| נשלח ב-8/3/2011 02:30 |
|
| |
הרהורים על פתלוגיות עצכחיות
לכתיבה באופן כללי ולויכוחים בכתב בפרט יש אפקט שלילי על המחשבה. אדם כותב דעה ואז היא הופכת למזוהה איתו, לכן הוא חייב לגונן עליה. מאוחר יותר הוא משמיע דעה חדשה והוא שוב חייב לגונן עליה. ואז מסתבר שהדעה הישנה והחדשה לא לגמרי מתיישבים, אז כדי לשוות אמינות לדבריו הוא חייב להפעיל עוד לוליינות מחשבתית על מנת ליישב בדוחק. כתיבה במשך זמן ממשוך תחת אותו ניק גורמת לאדם להשקיע כמויות גדולות של אנרגיה בהכנסת קונסיסטנטיות ויישוב רעיונותיו.
עוד אפקטים הרסניים נוצרים מהאינטראקציה עם האחרים. כאשר מישהו משמיע כלפיך הערה מזלזלת בחיים האמיתיים הרי שכעבור שניה, האמירה מתאדה, מה שלא קורה בפורום ועשוי לגרור אותך להתחשבנויות קטנוניות שפוגעות בדימוי העצמי שלך כאדם שנמצא מעל זה. ויש את הדינמיקה המתסכלת של דיונים עקרים, בהם אדם מרגיש שדבריו לא זכו להתייחסות הרצינית שלה הם ראויים.
כל הדינמיקה של התכתבות ללא מגע אישי היא כנראה לא בריאה. אפשר לראות את כמויות הדם הרע הזורם בפורום הזה והטינות והיריבויות האישיות. אודה בכנות שבאופן אישי עם הזמן הצטבר אצלי מאגר שלם של ניקים שאני פשוט שונא ומתעב. ואני רואה את זה גם אצל אחרים. אני לא יודע אם זה תמיד היה כך אבל זה בולט מאד כיום.
אני לא מעלה הצעות לפתרון ואין כאן שורה תחתונה. אולי זו הצבת מראה, אולי זו קריאת השכמה ואולי זו סתם התקשקשות נרקיסיסטית. את ההכרעה אני משאיר לקורא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 02:45 |
|
| |
חסרונות בלתי נמנעים בפורום, כללו של דבר- יתרונות הפורום גוברות.לענ"ד.
|
| נשלח ב-8/3/2011 03:03 |
|
| |
חייבים לנתח - עצכ"ח או לא?
| Kolmogorov כתב: |  | לכתיבה באופן כללי ולויכוחים בכתב בפרט יש אפקט שלילי על המחשבה. אדם כותב דעה ואז היא הופכת למזוהה איתו, לכן הוא חייב לגונן עליה. מאוחר יותר הוא משמיע דעה חדשה והוא שוב חייב לגונן עליה. ואז מסתבר שהדעה הישנה והחדשה לא לגמרי מתיישבים, אז כדי לשוות אמינות לדבריו הוא חייב להפעיל עוד לוליינות מחשבתית על מנת ליישב בדוחק. כתיבה במשך זמן ממשוך תחת אותו ניק גורמת לאדם להשקיע כמויות גדולות של אנרגיה בהכנסת קונסיסטנטיות ויישוב רעיונותיו. מה שכתבת נכון - מי שמתחיל לכתוב הודעות באופן שתיארת באמת ייאלץ ללליין. אבל אפשר אחרת מלכתחילה - חבל שיש אנשים ש 1. קובעים עמדות ללא נימוק (מעבר לכך ש"ככה הם חושבים") וללא שחשבו למה בעצם לא כמו הצד השני 2. מגלים קשיים לומר טעיתי (דבר שאפילו ההווה בכבודו ובעצמו עושה כאשר נראה לו נכון)עוד אפקטים הרסניים נוצרים מהאינטראקציה עם האחרים. כאשר מישהו משמיע כלפיך הערה מזלזלת בחיים האמיתיים הרי שכעבור שניה, האמירה מתאדה, מה שלא קורה בפורום ועשוי לגרור אותך להתחשבנויות קטנוניות שפוגעות בדימוי העצמי שלך כאדם שנמצא מעל זה. ויש את הדינמיקה המתסכלת של דיונים עקרים, בהם אדם מרגיש שדבריו לא זכו להתייחסות הרצינית שלה הם ראויים. מה שכתבת בתחילה - אני חושב (! ראה מה שכתבתי קודם... סתם. אני מביע את דעתי הסובייקטיבית ואת הסיבות לה) שדווקא בפורום זה פחות פוגע מאשר במציאות קבל עם ועדה. אבל אולי באמת יש גם אספקטים הפוכים - נניח זה שהוא רואה את זה שוב ושוב, כמו שכתבת, ואם הוא מזוהה עמוקות עם ניקו הוא עלול להיפגע כל פעם מחדש. למרות שגם על פגיעה אמיתית אפשר להפגע כל פעם מחדש כשנזכרים בה. בקיצור, לא אמרנו כלום... העצה לכך היא להזכר שמאחורי הניקים בפורום מסתתרים אנשים כמוני-כמוך, ורק בפורום עושים הוּהָה גדול מכל מיני פילוסופיה/מדע חלקיים וכן ציניות שמהווה הודאה באשמה "אין לי איך להתעלות על (דעתו של) האחר ולכן אני פונה לעשות רוח ולהשפיל את האחר" (כמו בסיפור של הקוסם מארץ עוץ). מה שכתבת בסוף - ביג לייק  כל הדינמיקה של התכתבות ללא מגע אישי היא כנראה לא בריאה. אפשר לראות את כמויות הדם הרע הזורם בפורום הזה והטינות והיריבויות האישיות. אודה בכנות שבאופן אישי עם הזמן הצטבר אצלי מאגר שלם של ניקים שאני פשוט שונא ומתעב. ואני רואה את זה גם אצל אחרים. אני לא יודע אם זה תמיד היה כך אבל זה בולט מאד כיום. שוב - אני לא חושב (!) שהיא לא בריאה לכשעצמה יותר מאשר דיונים בעולם האמיתי. מה שצריך כן הוא למנוע בוטות וגסות (ולא, אין הכוונה לאזכרות של 'השם המפורש' של תרכובות הפחמן המהוות את תוצרי הריאקציה האקסותרמית של מערכת העיכול, או איברי הגוף שבסביבת מקום מוצאן. מתי יבינו מנהלי_משנה ו עצכח את ההבדל בין מילה-שאמא-אמרה-לשטוף-ת'פה-אחרי-שאמרו-אותה לבין גסות רוח?) מכל ניק שהוא,יהיו השכלתו/צדקותו/וֶתֶקוֹ אשר יהיו.
אני לא מעלה הצעות לפתרון ואין כאן שורה תחתונה. אולי זו הצבת מראה, אולי זו קריאת השכמה ואולי זו סתם התקשקשות נרקיסיסטית. את ההכרעה אני משאיר לקורא. ההכרעה שלי היא לתת לך לייק  |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 07:20 |
|
| |
[קולמו,
א. מעניינת האבחנה שלך לגבי נשיאת ניק אחד במשך שנים. אני מודה שבעבר חשבתי להחליף ניק, גם מסיבה זו, אבל אחרי ניסיון קצרצר גיליתי שהניק החדש מתבטא בדיוק כמו הישן, חושב כמוהו ומגיב באופן דומה למדי לסיטואציות שונות. נדמה לי שאנשים (אולי זה עניין של גיל, אולי זה קשור בדברים אחרים) אינם נוטים לשנות את דפוסי אישיותם חדשות לבקרים, וגם אם דעותיהם משתנות (או מתפתחות), יסודות האישיות (ממה נעלבים, מה מכעיס ומי מביך, למשל) נשארים עומדים על תילם.
