בית פורומים אשדוד החרדית רובע ז- ג

מקרינים לחץ ודאגה: ראש העיר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/3/2011 08:39 לינק ישיר 
מקרינים לחץ ודאגה: ראש העיר

ראש העיר הסתודד דקות עם המנכ"ל בישיבת המועצה

שני עובדים בכירים במינהל ההנדסה בעירייה נחשדים בעבירות מתחום טוהר המידות והיום בצהריים הם יובאו להארכת מעצר בבית משפט השלום בת"א. העיריה החליטה בשלב זה לא להעמיד עורך דין מטעמה עד שתמונת חקירתם תובהר.

בינתים היום זימנה היחידה הכלכלית מנהל עאגף בעיריה ומנהל מחלקה למתן עדות.

אווירת נכאים בעיריה: מזה כמה ימים שבכירים בעירייה בלחץ. כמות הישיבות בקומה החמישית הוגברה משמעותית בשלושת הימים האחרונים ואתמול עם פשיטת היחידה הכלכלית על מינהל  ההנדסה - המינהל הכי רגיש בעירייה-  מדד הלחץ איים להתפוצץ.

ראש העיר ומנכ"ל העיריה אמש בישיבה. המבטים מדברים צילומים

שיחת היום במסדרונות העיריה היא הפשיטה של היחידה הכלכלית והזמנה לעדות של בכירים במינהל ההנדסה. ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי ומנכ"ל העיריה אילן בן עדי הסתודדו אתמול דקות ארוכות וניהלו שיחה ערה במהלך ישיבת המועצה שהתקיימה אמש.

יחד עם זאת, אסור לשכוח שלפני שלוש שנים וחודש, נוהלה ביחידה לאכיפת פשיעה כלכלית / זרוע מקרקעין, חקירה שעניינה חשד למתן הקלות והיתרים שונים תמורת שוחד, בעיריית אשדוד.

במסגרת החקירה המשטרה עיכבה אז לחקירה  ארבעה מעורבים, שניים ביניהם  נמנים  על עובדי העיריה. גם אז במשטרה אמרו כי הם אינם נוהגים למסור פרטים מהחקירה שמתנהלת. מהחקירה ההיא לא יצאו כתבי אישום ואי אפשר לדעת מה תוליד החקירה הנוכחית.

ראש העיר והמנכ"ל. שיחה על זיתים?                          צילומים: ראובן קפלן

ראש העיר מסר הבוקר בתגובה לפניית אשדודnews: "ברור שמאוד הצטערתי לשמוע על הפשיטה ועל העובדים. אני מקווה שמדובר רק בחשדות בלבד. אני והנהלת העיר סומכים על המשטרה שתעשה כל מה שדרוש".
אתה לא חושש שהחקירה תתפשט לבכירים ולנבחרים?
"אני חושב ומקווה שלא יתפשט לבכירים. העיריה מנוהלת בצורה טובה  ואני לא רואה שום סיבה שזה יתפשט.  מקווה שיהיו רק חדשות טובות".
במהלך הישיבה אתה והמנכ"ל ניהלתם שיחה ערה ובאותו רגע רציתי להיות זבוב על הקיר. על מה שוחחתם?
לסרי פורץ בצחוק ואומר: "שנינו אוהבים זיתים".
על פי הבעות הפנים של שניכם נראה שהשיחה הייתה על משהו אחר.
"תאמין לי, הוא חובב זיתים מושבע,  עושה זיתים,  רק שחודשיים הוא מבטיח להביא לי את המתכון והוא לא הביא".

דובר  יאל"כ-להב -433 במשטרה: "סמוך לשעה 12:00 יביאו חוקרי זרוע כללית 2 עובדי עיריית אשדוד החשודים בעבירות מתחום טוהר המידות להארכת מעצר בבימ"ש השלום בת"א".

אדי בן חמו, דובר העיריה מסר את התגובה הבאה: "עיריית אשדוד מקיימת שגרת עבודה כבימים ימימה וממשיכה לתת את השירות הטוב לתושבי העיר, בכל יחידותיה. הבוקר העברתי לידיעתך כי שני עובדי העירייה שמסרו אתמול עדות, יובאו היום למתן צו להמשך חקירה, וכי עיריית אשדוד תשתף פעולה עם גורמי החקירה ככל שיידרש. כן הודגש שהעירייה מאמינה ביושרם המקצועי של עובדיה ומקווה כי הפרשה תבוא מהר לסיומה הטוב".

לדבריו, "אין באמור לעיל כדי להעכיר את האווירה או לפגום בתפקוד השוטף וריבוי הישיבות רק מלמד שהעירייה ממשיכה לקדם נושאים ופרויקטים המונחים על סדר יומה".

הדובר הוסיף כי לדעתו "היה טעם לפגם גם בפרסום התמונות של ראש העיר והמנכ"ל ובצדם "הפרשנות" שנתת להן. כמי שמסקר את ישיבות המועצה, אתה הרי עד לתמונות כאלה באופן תדיר והן בהחלט לגיטימיות".

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אשדוד החרדית רובע ז- ג > מקרינים לחץ ודאגה: ראש העיר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext