בית פורומים עצור כאן חושבים

לא תרצח, (הבנה בנצחיות הנבואה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/3/2011 13:37 לינק ישיר 
לא תרצח, (הבנה בנצחיות הנבואה)

לא תרצח אמר האלוקים מול כל העולם (לפי דרשת חז"ל, וגם אומר כל יום, בת קול יוצא מהר חורב וכו' וכו' )

ומיד אחרי זה משה רבינו אומר כל מיני דינים שאפשר לרצוח רוצח או שוכב עם אשת איש,
והאבסורד הגדול ?! הוא נותן לגואל הדם לרצוח את השוגג,

בכדי להבין חייבים להבין קודם מה הבעיה של לרצוח,
האם רחמים היא הבעיה, כלומר אנו צריכים להיות רחמנים או יש בגנים רחמנות\מצפון,
או בכלל אנו שקרנים גדולים, פשוט לא רוצים שמישהו ירצח אותנו אז במילא אוסרים לרצוח,
וכל המושג רחמים היא שקר, אנו בעצם מרחמים כי מיד מתעורר אצלינו את התמונה שזה יכול היה להיות אני בעצמי,

וכאן יש תובנה נצחי שאומרת "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"
אבל שוב זה רק כדאי לי, כי אם כולם יחשובו כך יהיה טוב לי גם,
אבל לא ממש נכון לי בכל מצב, כי אם אני חושב על הכדאי לי ?! אז לפעמים כדאי לי כן להרוג,

אז למה באמת לא לרצוח,
אצל החיות זה דרך חיים, ואם לאלוקים איכפת ?! אז למה נותן להם להרוג אחד בשני ובעוד במוכרח ?! כלומר אין להם דרך אחרת,

אוקיי את הכדאיות הבנתי, אבל אני לא מבין את עצם הרצח עצם לקחת חיים ממישהו,
הרי אפשר לטעון ש"כל העומד למות כמת דמי" על דרך "כל העומד להישרף כשרוף דמי"

מתי לא תרצח יכול להיות נצחי תבוני,

ובכן לדעתי לא תרצח נצחי ביחס לאחר, כלומר כל אדם מסכים שהאחר לא ירצח אותו,
ולכן שקול האלוקים זועק לא תרצח ?! זה מתקבל אצל כל האדם ש"האחר לא ירצח אותו"
אבל להקיש (לעשות 1+1=2) מזה את "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" ?! זה כבר התבונה עושה,
וכאן המקום שאלוקים ידרוש את התבונה ממך, כלומר להפעיל את התבונה,

יוצא לי
שבלי האלוקים ?! הייתי מגיע לתובנה הזאת בגלל כדאיות, ולכן שכדאי לי אחרת ?! נעשה אחרת !
עם האלוקים ?! אני מהפעיל את התבונה (1+1=2 ) ההיקש של "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"

כלומר: בשניהם אנו מקיימים את מה ששנוא עליך וכו' אבל בלי האלוקים זה הכדאיות, ועם האלוקים זה רוממות התבונה,

אבל כאן הבן שואל אולי זה רק שקר ההיקש הזה, זה פשוט עניין של כדאיות ובכדי להיות ולהרגיש מרומם ?! הוא משקר את עצמו אם כל מיני תובנות כביכול, שלמעשה הוא רק חושב על הכדאיות,

ובכן אפשר לבדוק את עצמינו האם זה שקר או לא,
בהינתן לנו הזדמנות להרוג בלי שיוודע שהרגנו,
אז כאן בוודאי ההיקש התבוני כאן היא אמתית לגמרי ולא שקר\דמיון,
וכאן נכנס המצפון לתמונה, והיות שההיקש היא בתוכינו אנו, אז המצפון דופק אותנו יום יום, למה עשינו רע ולא עשינו טוב,

יוצא לי
שאלוקים ברא את עולמו ואת קיום עולמו גם באופן שנהפעיל את הכדאיות,
אבל גם נתן אפשרות להאדם להתעלות על עצמו ולדרוש את התבונה ומזה את המצפון,

דוגמא יפה של כדאיות:
כידוע בתורת האובולוציה, החיות הטורפות יש להם שיניים טורפות, ולחיות הטהורות יש שיניים ישרות,
וכל זה קרה להם בגלל התנהגותם,
כלומר שנשאל לחיה טורפת למה את טורפת ?! היא לא תוכל לענות שכך אלוקים ברא אותי הנה יש לי שיניים כאלה,
אבותיך גרמו לך לשיניים כאלה, כי התחילו לטרוף ולאט לאט נעשה לכם כהיתר, ועכשיו אתם כביכול טוענים שכך ברא האלוקים,
ראו את אבותיהם של החיות הטהורות, הם לא חשבו על כדאיות הם התעלו על עצמם, ולכן הן לא טורפות,
ויותר מזה הן בעצם הפסידו מכל זה שאתם טורפים דווקא אותם כי הם חלשים מולכם,

אז מה הם הרוויחו ?. (שואל החיה הטורפת)
אני יגיד לך מה הם הרוויחו, הם נדבקו באדם ואז מינם נצחית כל זמן שהאדם קיים,

אבל אתם ?! הולכים ונכחדים לגמרי, (לולי שהאדם צריך לילדים גן החיות ?!)

וכך זה לגבי האדם:
האדם שדבק באלוקים בתבונה הוא חלש מול האדם הטורף והכדאי, (רק הפסדנו במשך כל ההיסטוריה) אבל רק הטובים שרדו בסוף, וישרדו לבסוף, 

ובכן להדבק באלוקים (בתבונה) היא כדאי גם כן,
אבל לא שאנו חושבים על הכדאיות, כי אם נחשוב רק על הכדאיות ?! בסוף נקבל שיניים טורפות,

לסיכום הנושא:

לא תרצח הכדאי ?! את זה לא צריך את האלוקים,
לא תרצח הלא כדאי רק התבוני, לגבי זה צריך את האלוקים, לומר לנו את זה,
ואיך הוא אומר לנו את זה ?! דרך התבונה והפעלתה של התבונה, שהיא ההיקש של "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך"

ואחרי שהבנו (האנושות) את ההיקש הזה, אז גידלנו בעצמינו את המצפון, (כמו שהחיות הטורפות גדלו להם שיניים טורפות)
ואנו כבר לא יכולים לרצוח בגללו (המצפון) אפי' שרצינו לפעמים (ח"ו)

וזה נקרא נצחיות הנבואה,
שקודם (בהיסטוריה) לא יכלנו לעצור את הגואל הדם (להרוג שוגג) ורק עשינו ערי מקלט להגן על השוגג,
לאט לאט הגענו למצב שלא רוצחים בשום אופן, אפי' לא רוצח במזיד,

יוצא שאלוקים אמר לא תרצח הכוונה לעולמים לא נרצח,
אבל והיות שאין אפשרות באותו מצב שאחרים רוצים לרצוח אותי וכדומה, 
אז זמנית התבונה\האלוקים נתן כביכול היתר להרוג כעונש או כהתרעה,
אבל למעשה לא תרצח היא אבסולוטית ונצחית,

ולכן יש הבדל בין עשרת הדיברות שאלוקים אמר וכולם  שמעו (= נצחיות) 
לבין מצוות אחרות שהם בהחלט לא נצחיים, כמו גואל הדם ועונש מות,  

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 15:04 לינק ישיר 

מקס
יש לדייק- לא תרצח- ביחיד, יחיד הרוצח הוא רוצח- רבים- כלומר בית דין. ממשלה צבא- שהריגה נעשית בשליחותם. לא.

בטעמים יש הפסק קצר בין הלא  והתרצה, בעלי הקורא (הקריאה) המקפידים אפשר לשמוע עם הלא  ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 15:32 לינק ישיר 

ירוחם:

גאול הדם הוא יחיד על דעת עצמו, וגם הבא להורגך השכם להורגו מדובר ביחיד, וגם הבא במחתרת,

לגבי הטעמים:
עיין בזוהר חדש בפרשת אתחנן שמפרש כדבריך ואומר שרק לגבי עדות שקר יש טעם אחד על הלא תענה, לומר שלכל הדיברות הם לא אבסולוטים חוץ מלא תענה ברעך שהיא אבסולוטית,

אבל מחבר הזוהר לא חיי היום במילא היה חייב לתרץ כך:
(איך שמעו את הלא תרצח והבינו מזה שיש טעמים נפרדים על הלא ועל התרצח, אלוקים אמר "לא" בסוגרים אמר להם תשימו טעם על הלא, ואחר כך אמר תרצח, ושוב תשימו טעם על התרצח,)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 15:51 לינק ישיר 

מקס
לא אכנס איתך לשוני בין גואל הדם -במחתרת- השכם להורגו. לבין רוצח,

בענין איך שמעו בהר סיני, התורה מספרת והעם -רואים את הקולות- קולות אי אפש לראות הרי- הפשט הפשוט הוא והעם רואים מבינים את הקולות. רואה בעברית זה מבין לפעמים. העם הבין את המשמעויות, לפי המסורה עשרת הדברות ניתנו עם הטעמים. לא? תגנוב. לא? תרצח

אגב שאלו פעם מי שלא יודע עברית- למה היו צריכים לראת את הקולות למה זה היה טוב?.

כי הקב"ה חשש שיהיו יהודים שישמעו לו תגנוב לו תחמוד לו תרצח וכ' אז הקפיד שיראו כי הלא כתוב בא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 18:09 לינק ישיר 

(רציתי להוסיף לאשכול הזה את מה שכתבי כבר באשכול אחר
לגבי ההבנה בלא לאכול חיות טורפות מול כן לאכול חיות טהורות,)

היו היה לפני מיליוני שנים אסיפת חירום של כל החיות הטהורות,
על הפרק סכנת הכחדה מידית של כל המין החיות הטהורות,
והיות שאין לנו שיניים לטרוף אפי' אם רצינו להילחם ולטרוף ?! אי אפשר ! אז מה עושים ?
לגור במקום שאין שם חיות טורפות ?! אין מקום כזה ! אז מה עושים, 

היית שם חיה חכמה שאמרה:
אני מכירה חיה מסוג מעניין הם קורים לעצמם "אדם"
הם לא טורפים (כי יש לה אותו שיניים ישרות) 
אבל הם צריכים חלב בגדים (כי קר להם והם גם מתביישים להיות ערום ולכן הם צנועים ומתעטפים עם צמר ועור מחיות מתות,)
והם (האדם) חיים בנפרד מכל החיות, והחיות מפחדות לבוא למקומם, כי הם חזקים מאוד,

אז אני מציע בואו נעשה הסכם איתם,
שהם (האדם) יקבלו אותנו בביתם\במקומם,
ואנו נתן להם, חלב צמר ועור, וגם נעבוד בשבילם בחרישה ורכיבה וכדומה,
והם (האדם) יתנו לנו אוכל מקום חם לישון, וירפאו מחלות שלנו וכדומה,

היית שם חיה מפגר, שטען, שנכון שהם לא טורפים כי אין להם שיניים שאפשר לטרוף ולאכול,
אבל יש להם פיתרון, הם מבשלים את הבשר, ואז יכולים הם לאכול בשר, ולכן הם ישחטו אותנו ויבשלו אותנו, 
אז מה רבונו של עולם נרוויח ???

אמרה לה החיה החכמה: גבר טיפש שכמותך, אוקיי ניתן להם לשחוט אותנו, אבל הם צריכים גם חלב וצמר ורכיבה ועבודה זולה,
אז במילא, הם (האדם) יגדלו אותנו ויפרנסו אותנו ויתנו לנו מקום חם לגור בה,
אז מה הבעיה שלך שגם ישחטו כמה מאיתנו, 
וההיגיון אומר שישחטו את אלה שאין להם כבר צורך בהם,
ובמילא היו זורקים אותו לרחוב, וחיות הטרף היו טורפים אותו במילא,
ולכן כדאי לנו לסגור הסכם\ברית עם מין ה"אדם" ואנו (= המינים הטהורות) יחיו לנצח,

בקיצור כל הבהמות והחיות הטהורות, הסכימו לרעיון הנפלא בשמחה וברצון אמיתי וחופשי,

רגע רגע,,, צעקה הבת של החיה החכמה,
לכל הסכם יש שני צדדים, האם מין ה"אדם" ירצה בהסכם הזה ???
השתרר דממה, וניכרו על פניהם מין אכזבה כמו מחלום מתוק שחלמו כביכול,

(הבנת הזוגיות)

ואז קם זקן החיות ממקומו ואומר:   
סבתא שלי סיפרה לי,
שבימי קדם מין ה"אדם" היה סוג ממין זכר רק, לא היה לו נקבה, (בעצם היה לו, הרי נולד מנקבה, רק התכחש לה, כי היא חלשה ויש לה דמים הרבה, ולא מפרנסת (= טורפת) ורק מטפלת בצאצאיה,) 
חיפש הוא והזדווג הוא עם כל החיות בעולם, ולא הצליח למצאו דרך לקיים את מינו,