ב. שוב אתה מדייק היטב שתיים מן הסיבות העמוקות ביותר לתסכול ופגיעה - התחושה שקולי לא נשמע כראוי לו והעלבון/כעס בעל כרחי (כי אני הרי אדם רגוע/קשוב/נאור וכו'). לגבי הראשונה, נדמה לי כי כאן יש גם עניין של תרגול. אנשים שאינם מורגלים בהבעת עצמם באמצעות כתיבה, מתקשים להסביר ולדייק את כוונותיהם ודעותיהם. אני מאמינה שתרגול עוזר - ככל שכותבים יותר, הדבר נעשה קל יותר וה"כישרון" מתגבר. לגבי השני - בעיני זהו היתרון הגדול של כל מפגש, ואפילו מפגש וירטואלי, עם אדם אחר. אני יכולה לחשוב על עצמי המון דברים, אבל רק כשאפגוש אנשים אחרים אוכל לדעת באמת מי אני, כיצד אני מגיבה לסיטואציות שונות, מהם ה"שרירים" החזקים שלי והיכן נקודות התורפה (האישיותיות והאידיאולוגיות) שלי (וכאן בפורום יש הזדמנות - לפחות בינתיים, עד שבח"ח יסגרונו... - לפגוש אנשים באמת אחרים, כאלה שלא פגשתי מעולם באופן קרוב). זה באמת לא תמיד נעים, אבל זה תמיד מחכים, ולהבנתי גם מבגר ולעיתים אפילו מרגש.
ג. לפי ההגין שבדבריך, גם מפגשים עם בני-אדם בשר ודם אינם בריאים, שכן ככל שאכיר יותר אנשים, כך סביר שאצבור יותר טינות, שנאות וכעסים... ניסיוני מלמד שבאופן עקרוני (תמיד יש יוצאים מהכלל) ככל שמכירים מישהו יותר לעומק כך אפשר פחות לתעב אותו באופן חד-משמעי. היכרות רחבה ועמוקה עם אדם איכשהו מקרבת אותו וחושפת פנים מורכבים של אישיותו, כך ש"רק תיעוב" או "רק שנאה" כבר קשה לחוש אליו (אני מסייגת - אולי זה לא "כלל" אלא באמת רק הניסיון האישי שלי). זה נכון בחיים כמו בפורום. נדמה לי שכעסים ועלבונות, וויכוחים נוטפי דם וכו' מתקיימים יותר מול ניקים "חדשים". את הניקים ה"ותיקים" כבר מכירים מספיק כדי לא להתרגש מכל שטות שהם כותבים.כבר יש פרספקטיבה רחבה מספיק על תמונת "אישיותם", כדי שלא כל שורת תגובה חדשה ומעצבנת שכתבו תגרום כעס ותיעוב (ניסיוני האישי מלמדני שזה נכון גם בעולם הריאלי).]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 08:31 |
|
| |
קולמו
נניח שאתה צודק, אז מה עושים?
האם לא כדאי לראות בדבריך הזמנה להתבוננות עצמית?
א. אם יש סתירות אצלי, אז מי אמור לתקנן אם לא אני?
ב. אם אודה שטעיתי, האם לא ירבה כבודי על אהבת האמת שלי?
ג. אם יש מישהו שדעותיו חריגות בעיני, האם לא אנסה להסביר את עצמי טוב יותר? ואם לא, אז כדאי לזכור את דברי התנא בפרקי אבות שאין לו לאדם לצפות שיקבלו דעתו, שכל אחד אחראי לעצמו.
ד. תמוה בעיני מה שכתבת שיש ניקים שלא אוהבים. יש אולי ניקים שפחות מצטיינים בהבנת הנקרא. או ביכולת ההבעה.
ה. האדם נברא בצלם אלקים. זה אומר שעלינו לכבד זה את זה. כולנו משתדלים לשקף את האמת בתוכנו (זה נשמע מיסטי. כוונתי פשוטה מאד למה שכולנו עושים, מנסים לברר את האמת כפי כוחנו). מדוע להקפיד על מי שניסה והגיע למסקנות אחרות?
