

השאלה אם יש אלוהים כמעט ואינה רלוונטית. כמובן שהדת יכולה להתקיים רק על הצד שיש אלוהים. אבל, גם אם נקבל שיש אלוהים עדיין אין  אפילו התקדמות קטנה לכיוון הדת. אלוהים פילוסופי אינו מתערב (לכאורה עצם התערבות מעין זו היא אנטי תזה לאלוהותו) במה שקורה בעולם.

גם אם נגיד שזה לא מופרך שיתערב, עדיין אין לנו שום קצה חוט לדעת אם הוא "מעוניין" להתערב ואם כן האם עשה זאת.

זאת אומרת, דבר ראשון יש להפריד הפרדה מוחלטת בין מציאותו של מה שמכונה בשם הכוללני "אלוהים" לבין הדת.

למעמד הר סיני, כמו לכל התגלות אחרת, אין שום הוכחה סבירה ברמה מינימלית שאנחנו דורשים מכל מי שרוצה להוכיח משהו בכל תחום שהוא. המסורת, כאמור, אינה הוכחה כלל לאור הבנת התקופה ולאור העובדה שאנחנו רואים איך אנשים מאמינים "במסורת" דוגמת הגולם מפראג, אשר לכאורה אם הוא היה, זה קרה לעיני אלפי תושבי פראג. בכל זאת אנחנו יודעים ש"המסורת" התחילה אחרי שכל או רוב האנשים שהיו אמורים לפגוש את הגולם כבר לא היו בעולם הזה. דומני שבמרחב המחיה שלך מי שמפקפק בקיומו של הגולם נדון ככופר.

אגב, כמה אירוניה צריך בכדי להדביק לאיש ההיגיון המהר"ל מפראג את הבדיה הזאת...

גם אתה תסכים שאם היית נולד בטיבט למשל, לא היית מעלה על דעתך להתגייר מספק. נו, אז העובדה שנולדת במקרה גמור להורים חרדים משנה את הנתונים?

הידעת שרק 0.2 מאוכלוסיית העולם כיום הם יהודים? הידעת שרק כ10 אחוזים מהם הם דתיים. נראה לך רציני שכאשר אלוהים רוצה ללמד את האנושות איך לחיות, או כל שאר "צפיות" שיש לו מהאנושות הוא יבחר לעשות זאת עם קבוצה כל כך קטנה?

המסר על אלוהים שציווה מצוות, עובר בין מיליארדי אנשים ואלפי כתות ודתות. מדוע בחרת דווקא בזו שבחרת?  

אלו ואלו דברי אלוהים חיים לא מכסה את כל "הספקות". מה אם הקראים צודקים ואסור להבעיר אש בשבת כפשוטו? אני יכול להביא לך אלפי דוגמאות של דברים שאינך חושש להם כלל וכלל מספק, בגלל הסיבה היחידה שספק זה לא סופר לך על ידי המלמד בחיידר.

לקחת את המושג אין ספק מוציא מידי וודאי והפכתו על פיו. לפי הכלל הזה אין הספק שמא ואולי אלוהים נתן תורה ושמא ואולי זו התורה הזאת המצויה בידינו,  מוציא מידי וודאי, דהיינו הפשטות שכל זה לא היה ולא נברא. כך היית פוסק גם אתה בכל מקרה מעין זה שהיה נקלע לפתחך.

זה נכון שזה נושא קריטי מאין כמוהו. אבל אי אפשר להמציא נושאים קריטיים ואז לומר שמספק חייבים לשמור על המצוות כי זה נושא קריטי מאין כמוהו. אתה שם לב למעגליות של הטיעון?

למי שמאד מפחד מגיהינום אני מציע לשמור אצלו את כל מה שכתבתי כאן, לבקש שיקברוהו עם הדברים, ובעמדו לפני בית של מעלה יראה להם על מה סמך ואני בטוח שייצא זכאי בדינו... בתנאי שיהיה אדם טוב ומוסרי....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2011 11:56 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

למי שמאד מפחד מגיהינום אני מציע לשמור אצלו את כל מה שכתבתי כאן, לבקש שיקברוהו עם הדברים, ובעמדו לפני בית של מעלה יראה להם על מה סמך ואני בטוח שייצא זכאי בדינו... בתנאי שיהיה אדם טוב ומוסרי....

ואם יהיה צורך, יתכן ימשכהו מהגיהנום בפיאותיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2011 11:57 לינק ישיר 

ייתכן
לגי אחוזנו באוכלוסיה - לנקודה זו כבר התיחס הכוזרי, למרות שאינך חייב לקבל את תרוצו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/3/2011 12:01 לינק ישיר 

ספרן,

כשמך כן אתה.