ול"אישה" היית בעיה לפרנס את עצמה ואת ילדיה, וגם החיות באו לטרוף אותה ואת ילדיה כל הזמן,
ולכן הייתה צריכה מפרנס ומגן מחיות טורפות, ומישהו שיבנה לה בית חם ויתן לה וילדיה ביטחון,  

ל"אישה" הייתה בינה יתרה, ואמרה\היציעה לגבר (שהם חמורים בדרך כלל) בואו אני יגדל רק את ילדיך, (אני לא הזדווג עם אחר,) ואז יתקיים  המין (האדם) דווקא ממך,
אוקיי אומר לה הגבר, מניין לי הביטחון ?? את תלכי להזדווג עם אחר ואני לעולם לא ידע שהילד לא שלי, ואני עוד יפרנס אותו ????? וגם באמת לא כולם יהיו צאצאיי ??? רק מאיזה קוף או נחש שתמציאי ביער ??

אוקיי אומרה ה"אישה" החכמה: אתה תהיה ה"אדון" ואני היה עבדך לעולמים, כך שאם אני יבגוד בך ?! זכותך להרוג אותי,

כך חיו להם האדם והאישה בבטחה,

(הבנת העבדות בהיסטוריה)

לימים (ממשיך לספר זקן החיות) חלק ממין האדם התכחש להסכם, ואחרי שבנה בית עם ילדים ?! התעצל לעבוד ולפרנס את האישה וילדיה,
והיגיע לעוני ולפשע, (לפעמים גם בניהם היגיעו למצב הנ"ל)
אז כמה חכמים מאלה (הפושעים) שרצו לחזור להיות בני אדם ?! ביקשו והתחננו לבני מינם לקנות אותם לעבדים,
כמו שקנו את האישה,

וכך הם החיות ממין האדם מסתדרים ביניהם וחיים דיי טוב,
והיות (אומר "זקן" החיות) שיש אצלהם תקדימים כאלה ?! יכול להיות שהם (מין האדם) יקבלו את הצעתינו, ויכרתו ברית עימנו,

ומאז ?! הכל היסטוריה,      

--------------------------------------------

לשאלת  elis היקר   ואם אני אכתוב משלים הפוכים זה ישפיע על הויכוח?

עניתי לו כך,

צדיק זה היית רק להסביר את הרעיון,
התורה היא דווקא הראשונה שדרשה לא לאכול חיות כלל, (סיפור מעשה בראשית) וגם "בגד ללבוש" אלוקים עשה לאדם וחוה מהצומח,

התורה נותנת לנו את ההיגיון למה כן אפשר לאכול חיות ודווקא טהורות, והם סיפור "המבול" שוהיות שאדם הציל ממין החיות הטהורות הרבה יותר, בתנאי שכביכול הם מסכימים (בכדי לשרוד) שנשחוט אותם תמורת ההצהלה,

אני נתתי לך משל יותר הגיונית (מסיפור המבול) לדעתי,

אתה חושב שזה רחוק מהאמת ?! זה בדיוק האמת לדעתי,

ההיגיון הזה עובד גם היום, למשל "הנפט"
יש ביכולת האנושות להסתדר בלי נפט\דלק וכו' וגם יותר מועיל ליקום ולכדור הארץ, 
רק מה הבעיה ??
מיליוני אנשים בעולם ימותו מרעב, (מדינות שכל כלכלתם היא רק "נפט" כי הם גרים במדבר) או הם יפלשו אלינו בכדי לשרוד,

יש לי הרבה דוגמאות עכשוויות שעובדות בהיגיון הנ"ל,

האם ההיגיון העבדות היית רע ?? תשאל את עמי אפריקה או עולם השלישי אם הם לא היו מעדיפים שעמי המערב יקנו אותם לעבדים, במקום למות מרעב ומחלות,

אוקיי: אל לנו להתגאות במוסר בזמן שמיליוני אנשים בעולם מתים יום יום מרעב,
אולי העבדות היא לא רעיון גרוע, אולי היו צריכים למצוא להמציא פיתרון באמצע,
כמו משכנתא, שאנו עבדים לבנק עשרים שנה,
אז התורה אמרה רק שש שנים משכנתא,