ו. אני רוצה שכולם יחשבו כמוני. ובניגוד לאחרים, אני יודע את האמת. נקרא לזה "הכשל של קולמו" על שמך שאתה ניסחת אותו היטב. אז נזכור להימנע ממנו ולאמץ את התרופה של קולמו, לזכור ש"הם רשאים ולא אתה". כף גדולה בבוקר ובערב לפני כל כניסה לפורום.
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 08:46 |
|
| |
אז תעזוב את הפורום אם כל כך רע לך אף אחד לא מחזיק אף אחד בכח אתה מזכיר לי את הניק "היתכן" כל כך רע לו בעולם החרדי והוא מתייסר ולא יודע מה לעשות הייתי עונה לכם במילים העמוקות של שרית חדד "יאללה לך הביתה מוטי שלום ותודה"
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 09:18 |
|
| |
קולמו. לא הגדרת מספיק מה מפריע לך צורת הדיון או מבנהו. הויכוח עם ה״אחר״ גורם לך לברר את טענותיך / דיעותיך באופן שלא היית מצליח לברר אותו בלעדיו. לפעמים לא צריך ויכוח מספיק דיון . מה שקורה בפורום וירטואלי רב משתתפים שדיונים הופכים לויכוחים ... חריג לראות שויכוח הופך לדיון. אולם לא כל ויכוח הוא נצחנות גרידא , לפעמים אתה מאמין במשהו שלא ניסחת אותו טוב ועל ידי הדיון/ ויכוח אתה מצליח להגדיר לעצמך ובמקרה הטוב גם לזולתך את עמדותיך. אם אתה צריך לענות בלוליינות ולא מפני שאתה מעוניין להסתיר את דעתך האמיתית (נניח שדעתך בנידון אינה פוליטקלי קורקט..) וגם לא מפני קשיי הסברה בכתב [מה שאצלך קולמו בטוח לא מהווה בעיה לדעתי האישית] זה אכן אומר דרשני. נקודה נוספת וברורה שכבר ציינו אותה לפני שזו אומנם מדריגה אישיותית נרכשת ומעלה אך היא מחוייבת בשעת משא ומתן בין אנשים, להודות לפעמים בטעות או בקבלת עמדת השני ולטעמי האישי היא אף קלה יותר בפורום וירטואלי.
|
| נשלח ב-8/3/2011 09:49 |
|
| |
דוקא אני רואה כאן תרבות דיון גבוהה בדר"כ, במיוחד יחסית למקומות אחרים , גם אם ביחס לראוי יש עוד דרך די משמעותית לעבור. תיעוב ובוז אני חושב שקל למצוא אצל דמויות מסוימות שמתאפיינות בקישור בין דעות לשנאה, אצל אחרים (שהם הרוב להערכתי) יש לכל היותר ביקורת חריפה.