נכון ששאבתי השראה סגנונית מדברי החובת הלבבות והמסילת ישרים אך את ההשראה הרעיונית שאבתי מהרמב"ם. גם מדבריו החדים בפיה"מ שציטטת וכן מדבריו במו"נ ח"ג פנ"א "כמי שחופר גומה בקרקע וכמי שחוטב עצים ביער" המתייחסים למתעסק בפרטים הטכניים של המצוות ולא במהותן. ר"י קאפח הקדיש קטע ארוך בתחילת הקדמתו המאלפת למו"נ, לרעיון זה. הוא גם ציין לפיה"מ נדה ספ"ו  על דברי ר' יהושע "עד שאתם מתקנין את השוטות באו ותקנו את הפקחות" (עיקר כוונת הרמב"ם שם שהעיסוק בהנחות שאפשרותן רחוקה יגרום שלא נעסוק בנחוץ יותר, לאו דווקא עיסוק באמונה אל מול עיסוק במצוות).

בכל אופן ישר כוח שתיקנת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2011 08:28 לינק ישיר 

ייתכן

אני רוצה לומר לך אני לא נושא ונותן איתך כדי לשכנע אותך שהיהדות היא אמת אני יודע את כל השאלות והפירכות,
אני רק רוצה להבין על מה אתה מסתמך שאתה קובע בוודאות שהיא מזויפת האם על תחושות בטן או על דברים ברורים

כבר כתבתי למעלה, שאני בוודאות לא מאמין על סיפור הגולם כי השתכנעתי שמזמן המהר"ל עד שבא הזייפן רוזנברג לא היה אף אחד שהזכיר את זה,
אני גם לא מאמין שבן אדם יכול לברוא בריאה קטנה או גדולה,

אבל על הסיפור של הר סיני אין לי שום הוכחה או השערה שזה דומה לסיפור של הגולם בתנ"ך מסופר על ארון הברית שכרת ה' עם משה בחורב נכון שיש הרבה חורים בסדר הדורות ומה שהם העבירו אבל איך אני יכול לומר בברור שכל הסיפור של יציאצ מצרים מישהו המציא את זה אם זה מוזכר כ"כ הרבה פעמים בתנ"ך, או איך אני יכול לומר בוודאות שלא היה ברית בחורב או לומר בוודאות שלא הבטיח הקב"ה את הארץ הזאת לאברהם יצחק ויעקב אם כל התנ"ך מלא בזה???
על השאלה שלך אם מסתבר שמיעוט יהודים דתיים יגידו לכל העולם איך לחיות, מה הטענה??? הרי העולם לא טוען שהוא יודע איך לחיות הוא חי בסתם רק היהודים טוענים שיש להם מצוות מוסר ומצוות למי שברא את העולם, אני לא מכיר דת שאומרת שבורא העולם התגלה לה חוץ מהאיסלם והנצרות שכל מי שקורה את הספרים שלהם רואה מיד שמדובר בחיקוי ליהדות,
אתה קראת את הקוראן ואת הברית החדשה???! אני קראתי ולא בשביל לראות שהם שקר אלא חלק מחיפוש האמת, אני אומר לך שהחיקוי שלהם ליהדות נראה ממש עליהם אין לי ספק שהם דומים לסיפור של הגולם, לא ממש אבל דומה,
אבל על היהדות אני מאוד מסתפק וכמו שכתבתי זה לא ספק סתם זה הימור חיי הנצח שלי אם היא נכונה ועדיין לא הסברת לי למה כדאי לי להמר על הלא

שאלת האם אלוקים פילוסופי מתערב בעולם, אני חושב שאם יש אלוקים שברא את העולם הוא רוצה להתערב במה שקורה כאן אחרת למה הוא ברא אותנו מה שאנחנו לא מבינים מה יוצא לו מזה זה לא שולל שאם הוא ברא את העולם הוא לא יתערב בו לכן אי אפשר להפריד בין אלוקים בורא עולם לאלוקים מתערב בעולם מסתבר שמי שברא את העולם מתערב בו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 08:16 לינק ישיר 

אני חוזר למוברק ות'פרזנד שטענתם שא"א להאמין במי שהוא לא בהגדרה, אם אפשר להסביר למה???
אם הוא לא בהגדרה אז א"א לשאול עליו את השאלות ששואל ייתכן כמו למה הוא ברא את העולם ומה יש לו מזה ומה הוא צריך שיקיימו את המצוות שלו,

אבל למה הוכחה שהוא לא נמצא
אולי הוא נמצא ומה שלא יודעים עליו כלום זה בגלל שהוא מחוץ לכל ההגדרות???!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2011 10:46 לינק ישיר 

וכלמאמינים.

תתפלל בדבקות יותר  אתה חונן לאדם דעת. זכותך להאמין בכל מה שאתה מאמין, אבל לא מחכמה יתירה אתה עושה זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 08:30 לינק ישיר 

ושםהאחר
אני רואה שלך יש כבר שכל אולי תכתוב מה השכל שלך אומר על כל הדיונים פה,
אם לא, בבקשה אל תתערב ותפריע ביידיש אומרים ביטע נודע נישט ובעברית בבקשה אל תנדנד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 09:48 לינק ישיר 

וכלמאמינים
שמך מעיד עליך את מאמר הבריות ,פתי מאמין לכל דבר, על מה אפשר להתוכח איתך?על הדיקלומים, ? יש לך משנה מסודרת? חוץ מפליאה ותמיה על איך אנשים לא מאמינים וכד' אתה בכלל לא נותן את דעתך, על דעתם של אחרים, המנוגדים לדעתך. כי פשוט אינך מבין אותם, או רוצה ויכול להבינם. עזבת את הישיבה מאוחר מדי, או מוקדם מדי, וכנראה שלא זה ולא זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2011 13:18 לינק ישיר 

וכל מאמינים,

הוכחה על דרך השלילה היא לעתים בלתי אפשרית. אם היה כתוב בתורה יום ושעה כזמן מתן תורה היה ניתן אולי למצוא אנשים שהיו באזור וראו שלא היה ולא נברא. כידוע לך, אפילו התאריך לא מוסכם על חז"ל. מכאן ועד להאמין מספק הדרך מאד רחוקה.