ברצוני להסביר לך שהתורה לא מתערבת במצב החברתית הקיימת, (להפך היא אומרת שדרך ארץ קדמה לתורה)
רק היא בא לדרוש צדק במצב הקיים,  פרשת משפטים לא בא לומר לקנות עבד וכדומה, 

היא בא להגן על הזכויות שלהם, אחרי שהמצב החברתית היא X , התורה לא מתערבת בהם,
וכן כך זה בכל הדינים,
הכלל הגדול ביהדות היא "דרך ארץ קדמה לתורה" ועל הדרך ארץ התורה לא מתערבת, רק על הזכויות, וזה גדלותינו, 

(אגב: "משל" לא בונה מציאות, היא מסביר את המציאות, והבן,)  

-----------------------------------------------------------------------------------

לשאלת thepresent היקר מה הנמשל ? חתימת התנ"ך כבר התרחשה,

עניתי לו כך:

אני לא מחדש תנ"ך חדש ח"ו, אני מסביר את ההיגיון של סיפורי התנ"ך וכוונתם, ועומק צדקותם וזכותם של האנושות כלפי בעלי החיים, ומחויבות בעלי החיים למין האדם, שכל קיומם היא רק בגלל האדם,

לגבי הפרשנות אישית: נכון מאוד יש מפגרים שלא מבינים את עומק המשלים ודורשים אותם כפשוטם, ולכן הורגים ערבים ומכבידים את עול החיים על נשים ועבדים ועל חיות,

אבל השאלה שלי היא, האם נחזור לתחילת האובולוציה ?
כלומר ניתן לגברים להזדווג עם גברים (= גיי)  וחיות ויוותרו על נשים בגלל חלשותם ודמים וכו', ולוותר על עול גידול ילדים ולפרנס נשים וילדיה ?? וגם לבנות להם בתים מדינות וחברה מתוקנת וכל הכרוך בכך,

זה רעיון לא רע לגברים, אני חושב של"קלי דעת" זה טוב מאוד,
הגברים בג'ונגל יסתדרו מאוד טוב בלי נשים ועול הפרנסה ועול לגדל ילדים,

גם בעניין החיות הטהורות:
בואו באמת לוותר עליהם, נשחרר אותם לג'ונגל, ונהיה יותר מוסריים, כמו שעשינו ל"עבדים"
השאלה אם באמת אנו נהיה יותר מוסריים ?! בוודאי שלא !
הרי כל החיות הטהרות יכחדו תוך דור אחת או שנים, האם זה מוסרי כלפיהם לעשות להם כך ???
אותו דבר בעניין העבדים:
האם עמי אפריקה לא היו מעדיפים שאנו נקנה אותם לעבדות במקום שימותו מרעב ומחלות ??

לסיכום: הראשונים שצריכים להילחם נגד גיי ?! הם הנשים ורק הנשים,
מצחיק אותי (בתור גבר) להסביר דבר כזה פשוט,
מה מחזיק את הגברים בעול החיים ???? לא עדיף לנו (הגברים) לחזור להאדם הראשון ולהזדווג עם כל חיות העולם וחסל כל הצרות ועול החיים ?!
ולשאלת בעיית קיום המין ?! אוקיי הם (הנשים) במילא ידאגו לזה ודואגים לזה ! כלומר: יצליחו לכבוש גבר ללילה פה ושם,

הנשים צריכות לצחוק כל הדרך לבנק, כל התורות, כל החברות האנושיות, באות רק לטובתם,
וזה עומק דבריהם שלנשים יש בינה יתרה,
כל סדר האנושי\חברתי שיש באנושות ?! מגיע מנשים !
ה"גברים" לעולם לא היו מגיעים למצב הזה, הם לא אוהבים חינוך ולא אוהבים עול החיים ובמיוחד ?! לא אוהבים לגדל ילדים,