|
| נשלח ב-8/3/2011 10:12 |
|
| |
דייר, פותח האשכול הציג מצב עניינים מסוים. ניתן להסכים. ניתן לחלוק. עשו זאת כמה חברים בנימה עניינית ובטוב טעם. לענ"ד הפורום די חופף לחיים האמתיים על כל המסתעף. האנונימיות היא ההבדל העיקרי. לטוב ולמוטב. לכאורה, בעיקר לטוב. (מבחינת הכותבים לפחות... מי שחוטף ודאי היה מעדיף לדעת מי עשה לו את זה). צר לי שאתה לוקח את הדברים למקום אישי. אמירה בסגנון "אז תעזוב את הפורום אם כל כך רע לך אף אחד לא מחזיק אף אחד בכוח" מיותרת, חסרת טעם ומעליבה. כתבת כלפי כי "כל כך רע לו בעולם החרדי והוא מתייסר ולא יודע מה לעשות". לכבודך קראתי שוב את כל הודעתי. באחת מהן לא נרמז אפילו משהו מעין מה שאתה מייחס אליי. אני בן לקהילה החרדית. בה נולדתי וגדלתי. למרבה השמחה, המנגנון החברתי עדיין לא הצליח להשתלט בפועל על המחשבה, אם כי אסור להרהר בקול מחשבות לא תקניות. לאחר לא מעט מחשבות ולבטים הגעתי למסקנות מסוימות שהינן אגב, נחלת לא מעט אנשים חכמים בעולם. לא מדובר במחשבות פרועות שניתן ליחסן להפרעה נפשית או קוגניטיבית כלשהי. תופתע לשמוע (גם אני די הופתעתי) כמה אנשים חרדים מזדהים עם מחשבותיי, במידה זו או אחרת. לא מעטים טרחו לכתוב אליי בתיבה האישית. תשאל, למה אני לא מסיק את המסקנות, או בלשון השיר שציטטת לא אומר לעצמי "יאללה לך הביתה מוטי שלום ותודה", דומני שהתשובה פשוטה וברורה לכל חרדי. וכי אני עץ שתול במדבר? אין לי משפחה? הורים? ילדים? וכי יכול האדם לעשות מה שלבו חפץ ללא התחשבות בסביבה הקרובה? אמת. אולי המחיר קצת גבוה, אולי השיקול לא נכון, אבל כרגע זאת המציאות בה אני ועוד רבים רבים, במידה זו או אחרת, נמצאים. דומני, כי רוב חברי הפורום משלמים ביום יום "מס" חברתי ועושים לא מעט דברים כתוצאה מהמצב החברתי. אני אפתח אי"ה אשכול מיוחד בנושא. ניתן אולי אפילו לומר שזו חלק ממטרת הפורום. בימה בו יוכלו אנשים להתבטאות ולחלוק את מחשבותיהם ולבטיהם ללא חשש מהתנפלות וסתימת פיות. כמה שאני מתבטא אולי בחריפות ברמה התיאולוגית, דומני שברמה החברתית והאישית אני מתבטא בנימוס ובכבוד הראוי מבחינתי לכל אדם. זולת מי שאינו מוכן לקבל אלא רק את מי שחושב כמוהו ובדיוק כמוהו. כנאמר, לפי שהוציא עצמו מן הכלל וגו' אתה כותב לעתים דברים חכמים. למדתי ממך כמה דברים. חבל מאד שדווקא בתחום שלא שייך בכלל לדת באופן עקרוני, אלא להתנהגות חברתית של אנשים דתיים, הנך נסחף לקיצוניות וחוסר סבלנות. בנוסח "אז תעזוב" "יאלה לך הביתה".
תוקן על ידי ייתכן ב- 08/03/2011 10:13:29
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 10:40 |
|
| |
מה אתה רוצה ממני הבחור קוטל את הפורום בצורה שלא משתמעת לשתי פנים מעלה שלל סיבות למה רע פה הוא לא נהנה יש ניקים שהוא מתעב אז השאלה המתבקשת מה אתה עושה פה. אם כל כך רע לך וזה גורם לך סבל אז תעזוב. אז אולי לא כתבתי בצורה מעודנת בנוסח עצכ"ח ועל כך אני מתנצל. לגביך אני מבין שאתה מתייסר האמונה נראית לך לא רלוונטית ואתה מדבר כמו כל חילוני מצוי ברחוב אז עוד פעם השאלה המתבקשת למה אתה לא עוזב הרי כמה אפשר לחיות בשקר ועוד לחנך את ילדיך במשהו שאתה לא מאמין בו. אז נכון זה קשה והמשפחה והכל טוב ויפה אבל כמו שאתה טוען אף אחד לא שכנע אותך והגעת למסקנה שזה לא מתאים לך אז אין ברירה וצריך לקפוץ למים.
תוקן על ידי דייר ב- 08/03/2011 10:44:04
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 11:13 |
|
| |
"היינו צריכים לשרוף את כל הספריות, ולהישאר עם הידע שבלב לבדו. עידן אגדי חדש היה אז מתחיל''. הוגו בל
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 11:50 |
|
| |
כפי שכתבתי אין בדברי שורה תחתונה או המלצות על דרך פעולה (למעט קריאה לשקול החלפת ניקים מדי פעם). רק רציתי להעלות את הנושא על השולחן.