אינני מבין למה אתה מייחס חשיבות למספר הפעמים שהדברים מופיעים בתנ"ך. וכי ככל שחוזרים על סיפור יותר פעמים הוא מקבל משנה תוקף?

העובדה שאנשים לא המציאו שאלוהים התגלה אליהם היא רק לזכותם ולא לחובתם...

אני לא שאלתי על זכותם של היהודים להכתיב, אלא שלפי התזה שאלוהים רוצה להתערב בעולם אין הגיון שהוא יעשה זאת באמצעות קבוצה כל כך קטנה ולא ינחיל את "רצונו" לכל העולם.

על סמך מה אתה חושב שאם אלוהים ברא את העולם הוא מעוניין להתערב בו. אתה משליך על אלוהים רעיונות ושאיפות אנושיות המוכרות לך מחיי היום יום. לא יזיק לך קצת דרך ארץ והפנמה "כי לא מחשבותיי מחשבותיכם". כפי שאינך מבין מה יוצא לו מזה, כך אתה לא אמור להחליט בשבילו שהוא רוצה להתערב.

ברגע שהוא ירצה הוא ימצא את הדרך להתערב באופן שכולם יידעו.

אה, הוא רוצה שתהיה בחירה. מי אומר? שוב מחליטים בשבילו כל הזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 08:49 לינק ישיר 

ייתכן

למה אתה קורא לתנ"ך הוכחה על דרך השלילה, הרי התנ"ך מורכב מהרבה ספרים שנכתבו בתקופות קרובות ורחוקות ויש דברים שמופיעים בכל הספרים כמו היציאה ממצרים או הברית בחורב, האפשרות שההיסטוריה של התנ"ך בערך נכונה אפילו לא נקרא ספק???! זה לא סיבה שנחשוש אולי בכל זאת המסורת שלנו התחילה מדברים שבאמת קראו ולא מהמצאות שאנשים המציאו ותמימים קנו לוקשן???
התנ"ך כתוב בכל מיני סגנונות שמראה שהם לא נכתבו באותה תקופה אז אפשר לטעון עדיין שמישהו המציא את הספר הראשון ואחריו המציאו עוד ספרים על פי מה שכתוב בו, אבל זה שוב רק אפשרות שעדיין משאירה ספק אולי  כן נכון המסורת שהתנ"ך מנסה להעביר,
אתה לא מתכחש שבירושלים יש שרידים של בית מקדש השני וגם שרידים יותר קדומים, בשנים האחרונות מצאו שרידים רבים מהתקופה של בית ראשון, האם חייב להיות שספר מלכים ושמואל הם מזויפים אולי הם אמיתיים ובתקופה שלהם היה בית מקדש שבו עבדו את הקב"ה, זה כל כך מופרך???

בעניין ההתערבות של הקב"ה בעולם לא כתבתי שברור לי מה הוא רוצה רק אני חושב שמי שממציא עולם יש לו בו ענין ואם כך זה לא מופקע שהוא יצווה אנשים בדברים מסוימים או שהוא יתערב, זה מוזר לומר שהוא המציא עולם והוא לא מעניין אותו, זה מעשה שטות לברוא דבר מורכב ולהתעלם ממנו.

בענין הבחירה הרי כתוב בתורה שנתתי לכם את הטוב ואת הרע ובחרת בחיים, ושוב אנחנו חוזרים לוויכוח אם התורה אמיתית או מזויפת
היא לא יכולה אפילו מספק להיות אמת???

ושם האחר
אתה יכול להאשים אותי בפתיות רק על זה שכשכתבתי בתחילת האשכול הזה שאני מבקש שיתייחסו אליו ברצינות לא לקחתי בחשבון אנשים כמוך,

תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 16/03/2011 06:52:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 10:06 לינק ישיר 

וכלמאמינים כתב:

ושם האחר
אתה יכול להאשים אותי בפתיות רק על זה שכשכתבתי בתחילת האשכול הזה שאני מבקש שיתייחסו אליו ברצינות לא לקחתי בחשבון קרציות גועליות כמוך,
חבל שכשמשעמם לך אתה לא עובד, אני נתקל כל יום בכמה נעכסים מהסוג שלך אתם הורסים כל חלקה טובה במדינה.

כל הכבוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2011 10:29 לינק ישיר 

אנטיסוס וכל מאמינים- חד הוא

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אני מאמין בספיקות גמורה ש...
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.