------------------------------------------------------------------------

ושוב עניתי ל elis היקר 

צדיק: תבין דבר אחד, במילא החיות הטהורות נאכלים ע"י חיות טורפות, אז מה לי אדם ומה לי חיה, הרי במילא יטרפו אותם,
טיפשים לא צריכים להיות,
ובכל זאת התורה לא התירה רק אחרי המבול בגלל הסיבה הנ"ל, והיות שאנו גם מגדלים אותם ממש בביתינו ובלעדינו היו נכחדים במילא, אז יש מקום וצדק לעשות זאת,
כלומר: יותר צודק מלזרוק אותם לג'ונגל ולהכחד לגמרי, (לו היינו יכולים לשאול את חכמי החיות הטהורות, בוודאי היו מסכים, מצד שני לדרוש מאיתנו לגדל אותם ולהגן עליהם סתם ?! אל כרחך שהיינו שולחים אותם לטבע\ג'ונגל, ולכן אנו למעשה עושים עמם חסד בתשלום כמובן)  

אגב: הרב קוק טוען שבזמנינו שאנו רגישים יותר לצער בעלי חיים ?! אז כבר לא תהיה קורבנות מהחי, רק מהצומח, (לעתיד לבוא שתהיה בית המקדש)

לגבי שאלתך אם אני הציל אדם האם אני אוכל אותו:
בוודאי שלא, אבל מה שכן, אם אני לא רק יציל אותו, רק גם הגדל אותו בביתי, האם הוא לא שלי כל זמן שהוא סמוך על שולחני ?? בודאי שכן !! להפך הוא מעוניין להחזיר לי וגם מעוניין שיהיה לי עניין להחזיק אותו בביתי,
הרי זה היה הפתרון של עבדים,
במקום שאנשים ימותו מעוני ורעב ?! הם מכרו את עצמם לעבדים ! 

---------------------------------------------------------------------------

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/3/2011 18:13 לינק ישיר 

ברצוני להוסיף משכתבתי באשכול אחר לגבי הלבוש,

ובכן, למה באמת האדם לא הולך ערום ?
בתחילה (באובולוציה) רק מקום מסויים היו מכסים, ולמה ?
התשובה הפשוטה היא (לדעתי) האדם הוא שקרן, או מכסה את האמת, מכסה את חולשתו מפני הנקבה,
(ואיך שאני מת על אנשים שמדברים על אמת, ואסור וצריך לההרג העיקר לא לשקר אפי' שקרים קדושים)

בהתפתחות האובוליציוני האדם הבין שבכדי ללכך ערום חייב הוא לשמור על הפיגורה\גיזרה,
וכידוע זה קשה ומגביל מאוד את החיים, או שבכלל לא ידעו איך אפשר בכלל לשמור,
אז התחילו לכסות את הפיגור\גזרה גם כן לטובת כולם, (איך שאני מת על אלה שלא משקרים)

וכך גם נשים התחילו לכסות את שערן, הרי השער מסגיר את הגיל ויש שער יפה ולא יפה, אז התשובה היא לכסות לטובת כלל הנשים, רק רווקות לא כיסו את שערן בכדי לכבוש את הנערים,
(בתרבויות שההורים שידכו את בנותיהם ?! אז גם הרווקות כיסו)

(ראיתי מישהו באשכול זה שאל למה הגברים במקווה לא מתביישים ללכת ערום, ובכן זה היית עניין הלכתי לא לכסות\לתבייש את עצם העובדה שאנו נמולים, על זו הדרך גזרו רבנים באונגריה שנשים נשואות יעשו תגלחת, שלא ח"ו יצאו לרחוב של הגויים ויורידו את כיסו ראשם, משהו כאין קנאות של הגברים שם)

בקיצור:
במקור הלבוש היא שקר אחד גדול,
גם לאכול עם כפית ומזלג היא שקר גדול,
וגם לעבוד על נשים שתאווה היא אהבה ?! היא גם שקר אחד גדול וענק,
(כמעט ששכחתי: איך שאני מת על אנשים שלא משקרים ומוכנים למות העיקר לא לשקר במיוחד בחינוך, ועוד יותר מיוחד ?! בחינוך ליהדות)

שלא תבינו אותי לא נכון, אני חושב שזה גדלות האדם,
אני חושב לומר שקודם התחילו (באובולוציה) עם לבוש ואחרי זה התחילו ללמוד לדבר, ולעשות שפות,
כלומר: עצם ההיכפתיות של האדם מזולתו ולא לבייש ולא לגלות את חולשתו וחולשת הזולת ?! היא היא גרמה לבינה וגרמה לשפות באובולוציה,
וכן עצם לכבד את האוכל ולאכול מכובד ?! היא גרמה לאנושות לא לגנוב את הזולת, כי רק דברים חשובים הגזל מורגש,
ואפשר לדרוש לא לגנוב,