אגב כך אני מוצא את עצמי מתבונן בדין ודברים שבין הייתכן והדייר שהוא אבטיפוס למה שמחולל את סוג הדינמיקות ההרסניות שאני מדבר עליהם. צד אחד רואה את עצמו מחוייב לאמות מידה מאד גבוהות של נימוקים ורציונליות (ואולי אף רציונליזציה) ותובע מעצמו הרבה ואילו לצד השני פשוט לא איכפת. אני בטוח שמי שמחוייב לאמות מידה גבוהות ייצא בסופו של דבר נשכר וילמד הרבה מתוך הנסיון ללבן שוב ושוב את עיקרי השקפותיו, אבל אני חושב שהוא גם ישלם מחיר גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 12:27 |
|
| |
ולמי שחיפש דוגמא כיצד דווקא רציונליות מובילה למחוזות לא טובים:
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 12:58 |
|
| |
לשאלת האשכול:
לדעתי אין ההבדל בין החיים האמתים לבין הפורום,
כמו בחיים האמיתי יש פיתרון פשוט שקיבלתי מאבותי והיא ללמוד לפני השינה דקה חמש דקות מוסר,
אני זוכר עוד את סבא שלי נרדם עם ספר וכן אבא שלי,
אני אספר לכם סיפור שקרה לי,
באמצע יום בהיר בשבת בתפילה,
יושב לידי חבר ילדות כבר הרבה שנים,
ובכן באמצע יום בהיר תקף אותי כזה מין שינאה כלפיו, (בלי שום סיבה רציונלי)
לא סבלתי אפי' את הקול שלו, כל מה שעשה\דיבר\צעק על הבן שלו\חלק טבק\מעיין בעליון במקום לשמוע קריאת התורה,
בקיצור דברים שאני סובל אצל כולם, ודווקא אותו לא סבלתי,
ניסיתי לחשוב מנין זה מגיע פתאום,
נזכרתי בספרות של "טלפתיה" שלמדתי בצעירותי, ואתחלתי לחשוב שזה כמין "כמים פנים אל פנים, וכנראה הוא לא סובל אותי,
בקיצור:
מאוד כאב לי עצם המצב, ובעיקר כאב לי שזה בה לי משום מקום, זה פשוט הטריף אותי,
אף פעם לא האמנתי ביצר הרע שבא מבחוץ לי, כלומר יצר טבעי ממני ופנימי כולם מכירים,
אבל יצר שבה מבחוץ בלי שום סיבה או גורם, אפי' לא קנאה,
מצבי מול מצבו בכל העניינים שבעולם היא פי מיליון יותר טוב ממנו,
נכון שיש אומרים שאפשר לקנאות ולא לפרגן גם את הצרות של החבר\ידיד,
אבל גם זה לא היית הבעיה שלי, אין לו צרות ממש שיש לקנאות בו,
וכל ימי הילדות וימי הבחרות סבלתי אותו ואפי' היינו ידידים, פשוט באמצע יום בהיר זה קרה לי,
ואז אמרתי לעצמי אני עושה מזה סוף, דבר ראשון אני מאריך בתפילה בליל שבת בכדי להפסיד את "ויכלו השמים"
בכדי שהצטרך לומר ויכולו עם מישהו, אז אני יבחר דווקא אותו,
למחורת קניתי לו שישי, אחרי התפילה לוותי אותו לביתו,
והוא לא מבין מה נדבקתי לו השבת,
בקיצור כמה שבתות עשיתי כך, (לא שישי) עד שעבר לי השנאה הפתאומי,
למה אני מספר את הסיפור ?!
כי עד אז חשבתי ששנאה היא רציונלי, או דעות קדומות וכדומה,
אבל מאז אני כבר לא מאמין בזה,
"שנאה יכול לבו לי בפתאום ובלי שום סיבה" אפי' כלפי ידידים וקרובים כמו חבר הילדות הנ"ל,
תוקן על ידי maxmen ב- 08/03/2011 13:27:57
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 13:28 |
|
| |
מה זה לצד שני לא אכפת? ודבר שני אני התרשמתי מ"יתכן" שהוא לא מנסה ללבן כלום ושיתקן אותי אם אני טועה הוא הגיע למסקנה שהאמונה שהוא חונך עליה לא נכונה והוא לא מוכן לשמוע כלום אני דווקא הצעתי לו לפגוש חוזר בתשובה שאולי הוא יחדש לו והתשובה שלו הייתה "דייר, אני עצוב בשבילך שזאת דרכך להתמודד עם שאלות. האמן לי שאין טיעון אחד של כל החוזרים והמחזירים שלא בדקתיו היטב. היו לי המון חיבוטי נפש לפני שהבנתי שזהו זה. כשאני רואה את ההתייחסות שלך ושל מקס לדברים זה גורם לי לחשוב לרגע שהפארסה הרבה יותר גדולה מכפי שהיא באמת. אני כן מכיר אנשים דתיים חכמים ורציניים, גם כאן בפורום. רק לא זכיתי לשמוע מהם תשובות ברורות והגיוניות, מתוך פוזיציה של בדיקת אמת מה מוכח ומה רק מחונך, מורגל ונוח." אז אם אדם קובע שהוא בדק הכל ואין טיעון שאין עליו תשובה אז בבקשה שיסיק את המסקנות. זה מזכיר לי את אלה שלא רוצים ללכת מכות ואומרים "תחזיקו אותי" _
|
| נשלח ב-8/3/2011 15:16 |
|
| |
דייר, אני מבין שמבחינתך הנושא האישי הוא העיקר. אפרש את כוונתי. כאשר אני מעלה כאן שאלות, אשר בעיני ובעיני רבים הן קשות ומה שיש לך להציע זה להפנות אותי "לאנשי מקצוע" בתחום, מה עלי להגיב? איך אמר ר' יוסי בן קיסמא (ע"ז יח ע"א) ? אני אומר לך דברים של טעם ואתה אומר לי משמיא ירחמו". אם יש לך מה להגיד או להעיר על דברי אדרבה ואדרבה. אין לך משהו חכם להגיד, לא נורא. אתה רוצה להאמין כי בא לך, גם זו לטובה. על הצעתך לפנות ל"חוזר בתשובה" כאילו עצם ההפניה תפתור את כל השאלות, הגבתי כפי שהגבתי. אני דווקא חושב שהסקתי את המסקנות ממה שאני חושב. הביצוע המעשי הוא מורכב כפי שכתבתי. לטעמי כל זמן שאינני פוגע באיש בחירתי לגיטימית לחלוטין. אני לגמרי לא מבין איך מצאתי בדברי נימת "תחזיקו אותי". הצגתי את עצמי ללא העמדת פנים. אני בא ומציג את שאלותיי בכדי לשמוע מה יש למי שחושב אחרת לומר ואולי גם אשנה את דעתי, כפי שעשיתי כבר כשהפכתי להיות ממאמין לאינו מאמין. מה לעשות, עדיין אני מוצא ענין רב בשאלות היסוד של החיים. כל התפיסה הזאת שהפורום הוא מגרש של כיפופי ידיים ודחיקת רגליים אינה מכובדת. אין לי אלא להצר שאתה משתמש שוב ושוב בסגנון הלא מכובד של "לא מתאים לך תסתלק". אגב, יש לכבודו איזשהם זכויות יוצרים בפורום שמכוחם אתה מבקש מכל מי שמנסה לומר משהו שלא מוצא חן בעיניך שיעזוב? אולי תעשה אתה את מה שאתה ממליץ לאחרים. לא מוצא חן בעיניך "יאלה הביתה". סליחה מכל הגולשים על היסחפותי.
תוקן על ידי ייתכן ב- 08/03/2011 16:10:16
 |
|
|
|
|
|