וכן גם בלבנות בית, (מול מערות) המוסר האנושי לא נותן לגנוב\לכבוש בתים מה שאין כן מערות,

מה "קין" עשה אחרי החטא\הרצח ? בנה עיר ! ולמה ? כי רק שיש עיר ובתים וכדומה מורגש הרצח יותר, מה שאין כן ביער כל החיות הורגים אחד בשני,
ברצוני לומר שכל עוול מורגש ביחס לחשיבותו, אם בגזל אם ברצח,
אם אנו מחשיבים את עבודת השם יותר מהאדם ?! אז אומרים חז"ל ששפיחות דמים היית יותר קל להם (לכהנים)
ולכן לא פלא מה שקרה בתפרח,

במילא חייבים החכמולגים להבין שלשבור מוסכמות היא לא חכמה גדולה,
אך ורק אחרי שמבינים למה החברה הגיע למוסכם X וא Y ?! אז יכולים לבדוק האם רלוונטי כהיום המוסכמה או לא,
אבל באחריות גדולה לטובת האנושות כולה,
מה שקורה היא שבמקום ללמוד להבין את קדמוניינו ?! אנו מגדירים אותם כפנאטים ואז חסכנו ללמוד ולהבין, וגם מרגישים יותר חכמים, (איך שאני מת על אלה שלא משקרים) 

------------------------------------------------

לשאלת אישציפור היקר,

עניתי לו כך

מה גרם באובולוציה להמציא שפות ??
לדעתי רק בגלל ההכפתיות, ולא משום כדאיות, כי הכדאיים יכלו להמשיך כמו החיות הטורפות,

יוצא שכל חוקי החברה הם נצחיים אך ורק שבאים מתוך היכפתיות מהזולת,
ולכן הם נצחיים, ולכן התורה נצחית,

אבל אם נאמר שהכדאיות היא הגורם לחוקים ?! אז בהכרח הם שקר כמו הלבוש הבגד,

רצוני לומר שיש הבדל גדול מה הכוונה המקורית של החוק,
אם בגלל כדאיות ?! אז זה שקר, ושקר אין לה רגלים
ואם בגלל הכפתיות שאף אחד לא תתבייש, אז זה בא מתוך אנושיות והכפתיות מהזולת,
והם הם מקדמים את האנושות מעלה מעלה, כמו השפות שהמציאו, וכמו ההשגים המדעיים והרפואיים,
(כלומר הפראיירים האלה הם הם שמובילים את האנושות קדימה, ולא הכדאיים למיניהם)

נקח לדוגמא את ה"אהבה"
יש אפשרות לשקר ולומר ש"תאווה" היא "אהבה" ואז זה כדאי לי כרגע, ומחר יהיה לי תאווה אחרת אז אני מחסל את קשרי הקודמים ומחסל את משפחתי,

ויש אפשרות של אהבה אמתית, כלומר אני אוהב אותה בלי שום קשר לכדאיות,
ואז זה נצחי רוחני ופיזי (= צאצאים לדורי דורות)

וכאן ישאל השואל מה אהבה יש לך אצלה ? איך אתה מגדיר אותו ?
התשובה:
אני רוצה לעזור לה, (וכמובן גם לעזור לי, אבל לא זה הכוונה האמתית שלי) להקים משפחה ובית חם,
וכך גם היא חושבת כך לעזור לי להקים משפחה ובית חם,
ואהבה היא כידוע תוצאה של נתינה, ראה אשכול זה עומק יסוד ה"אהבה" (שמיכת פוך)

ולכן בתחילה בא הרצון לתת ואחרי זה בא אהבה מעצם הנתינה,
ולכן אנו אוהבים את צאצאינו כי נתננו להם,

ויש שאוהבים את צאצאיהם כי הם שלהם ולא בגלל שנתנו להם משהו, וכך גם את האישה, כי היא שלו כביכול,
כלפיהם ה"אהבה" היא שקר מוחלט, הם אוהבים את עצמם רק, וכל העול של המשפחה היא רק כאב כל השנים, העול של לעבוד ולפרנס והעול של חוקיות החברה,

וזה עומק דבריהם שלצדיקים יש את העתיד ולרשעים אין עתיד,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > לא תרצח, (הבנה בנצחיות הנבואה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext